Προς το περιεχόμενο

αγορά TV 32"

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτή που σου είπα εγώ νομίζω είναι καλύτερη από όλες τις 5 επιλογές σου και αν τη δεις και από κοντά θα καταλάβεις ότι δεν πέταξες τα λεφτά σου. Ένα ακόμα που έχω να πω είναι ότι κάποιοι υπερβάλουν ή ακόμα και παραπληροφορούν. Η 32" κάνει μέχρι και 3 μέτρα κι αν κάποιος σου λέει άλλα καλύτερα να το ψάξει πάλι. Όσο για το παιδί που έχει 32" για οθόνη monitor είμαι σίγουρος πως επόμενο βήμα είναι να κρεμάσει projector και να βλέπει 100" στο 1 βήμα... Μην υπερβάλουμε τώρα! blink.gif

Η 32" είναι ικανοποιητική ακόμα και στα 4 μέτρα για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας! Μήπως οι περισσότεροι το πέρασαν cinema το χώρο που διαθέτει μια γκαρσονιέρα; Ακόμα, αν πάρεις πλάσμα στο μόνο που είναι καλύτερη είναι ότι έχει πιο φωτεινό panel. Διάρκεια ζωής πιο μικρή, καθώς μπορεί και να σου ζεστάνει το σπίτι χωρίς να ανάψεις καλοριφέρ! Μικρότερες αναλύσεις (η LG για παράδειγμα πιο πάνω), μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος και στην τελική αυτή που σου προτείνω μπορεί να κολλήσει στο τοίχο ακόμα και LED οθόνες!

Για να μην το κουράζουμε άλλο όμως με όσα διάβασα ότι γράφεις κοίτα να πάρεις κάποια Samsung τελικά που σου αρέσουν κιόλας! Τίποτα δεν είναι καλύτερο στην τελική από αυτό που χαρίζει στο μάτι μας! Ότι και να πάρεις τώρα από LCD ή LED σε αυτά τα χρήματα δε θα χτυπήσεις ούτε κορυφή αλλά ούτε θα πάρεις το πιο πρόχειρο. Πήγαινε σε μαγαζί με 2-3 επιλογές στο μυαλό σου και κάνε κοινές ρυθμίσεις (Δυναμική Εικόνα) σε όλες... Η καλύτερη επιλογή θα μιλήσει από μόνη της...

Προτίμησε νεότερα μοντέλα μόνο αν έχουν δυνατότητες που σε ενδιαφέρουν...

Και να θυμάσαι πως LED = οικονομία στην τσέπη σου με σχετικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...

Ελπίζω να σε βοήθησα. smile.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτή που σου είπα εγώ νομίζω είναι καλύτερη από όλες τις 5 επιλογές σου και αν τη δεις και από κοντά θα καταλάβεις ότι δεν πέταξες τα λεφτά σου. Ένα ακόμα που έχω να πω είναι ότι κάποιοι υπερβάλουν ή ακόμα και παραπληροφορούν. Η 32" κάνει μέχρι και 3 μέτρα κι αν κάποιος σου λέει άλλα καλύτερα να το ψάξει πάλι. Όσο για το παιδί που έχει 32" για οθόνη monitor είμαι σίγουρος πως επόμενο βήμα είναι να κρεμάσει projector και να βλέπει 100" στο 1 βήμα... Μην υπερβάλουμε τώρα! blink.gif

Η 32" είναι ικανοποιητική ακόμα και στα 4 μέτρα για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας! Μήπως οι περισσότεροι το πέρασαν cinema το χώρο που διαθέτει μια γκαρσονιέρα; Ακόμα, αν πάρεις πλάσμα στο μόνο που είναι καλύτερη είναι ότι έχει πιο φωτεινό panel. Διάρκεια ζωής πιο μικρή, καθώς μπορεί και να σου ζεστάνει το σπίτι χωρίς να ανάψεις καλοριφέρ! Μικρότερες αναλύσεις (η LG για παράδειγμα πιο πάνω), μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος και στην τελική αυτή που σου προτείνω μπορεί να κολλήσει στο τοίχο ακόμα και LED οθόνες!

Για να μην το κουράζουμε άλλο όμως με όσα διάβασα ότι γράφεις κοίτα να πάρεις κάποια Samsung τελικά που σου αρέσουν κιόλας! Τίποτα δεν είναι καλύτερο στην τελική από αυτό που χαρίζει στο μάτι μας! Ότι και να πάρεις τώρα από LCD ή LED σε αυτά τα χρήματα δε θα χτυπήσεις ούτε κορυφή αλλά ούτε θα πάρεις το πιο πρόχειρο. Πήγαινε σε μαγαζί με 2-3 επιλογές στο μυαλό σου και κάνε κοινές ρυθμίσεις (Δυναμική Εικόνα) σε όλες... Η καλύτερη επιλογή θα μιλήσει από μόνη της...

Και να θυμάσαι πως LED = οικονομία στην τσέπη σου με σχετικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής...

ευχαριστώ πολύ όντως με βοήθησες πολύ .

Όσο για τα παραπάνω παλικαρια δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είστε τόσο επιθετική και κατά δεύτερον δώστε μου να καταλάβω για ποιο λόγο πλάσμα και όχι LCD ? τεχνολογικά είναι ίδιες? παίζουνε 1920x1080 όπως η LCD?

εγώ ψάχνω μια TV να παίζει full HD 1080p και να έχει ψηφιακό δεκτη.

τώρα όσο τα αλλα πχ παίρνει internet και τέτοια δεν με ενδιαφέρουνε.

επίσης βλέπω διαφορα στα hz άλλες παίζουνε στα 50hz άλλες στα 100hz και πάει λέγοντας...

Δεν εχω διαβασει τοσες πολλες ανακριβειες γραμμενες ολες μαζι σ' ενα μονο ποστ.

Τιποτα απο αυτα που γραφεις δεν ισχυει και ολα μα ολα ειναι λανθασμενα..Τα αναφερω συνοπτικα και αν βρω λιγο χρονο αυριο μιας και η ωρα ειναι περασμενη θα σου παραθεσω και στοιχεια που θα τεκμηριωνουν τα οσα θ' αναφερω.

1) Για την σωστη αποσταση θεασης .θα βρω το αντιστοιχο πινακακι που σε βγαζει εντελως λαθος.

2)Το φωτεινο πανελ που λες οτι εχουν οι plasma δεν ισχυει.Οι πλασμα τηλεορασεις αποδιδουν καλυτερα τα χρωματα πιο φυσιολογικα σε σχεση με τις led.Αν θες να παρεις εναν προβολεα να σου φωτιζει το καθιστικο παρε μια led lcd tv αν ομως θες τηλεοραση παρε μια plasma.

3)Oi plasma tv εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και οχι μικροτερη απο μια lcd.Απορω ποιος σου εδωσε αυτη την πληροφορια μηπως καποιος απο τους πωλητες.

4)Tα πανελ 12ης γενιας των plasma tv εχουν μικροτερη καταναλωση απο τα προηγουμενα και ελαχιστα μεγαλυτερη απο μια lcd tv .Η καταναλωση αυτη μπορει να εχει μια διαφορα της ταξης των 20-30 ευρω το χρονο υπερ των lcd.Σε καθε περιπτωση λοιπον μπορει να θεωρηθει παρα πολυ μικρη και εντελως ασημαντη.

5)Στα μαγαζια που του λες να παει του ανθρωπου οτι ρυθμισεις και να κανει δεν προκειται να δει αυτο που πραγματικα θα δει οταν θα παρει την τηλεοραση σπιτι του και αυτο γιατι ολες παιζουν σε store mode κατω απο δυνατα φωτα.Αυτο που ισως διακρινει ειναι μονο η κινηση αν παιζεται το αναλογο βιντεακι και η γωνιες θεασης που μιας και το εφερε η κουβεντα πρακτικα στις plasma τηλεορασης το μοναδικο σημειο που δεν θα μπορεις να παρακολουθησεις τηλεοραση ειναι πισω απο αυτη σε αντιθεση βεβαια με τις lcd που εχουν τραγικες γωνιες θεασης.

Διαβασε τα προσεκτικα αυτα και πες μου ποιος παραπληροφορει.

Τον φιλο που ανοιξε το θεμα προσπαθησαμε κι εγω και αλλα παιδια να του υποδειξουμε να διαθεσει τα λεφτα του σε μια αγορα που αργοτερα δεν θα το μετανιωσει με βαση (και μιλαω προσωπικα για μενα) τις εμπειριες μας.Τωρα αν θελει σωνει και ντε να παρει μια 32αρα τι στιγμη που και την σωστη αποσταση εχει και τον απαραιτητο χωρο για να βαλει μια 42αρα τοτε μεγεια και καλοθεατη.Εμεις τη σωστη γνωμη την ειπαμε.

παρεπιπτόντως την Panasonic ΤΧ-P42U20E 42"

δεν την βρίσκω σε κανένα μαγαζί από τα γνωστες και μεγάλες αλυσίδες.

κάτι άλλο σε πλάσμα?

είχα μείνει πριν πολλά χρονια πίσω για τις πλάσμα που ήταν πολύ χαλια και δεν συγκρινότανε με μια LCD με τίποτα, τώρα βλέπω προχώρησε αρκετά η τεχνολογία και ίσος να είναι καλύτερες από τις LCD-LED.

τι να πω..συνεχίζω το διάβασμα πάνω στο είδος , ακούω και τις δικες σας γνώμες.

Οι πλάσμα έχουν ωριμάσει παρα πολυ τεχνολογικά και σίγουρα ειναι value for money.

Ασε τωρα τον Crown Knight να λεει οτι θέλει για την 32αρα και αν θελω εγω home cinema και για παππούδες γιαγιάδες.

Εσυ αυτο που πρέπει να ξέρεις ειναι ιντσες-money-panel-support usb movies κλπ.

Σε καμιά περίπτωση μη πάρεις plasma αν σε ενδιαφέρει να παίζει pc monitor με τις ωρες!

Εκτός αν είσαι προσεκτικός ;)

@τ Crown Knight Αδελφέ θα σε στεναχωρήσω λίγο αλλά βρίσκεσαι σε ενότητα home cinema και οχι Λιακοπουλου TV.

Οσο για led μονο και μόνο αυτά που έγραψες δείχνουν την ασχετοσύνη σου ως προς το θέμα.

Όντως έχεις δίκιο Κώστα! Ήμουνα σίγουρος στα όσα έγραψα καθώς η ενημέρωση μου δεν ήταν σωστή και με βάση αυτά που είχα δει πριν από περίπου 4-5 χρόνια θα ορκιζόμουν κιόλας ότι δεν κάνω λάθος! Διάβασα σχετικά άρθρα και επιβεβαιώνω και εγώ ο ίδιος ότι έχω γράψει πιο πάνω αλλοιωμένα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων. Βρήκα στοιχεία για την προβλεπόμενη απόσταση θέασης και επισυνάπτω πληροφορίες και ζητώ από τον Κώστα ή όποιον άλλο γνωρίζει αν είναι το σωστό http://www.athinorama.gr/digital/faq/default.aspx?id=1 ώστε να επιβεβαιωθώ και εγώ.

Σχετικά με τις διαφορές των τηλεοράσεων led lcd plasma http://www.buzzle.com/articles/lcd-vs-led-vs-plasma.html το 2ο που γράφεις επιβεβαιώνεται επίσης...

Γράφεις όμως ότι οι plasma tv έχουν μεγαλύτερή διάρκεια ζωής και όχι μικρότερη από μια lcd... αλλά με όσα διάβασα τώρα λένε πως τελικά είναι ίδια ακριβώς η διάρκεια (ανάλογη της χρήσης φυσικά). Μήπως είναι παλιό το άρθρο που διάβασα; Και κάτι άλλο... παλιά που μου είχαν πει ότι οι plasma έχουν μικρότερη ζωή σε σχέση με lcd ήταν αλήθεια ή ψέμα (πριν από 4 χρόνια περίπου, αν γνωρίζεις φυσικά καθώς δε βρήκα info).

Στο 4ο λες ότι οι νέας γενιάς plasma tv έχουν ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση από μια lcd tv. Οι led πρόσεξα ότι έχουν 40% πιο χαμηλή ακόμα από lcd ως μέγιστη οικονομία άρα θα έχει την ίδια διαφορά και από την plasma, σωστά;

Στο παρελθόν οι plasma tv ήταν τρομακτικά πιο ενεργοβόρες; Έτσι μου είχε μεταφερθεί από εκείνους που είχαν ασχολειθεί. Δηλώνω πως δεν είχα ποτέ plasma για να γνωρίζω εμπειρικά. Ότι γνώριζα ήταν από αναφορές άλλων και δεν έτυχε ποτέ να το ψάξω τόσο επειδή οι περισσότεροι δηλώνουν αρνητισμό απέναντι σε αυτή την τεχνολογία όπως και ο δημιουργός του topic που διατηρούσε μεγάλη άμυνα απέναντι σε αυτή την τεχνολογία panel μέχρι που έγραψα και απάντησε ο Κώστας.

Τώρα, το μόνο που έχω να πω σαν περίληψη από τη μελέτη είναι ότι οι plasma tv είναι καλύτερες για ταινίες και γενικότερα στην απεικόνιση όμως θέλουν σχετικά πιο σκοτεινό περιβάλλον. Οι led lcd έχουν καλύτερο μέγεθος, λίγο πιο οικονομικές στην κατανάλωση αλλά πιο ακριβές στην αγοραστική τους αξία και μπορούν να δουλέψουν και ως monitor καθώς δεν έχουν burn-in φόβους.

@kostas.b (και όποιος άλλος προσβλήθηκε από αυτά που είπα πιο πάνω) Ζητώ συγγνώμη και περισσότερο λυπάμαι που παραπληροφορόρησα εγώ τελικά τον δημιουργό του θέματος με την έλλειψη γνώσεων. Λευτέρη ελπίζω να το δεις θετικά ότι άνοιξαν και τα δικά σου τα μάτια και τα δικά μου!

@egw_eimai_re Δε γνωρίζω ποιος είναι ο Λιακόπουλος και ξέρω σε ποια ενότητα βρίσκομαι. Ελπίζω πάντως πως όταν γίνω σχετικός με το θέμα να απαντάω όπως ο Κώστας πιο πάνω και όχι με τον τρόπο που εκφράζεσαι. Συνεχίζω να πιστεύω πως 32" για 50cm είναι too much!

παρεπιπτόντως την Panasonic ΤΧ-P42U20E 42"

δεν την βρίσκω σε κανένα μαγαζί από τα γνωστες και μεγάλες αλυσίδες.

lefteri στο λινκ με το skroutz που σου έδωσα παραπάνω η panasonic υπάρχει σε πολλά μαγαζιά κατά την γνώμη μου είναι ότι καλύτερο για αυτά τα λεφτά.

να ξεκαθαρίσουμε και κάτι οι plasma σίγουρα δεν ενδεικνύονται για pc monitor αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί όταν βάλεις τον υπολογιστή να δεις μια ταινία και 5 λεπτά να έχεις στατική εικόνα ε δεν χάλασε και ο κόσμος δεν είναι πια και τόσο ευαίσθητες.

κατά την γνώμη μου προχώρα άφοβα δεν θα το μετανιώσεις.

δεν πρόκειται να βάλω την TV με το PC ξέχασα να το αναφέρω.

Crown Knight δεν υπάρχει πρόβλημα μετράει και μονο η κίνηση σου , όχι δεν παρεξηγώ, σκοπός είναι να βγάλουμε ένα καλο και σωστό αποτέλεσμα.

@t Crown Knight άλλη μια φορά η πηγη σου είναι λανθασμένη http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

http://www.fullhd.gr/articles/tech/93-2008-05-27-18-28-25.html

Συνεχίζω να πιστεύω οτι η 32αρα στα 70cm είναι το απόλυτο και οτι πρέπει κ ίσως σε λίγα χρόνια θα σου λέω οτι έχω την 40αρα σε αυτή την απόσταση B)

lefteris210 πας για πλασματάκι με κλειστά μάτια!

Φιλε crown knight και μονο που παραδεχθηκες τα λαθη σου προσπαθησες να ενημερωθεις και ν' αναθεωρησεις τις αποψεις σου προς την σωστη κατευθυνση σε τιμα ιδιαιτερα σαν ατομο και δειχνει το επιπεδο της παιδειας σου και της προσωπικοτητας σου.

Οπως ισως θα ξερεις υπαρχει ενα forum του οποιου μελος ειμαι κι εγω και στο οποιο μπορεις αν σ' ενδιαφερει να ενημερωθεις σχατικα με τις τεχνολογιες των τηλεορασεων. Το site ειναι αυτο

Φιλε Λευτερη η panasonic αν και πολυ καλη tv στο συγκεκριμενο μοντελο εχει προκειψει ενα θεμα σχετικα με το αν η tv εχει ή οχι 100hz οπως διαφημιζει η ιδια εταιρεια.Πολλοι κατοχοι της u20 ετοιμαζονται να κανουν καταγγελεια στην ιδια την panasonic σχετικα με το θεμα.Την συγκεκριμενη tv την εχω δει στα μαγαζια και προσωπικα μου φανηκε πολυ καλη χωρις προβληματα στην κινηση.Εγω θα την ειχα σαν πρωτη επιλογη για τηλεοραση μεχρι 500 ευρω και σαν δευτερη επιλογη θα ειχα την lg 42pj550 η οποια σκωτωνει για τα λεφτα της.

Τωρα στις 32 ιντσες την πιο ισσοροπημενη εικονα εχει η samsung c530 και αν θες μπορεις να πας στην ιδια σε 40 ιντσες Link

ΥΓ.Ο θεωρητικος χρονος ζωης του πανελ μιας lcd ειναι 60 χιλ ωρες και μιας plasma 100 χιλ ωρες.Πρακτικα ομως ολες τους θα εχουν χαλασει πιο νωρις απο διαφορες αλλες αιτιες.

τελικά πήγα στον κωτσόβολος και βρήκα την Samsung 530 σε 32" στα 500euro και σε 37" στα 550euro, εννοείτε πήρα την 37" και πιστεύω την βρήκα σε καλή τιμή.

ήμουν σε δίλημμα στα μοντέλα 530 και 550 αλλα στο 550 37" ξεφεύγαμε από το budget μας αρκετά.

περιμένω εντυπώσεις από κατόχους τις Samsung 530 , πως σας φάνηκε σε full hd ταινία και κτλ :)

τελικά πήγα στον κωτσόβολος και βρήκα την Samsung 530 σε 32" στα 500euro και σε 37" στα 550euro, εννοείτε πήρα την 37" και πιστεύω την βρήκα σε καλή τιμή.

ήμουν σε δίλημμα στα μοντέλα 530 και 550 αλλα στο 550 37" ξεφεύγαμε από το budget μας αρκετά.

περιμένω εντυπώσεις από κατόχους τις Samsung 530 , πως σας φάνηκε σε full hd ταινία και κτλ :)

Κακιστη επιλογη.

Αν σου δινεται η δυνατοτητα να την επιστρεψεις θα σε συμβουλευα να το κανεις.

Αγορασες μια tv 50hz εν ετη 2010 με πανελ ταιβανεζικο AUO με το χειροτερο μαυρο που κυκλοφορει στην αγορα αφου καμια samsung στις 37" δεν εχει s-pva panel και επιλπεον τα λεφτα που εδωσες για την συγκεκριμενη tv ειναι παρα πολλα.

Πακεταρισε την και παρε αυτην αν σου αρεσε η samsung Link. Oi 40" εχουν σιγουρα s-pva panel και το ιδιο χρησιμοποιουν και οι sony

κώστα ακριβώς την ίδια tv πήρα αλλα σε 37".

δηλαδή ενώ είναι ακριβώς ίδια μοντέλα η 40" έχει καλύτερο panel?

Ναι.

Στην περιπτωση της 40αρας υπαρχουν και λιγα κοματια που εχουν εισαχθει με AMVA πανελ της AU optronics.Σε καθε περιπτωση παντως τα s-pva πανελ δεν εχουν μονο καλυτερο μαυρο αλλα εχουν και καλυτερη αντιθεση .

Μαυρο και αντιθεση επιρρεαζουν και την σωστη αποδοση των χρωματων.

Θα σου παραθεσω και δυο συγκριτικα μεταξυ των δυο πανελς για να βγαλεις και συ τα συμπερασματα σου.

Link

Link

Επειδη με ενδιαφερει και μενα αυτο το θεμα θα ηθελα να ρωτησω τον Kosta.b αν μπορουμε να καταλαβουμε η τηλεοραση που θα παρουμε ποιο απο τα δυο πανελ εχει;Με αυτα που διαβασα καταλαβα οτι παιζουμε με τις πιθανοτητες,οποιαδηποτε τηλεοραση μπορει να εχει μια απο τις δυο κατηγοριες πανελ,απλα ειναι πολυ ποιο πιθανο π.χ. να εχουν πανελ ταιβανεζικο AUO οι 37αρες!Που ξερω εγω οτι δεν θα τυχει το ιδιο σε μια 32αρα η σε μια 40αρα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...