Προς το περιεχόμενο

Nα βγαλω τον καρκινο των laptop που λεγεται VISTA?

astak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Link

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Ειρωνικά το είπα.

Ότι είπε ο Gi0 :)

Και επίσης ότι pc παίζει με vista τότε θα παίζει ακόμα πιο άνετα με τα 7. Οπότε δεν χρειαζόταν το link που έδωσες.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας :rolleyes:

τοσο καιρο δεν μπηκα στην δοκιμασια να αλλαξω λειτουργικο γιατι δεν το πολυχρησιμοποιουσα το laptop (συνολο 5-6 ωρες την εβδομαδα το πολυ)τωρα ομως με την πιο συχνη χρηση εχουν γινει σπαστικα τα vista...πιο αργα απο την καθυστερηση :fear:

ρε παιδες λεω να δοκιμασω τα windows 7 home premium 32bit αν και στο windows advisor για τα 7 μου εβγαλε κατι ακαταλαβιστικα οσο αφορα το aero ή καπως ετσι. δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγοταν...δεν εχω το laptop αυτη την στιγμη μπροστα μου(γραφω απο αλλουνου pc)για να ξανακανω τον ελεγχο αυτη την στιγμη...λεω να τα δοκιμασω τα windows 7 ετσι και αλλιως...και να παλεψω για τους drivers...με τους τροπους που μου ειπατε...

Υποθετω πως εχει να κανει με τις δυνατοτητες της καρτας γραφικων σου και αν θα μπορει να τρεξει το aero.Δεν αποτελει σημαντικο προβλημα,το απενεργοποιεις και εισαι οκ.

.το bios update θα βοηθησει καθολου στην ταχυτητα του λαπτοπ? ή δεν εχει καμια σχεση...

Στην ταχυτητα του laptop οχι.Γενικα δεν υπαρχει λογος να το κανεις update,αν δεν εχεις καποιο προβλημα.

τωρα για το ελευθερο λογισμικο δεν το σκεφτομαι ακομα καθολου μιας και οπως προειπα σκεφτομαι σε κανα εξαμηνο να δωσω το λαπτοπ σε ατομο που δεν ξερει καν απο που ανοιγει το λαπτοπ για να αρχισει να μαθαινει.. ^_^

Δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα.Θα εκπλαγεις με το ποσο ανετα χειριζεται ο ασχετος με τους υπολογιστες μια ευκολη διανομη linux. Ο ασχετος μπορει καλλιστα να κανει κατι στραβο στα windows ή να μην μπορει να προσαρμοστει σ αυτα.Αξιζει τον κοπο μια δοκιμη.Πολλες φορες με τετοια λυση γλυτωνεις τον κοπο του συνεχομενου-χωρις-σοβαρο-λογο support σ αυτες τις περιπτωσεις:Ας κατεβαζει οτι attachments θελει,ας τρεχει οτι nakedpictureAngelinaJolie.exe θελει, δεν ιδρωνει το αυτι σου.

Προφανως κρινεις αν ταιριαζει με την περιπτωση σου και πραττεις αναλογαhappy.gif

Δημοσ.

Ειρωνικά το είπα.

Ότι είπε ο Gi0 :)

Και επίσης ότι pc παίζει με vista τότε θα παίζει ακόμα πιο άνετα με τα 7. Οπότε δεν χρειαζόταν το link που έδωσες.

Δεν σε ξέρω και από εχθές για να καταλάβω πότε μιλάς σοβαρά και πότε ειρωνικά, ούτε φυσικά κατέχω μαντικές ικανότητες.

Όσον αφορά το advisor, το δίνει η microsoft για να τσεκάρεις τον υπολογιστή σου όταν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση από vista σε 7άρια, εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν χρειάζεται η όχι, το έβαλα μπας και βοηθήσει, αν εσύ όμως είσαι σίγουρος στείλε ένα μήνυμα στην microsoft να το καταργήσουν.

Δημοσ.

Δεν σε ξέρω και από εχθές για να καταλάβω πότε μιλάς σοβαρά και πότε ειρωνικά, ούτε φυσικά κατέχω μαντικές ικανότητες.

Όσον αφορά το advisor, το δίνει η microsoft για να τσεκάρεις τον υπολογιστή σου όταν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση από vista σε 7άρια, εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν χρειάζεται η όχι, το έβαλα μπας και βοηθήσει, αν εσύ όμως είσαι σίγουρος στείλε ένα μήνυμα στην microsoft να το καταργήσουν.

Ολόκληρο spoiler από κάτω δεν το είδες...?

Και προσωπικά, εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιοuς εδώ μέσα (μαζί και τον Gi0) Απ ότι την M$..!

Δημοσ.

Ολόκληρο spoiler από κάτω δεν το είδες...?

Μια συμβουλή ζήτησε ο φίλος μας και ο καθένας είπε την γνώμη του και αυτός αποφασίζει.

Μην το γυρίσουμε σε λογοπαίγνιο ποιος είναι ποιο έξυπνος, δεν είναι σωστό, ας το κλείσουμε εδώ.

Δημοσ.

Δεν θα αναφέρω το spoiler μιας και ήταν πιστεύω εμφανές και με κάλυψε και ο filip123go.

Όσον αφορά τη συμβουλή σου στην καλύτερη έπρεπε να φάει report για τα σπασμένα. Μην αναφέρω και την έλλειψη του antivirus που προτείνεις, τη στιγμή μάλιστα, που δεν ξέρεις τι είδους χρήστης είναι.

Για το advisor η Μικρομαλακή το έβγαλε για να βοηθήσει τη μετάβαση των χρηστών περισσότερο από XP σε 7 παρά από Vista σε 7.

Με λίγα λόγια η συμβουλή σου μόνο καλή δεν ήταν από όπου και να την πιάσεις...

Δημοσ.

Προφανως χαριτολογοντας το ειπαrolleyes.gif

Μεγαλη συζητηση και θα ειμαστε οφτοπικ αν την ξεκινησουμε.Την αποψη μου την ανεφερα στο προηγουμενο ποστ.Τα ¨πορνοσαιτ¨παντως δεν ειναι η αρχη του κακουhappy.gif

Επειδη ειδα πως το αναφερεις δις και μαλλον δεν ειναι ορθογραφικο,antivirus λεγεταιwink.gif

μια γενική συζήτηση για το untivirous θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι θα ήταν εκτός τόπικ, εγώ απλώς αναφέρθηκα στον συνδιασμό 'Celeron plus Vista plus untivirous' που θέλει πολύ υπομονή για να τον αντέξεις.

Δημοσ.

Παιδιά έχω τα windows vista και είναι τέλεια και σαν εμφάνιση αλλά και σαν χρήση!

Δεν φταίνε τα windows vista!!! είναι επειδή γεμίζουμε τον Η/Υ μας με βλακείες!!

Πήρα και εγώ ένα laptop και είχε windows vista και κολούσαι συνέχια και έτσι το έκανα format και έβαλα πάλι windows vista

και πήγαινε τέλεια!!!!!!

Δημοσ.

Παιδιά έχω τα windows vista και είναι τέλεια και σαν εμφάνιση αλλά και σαν χρήση!

Δεν φταίνε τα windows vista!!! είναι επειδή γεμίζουμε τον Η/Υ μας με βλακείες!!

Πήρα και εγώ ένα laptop και είχε windows vista και κολούσαι συνέχια και έτσι το έκανα format και έβαλα πάλι windows vista

και πήγαινε τέλεια!!!!!!

Και εγώ αυτά έλεγα όταν είχα vista μέχρι που δοκίμασα τα 7..!

Δημοσ.

Αυτοί που λένε ότι τα Vista δεν είναι καλά στο συγκεκριμένο topic... μπορούν (επειδή δεν ξέρω) να μου δώσουν μία στοιχειοθετημένη απάντηση γιατί δεν είναι καλά τα Vista;

Όχι όμως "δεν είναι καλά γιατί το μηχάνημα δεν πάει γρήγορα"...

αλλά "δεν είναι καλά γιατί ο τάδε driver χρησιμοποιεί αυτό και το άλλο και έτσι έχει σαν αποτέλεσμα αυτό" (π.χ.)

Μήπως και μάθω και εγώ γιατί τόσο μένος εναντίον των Vista.

Δημοσ.

Αυτοί που λένε ότι τα Vista δεν είναι καλά στο συγκεκριμένο topic... μπορούν (επειδή δεν ξέρω) να μου δώσουν μία στοιχειοθετημένη απάντηση γιατί δεν είναι καλά τα Vista;

Όχι όμως "δεν είναι καλά γιατί το μηχάνημα δεν πάει γρήγορα"...

αλλά "δεν είναι καλά γιατί ο τάδε driver χρησιμοποιεί αυτό και το άλλο και έτσι έχει σαν αποτέλεσμα αυτό" (π.χ.)

Μήπως και μάθω και εγώ γιατί τόσο μένος εναντίον των Vista.

Το καλο και κακο ειναι σχετικο. Και η αποδοση του συστηματος ειναι ενας παραγοντας που δεν μπορεις να αγνοησεις.

Τα βιστα η MS προσπαθησε να τα προωθησει σε μηχανηματα τα οποια προφανως δεν μπορουσαν να αποδοσουν καλα με αυτο το λειτουργικο (κυριως φθηνα λαπτοπ του 2007). Βαλε και το γεγονος οτι η starter edition που δινανε για τη χαμηλη της τιμη ηταν επιεικως απαραδεκτη (νομιζω καταργηθηκε) και σου απαγορευε να κανεις τετριμμενα πραγματα οπως το να εχεις πανω απο 3 προγραμματα ανοιχτα ταυτοχρονα. Επισης στην αρχη ειχαν αρκετα προβληματα με drivers και ασυμβατοτητες τα οποια στην πορεια διορθωθηκαν με τα service αλλα και καθως οι εκαστοτε εφαρμογες προσαρμοστηκαν και οι κατασκευαστες hardware απεκτησαν εμπειρια με το νεο λειτουργικο. Η κακη φημη ομως εμεινε.

Τι ισχυει τωρα? Αν βαλεις σε καινουριο συστημα βιστα πληρως ενημερωμενο δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Αν ειχα να διαλεξω μεταξυ XP και βιστα θα διαλεγα βιστα εκτος αν προκειται για παλιο συστημα. Ομως τα 7 ειναι καλυτερα απο τα βιστα σε ολους τους τομεις η εστω πουθενα δεν ειναι χειροτερα, ενω δεν εχεις κανενα προβλημα στη μεταβαση (οπως απο XP σε βιστα) γιατι χρησιμοποιουν τους ιδιους drivers με τα βιστα. Συνεπως κανεις στα λογικα του δεν θα επρεπε να προτεινει τα βιστα αντι για τα 7 εκτος αμα τα εχεις ηδη και δεν θες να κανεις αναβαθμιση λογω χρηματων. Για παλια συστηματα με κατω απο 1GB RAM τα XP παραμενουν η μονη επιλογη λογω αποδοσης.

Δημοσ.

Όταν λες απόδοση; Την έχεις μετρήσει; Έχεις μετρήσει κύκλους μηχανής και ό,τι άλλο χρειάζεται; Υπάρχουν τέτοια δεδομένα;

Αυτό εννοώ όταν λέω στοιχειοθετημένη απάντηση... και ακόμα ψάχνω μία γιατί τα Vista τα κατηγορούνε τόσο πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...