Bspus Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Όταν λες απόδοση; Την έχεις μετρήσει; Έχεις μετρήσει κύκλους μηχανής και ό,τι άλλο χρειάζεται; Υπάρχουν τέτοια δεδομένα; Αυτό εννοώ όταν λέω στοιχειοθετημένη απάντηση... και ακόμα ψάχνω μία γιατί τα Vista τα κατηγορούνε τόσο πολύ. Σοβαρα μιλας? Τι ψαχνεις δηλαδη, ενα τεστ που να αποδεικνυει οτι την ταδε διαδικασια τα βιστα την εκτελουν χρησιμοποιωντας τοσο % παραπανω cpu η μνημη? Το λογο για το μισος των vista τον ανεφερα ηδη. Η κακη πρωτη εντυπωση που δημιουργηθηκε το 2007 λογω αποδοσης και καποιων ασυμβατοτητων. Αλλος λογος για να δικαιολογει το μισος δεν υπαρχει οποτε μην ψαχνεις αδικα. Δεν θα εχεις προβλημα με τα vista ουτε στους drivers ουτε θα σερνεται ενα συγχρονο συστημα ουτε θα κρασαρει περισσοτερο απ'οτι με αλλα windows. Απλα δεν εχεις κανενα λογο να το προτιμησεις γιατι ξεπεραστηκε πληρως απο το διαδοχο του. End of story. Δεν εχω αποδειξεις βεβαια γι αυτο, αλλα ειναι η εντυπωση που εχω σχηματισει μετα απο αρκετη χρηση και των 2 λειτουργικων. Τωρα αν θες να βρεις μετρησεις και τεστς, ενα google search θα εχει καποια αποτελεσματα. Οριστε ενα παραδειγμα ακριβως πανω στο αντικειμενο απο tomshardware http://www.tomshardware.com/reviews/windows-7-performance,2476.html Και ενα αρθρο που αναφερει καποιες απο τις βελτιωσεις στα 7 σε σχεση με τα vista που επηρεαζουν την αποδοση http://www.betanews.com/article/PDC-2009-Scuttling-huge-chunks-of-Vista-architecture-for-a-faster-Windows-7/1258443953
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Σοβαρα μιλας? Τι ψαχνεις δηλαδη, ενα τεστ που να αποδεικνυει οτι την ταδε διαδικασια τα βιστα την εκτελουν χρησιμοποιωντας τοσο % παραπανω cpu η μνημη? Το λογο για το μισος των vista τον ανεφερα ηδη. Η κακη πρωτη εντυπωση που δημιουργηθηκε το 2007 λογω αποδοσης και καποιων ασυμβατοτητων. Αλλος λογος για να δικαιολογει το μισος δεν υπαρχει οποτε μην ψαχνεις αδικα. Δεν θα εχεις προβλημα με τα vista ουτε στους drivers ουτε θα σερνεται ενα συγχρονο συστημα ουτε θα κρασαρει περισσοτερο απ'οτι με αλλα windows. Απλα δεν εχεις κανενα λογο να το προτιμησεις γιατι ξεπεραστηκε πληρως απο το διαδοχο του. End of story. Δεν εχω αποδειξεις βεβαια γι αυτο, αλλα ειναι η εντυπωση που εχω σχηματισει μετα απο αρκετη χρηση και των 2 λειτουργικων. Τωρα αν θες να βρεις μετρησεις και τεστς, ενα google search θα εχει καποια αποτελεσματα. Οριστε ενα παραδειγμα ακριβως πανω στο αντικειμενο απο tomshardware http://www.tomshardware.com/reviews/windows-7-performance,2476.html Και ενα αρθρο που αναφερει καποιες απο τις βελτιωσεις στα 7 σε σχεση με τα vista που επηρεαζουν την αποδοση http://www.betanews.com/article/PDC-2009-Scuttling-huge-chunks-of-Vista-architecture-for-a-faster-Windows-7/1258443953 Σοβαρότατα. Για να καταφέρεται κάποιος εναντίον κάποιου πράγματος, σημαίνει πως ξέρει γιατί. Έτσι, ψάχνω στοιχειοθετημένες απαντήσεις στο μένος εναντίον των Vista, με ακριβή τεχνικά στοιχεία και όχι βάση εμπειρικών στοιχείων - δοξασιών. Το ότι το επόμενο λειτουργικό θα ήταν βελτιωμένο, είναι απόλυτα λογικό. Για αυτό και το βγάλανε. Από εκεί και πέρα, είναι αρκετοί αυτοί που λέγανε - λένε καλύτερα Xp από Vista. Γιατί; Υπάρχει κάποια σοβαρή απάντηση ή απλά κάποιος κάπου κάποτε είπε κάτι "κακό" για τα Vista και έχει καταντήσει καραμέλα; Πραγματικά θέλω να μάθω το γιατί, μιας και δεν έχω ασχοληθεί. Αλλά απαντήσεις του τύπου "αυτό έχω διαπιστώσει από εμπειρία" δεν λέει τίποτα, μιας και η δική σου/του/μου εμπειρία είναι απλά δική σου/του/μου εμπειρία και τίποτα άλλο. Οπότε, γιατί "καρκίνος των laptop τα Vista"; Μπορεί κάποιος (και ιδανικά ο θεματοθέτης, που για να κάνει μία τέτοια δήλωση σημαίνει πως το έχει ψάξει το θέμα) να δώσει τα φώτα του; Η είναι απλά άλλη μία δοξασία;
vaggospat13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 τι θες να σε παρει ο ιδιος ο bill να σου πει οτι τα βιστα ηταν αστοχα τελειως; http://www.tomshardware.com/reviews/xp-vs-vista,1531.html
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 τι θες να σε παρει ο ιδιος ο bill να σου πει οτι τα βιστα ηταν αστοχα τελειως; http://www.tomshardware.com/reviews/xp-vs-vista,1531.html Δηλαδή το να θέλει κανείς μία εμπεριστατωμένη άποψη για αυτό το θέμα, θεωρείς ότι θέλει να τον πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Μπιλ; Εσύ, προφανέστατα, είσαι ικανοποιημένος με ό,τι ακούς. Κάποιοι όμως θέλουν να μαθαίνουν δύο - τρία πράγματα, και κυρίως το γιατί. Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους ειρωνεύεσαι. Εάν έχεις να προσφέρεις κάτι, κάν' το. Ειδεμή οι ειρωνείες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φανερώσουν πράγματα για εσένα. Φιλικά. Υ.Γ. Χώρια ότι στο συγκεκριμένο άρθρο λέει ξεκάθαρα: "We are sure that mainstream users will appreciate the improved usability of Windows Vista"
cabdik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδή το να θέλει κανείς μία εμπεριστατωμένη άποψη για αυτό το θέμα, θεωρείς ότι θέλει να τον πάρει τηλέφωνο ο ίδιος ο Μπιλ; Εσύ, προφανέστατα, είσαι ικανοποιημένος με ό,τι ακούς. Κάποιοι όμως θέλουν να μαθαίνουν δύο - τρία πράγματα, και κυρίως το γιατί. Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους ειρωνεύεσαι. Εάν έχεις να προσφέρεις κάτι, κάν' το. Ειδεμή οι ειρωνείες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φανερώσουν πράγματα για εσένα. Φιλικά. Υ.Γ. Χώρια ότι στο συγκεκριμένο άρθρο λέει ξεκάθαρα: "We are sure that mainstream users will appreciate the improved usability of Windows Vista" εσυ φιλε μου, που συμπεριφερεσαι σαν απιστος Θωμας, εχεις δουλεψει και τα 3 λειτουργικα? αν οχι, δουλεψε τα και θα καταλαβεις γιατι σου μιλανε οι περισσοτεροι. δεν λεει κανεις οτι τα vista ειναι κακο λειτουργικο. τωρα, ομως! μετα απο ολες τις διορθωσεις και τα SP. αλλα και παλι εξακολουθει να ειναι "βαρυτερο" απο τα 7, και αυτο ειναι φυσιολογικοτατο μιας και τα 7 ειναι η εξελιξη των VISTA. αν θελεις στοιχεια κανε ενα google search, υπαρχουν αρκετα τεστ! http://www.maximumpc.com/article/reviews/windows_7_review σαφως ο καθενας εχει τις εμπειριες του και μεσα απο αυτες μιλαμε εδω. εγω εχω δουλεψει και τα 3 λειτουργικα και εχω πει πολλες φορες οτι πισω aαπο τα 7αρια, δεν γυριζω πλεον. οταν ειχα τα vista, ειχα και τα XP παραλληλα. απο τοτε που εβαλα τα 7, ολα τα αλλα εσβησαν, ετσι απλα!! γιατι? γιατι ειναι πιο καλο, απο την εγκατασταση του, την αναγνωριση συσκευων, την διαχειριση μνημης και επεξεργαστη, πιο πληρες σε βοηθητικα προγραμματα, πιο συμβατο με παλιοτερα προγραμματα,........κ.α!
vaggospat13 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 για να τελειωνουμε με αυτο, Οταν βγηκαν τα βιστα ηταν χαλια μπλε οθονες ασυμβατοτητες δεν τα συκωναν καλα οι τοτε υπολογιστες κπλ και ολα αυτα επειδη η microsoft βιαστηκε να τα βγαλει.Μαιο 2009 που βγηκε το 2ο sp για βιστα ηρθαν στα ισα του αλλα μετα απο λιγο βγηκαν τα 7αρια που ηταν καλυτερα σε ολους τους τομεις απο τα βιστα και ολοι ασχοληθηκαν με αυτα. συμπερασμα σε παλιο υπολογιστη βαζεις xp ή 7αρια που μπορουν να διαχειριστουν καλυτερα τους πορους απο τα βιστα σε καινούργιο υπολογιστη βαζεις τα 7αρια σαφως οποτε τα βιστα μενουν μονο για οσους τα εχουν γνησια και δεν εχουν χρηματα για 7αρια ή γιατι δεν θελλουν να βαλλουν 7αρια του θειου
egw_eimai_re Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Άλλο ενα τόπικ για windows οπού σπαμάρουν οι linuxαδες.
filip123go Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Άλλο ενα τόπικ για windows οπού σπαμάρουν οι linuxαδες. Δεν είδα κανέναν να μιλάει για linux μέσα στο topic..!
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 εσυ φιλε μου, που συμπεριφερεσαι σαν απιστος Θωμας, εχεις δουλεψει και τα 3 λειτουργικα? αν οχι, δουλεψε τα και θα καταλαβεις γιατι σου μιλανε οι περισσοτεροι. δεν λεει κανεις οτι τα vista ειναι κακο λειτουργικο. τωρα, ομως! μετα απο ολες τις διορθωσεις και τα SP. αλλα και παλι εξακολουθει να ειναι "βαρυτερο" απο τα 7, και αυτο ειναι φυσιολογικοτατο μιας και τα 7 ειναι η εξελιξη των VISTA. αν θελεις στοιχεια κανε ενα google search, υπαρχουν αρκετα τεστ! http://www.maximumpc.com/article/reviews/windows_7_review σαφως ο καθενας εχει τις εμπειριες του και μεσα απο αυτες μιλαμε εδω. εγω εχω δουλεψει και τα 3 λειτουργικα και εχω πει πολλες φορες οτι πισω aαπο τα 7αρια, δεν γυριζω πλεον. οταν ειχα τα vista, ειχα και τα XP παραλληλα. απο τοτε που εβαλα τα 7, ολα τα αλλα εσβησαν, ετσι απλα!! γιατι? γιατι ειναι πιο καλο, απο την εγκατασταση του, την αναγνωριση συσκευων, την διαχειριση μνημης και επεξεργαστη, πιο πληρες σε βοηθητικα προγραμματα, πιο συμβατο με παλιοτερα προγραμματα,........κ.α! Τα έχω δουλέψει και τα 3. Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε. Μία χαρά μου έτρεχαν τα Vista, μία χαρά τα XP και μία χαρά και τα 7. Σαφώς τα νεότερα ήταν "καλύτερα" από τα παλαιότερα. Όμως, και ειδικά για ένα μέσο χρήστη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποκαλούν "καρκίνο" (όπως στο παρόν θέμα), sVista και ό,τι άλλο τα Vista πριν έρθουν τα 7. Έτσι, και επειδή εγώ δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά, θέλω (επιτέλους) κάποιος να μου εξηγήσει το γιατί. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θίγονται μερικοί....
filip123go Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Τα έχω δουλέψει και τα 3. Για αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι λένε. Μία χαρά μου έτρεχαν τα Vista, μία χαρά τα XP και μία χαρά και τα 7. Σαφώς τα νεότερα ήταν "καλύτερα" από τα παλαιότερα. Όμως, και ειδικά για ένα μέσο χρήστη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποκαλούν "καρκίνο" (όπως στο παρόν θέμα), sVista και ό,τι άλλο τα Vista πριν έρθουν τα 7. Έτσι, και επειδή εγώ δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά, θέλω (επιτέλους) κάποιος να μου εξηγήσει το γιατί. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θίγονται μερικοί.... Ένα πού απλό παράδειγμα. Το Star wars Knights of the old republic II δεν έπαιζε σε vista και στα 7 παίζει μια χαρά.
tritonas00 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Άλλο ενα τόπικ για windows οπού σπαμάρουν οι linuxαδες. ηξκηξκ
crazyboy493 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα.Λοιπόν ασυζητί βάζεις τα 7 και ψάχνεις μέσα στο internet για το driver genius σου βρίσκει τους drivers στους κατεβάζει και το μονο που εχεις να κανεις είναι να τους κανεις εγκατάσταση νομίζω σε βοήθησα αρκετά εάν θες το driver genius και το windows 7 μπες εδώ πέρα και ψάξε λίγο θα βρείς αρκετά προγράμματα και αλλα διαφορα st4vros53.blogspot.com Eλληνικό είναι το blog.
vangelis_k Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Win7 και από μένα, το ίδιο σταθερά μετ α XP ελαφρύτερα και με βελτιώσεις τόσο αισθητικά όσο και ουσιαστικά
froyd Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 windows 7 ασυζητητί! δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία εντελώς και να το λειτουργείς με το ρεύμα, μήπως διορθωθούν τα προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.