Προς το περιεχόμενο

Προβλημα συμπιεσης με Norton Ghost 15

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσύ διάλεξες να κάνει το c:\ ενώ αυτό κατάλαβε ότι για να τρέχει σωστά θα χρειάζεται και το διαμέρισμα των 100MB που δημιουργείτε από τα vista/7.

Όπως είναι στην εικόνα πατάς next.

Δημοσ.

Ευχαριστω.Αν το αφησω ετσι και πατησω next δημιουργει ενα image χωρις καμμια συμπιεση εστω και αν στο επομενο βημα επιλεγξω υψηλη συμπιεση , ενω αν επιλεγξω οπως την παρακατω εικονα δημιουγει ενα Image στο 60% περιπου του C .

post-40980-0-11244000-1301650869_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ Γιάννη θα σου προτείνω τον τρόπο που χρησιμοποιώ. Έχω εγκαταστήσει ένα δεύτερο "καθαρό" λειτουργικό Windows XP σε ένα από τους δίσκους μου. Αυτό χρειάζεται ελάχιστο χώρο. Μπαίνω σ' αυτό και τρέχω το Norton Ghost 11.5 (ghost32.exe) αφού προηγουμένως έχω διαγράψει από το δίσκο που έχει το κύριο λειτουργικό τα κρυφά αρχεία συστήματος hiberfil.sys και pagefile.sys τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο, καθώς και όλα τα περιεχόμενα των φακέλων %windir%\SoftwareDistribution\Download, %windir%\Temp και %UserProfile%\AppData\Local\Temp στα 7 ή %USERPROFILE%\Local Settings\Temp στα XP (αυτό το έχω ήδη κάνει πριν να βγω από το κύριο λειτουργικό). Χρησιμοποιώντας βασικές ρυθμίσεις και "υψηλή συμπίεση" το αρχείο .gho που δημιουργείται είναι σημαντικά μικρότερο από τον κατειλημμένο χώρο του δίσκου.

Δημοσ.

Εγώ Γιάννη θα σου προτείνω τον τρόπο που χρησιμοποιώ. Έχω εγκαταστήσει ένα δεύτερο "καθαρό" λειτουργικό Windows XP σε ένα από τους δίσκους μου. Αυτό χρειάζεται ελάχιστο χώρο. Μπαίνω σ' αυτό και τρέχω το Norton Ghost 11.5 (ghost32.exe) αφού προηγουμένως έχω διαγράψει από το δίσκο που έχει το κύριο λειτουργικό τα κρυφά αρχεία συστήματος hiberfil.sys και pagefile.sys τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο, καθώς και όλα τα περιεχόμενα των φακέλων %windir%\SoftwareDistribution\Download, %windir%\Temp και %UserProfile%\AppData\Local\Temp στα 7 ή %USERPROFILE%\Local Settings\Temp στα XP (αυτό το έχω ήδη κάνει πριν να βγω από το κύριο λειτουργικό). Χρησιμοποιώντας βασικές ρυθμίσεις και "υψηλή συμπίεση" το αρχείο .gho που δημιουργείται είναι σημαντικά μικρότερο από τον κατειλημμένο χώρο του δίσκου.

Και δεν κάνεις ένα recovery cd καλύτερα;;το κρατάς και σαν iso σε κάνα δυο διαφορετικούς σκληρούς και είσαι μια χαρά.

http://www.ehow.com/how_5009876_create-norton-ghost-boot-disk.html

http://ghost.radified.com/bootable_cd_dvd.htm

Δημοσ.

Και δεν κάνεις ένα recovery cd καλύτερα;;το κρατάς και σαν iso σε κάνα δυο διαφορετικούς σκληρούς και είσαι μια χαρά.

Αυτό θα ήταν χρήσιμο για κάποιον που κάνει αλλαγές στα προγράμματα του υπολογιστή του μια στο τόσο. Αν όμως κάποιος θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά ακόμη και σε καθημερινή βάση, ο τρόπος που προτείνω είναι κατά τη γνώμη μου πιο συμφέρων χρονικά, άσε που γίνεται και στο 32μπιτο περιβάλλον των Windows και όχι στο 16μπιτο του DrDOS. Άλλωστε ο Γιάννης έθεσε θέμα μείωσης μεγέθους αρχείου, αν κατάλαβα καλά, οπότε το να κρατάει και δυο ή έστω ένα .iso μάλλον δεν του αμβλύνει το πρόβλημα αλλ' αντιθέτως του το οξύνει.

Δημοσ.

Χρησιμοποιω το προγραμμα με απολυτη επιτυχια πολλα χρονια απο οταν ηταν σε δισκετα.

Επελεγα μετρια συμπιεση και οταν για παραδειγμα το λειτουργικο επιανε χωρο στον δισκο 30GB το image που εφτιαχνα ηταν καπου στα 22GB.

Δοκιμασα 2-3 φορες και λειτουργικο 25GB μου το κανει σε image με μετρια συμπιεση 42GB !!!!!!!!

Δεν μπορω να το καταλαβω γιατι..

Υπάρχει περίπτωση να παίζει κάτι με τα restore points, να τα προσμετρά δλδ , ακόμη και αν εσύ τα έχεις διαγράψει ή έχεις απενεργοποιήσει την λειτουργία του system restore.

Σε κάθε περίπτωση πάρε ένα image του δίσκου και έπειτα άνοιξε το με τον Ghost explorer και τσέκαρε ποια είναι τα περισσευούμενα αρχεία που σου πιάνουν τόσο χώρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...