thomaskaye Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Διαβάζω τις κριτικές για κινητά τηλέφωνα προσπαθώντας να αποφασίσω για αγορά, αλλά έχω μερικές βασικές απορίες. Θεωρώ ότι είναι λογικό, εφόσον επιλέγουμε smartphone, να ψάχνουμε όλες τους τις δυνατότητες. Όμως η αλήθεια είναι ότι ένα κινητό δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει μια φωτογραφική μηχανή (όσα megapixel και να διαθέτει), ούτε θα χρησιμοποιείται σαν συσκευή βίντεο (ακόμα και με 4,3" οθόνη), αλλά και στο internet θα μπώ από το κινητό σε μια περίπτωση ανάγκης. Εδώ χρειάζομαι τα γυαλιά μου για να δώ στις 23 ιντσες, θα βλέπω στις 3,5" ή 4,3"? Καλό είναι να έχει όσα περισσότερα γίνεται (γιατί στο κάτω-κάτω τα πληρώνουμε) αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω δει πουθενά κριτικές σε ό,τι αφορά τη ΒΑΣΙΚΗ τους λειτουργία... αυτή της τηλεφωνίας! Τι να το κάνω ένα τηλέφωνο των 500-900 ευρώ αν δεν έχω καλό σήμα ή ακούγομαι και ακούω τον συνομιλητή σαν να μιλάω με το υπερπέραν! Αν ξέρει κάποιος (για τα βασικά μοντέλα της αγοράς) πως είναι σαν τηλέφωνα (δηλαδή, η ποιότητα σήματος, η ακουστική τους κλπ) παρακαλώ ας παραθέσει τις απόψεις του. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Ευχαριστώ!
xrdim Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Θα μπορουσες να κοιταξεις για καποια απο τα πιο απλα (σε λειτουργιες) μοντελα της Nokia. Ετσι κ' αλλιως οσο λιγοτερες λειτουργιες εχεις τοσο λιγοτερα πραγματα υπαρχουν για να χαλασουν... :lol:
oldnew Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Πιθανόν να μου επιτεθούν πάλι οι φίλοι των android, αλλα απο αυτα που γράφεις, ειναι φανερό ότι δεν έχεις εμπειρία smartphone. Οπότε η καλύτερη λύση για εσένα ειναι το iPhone 4. Ειναι μακραν το ευκολότερο και ποιο απροβληματιστο απο όλα , παρα τα μειονεκτήματα του. Και ταυτόχρονα με τεράστιες δυνατότητες. Κάποτε έγραφα και εγω τα ίδια με εσένα, αλλα σήμερα το iPhone εχει γίνει το βασικο μέσο για Internet, μιας και βαριεμαι να ανοίξω το pc, η φωτογραφική/βίντεο ειναι σε άψογα επίπεδα, και αργότερα βελτιώνεται κατακόρυφα με ένα jb. Επίσης θα βρεις τα πάντα με οδηγούς στα Ελληνικα λόγω της δημοφιλιας του, ενώ εχει 400.000 εφαρμογές + που αυξάνονται κάθε μέρα. Τα android έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες , αλλα και αρκετά μείον ειδικά για κάποιον άπειρο. Προσωπική μου γνώμη, έχοντας δουλέψει και στους 2 κόσμους.
thomaskaye Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Πιθανόν να μου επιτεθούν πάλι οι φίλοι των android, αλλα απο αυτα που γράφεις, ειναι φανερό ότι δεν έχεις εμπειρία smartphone. Οπότε η καλύτερη λύση για εσένα ειναι το iPhone 4. Ειναι μακραν το ευκολότερο και ποιο απροβληματιστο απο όλα , παρα τα μειονεκτήματα του. Και ταυτόχρονα με τεράστιες δυνατότητες. Κάποτε έγραφα και εγω τα ίδια με εσένα, αλλα σήμερα το iPhone εχει γίνει το βασικο μέσο για Internet, μιας και βαριεμαι να ανοίξω το pc, η φωτογραφική/βίντεο ειναι σε άψογα επίπεδα, και αργότερα βελτιώνεται κατακόρυφα με ένα jb. Επίσης θα βρεις τα πάντα με οδηγούς στα Ελληνικα λόγω της δημοφιλιας του, ενώ εχει 400.000 εφαρμογές + που αυξάνονται κάθε μέρα. Τα android έχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες , αλλα και αρκετά μείον ειδικά για κάποιον άπειρο. Προσωπική μου γνώμη, έχοντας δουλέψει και στους 2 κόσμους. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω καμία εμπειρία smartphone. Δεν αμφιβάλλω ότι όλα αυτά τα "καλούδια" μπορεί κάποια στιγμή να φανούν χρήσιμα. Πχ, η φωτογραφική μηχανή, θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο ατύχημα ή σε κάποια στιγμή που θέλεις να θυμάσαι κλπ. Πλην όμως, και ως ερασιτέχνης φωτογράφος, δεν πστεύω ότι θα μου δώσει την ευχρηστία και τα αποτελέσματα μιας dSLR. Έστω ότι αγοράζω ένα iphone. Θα μείνω ευχαριστημένος με τη λειτουγία του ως τηλέφωνο; Ή θα δώσω 700 € και τις μισές φορές δεν θα έχω σήμα; Και ξέρεις τον νόμο του Μέρφυ; Θα μείνεις από σήμα τότε που θα το χρειάζεσαι περισσότερο! Θέλω να πιστεύω ότι οι γνώσεις μου στους υπολογιστές θα φανούν χρήσιμες για την καταννόηση και των δυο συστημάτων. Για μένα πιο χρηστικό θα είναι αυτό που θα κάνει αυτό που θέλω με τις λιγότερες κινήσεις και θα παραμετροποιείται εύκολα και αρκετά. Ποιο είναι αυτό, Android ή iOS;
nikoskon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 iPhone 4 Απλό-εύκολο-γρήγορο μενού Σταθερό λειτουργικό Bluetooth μόνο για handsfree και σύνδεση με iTunes Ανύπαρκτη διαχείριση αρχείων iTunes = με αρκετούς περιορισμούς αλλά παραμένει απλό. Μη εγγενής υποστήριξη Flash 10.1 . Galaxy S(μόνο και μόνο επειδή έχει GUI σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 4) Λιγότερο απλό μενού αλλά πλήρως παραμετροποιήσιμο (ίσως πιο αργό ή laggy σε σχέση με το iOS) Σταθερό λειτουργικό Κανένας περιορισμός στην χρήση του Bluetooth Πλήρης διαχείριση αρχείων Kies 2 = εμφανισιακώς σχεδόν πανομοιότυπο με το iTunes αλλά χωρίς περιορισμούς ως προς την διαχείριση του Galaxy S. Υποστηρίζει κανονικά Flash 10.1 . Είναι και τα 2 ακριβά τηλέφωνα. Πλέον το Galaxy S τρέχει 2.2 Froyo με όσα -μόνο- θετικά συνεπάγεται αυτό. Αν δεν έχεις σκοπό να "σπάσεις/ξεκλειδώσεις" το smartphone που θα πάρεις για να μην χάσεις και την εγγύηση που έχει, τότε παίρνεις Galaxy S. Αν έχεις σκοπό να κάνεις jailbreak(iPhone4)/root(Galaxy S) τότε το συζητάμε. Αλλά δεν έχω καταλάβει αν πραγματικά θες smartphone. Γιατί αν είναι να πάρεις ένα από τα 2 προαναφερθέντα κινητά και να μην τα χρησιμοποιείς ως smartphones, τότε είναι κρίμα και για εσένα και για τις συσκευές. Για το Galaxy S αναφέρομαι πάντα στην έκδοση Android 2.2 Froyo (JPH) που πλέον έχει διατεθεί στην Ελλάδα. Δεν αναφέρομαι στην 2.2.1 (JPY) η οποία μεταμορφώνει κυριολεκτικά το Galaxy S, γιατί προϋποθέτει ή root ή hack της registry του Kies. Μην συγκρίνεις τις dSLR με καμία φωτογραφική μηχανή κινητού. Όσο για το σήμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακούσεις κάτοχο iPhone 4 για πρόβλημα με το σήμα όταν βρίσκεται κάτω από 2G δίκτυο. Για Galaxy S, δεν έχω ακούσει τπτ μέχρι στιγμής.
thomaskaye Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ακριβώς αυτό έχω ακούσει. Φίλοι κάτοχοι iphone παραπονιούνται για τη λήψη τους. Μην με παρεξηγείτε. Θέλω να τα χρησιμοποιήσω σαν smartphones, γι' αυτό άλλωστε προσανατολίζομαι στην αγορά ενός από αυτά. Απλά επειδή παραμένουν τηλέφωνα και πιστεύω ότι αυτή είναι η πρωταρχική τους λειτουργία, θα ήταν καλό να την κάνουν σωστά. Πιστεύω ότι με τη συνεχή χρήση θα εκτιμήσω όλες τις επιπλέον λειτουργίες και θα βρω τρόπους να μου φανούν χρήσιμες. Αλλά όχι να πληρώσω για ένα τηλέφωνο που θα κάνει τα πάντα εκτός από τηλέφωνα! BTW, ποιο έχει πιο εύχρηστο τηλεφωνικό κατάλογο;
nikoskon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Και τα 2 έχουν εύχρηστο τηλ. καταλόγο. Ίσως το iPhone 4 να υπερέχει ελάχιστα. Πάντως θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το ZTE Blade που κοστίζει 140€ πλέον, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία και αν σου ταιριάζει ή μένεις σε αυτό ή πας σε κάποιο πιο γρήγορο Android.
oldnew Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 @Thomas: Μη σε απασχολεί το τηλέφωνο. Ότι και να πάρεις μια χαρα τηλέφωνο εχει. Ίσως έχεις ακούσει για το iPhone 4 ότι εχει ένα πρόβλημα με την κεραία. Εχει μια βάση αλήθειας , βαζεις ητε θήκη, ητε ένα αυτοκολητακι ειδικό, 1 εκατοστο στα πλάγια, και εχει απο τις καλύτερες λήψεις γενικά. Και τίποτα απολύτως να μη βάλεις, μπορει να χάσεις κλήση κάτω απο εξαιρετικά κακές συνθήκες. Προσωπικα μεγαλύτερο μείον θεωρώ ότι χωρίς σπάσιμο (jb) δεν εχει αναφορά παράδοσης μυνηματος, αν σε ενδιαφέρει. Ότι και να πάρεις πιθανότατα θα σου φανεί τέλειο αφου είχες απλο κινητο πριν. Ενοειται ότι η κάμερα δεν θα φτάσει στα επίπεδα της επαγγελματικής σου, όπως όμως ενοειται ότι οι ποιο πολλές φωτο σου θα προέρχονται απο αυτο, μιας και συνηθως μόνο αυτο θα έχεις μαζί σου. Τα παραπάνω που γράφει ο Νικος ειναι σωστά.
nikoskon Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Όπως βλέπετε το app grid του iOS υϊοθετήθηκε από το GUI της Samsung για την μέχρι πρότεινος "ναυαρχίδ*α" της. Αυτό από μόνο λέει πως το simplicity του iOS είναι πετυχημένο. Απλά το Android OS πάει ένα βήμα παραπέρα. Βέβαια αυτό το βήμα θα το ακουληθήσει σύντομα η Apple δίνοντας νέες λειτουργίες στο iOS που μέχρι πρότεινος ήταν προνόμιο του Android OS, όπως το WiFi Access Point κλπ. Στην τελική αυτό είναι καλό για τον κάθε υποψήφιο αγοραστή!
Vasilisxd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Συγκεκριμενα το Galaxy S εχει καλυτερο ηχο στην συνομιλια απο το iPhone 4. Στο iphone 4 καμμια φορα υπαρχει προβλημα οταν εχεις ενεργοποιημενο το 3G και μιλας και χασει το σημα και μεταβει σε 2G. Για λιγα Sec μπορει να χασεις επαφη. Γενικα για το θεμα τηλεφωνιας , το iphone 4 δεν ειναι και οτι καλυτερο , αλλα κανει την δουλεια του. Απο την αλλη , τα Android μπορει να φανε κανα σκαλωμα τυπου , η εφαρμογη (τηλεφωνο) πρεπει να τερματιστει γιατι προκληθηκε καποιο σφαλμα.
oldnew Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Οπότε που καταλήγουμε; Σε γενικές γραμμές μια χαρα τηλέφωνο έχουν τα smartphone. Τα υπόλοιπα κοιτα για να δεις τι σε καλύπτει περισσότερο.
nikoskon Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Απο την αλλη , τα Android μπορει να φανε κανα σκαλωμα τυπου , η εφαρμογη (τηλεφωνο) πρεπει να τερματιστει γιατι προκληθηκε καποιο σφαλμα. Αυτό που περιγράφεις δεν το έχω δει, δεν το έχω πάθει και δεν το έχω ακούσει. Μια εφαρμογή κολλάει συνήθως επειδή είναι ηχογραφημένη. Όπως και να'χει, περιγράφεις κάτι πολύ υποθετικό που δεν καταλαβαίνω με ποια λογική το γράφεις. Καλό είναι όταν δίνουμε συμβουλές και προτείνουμε, να πιάνουμε τον μέσο όρο και όχι την απίθανη υποθετική εξαίρεση.
Vasilisxd Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Με την λογικη του οτι μου εχει συμβει 4 φορες στο Galaxy S
oldnew Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Το ίδιο υποθετικο ειναι και το παραπάνω για το iphone4 που υποτίθεται ότι χάνει σήμα κάποιες φορές οταν μιλάς και παει απο 3G σε 2G. Τουλάχιστον στις τελευταίες έκδοση iOS για τις οποίες μπορώ να μιλάω σίγουρα. Και οποίος αμφιβάλει, να του δώσω link με iPhone forum. Ας ρωτήσει εκει που ειναι 100αδες με iphone4 να δει αν θα βρει κανέναν που να του έτυχε. Πρακτικα τα προβλήματα τηλεφώνου στα smartphone δεν πρέπει να απασχολούν κανέναν. Γιατί τα διαβάζουν άτομα χωρίς εμπειρία σαν το φίλο που ρώτησε, και μαλλον θα τον φοβησουν αυτα που γράφουμε ανεφ λόγου. Όμως η αλήθεια είναι ότι ένα κινητό δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει μια φωτογραφική μηχανή (όσα megapixel και να διαθέτει). www.navimania.gr/showthread.php?t=26217
nikoskon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αν σου έχει συμβεί, πάσο, αλλά δεν είναι κανόνας. Το ακούω πρώτη φορά. Γενιά ακούω πρώτη φορά να τερματίζει την λειτουργία του ένα Samsung app.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.