Προς το περιεχόμενο

Laptop με μνήμη κάρτας γραφικών >= 32ΜΒ

karanik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος να μου προτίνει κάποιο laptop εως 1800 που να έχει μνήμη για τον επεξεργαστή γραφικών άνω των 32ΜΒ. Οσα εχω βρει, το chip των γραφικών τους χρησιμοποιέι την κύρια μνήμη του συστήματος και 2-3 εχουν 16ΜΒ.

Πιστεύετε οτι μπορουν τετοιου είδους συστήματα (που οι επεξεργαστες γραφικών χρησιμοποιούν μεροσ της κυριας μνημης και οχι δικια τους) να ανταπεξερθουν στις απαιτησεις των συγχρονων παιχνιδιων? Δεν ειμαι fan των παιχνιδιων, αλλα αφου θα το παρω που θα το παρω να μην ταλαιπωρουμαι για να παιζω που και που κανενα παιχνιδακι.

Δημοσ.

Καταρχήν με γειά σου που θα το πάρεις...

Τώρα για τα παιχνίδια που λές πρέπει να καταλάβεις ότι γενικά τα laptops έχουν κάποιους συμβιβασμούς...

Αν και οι τελευταίες γενιές εφοδιάζονται με χαρακτηριστικά που τα κάνουν ισάξια των desktops εντούτοις δεν μπορείς και να έχεις απαίτηση από αυτά να παίξεις τα τελευταία και ποιό «βαρβάτα» 3D παιχνίδια με όλα τα visual settings ON και Maximum...

Παρόλα αυτά ρίχνοντας τις ρυθμίσεις λίγο σε μέσες πρός ελάχιστες ρυθμίσεις θα απολαύσεις ότι τραβάει η ψυχή σου.

Τα 32ΜΒ που αναφέρεις πάντως ακούγονται αρκετά καλά και σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα με τα περισσότερα παιχνίδια.

Εξαρτάται βέβαια και από τα γούστα σου.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά τα Fujitsu-Siemens έχουν ξεχωριστά την κάρτα γραφικών (ATI) αλλά όπως και να έχει συμφωνώ με τον dpolal2. Τι το θες το μηχανάκι για παιχνίδια ??? Πάρε ένα Full High-Tech Deskop.

Λιγότερα θα σου στοιχίσει.

Δημοσ.

Δεν το θέλω για παιχνιδια, καθε αλλο.Απλα επειδη καποια στιγμη μπορει να θελησω να βαλω καποιο δεν θελω να μου σπασουν τα νευρα!

Ξεριστη καρτα γραφικών εχουν ολα (απ'οσα εχω δει), ξεχωριστη μνημη για την καρτα γραφικών δεν εχουν!

Ας θεσω αλλιως το ερωτημα:

Αν εχουμε δυο ολοιδιες καρτες γραφικων (με ιδιο επεξεργαστη γραφικων) εκ των οποιων η μια εχει 16ΜΒ μνημη πανω στην πλακετα της και η αλλη χρησιμοποιει 32ΜΒ απο την κυρια μνημη του συστηματος, ποια θα εχει καλυτερη αποδοση?

Δημοσ.

auto den to iksera ...oti xrisimopoioun tin mnimi tou sistimatos...pos mporo na to do auto sto diko mou notebook?

exo ena toshiba 1900-704...basika panta pisteua oti oi kartes grafikon exoun diki tous mnimi kai xrisimopoioun auti ,xoris na epibarinoun to sistima trogontas ram.

Δημοσ.

Λοιπόν, σχετικά με τον Sotiris θα κοιτάξεις me δεξί κλίκ και properties στο My Computer.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάτω κάτω στο Computer αναφέρεται ο επεξεργαστής και η μνήμη του συστήματος σου.

Αν ξέρεις ότι το μηχάνημα σου έχει π.χ. 64ΜΒ και εκεί βλέπεις λέμε 56ΜΒ τόττε τα υπόλοιπα ανήκουν στην κάρτα γραφικών.

Επίσης με δεξί κλίκ πάνω στο desktop και μετά Properties - Settings - Advance - Adapter φαίνετε η μνήμη της κάρτας γραφικών.

Για τον karanik, φίλε μην το κοιτάς καθόλου το θέμα 16 on-board ή 32 shared.

Σε εφαρμογές desktop δεν υπάρχει καμία διαφορά ή έστω καλύτερη απόδοση.

Εξάλου τα τελευταία φορητά βγαίνουν με 128ΜΒ μνήμη μίνιμουμ και ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η τιμές επίσης έχουν πέσει πάρα πολύ και τα 128ΜΒ extra έχουν κάπου 70 οπότε΄δεν τίθεται και πρόβλημα για αναβάθμιση.

Να φανταστείς ότι πριν από 2 χρόνια μου είχαν ζητήσει για 64ΜΒ σε ένα παλιό Compaq που είχα κάπου 270.

Δημοσ.

to koitaksa kai leei oti to notebook exei 512 ddr ram kai i grafikon 64 ddr ram...dld opos ta elege sto manual oti einai...ksexorista i mnimi tou sistimatos kai ksexorista i mnimi tis grafikon...opote toulaxiston se mena i grafikon den xrisimopoiei tin mnimi tou sistimatos.

Δημοσ.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά θα προτιμούσα 16mb μνήμης σε ξεχωριστά τσιπ παρά shared από την κεντρική.

Μόνο και μόνο που αυτή (shared) είναι 64 bit έναντι της κατα πάσα πιθανότητα 128 bit της άλλης (16mb) είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Χώρια που καταλαμβάνει μνήμη από το σύστημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...