Andreas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Έχω ένα Mazda Demio του 2004 που το αγόρασα καινούργιο το 2007 και μέσα σε ένα χρόνο έκαμα περίπου πάνω κάτω 50000 χιλιόμετρα.Πριν μέσα σε 2-3 χρόνια είχε κάπου στα 30 ώσπου σε ένα χρόνο τα έκανα 80.είναι λογικό αυτό;Εσείς πόσα κάνετε;Σημειωση ότι είναι για να παιρνώ τις ώρες μου που έκανα τόσα πολλά και να ακούω μουσική.Πάει καλά το αυτοκίνητο μου;Πόσο θα αντέξει;
imr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μια χαρα ειναι εφοσον του κανεις service οπως πρεπει εχει πολυ μελλον ακομα, γιατι να μην αντεξει? Αυτη ειναι η δουλεια τους να κανουν χιλιομετρα, εφοσον το προσεχεις δεν εχει αναγκη Γενικα μονο τον πρωτο χρονο του εκανες παρα πολλα χιλιομετρα αλλα καπως αντισταθμισες τα επομενα, ο μεσος ορος πρεπει να ειναι κοντα 15.000 χλμ τον χρονο
Andreas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 όχι φίλε το αγοράσαμε το 2007 για εμένα αλλά τότε δεν είχα άδεια απλά προοριζόνταν για εμένα.Το είχε η μάνα μου για 3 χρόνια νομίζω.Εγώ ήμουν για 1 και κάτι στρατό.Κάνουμε 2 χρόνια Κύπρο.Απολύθηκα και έπιασα άδεια μετά από ένα χρόνο.Δηλαδή το 2008,καλοκαίρι.Είχα για 1 και κάτι χρόνο το παλίο μεταχειρισμένο Demio του πατέρα μου.Είπα ότι το νέο Demio προοριζόνταν για εμενα εξαρχής αλλά τελικά το έπιασα γρηγορότερα λόγω του ότι διέλυσα το παλίο ΄ταν το κτύπησα και με 'γράψαν στην ασφάλεια του άλλου.Ήταν κα΄που στα 35000 τα χιλιόμετρα και επειδή ήμουν σπίτι,είχα κάποια δικά μου και δνε δούλευα όυτε σπούδαζα πήγαινε οδηγώντας 2-3 ώρες κούρσα περίπατο την ημέρα και σε ένα χρόνο και κάτι λίγο,μια σεζόν και κάτι το έφτασα στα 82000 πάνω κάτω χιλιόμετρα.Ο πατέρας μου είπε,δεν ξέρω αν κοροιδεύει επειδή δεν ξέρω και πολλά από αυτά παέι κάπου στα 350000 km.Δηλαδή 5 χρόνια του μείναν με το ρυθμό που πάω.Γιατί εδωμέσα και αυτοκίνητα 20 χρονών έστω τα κινούσαν τόσο πολύ όσο εγώ μπορούσε να μην κινούνταν τωρά. Να συμπληρώσω και κάτι άλλο όταν το έπιασα ήταν άθικτο τωρά του έκανα λίγες μικροζημιούλες.
Tenshi Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Αν το βρίσκει κάποιος παρήγορο...σε έναν χρόνο έχω βία 10000km Ας όψεται η ζούγκλα-Αθήνα,τα ακριβά καύσιμα και η έλλειψη όρεξης (και χρημάτων) απο την μεριά μου άλλα και απο φίλους για κανένα ταξιδάκι.
mitsikas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ο πατέρας μου είπε,δεν ξέρω αν κοροιδεύει επειδή δεν ξέρω και πολλά από αυτά παέι κάπου στα 350000 km. Δεν είναι ακριβώς σωστό αυτό. Αν δεν του κάνεις κανένα σωστό σέρβις, δεν θα βγάλει ούτε 35.000. Αν όμως του αλλάζεις ό,τι ζητάει ο κατασκευαστής (εκτός από λάδια), όπως ιμάντες, μπουζί, τσιμούχες, υγρά ψυγείου, τακάκια, κάποτε και δισκόπλακες ίσως και ελατήρια βαλβίδων και κάθε 100.000-150.000 κάνεις έναν καθαρισμό στη μηχανή, μπορεί να αντέξει αρκετά παραπάνω. Έχω ακούσει και για 500.000 χωρίς προβλήματα, αλλά πάντα με ευλαβικό σέρβις. Από 'κεί και πέρα, επειδή είναι μέταλλα και έχουν τριβές (γι' αυτό και βάζεις καλό λαδάκι και όχι τηγανόλαδο), με τις ώρες λειτουργίας αρχίζουν και μεγαλώνουν οι ανοχές με αποτέλεσμα είτε να καίει λίγο λάδι είτε να καίει λίγο παραπάνω βενζίνη και γενικά να έχει λίγο ή πολύ μειωμένη απόδοση. Αν φτάσει λοιπόν σ'αυτό το σημείο, μπορείς να αλλάξεις μπλοκ κινητήρα (υπολόγιζε κανά χιλιάρικο) και να συνεχίσεις για άλλα τόσα χιλιόμετρα αν το υπόλοιπο αμάξωμα είναι ακόμα καλό. Γενικά το αμάξι είναι έξοδα και όσο το φροντίζεις σαν γκόμενα (δηλαδή να του τα στάζεις), τόσο αυτό θα σε «ανέχεται». Αν του κάνεις τσιγκουνιές, αυτό σαν όλες τις εγωίστριες γκόμενες, αργά ή γρήγορα θα σε αφήσει Το θέμα είναι, εσύ έχεις τα γκαφρά να φροντίζεις την τετράτροχη γκόμενα; Αυτό πρέπει να απαντήσεις.
Andreas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 ναι μα φίλε αν φτάσουμε σε έτσι σημείο δεν αξίζει απλά να πάρεις άλλο αυτοκίνητο;Τέλος πάντων θα σταματήσω τους άσκοπους γυρούς να ισοζυγίζουν σιγά σιγά τα χαμένα.
mitsikas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 ναι μα φίλε αν φτάσουμε σε έτσι σημείο δεν αξίζει απλά να πάρεις άλλο αυτοκίνητο;Τέλος πάντων θα σταματήσω τους άσκοπους γυρούς να ισοζυγίζουν σιγά σιγά τα χαμένα. Εξαρτάται. Την γκόμενα την πετάς ή την αλλάζεις όταν χρειαστεί να κάνει μια αισθητική επέμβαση; Ή μήπως την αλλάζεις κάθε χρόνο για να έχεις πάντα το «τελευταίο μοντέλο»; Και μη μου πεις δεν είναι το ίδιο. Για κάποιους είναι πολύ περισσότερο από ίδιο. Γι' αυτό σου είπα: Το θέμα είναι, εσύ έχεις τα γκαφρά να φροντίζεις την τετράτροχη γκόμενα; Αυτό πρέπει να απαντήσεις. Μόνος σου λοιπόν θα απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, αναλόγως πως βλέπεις τα πράγματα. Κάποιες φορές βέβαια, μένεις και παντρεμένος με μια γυναίκα που δεν αγαπάς. Δεν υπάρχει γιατί δεν φεύγεις. Μπορεί να έχεις 1002 εμπόδια που να στο απαγορεύουν.
Haldol Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Σοφή ατάκα του παππού μου: «τα αυτοκίνητα είναι ίδια με τους ανθρώπους». Ερμήνευσέ το όπως θέλεις και φέρσου στο αυτοκίνητό σου όπως καταλαβαίνεις. Το νόημα όμως είναι, ότι όπως ο άνθρωπος χρειάζεται γιατρό και σωστή ζωή για να μην έχει προβλήματα υγείας, έτσι θα πρέπει να σκέφτεσαι και για το αυτοκίνητό σου. Service, καλά καύσιμα, να μην το ταλαιπωρείς, κλπ. Αλλά ακόμα και τότε, θα έρθει κάποια στιγμή που θα σε αφήσει. Όπως ακριβώς και με τον άνθρωπο... όσο και να προσέχουμε, η ζωή δεν είναι αιώνια.
Andreas2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ναι όλα αυτά τα ξέρω.Απλά ότι και να πεις το θέμα μου δεν είναι ότι θα σχολάσει το αυτοκίνητο αλλά κάτι άλλο.Δεν είναι λογικό κάποιος να πει αγοράζω αυτοκίνητο και να το ΄χει μόνο 4 χρόνια και επίσης αν πάει έτσι θα πάει λόγω βλακείας μάλλον για αυτό ρώτησα αν έχει και περίπτωση να πάει.Φυσικά κάποιος άλλος θα πει ότι ο χρόνος είναι χρήμα και σπατάλησες το χρόνο σου με το να κάνεις γυρούς ωραία και ένιωσες έτσι καλύτερα παρά καθόλου και να σου πάει παραπάνω το αυτοκίνητο αλλά όχι με τόση χαρά.Τι λέτε;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Πριν μέσα σε 2-3 χρόνια είχε κάπου στα 30 ώσπου σε ένα χρόνο τα έκανα 80.είναι λογικό αυτό; Το αν είναι <<λογικό>> ή <<παράλογο>> είναι αντικείμενο μεγάλης συζήτησης. Προφανώς είσαι πολύ πάνω από το μέσο όρο (και πλασιέ που δειγματίζουν επαρχία, τους βάζεις κάτω!)
kostas.b Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Γενικά το αμάξι είναι έξοδα και όσο το φροντίζεις σαν γκόμενα (δηλαδή να του τα στάζεις), τόσο αυτό θα σε «ανέχεται». Αν του κάνεις τσιγκουνιές, αυτό σαν όλες τις εγωίστριες γκόμενες, αργά ή γρήγορα θα σε αφήσει Εξαρταται αν η γκομενα ειναι απο τα βορια προαστια (bmw mercedes vw) ειναι πιο εκλεκτικη και θελει ιδιαιτερη μεταχειριση.Σου τρωει το χρημα χωρις να παρεις χαμπαρι αλλα εσυ κατα ενα περιεργο τροπο γουσταρεις δεν θελεις να ξεκολλησεις ταχα μου γιατι εχει ομορφα οπισθια και φοβερες αναρτησεις. Αν η γκομενα ειναι απο τα νοτια προαστια (fiat alfa lancia psa) ειναι σικατη εκλεπτισμενη πλην ομως πολυ ευαισθητη.Την εχεις μονο για λιγο καιρο την ερωτευεσαι παραφορα θες συνεχως να την εχεις καβαλα ομως την βλεπεις περισσοτερο σαν ερωμενη παρα σαν καποια που θα μπορουσες να περασεις πολλα χρονια μαζι της. Αν η γκομενα ειναι των ανατολικων προαστιων (toyota honda mazda susuki ) ειναι πιο πρακτικη και πιο ολιγαρκης.Tην φορτωνεις πολλες φορες δεν της δινεις σημασια εισαι μαζι της γιατι δεν σου κατσε αυτη των βοριων προασριων την φτυνεις καταμουτρα ομως αυτη εκει δεν λεει να σε αφησει.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ΧΑΧΑ. Αυτό είναι θρεντ που πρέπει να ποσταριστεί σε κανα φεμινιστικό φόρουμ!!! :lol: :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.