Προς το περιεχόμενο

Nα βγαλω τον καρκινο των laptop που λεγεται VISTA?

astak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα...εχω ενα λαπτοπ 3,5ετων TOSHIBA Satellite L30-113

Intel® Celeron® M Processor 430

2GB RΑΜ

60 GB HDD

Windows Vista® Home Basic Edition

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&DISC_MODEL=0&ACTION=PRINT_WITH_BACK&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=125287 στον οποιο εχω βαλει την μεγιστη ραμ των 2GB(δεν παει παραπανω...) και δεν εχω κανει καποια αλλη αναβαθμιση hardware...ο υπολογιστης χρησιμοποιειται για οικιακη χρηση δηλ.ιντερνετ ,office ,καμια ταινια και σπανια καποιο ελαφρο game....εκτος του οτι σερνεται δηλ. αργει να ανοιξει εφαρμογες πχ το word,pdf και γενικα το οτιδηποτε ...καμια φορα (1 φορα στις 10 μερες)κολλαει και για να τον ξεκολλησω πρεπει να βγαλω την μπαταρια !!!με κανεναν αλλο τροπο δεν ξεκολλαει...(κανω windows update,ανασυγκροτηση δισκου,καθαρισμο δισκου,registry cleaner,του εχω nod32antivirus και spybotsearch&desrtoy,δεν εχω φορτωμενο τον σκληρο δηλ εχω 33gb ελευθερσ,εχω μονο τα βασικα προγραμματα ,ελαχιστα προγραμματα εχω στο start up..κτλπ μονο το bios update δεν δοκιμασα ακομα και το να ξανακανω format και να βαλω απο την αρχη τα vista )υποψιν οτι απο την αρχη σερνοταν το μηχανημα(εννοω οτι ηταν αργος στο να ανοιξει και να εκτελεσει εφαρμογες πχ. να δω ενα αρχειο word,ενα pdf ) και οτι ειδα καποια βελτιωση με την αυξηση της ram απο 512mb σε 2gb...

υπαρχει κατι παραπανω να κανω σε αυτο το μηχανημα που δεν εκανα?

το ερωτημα τωρα ειναι τι να κανω? να κατσω στα αυγα μου(vista home basic+service pack) ή να προσπαθησω να βγαλω τον καρκινο των vista και να να βαλω τι?

1.windows xp pro:εχω βρει καποιους drivers στο σιτε της toshiba αλλα δεν ξερω αν θα τους βρω ολους...

ωστε να λειτουργει απροβληματιστα...(γιατι η θεωρια απο τη πραξη εχει διαφορα...)

2.windows 7 premium home 32bit:η αναβαθμιση στα win7 Θα πετυχει?θα χρειαστω να ψαξω για drivers στους κατασκευαστες μιας και στο site της toshiba δεν βλεπω drivers για win7..Θα μου κανουν οι drivers των vista?

3.ελευθερο λογισμικο δεν το σκεφτομαι καν γιατι προοριζω να δωσω το laptop σε ποιο αρχαριο απο μενα ατομο..για να αρχισει να μαθαινει..

ευχαριστω...καθε αποψη ευπροσδεκτη... :wacko:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εφόσον δεν θέλεις Linux

τότε ubuntu!

θα σωθεί το laptop, εσύ και ο επόμενος χρήστης! :mrgreen:

καλημέρα από Linux!

.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά τα ubuntu στο project linux δεν βασίζονται..?

Δημοσ.

εγώ πάντως σε όλα τα laptop στο σπίτι και μερικά γνωστών εχω βγάλει τα vista και έβαλα 7 και τρέχουν ασύγκριτα καλύτερα ακόμα και από τα Xp. και με 1Gb ram. ακόμα και στο σχολείο σε κάτι παλαιότερους pentium 7 έχουμε βάλει και τρέχουν μια χαρά. μόνο για την κάμερα μπορεί να έχεις θέμα με τους drivers επειδή στα 7 κανείς ενημερωση από τη διαχείριση συσκευών

Δημοσ.

Αν τα έχεις τζάμπα τα 7άρια βάλτα, αλλιώς κάνε ένα φορμάτ και βάλε τα vista ξανά και μην εγκαταστήσεις untivirous, πιστεύω ότι θα στρώσει κάπως.

Δημοσ.

Αν τα έχεις τζάμπα τα 7άρια βάλτα, αλλιώς κάνε ένα φορμάτ και βάλε τα vista ξανά και μην εγκαταστήσεις untivirous, πιστεύω ότι θα στρώσει κάπως.

Best Advice Ever!!

Nah!! :X

Ελληνικά

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορει,κατι θα σου κανε και θες να τον εκδικηθεις ε?tongue.gif

Σοβαρα τωρα, αν ειναι να διαλεξει μεταξυ vista και 7,δεν νομιζω πως υπαρχει χωρος για συζητηση στο θεμα.

Οσον αφορα το antivirus,η μη εγκατασταση του θα πρεπει να προτεινεται με προσοχη οταν δεν γνωριζουμε τις γνωσεις του χρηστη.

Και οποιες κ να ειναι οι γνωσεις του,δεν τον σωζουν παντα,αλλα μικραινουν τουλαχιστον τον κινδυνο να κολλησει κατι.

My 2 cents.

Δημοσ.

Link

Best Advice Ever!!

Nah!! :X

Ελληνικά

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Επίσης υπάρχει και αυτό που μπορείς να το τρέξεις για να δεις αν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15

Δεν μπορει,κατι θα σου κανε και θες να τον εκδικηθεις ε?tongue.gif

Σοβαρα τωρα, αν ειναι να διαλεξει μεταξυ vista και 7,δεν νομιζω πως υπαρχει χωρος για συζητηση στο θεμα.

Οσον αφορα το antivirus,η μη εγκατασταση του θα πρεπει να προτεινεται με προσοχη οταν δεν γνωριζουμε τις γνωσεις του χρηστη.

Και οποιες κ να ειναι οι γνωσεις του,δεν τον σωζουν παντα,αλλα μικραινουν τουλαχιστον τον κινδυνο να κολλησει κατι.

My 2 cents.

Όχι δεν θέλω να τον εκδικηθώ, απλώς εγώ εδώ και 8 χρόνια το έκοψα το untivirous γιατί μου έκανε πολύ αργό τον υπολογιστή, κρατάω backup ποιο συχνά, χρησιμοποιώ και μια prepaid και αν δεν μπαίνεις σε πόρνοσάιτ λογικά δεν έχεις πρόβλημα. Έγώ σώθηκα πάντως.

• Moderators
Δημοσ.

Όχι δεν θέλω να τον εκδικηθώ,

Προφανως χαριτολογοντας το ειπαrolleyes.gif

απλώς εγώ εδώ και 8 χρόνια το έκοψα το untivirous γιατί μου έκανε πολύ αργό τον υπολογιστή, κρατάω backup ποιο συχνά, χρησιμοποιώ και μια prepaid και αν δεν μπαίνεις σε πόρνοσάιτ λογικά δεν έχεις πρόβλημα. Έγώ σώθηκα πάντως.

Μεγαλη συζητηση και θα ειμαστε οφτοπικ αν την ξεκινησουμε.Την αποψη μου την ανεφερα στο προηγουμενο ποστ.Τα ¨πορνοσαιτ¨παντως δεν ειναι η αρχη του κακουhappy.gif

Επειδη ειδα πως το αναφερεις δις και μαλλον δεν ειναι ορθογραφικο,antivirus λεγεταιwink.gif

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας :rolleyes:

τοσο καιρο δεν μπηκα στην δοκιμασια να αλλαξω λειτουργικο γιατι δεν το πολυχρησιμοποιουσα το laptop (συνολο 5-6 ωρες την εβδομαδα το πολυ)τωρα ομως με την πιο συχνη χρηση εχουν γινει σπαστικα τα vista...πιο αργα απο την καθυστερηση :fear:

ρε παιδες λεω να δοκιμασω τα windows 7 home premium 32bit αν και στο windows advisor για τα 7 μου εβγαλε κατι ακαταλαβιστικα οσο αφορα το aero ή καπως ετσι. δεν θυμαμαι πως ακριβως λεγοταν...δεν εχω το laptop αυτη την στιγμη μπροστα μου(γραφω απο αλλουνου pc)για να ξανακανω τον ελεγχο αυτη την στιγμη...λεω να τα δοκιμασω τα windows 7 ετσι και αλλιως...και να παλεψω για τους drivers...με τους τροπους που μου ειπατε...

αν δεν πετυχει τοτε εχω το recovery cd των home vista basic... ;)τωρα να βγαλω το nod32 το φοβαμαι, μιας και δεν εχω πολυ εμπειρια να λειτουργησω χωρις antivirus....το bios update θα βοηθησει καθολου στην ταχυτητα του λαπτοπ? ή δεν εχει καμια σχεση...

αυτο που παρατηρησα ομως ειναι οτι ο η σειρα satellite L30 εχει 5 τυπους υπολογιστων L30-113,L30-114,L30-115,L30-134,L30-145 απο τους οποιους μονο ο δικος μου τυπος L30-113 http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&DISC_MODEL=0&ACTION=PRINT_WITH_BACK&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=125287 εχει vista ενω ολοι οι αλλοι εχουν xp...και εγω ο γκαντεμης πηρα αυτο το μηχανημα με τα κ@λ$vista...(δεν ηξερα?εεε δεν ρωτησα δικο μου το λαθος τοτε).αυτο σημαινει οτι εχω βασιμες ελπιδες αργοτερα ως δευτερο-τριτη λυση,αν δε μου κατσουν τα windows7 ,να δοκιμασω τα xp και να πετυχουν? ή δεν εχει καμια σχεση αυτο που παρατηρησα?

τωρα για το ελευθερο λογισμικο δεν το σκεφτομαι ακομα καθολου μιας και οπως προειπα σκεφτομαι σε κανα εξαμηνο να δωσω το λαπτοπ σε ατομο που δεν ξερει καν απο που ανοιγει το λαπτοπ για να αρχισει να μαθαινει.. ^_^

εξω ο καρκινος των vista απο τα laptop!!! :shock: :shock: :shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...