Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 2 router σε μια dsl γραμμη

pp22pp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Μένω σε διώροφο σπίτι.Στον επάνω όροφο έχω σταθερό Η/Υ που συνδέομαι στο ίντερνετ μέσω ενός netfaster iad2 router. Θέλω να συνδέομαι από τον κάτω όροφο με laptop μέσω WiFi αλλά δεν έχει ισχυρό σήμα.Έτσι έβαλα ένα δεύτερο router στον κάτω όροφο αλλά όταν είναι ανοιχτό το πάνω δεν δουλεύει το κάτω.Τι μου προτείνετε να κάνω για να έχω ίντερνετ και στους δύο ορόφους?

Δημοσ.

Δε γίνεται στην ίδια γραμμή να βάλεις 2 routers. Θες είτε wifi (κάποιο access point ή router με ισχυρότερο σήμα) είτε ethernet είτε κάτι σε powerline.

Δημοσ.

Τι εννοείς ethernet?Να τραβήξω καλώδιο από τον επάνω όροφο μέχρι κάτω?Μου φαίνεται πολύ δύσκολο.Τι είναι τα access point και η powerline?

Δημοσ.

Με το ethernet εννοώ αυτό που λες. Access points είναι κάποιες συσκευές (σαν routers ας πούμε) που αναλαμβάνουν να αναμεταδώσουν το σήμα ενός wifi ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση. Powerline είναι κάποιες συσκευές που κουμπώνουν στις πρίζες του ρεύματος και μεταφέρουν τα δεδομένα του δικτύου σου μέσω των καλωδίων του ρεύματος, δεν ξέρω πόσο καλά παίζουν μιας και δεν χρησιμοποίησα ποτέ.

Δημοσ.

Το access point συνδέεται στο router? Και αν θέλω να δώσω ίντερνετ και σε άλλο Η/Υ σε άλλο δωμάτιο τι πρέπει να κάνω? Μέσω ιντρανέτ θα μπορούσα να μοιράσω ίντερνετ σε περισσότερους από ένα Η/Υ και αν ναι είναι εύκολο να στήσεις εσωτερικό δίκτυο? χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό και καλώδια? Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ να αποφύγω τα καλώδια.Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες εκ των προτέρων.

Δημοσ.

αυτο που εκανες δεν γινεται.οποτε οι λυσεις ειναι

α.powerline>απο το ρουτερ καλωδιο ethernet στο powerline σε μια πριζα ρευματος και απο την αλλη πλευρα εφοσον ειναι η ιδια φαση κατα προτιμηση βαζεις το δευτερο powerline και αυτο δινει internet παλι σε ethernet.

β.Repeater.ενα access point το οποιο το βαζεις σε εκεινο το σημειο που πιανει εστω και λιγο ιντερνετ και αυτο με την σειρα του δυναμωνει το σημα και το αναμεταδιδει για να το πω απλα.το pc μπορει μετα ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα να παρει ιντερνετ.

c.access point.ενωνεις το πρωτο ρουτερ με το δευτερο με καλωδιο ethernet και το access point δινει ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα.

to pio φτηνο με τα λιγοτερα λεφτα ειναι να βαλεις το δευτερο ρουτερ να παιξει σαν access point και να ειναι με καλωδιο ethernet με το πρωτο ρουτερ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...