ZELDA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 παιδια προσοχη με την Hotfile οσοι χρησιμοποιουν γιατι κανει ανανεωση μεσω paypal απο μονη της και μην πεταχτει κανενας και μου πει τώρα δεν διαβαζεις τους όρους κτλ καραγκιοζιδες, πηγα απο το acc μου στο My Preapproved Payments στο Paypal και το εκανα canceled αλλα μαλλων με χρέωσε..
nzeppos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δυστυχώς είναι κάτι που δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Ούτε κι εγώ το ήξερα, μέχρι που ενημερώθηκα από το παρακάτω thread: http://www.insomnia.gr/topic/394770-ερωτηση-για-hotfile/
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομίζω ότι είναι «καραγκιόζηδες» ή όπως αλλιώς θέλεις να τους χαρακτηρίσεις. Εμείς φταίμε που έχουμε μάθει να κάνουμε μονο «click»-«click» και να μην διαβάζουμε τους όρους - μετά μας φταίνε οι «καραγκιόζηδες». Παρόμοια τακτική έχει και το skype πάντως με τις αυτόματες ανανεώσεις αλλά δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται. Μήπως είναι ότι μας συμφαίρει τελικά;
nzeppos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι συνηθισμένο και αφού το θέμα αφορά λεφτά και πληρωμές, θα έπρεπε να το αναφέρουν με μεγάλα γράμματα στην αρχική σελίδα τους.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το αναφέρει όταν πας να κάνεις register με κανονικά γράμματα και όχι μικρά που δεν τα βλέπει κανείς (όσον αφορά την μηνιαία συνδρομή τουλάχιστον μιας και για τις υπόλοιπες δεν αναφέρει κάτι). Δεν νομίζω ότι έπρεπε να βάλουν και banner «προσοχή κάνουμε αυτόματες ανανεώσεις». Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν παίρνω το μέρος τους ούτε επικροτώ μια τέτοια τακτική, αλλά υπεύθυνοι είμαστε εμείς και η απροσεξία μας.
ZELDA Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομίζω ότι είναι «καραγκιόζηδες» ή όπως αλλιώς θέλεις να τους χαρακτηρίσεις. Εμείς φταίμε που έχουμε μάθει να κάνουμε μονο «click»-«click» και να μην διαβάζουμε τους όρους - μετά μας φταίνε οι «καραγκιόζηδες». Παρόμοια τακτική έχει και το skype πάντως με τις αυτόματες ανανεώσεις αλλά δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται. Μήπως είναι ότι μας συμφαίρει τελικά; Νατος ο πρώτος εσύ φιλε δηλαδη καθεσε και διαβαζεις τους ορους απο καθε φορουμ και κάθε προγραμμα και οταν πας να βγάλεις μια χρεωστικη η ενα βιβλιαριο καταθεσεων διαβάζεις τις 15 σελιδες που εχει το συμβολαιο , εντάξει οπως την βρισκει ο καθενας για μένα είναι λαμογια αυτο που κανουν και χάνουν πελάτες πχ στην rapidshare τοσα χρονια που εχω acc δε μου εχουν κανει τετοια λαμογια, μια φορά δοκιμασα hotfile μαλλων δύο και αμα με ξαναδουν ας μου σφυρίξουν κλεφτικα αυτο που κανουν πιθανοτατα να ειναι παρανομο απλα κανενας δε θα κατσει να το ψαξει για 9 ευρώ.. Παρόμοια τακτική έχει και το skype πάντως με τις αυτόματες ανανεώσεις αλλά δεν έχω δει κάποιον να παραπονιέται. Μήπως είναι ότι μας συμφαίρει τελικά; αληθεια γιατι σε συμφαιρει αυτό βαριέσε να κανεις κλικ κλικ και να ανανεωσεις την συνδρομη σου?
nzeppos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Λογικά θα το αναφέρει και στα υπόλοιπα προγράμματα, αν και δεν θυμάμαι να είδα κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησα την 6μηνη συνδρομή. Μάλλον επειδή δεν κοίταξα καλά, μάλλον επειδή όλοι ξέρουμε ότι σχεδόν κανένας δεν τα διαβάζει αυτά, συνεπώς θα έπρεπε να το κάνουν περισσότερο ευδιάκριτο. Τουλάχιστον αν έφτιαχνα εγώ το site, αυτό θα έκανα. Τελοσπάντων, μικρό το κακό. Τώρα το μάθαμε το κόλπο και από 'δω και μπρος ίσως διαβάζουμε λίγο προσεκτικότερα τους όρους χρήσης.
tarantules Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το αναφέρει όταν πας να κάνεις register με κανονικά γράμματα και όχι μικρά που δεν τα βλέπει κανείς (όσον αφορά την μηνιαία συνδρομή τουλάχιστον μιας και για τις υπόλοιπες δεν αναφέρει κάτι). Δεν νομίζω ότι έπρεπε να βάλουν και banner «προσοχή κάνουμε αυτόματες ανανεώσεις». Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν παίρνω το μέρος τους ούτε επικροτώ μια τέτοια τακτική, αλλά υπεύθυνοι είμαστε εμείς και η απροσεξία μας. Δεν έχεις δίκιο (εν μέρη) σε αυτό που λες.Και θα σου εξηγήσω γιατί.(Κι εγώ την είχα πατήσει με αγορά 1 μηνός σε υπηρεσία usenet). Όταν αγοράζεις μια ΑΥΤΟΤΕΛΗ υπηρεσία ΠΡΕΠΕΙ η DEFAULT από το σύστημα χρέωση να είναι επίσης αυτοτελής και ΕΑΝ θέλεις εσύ να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία αυτόματης χρέωσης να έχει την αντίστοιχη επιλογή. Και μόνο το γεγονός οτι την έχουν ενεργοποιημένη ΩΣ DEFAULT και όχι ως απενεργοποιημένη και προαιρετική το θεωρώ εξόχως ύπουλο.Και ξέρεις γιατί; Γιατι ακριβώς με ύπουλο τρόπο στοχεύουν στην απροσεξία των περισσοτέρων γιατί εξοικιωμένοι από αντίστοιχες αγορές υπηρεσιών που ΔΕΝ έχουν ενεργοποιημένη τέτοια υπηρεσία, δεν διαβάζουν αυτά που θα έπρεπε.Εγώ προσωπικά το θεωρώ τρυκάκι και όποιον τσιμπήσουν.Και το λέω εγώ που την πάτησα και είμαι αρκετά υποψιασμένος και προσεκτικός γενικότερα στις αγορές μου.Δεν προσπαθώ να δικιολογήσω τη βλακεία μου (ή όπως θες πες την). Αυτή την παραδέχομαι και είναι δεδομένη γιατί ήδη την πάτησα μια φορά.Απλά δεν θα υπάρξει δεύτερη.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Νατος ο πρώτος εσύ φιλε δηλαδη καθεσε και διαβαζεις τους ορους απο καθε φορουμ και κάθε προγραμμα και οταν πας να βγάλεις μια χρεωστικη η ενα βιβλιαριο καταθεσεων διαβάζεις τις 15 σελιδες που εχει το συμβολαιο , εντάξει οπως την βρισκει ο καθενας για μένα είναι λαμογια αυτο που κανουν και χάνουν πελάτες πχ στην rapidshare τοσα χρονια που εχω acc δε μου εχουν κανει τετοια λαμογια, μια φορά δοκιμασα hotfile μαλλων δύο και αμα με ξαναδουν ας μου σφυρίξουν κλεφτικα αυτο που κανουν πιθανοτατα να ειναι παρανομο απλα κανενας δε θα κατσει να το ψαξει για 9 ευρώ.. Και ποιος σου φταίει που εσύ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ επέλεξες να ΜΗΝ διαβάσεις τους όρους του κάθε φορουμ/προγράμματος/site/συμβολαίου/οτιδήποτε; Τα λάθη μας πληρώνονται και υπεύθυνοι για αυτά είμαστε εμείς και κανείς άλλος. Επίσης δεν είναι καθόλου παράνομο αυτό. Το αναφέρουν ξεκάθαρα στους όρους τους, τους οποίους ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕΣ κατά την διαδικασία της εγγραφής σου. Εφόσον δεν συμφωνείς με αυτούς δεν τους αποδέχεσαι και πας σε άλλη εταιρεία. αληθεια γιατι σε συμφαιρει αυτό βαριέσε να κανεις κλικ κλικ και να ανανεωσεις την συνδρομη σου? Όπως εσύ βαριέσαι να διαβάσεις τους όρους έτσι και εγώ βαριέμαι να κάνω «click»-«click». [...]Δεν προσπαθώ να δικιολογήσω τη βλακεία μου (ή όπως θες πες την). Αυτή την παραδέχομαι και είναι δεδομένη γιατί ήδη την πάτησα μια φορά.Απλά δεν θα υπάρξει δεύτερη. Ακριβώς αυτό θέλω να πω. Την πατάμε από δική μας βλακεία/απροσεξία. Την επόμενη φορά λοιπόν παραπάνω προσοχή.
tarantules Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ακριβώς αυτό θέλω να πω. Την πατάμε από δική μας βλακεία/απροσεξία. Την επόμενη φορά λοιπόν παραπάνω προσοχή. Θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα (μαζί με το θεματογράφο) που ΕΤΥΧΕ σε μια δεδομένη χρονική στιγμή να κάνω μια τέτοια απροσεξία... Πιστεύω οτι και εσύ όλο και κάπου έτυχε να είσαι απρόσεχτος και να την πάτησες σε κάτι ανάλογο ή αντίστοιχο τέλος πάντων. Το θέμα του topic starter όμως δεν είναι αυτό.Εαν είμαστε προσεκτικοί ή όχι.Το θέμα είναι ο ύπουλος τρόπος των εταιριών να στα πάρουν με θεμιτά (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση) και αθέμιτα μέσα.
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι ο μοναδικός εδώ μέσα (μαζί με το θεματογράφο) που ΕΤΥΧΕ σε μια δεδομένη χρονική στιγμή να κάνω μια τέτοια απροσεξία... Πιστεύω οτι και εσύ όλο και κάπου έτυχε να είσαι απρόσεχτος και να την πάτησες σε κάτι ανάλογο ή αντίστοιχο τέλος πάντων. Το θέμα του topic starter όμως δεν είναι αυτό.Εαν είμαστε προσεκτικοί ή όχι.Το θέμα είναι ο ύπουλος τρόπος των εταιριών να στα πάρουν με θεμιτά (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση) και αθέμιτα μέσα. Και εγώ την έχω πατήσει, δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Για αυτό αν είδες (προσπαθώ να) χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και όχι κάποιο άλλο. Όμως δεν «βγήκα» στα διάφορα forum να «κράζω», όπως ίσως δεν έκανες ούτε εσύ. Ο TS θα μπορούσε να αναφέρει το γεγονός με έναν πιο ήρεμο τρόπο και όχι με χαρακτηρισμούς όπως «καραγκιόζηδες» ή ότι άλλο. Κατα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.
nzeppos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το έψαξα λίγο ακόμα. Στο κάτω μέρος της σελίδας http://www.hotfile.com/premium.html (όπου γίνεται η εγγραφή) αναφέρονται ρητά τα εξής: Q. How does monthly subscription work?A. When you subscribe to a Hotfile plan, your payment method will automatically be set up for monthly recurring billing for your convenience - without having to always manually send money. Your account will remains premium and you don't need to worry about account expiration. Your payment method will automatically be charged one month after your initial transaction and each month thereafter. Για την 6μηνη και 12μηνη συνδρομή δεν αναφέρεται τίποτα περί αυτόματης ανανέωσης. Άλλωστε τα submit buttons για την μηνιαία συνδρομή γράφουν "Paypal subscription" ενώ για τις άλλες συνδρομές σκέτο "Pay by Paypal". Επίσης στη σελίδα FAQ αναφέρεται ότι: Q. How do I cancel my Hotfile subscription? A. You can easily cancel your Hotfile monthly subscription at any time. When you cancel, your account will continue to be Hotfile premium until the end of the term that you have already paid for. Customers using PayPal should note that subscriptions are maintained and controlled by PayPal and not by Hotfile, but you can cancel your subscription with them at any time. Customers using SegPay as payment method for monthly subscription should contact them by email. To cancel subscription contact them at [email protected] Όπως είπα έχω 6μηνη συνδρομή HF και έριξα μια ματιά στα Preapproved payments του Paypal λογαριασμού μου. Δεν υπάρχει κανένα entry. Άρα είναι πιθανό η αυτόματη ανανέωση να ισχύει μόνο για τις μηνιαίες συνδρομές και όχι για τις υπόλοιπες (όπως είχε ειπωθεί στο thread του insomnia που ανέφερα πιο πάνω).
pournaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ειναι λογικο, γιατι οι εξαμηνη, η η ετησια θεωρουνται πακετα αυτονομα, ενω η μηνιαια θεωρειται "αοριστου".
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ο απαράδεκτος τίτλος άλλαξε. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν καθόμαστε να διαβάσουμε τι "υπογράφουμε", δεν μας φταίει κανένας άλλος. Τουλάχιστον ας μην έχουμε το θράσος να αποκαλούμε άλλους "καραγκιόζηδες". ΥΓ: Ναι, είμαι συνδρομητής Hotfile εδώ και 1 χρόνο. Ναι, γνώριζα την αυτόματη ανανέωση. Ναι, επιθυμούσα και επιθυμώ την αυτόματη ανανέωση.
ZELDA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 το θέμα είναι οτι δεν υπογραψα τίποτα , νομιζω έχει μια διαφορά τέλος παντων εγώ θα προτιμούσα οταν κανεις account να εχει ενα ενα box και αν θελεις αυτοματη ανανεωση να το τσεκάρις πιστεύω θα ήταν ποιό τίμιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.