Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα που να μετατρέπει ενα κοινό scanner σε fingerprint reader

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει μπορεί να ακούγεται ηλίθιο ή υπερβολικό αλλά η ιδέα μου ήρθε βλέποντας τα αντίστοιχα gadgets.

Απ την στιγμή που έχει κάποιος σκάνερ γιατί να μην μπορεί με κάποιο πρόγραμμα να του δώσει τις δυνατότητες που έχουν αυτά τα gadget?

Μετά σκέφτηκα ότι όλο και κάποιος καμμένος θα το έχει σκεφτεί και θα το έχει επιδιώξει και μετά σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ αν έχει κανείς κάτι υπόψιν του.

Δημοσ.

Ένα απλό scanner δεν έχει την απαραίτητη ακρίβεια ούτε τόσο ισχυρό led diode για να διαβάσει τις λεπτομέρειες του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Δημοσ.

Ένα απλό scanner δεν έχει την απαραίτητη ακρίβεια ούτε τόσο ισχυρό led diode για να διαβάσει τις λεπτομέρειες του δαχτυλικού αποτυπώματος.

δλδ αμα σκανάρω το χέρι μου δεν θα φαίνονται καθαρά όλες οι γραμμές?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΟΤΙ πιο ΑΚΥΡΟ έχω ακούσει ποτέ μου...

Και όχι μόνο αυτό,μιλάς και με σιγουριά χωρίς καν να έχεις scanner...

Σε πληροφορώ λοιπόν οτι σε πολύ παλιάς τεχνολογίας scanner που είχα πριν 4-5 χρόνια, όχι μόνο έβλεπες όλες τις λεπτομέριες του δαχτύλου σου (ναι το είχα δοκιμάσει) αλλά ακόμα και σε χαρτονόμισμα έβλεπες ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ακόμα και τις τρίχες του χαρτιού.

Τα σημερινά scanner , ακόμα και το πιο τελευταίο του κιλού, έχουν τετραπλάσια ανάλυση (native) απότι αυτό που είχα εγώ.

Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά στο ερώτημα του θεματογράφου θα ρωτούσα ποια η χρηστικότητα της εφαρμογής μιας τέτοιας πατέντας;

Άντε και έκατσε κάποιος και έφτοιαξε ένα λογισμικό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.Που θα το χρησιμοποιήσει σε ένα pc; Στο να αποτρέψει την πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη; Παρακάμπτεται στο πι και φι αν βάλεις μια κατάλληλη διανομή του Linux σε DVD ή USB stick και μπουτάρεις το σύστημα.

Για να έχει νόημα μια τέτοια εφαρμογή πρέπει στον υπολογιστή να μην έχει ΦΥΣΙΚΗ πρόσβαση ο οποισδήποτε στο κυρίως κουτί του,άρα και στις θύρες του, παρά μόνο στο πληκτρολόγιο και την οθόνη

Δημοσ.

ΟΤΙ πιο ΑΚΥΡΟ έχω ακούσει ποτέ μου...

Και όχι μόνο αυτό,μιλάς και με σιγουριά χωρίς καν να έχεις scanner...

Σε πληροφορώ λοιπόν οτι σε πολύ παλιάς τεχνολογίας scanner που είχα πριν 4-5 χρόνια, όχι μόνο έβλεπες όλες τις λεπτομέριες του δαχτύλου σου (ναι το είχα δοκιμάσει) αλλά ακόμα και σε χαρτονόμισμα έβλεπες ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ακόμα και τις τρίχες του χαρτιού.

Τα σημερινά scanner , ακόμα και το πιο τελευταίο του κιλού, έχουν τετραπλάσια ανάλυση (native) απότι αυτό που είχα εγώ.

Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά στο ερώτημα του θεματογράφου θα ρωτούσα ποια η χρηστικότητα της εφαρμογής μιας τέτοιας πατέντας;

Άντε και έκατσε κάποιος και έφτοιαξε ένα λογισμικό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.Που θα το χρησιμοποιήσει σε ένα pc; Στο να αποτρέψει την πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη; Παρακάμπτεται στο πι και φι αν βάλεις μια κατάλληλη διανομή του Linux σε DVD ή USB stick και μπουτάρεις το σύστημα.

Για να έχει νόημα μια τέτοια εφαρμογή πρέπει στον υπολογιστή να μην έχει ΦΥΣΙΚΗ πρόσβαση ο οποισδήποτε στο κυρίως κουτί του,άρα και στις θύρες του, παρά μόνο στο πληκτρολόγιο και την οθόνη

Δεν είπα ότι είναι πρακτικά χρήσιμο και ότι δεν παρακάμπτεται.

Θα είχε πλάκα όμως αν υπήρχε. Εξάλλου ήδη υπάρχουν τέτοιες άχρηστες συσκευές.

Οπότε μιας και υποστηρίζεις πως είναι πρακτικά εφικτό, το ερώτημά μου συνεχίζει να υπάρχει χωρίς να εμπλέκεται με τον παράγοντα της χρησιμότητας της εφαρμογής.

Δημοσ.

@tarantules Είπα ότι δεν έχω (τώρα) scanner όχι ότι δεν έχω δει ποτέ μου scanner ή ότι δεν έχω δουλέψει με scanner.

Έχω δουλέψει και με fingerprint scanner (dermalog zf1) και ξέρω πως δουλεύουν.

Τα σύγχρονα βιομετρικά fingerprint scanners δουλεύουν με ccd και φωτισμό led και έχουν πιο πολύ σχέση με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές παρά με τα scanners.

fingerprint-scanner-diagram.gif

Δημοσ.

@tarantules Είπα ότι δεν έχω (τώρα) scanner όχι ότι δεν έχω δει ποτέ μου scanner ή ότι δεν έχω δουλέψει με scanner.

Έχω δουλέψει και με fingerprint scanner (dermalog zf1) και ξέρω πως δουλεύουν.

Τα σύγχρονα βιομετρικά fingerprint scanners δουλεύουν με ccd και φωτισμό led και έχουν πιο πολύ σχέση με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές παρά με τα scanners.

Σωστά. Τα scanner χρησιμοποιούν στιγμιαίο φωτισμό (φωτεινή μπάρα σάρωσης), για την αντανάκλαση των στοιχείων στην περιοχή του σαρωτή που ανιχνεύουν.

Δημοσ.

τελικά γίνεται ή όχι?

Πρέπει να έχεις μεγάλης ανάλυσης σαρωτή και το πρόγραμμα του να είναι σε επαγγελματική χρήση, εκτός αν κάνεις φανερή δαχτυλιά...

Με απλά λόγια δεν γίνεται, θέλει πολύ χρόνο να αφιερώσεις για να βγάλεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Την παλάμη σου θα στην διαβάσει, κουτσά-στραβά. Το πόσο καθαρό θα είναι το αποτέλεσμα εξαρτάται από το scanner. Κάποιο software που να εκμεταλλεύεται το σύστημα και να εφαρμόζει κάποιας μορφής ασφάλεια, δεν γνωρίζω και δεν νομίζω να υπάρχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...