Orifiel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια περιμένω να δω πως θα τα πάει ο μπουλντόζα.. πολλά ακούγονται (όπως πάντα), περιμένω να το δούμε από κοντά.. Πάντως δεν αμφιβάλω ότι η apple σιγά σιγά θα το γυρίσει σε amd επεξεργαστές, μιας και είναι βίντεο πλατφόρμες τα apple. Από κάρτες γραφικών πλέον μόνο ΑΤΙ σου δίνουν.
zanzavar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Έχεις μπερδευτεί λίγο έχω τη αίσθηση και αναλύω τι εννοώ σύντομα: Πρώτα πάει ο επεξεργαστής και μετά η κάρτα γραφικών. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κομμάτι του υπολογιστή μετά πάει η κάρτα ραμ και σκληρός. Αλιέως δεν θα υπήρχε αυτή η ανάγκη για τους πολλούς πυρήνες. Σε ένα ιδανικά ισορροπημένο pc δεν υπάρχει υποσύστημα που να είναι πιο κύριο από ένα άλλο. Όλα είναι μέρη ενός συνόλου που οφείλουν την ώρα που συνεργάζονται να αποδίδουν το μέγιστο δυνατόν. Η ανάγκη για πολλούς πυρήνες προέκυψε περίπου επειδή το software ήταν πολύ μπροστά σε σχέση με το hardware (και για άλλους φυσικά λόγους) αλλά πλέον το software έχει μείνει τραγικά πίσω! Σημασία στο παραπάνω μήνυμα είναι ότι συγκρίνεις από τους χειρότερους i7.. ενώ εγώ αρχικά αναφέρθηκα στον 870 και στον 2600 i5. Αναφέρθηκα και στον 870 που λες και σου είπα ότι είναι σύμφωνα με το site που μου έδειξες κατά 7% πιο γρήγορος από τον 1075 και κοστίζει 100$ περισσότερα. Με βάση αυτό εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα του ποιος είναι πιο καλός επεξεργαστής. Και το δικό μου συγκριτικό ανάμεσα σε 1075 (3GHz) και i7 920 χρονισμένο στα 3GHZ (συχνότητα λειτουργίας του 870, που υποδεικνύεις) είναι υπέρ του 1075. Ο λόγος είναι επειδή ο V-ray είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί και αξιοποιεί τους περισσότερους πυρήνες σωστά, ανεξάρτητα αν οι i7 έχουν 4 cores /4 threads = 8 νήματα. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Ο επεξεργαστής δεν μένει αναξιόπιστος αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που τον αξιοποιούν. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια, γιατί εκεί πρωτοπορούν πάντα τα ιντελ. Εκεί που τα πάει καλύτερα το amd είναι το βίντεο.. Δεν μπορώ να έχω τόσο εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη για το θέμα video edit, αφού το χρησιμοποιώ περιστασιακά στην δουλεία μου, αλλά γνωρίζω, ότι τα προγράμματα αυτά, ήταν από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν και είχαν σωστά γραμμένο κώδικά για πολυπύρηνους επεξεργαστές ακριβώς επειδή το target ήταν οι επαγγελματίες. Και για αυτό το λόγο οι AMD Χ6 έχουν πιο καλές επιδόσεις από τους 4-cores, όπως και ο 6-core i7 επίσης. Για τα games δεν θα ασχοληθώ καν διότι δεν με ενδιαφέρουν τόσο προσωπικά και επειδή γνωρίζω ότι επίσης δεν εκμεταλλεύονται καν τους πυρήνες, πόσο μάλλον σωστά. Βαλε ένα p3 στο 3d studio max μαζί με μια 6000 quadro fx (Αν και δεν νομίζω να μπορείς να τα συνδυάσεις.. βαλε μια pro κάρτα εποχής ) και έναν 980χ η 2600κ με μια 460 να κάνουν ρεντερ. Στα ίδια ποσότητα ραμ.. με την διάφορα στο p3 θα έχεις απλό σκληρό και στο 2600κ θα έχεις ssd. Θα δεις ποιος θα βγει νικητής. Μπερδεύεις το 3ds MAX με τον renderer. Δεν έχουν καμία μα καμία σχέση μεταξύ τους. Το ένα είναι για modeling (κυρίως) το άλλο είναι για rendering (μόνο). Κάνε ένα κόπο και κοίτα τις απαιτήσεις που ανακοινώνει η Autodesk για το 3ds MAX όσο αφορά τον επεξεργαστή, ή μάλλον όχι, για να μην σε παιδεύω νυχτιάτικα κάνω paste από το site για το 3ds max 2011 "System Requirements: Intel® Pentium® 4 1.4 GHz or equivalent AMD® processor with SSE2 technology". Κατά την διάρκεια του modeling θέλεις κάρτα γραφικών και όχι επεξεργαστή. Η γεωμετρία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί κάρτα γραφικών και μνήμη, όχι επεξεργαστή. Δεν θα δω καμία απολύτως διαφορά στο monteling αν το κάνω σε έναν υπολογιστή χρονισμένο στα 4GHz από το να το κάνω στον ίδιο υπολογιστή χρονισμένο στο 1.4GHz. Κατάλαβες τώρα τι λέω? Και ακόμα πιο απλά: οι 6 πυρήνες είναι πιο "καλοί" από τους 4 πυρήνες + 4 νήματα = 8 ψευτο-πυρήνες εφόσον το πρόγραμμα τους αξιοποιεί σωστά. Και με βάση αυτό μπορώ να πω ποιος επεξεργαστής είναι πιο καλός. Το να κάθομαι και να λέω ποιος είναι πιο καλός χωρίς να κοιτάω αν είναι σωστό ή όχι το περιβάλλον που τους συγκρίνω είναι τουλάχιστον χαζό.
Orifiel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κάνεις πολλά λάθει.. όταν αναφέρομαι για ρεντερ, είναι γενικό.. και το Photoshop έχει ρεντερ και το μαγιά και το 3ds max και το light wave και το cinema 4d και όλα. To 3dsmax πλέον χρησιμοποιείτε και για βιντεακια animation πέρα από απλό μοντελινγκ (Κάνουν και εφε για ταινίες πλέον, διαβάζω μερικά φόρουμ.. αν και το βρίσκω πολύ σκοτούρα το 3dsmax).. έχω να το δουλέψω πάνω από 10 χρόνια.. παλιά που πήγα ΑΚΤΟ.. προτιμώ το lightwave και μαγια για απλή δημιουργία σκηνικών και ρεντερ στην συνέχεια. Δεν είναι άλλο το 1 άλλο το άλλο.. Όλα αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούν multi επεξεργαστές και όλα έχουν τον ρεντερερ τους., τα ποιο πολλά όμως δεν χρησιμοποιούν multi gpu. Η μάλλον δεν ξέρω κάποιο που να χρησιμοποιεί cf – sli πέρα από την μνήμη.. Δεν θα έλεγα ότι είναι 7%, εκτός αν εννοείς kλoκαρισμένος amd.. Αφού περνά και τον 1100
yiannis_1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Έχεις μπερδευτεί λίγο έχω τη αίσθηση και αναλύω τι εννοώ σύντομα: Κατάλαβες τώρα τι λέω? Και ακόμα πιο απλά: οι 6 πυρήνες είναι πιο "καλοί" από τους 4 πυρήνες + 4 νήματα = 8 ψευτο-πυρήνες εφόσον το πρόγραμμα τους αξιοποιεί σωστά. Και με βάση αυτό μπορώ να πω ποιος επεξεργαστής είναι πιο καλός. Το να κάθομαι και να λέω ποιος είναι πιο καλός χωρίς να κοιτάω αν είναι σωστό ή όχι το περιβάλλον που τους συγκρίνω είναι τουλάχιστον χαζό. Πιστεύω πως θες να πεις κάποια πράγματα που σκέφτεσαι και ελπίζεις και έχεις ξεχάσει το μήνυμα του thread starter. Για τον ts που θέλει κυρίως gaming ... ο intel που του προτείνει ο Orifiel καθώς και οι πιο πολλοί περσινοί intel ακόμα και μικρότεροι και φθηνότεροι απο τον X6 1100 (να μη σου πω και οι διπύρηνοι σειρά i5 6xxx) θα είναι ταχύτεροι απο οποιονδήποτε AMD κυκλοφορεί εως τώρα. Και αυτή η σειρά Lynfield-Clarkdale είναι πλεόν η περσινή σειρά της ιντελ και η Naha.. i7 920 ακόμα παλιότερη, διετίας plus... Πράγμα που μας φέρνει που??? Στο ότι η AMD είναι σταθερά κατά ένα με δύο χρόνια πίσω τεχνολογικά σε σχέση με την ιντέλ. (και δε πα να βαράτε τον κ.... σας κάτω, ότι έχετε κάνει super deal και ότι η amd χαρίζει επιδόσεις for free...) Για αυτό και δίνει 6πύρινο σε τιμή τετραπύρηνου και 3πύρινο σε τιμή διπυρηνου. Τι νομίζεις χαρίζει πυρήνες η AMD (στους 2 ενας δώρο)??? Απλά στο one on one δεν τους βγαίνει. Αν δε στηριζόταν στην αρχιτεκτονική του AMD 64 και είχε σοβαρό IPSEC o πυρήνας τους τότε θα έπαιρνα και για μένα. Τώρα τους προτείνω μόνο σε φίλους. Σου θυμίζω επίσης πως την μόνη φορά που η AMD ήταν μπροστά απο την intel σε IPSEC, οι AMD64 της εποχής κόστιζαν σχεδόν τα διπλάσια απο τους αντίστοιχους P4 παρόλο που οι παραδοσιακά καλύτεροι στο OC intel τους μάζευαν όταν δούλευαν υπερχρονισμένοι. Διαφορά μεγαλύτερη απο τις δήθεν προσφορές που κάνει τώρα η AMD.
zanzavar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 @ yiannis_1 Για μένα χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν η Intel είναι πιο μπροστά από την AMD ή το αντίθετο. Εγώ θέλω συγκεκριμένα πράγματα και δε με ενδιαφέρει το brand, και αυτός είναι και ο λόγος που έχω επεξεργαστές και από τις δύο, και τους χρησιμοποιώ ταυτόχρονα. Επίσης ξεκόλλα το μυαλό σου σε παρακαλώ και διάβασε πιο σωστά ότι γράφω γιατί είναι πολύ κατανοητά και απλά. Δε θα μπω σε χαζές αψιμαχίες μεταξύ Intel/AMD. @ Orifiel Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις, και δε θέλουμε να παραδεχτούμε το αυτονόητο: ότι τα προγράμματα είναι για τον ..... καβάλα, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών. Από εκεί και πέρα ότι και να λέμε...
injen Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 @ yiannis_1 Για μένα χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν η Intel είναι πιο μπροστά από την AMD ή το αντίθετο. Εγώ θέλω συγκεκριμένα πράγματα και δε με ενδιαφέρει το brand, και αυτός είναι και ο λόγος που έχω επεξεργαστές και από τις δύο, και τους χρησιμοποιώ ταυτόχρονα. Επίσης ξεκόλλα το μυαλό σου σε παρακαλώ και διάβασε πιο σωστά ότι γράφω γιατί είναι πολύ κατανοητά και απλά. Δε θα μπω σε χαζές αψιμαχίες μεταξύ Intel/AMD. @ Orifiel Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις, και δε θέλουμε να παραδεχτούμε το αυτονόητο: ότι τα προγράμματα είναι για τον ..... καβάλα, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών. Από εκεί και πέρα ότι και να λέμε... Συμφωνω με την τοποθετηση σου και ειναι απο τις πιο σωστες που εχω διαβασει εδω και καιρο. Οταν κανουμε καποια αγορα πρεπει να εχουμε γνωση το τι θελουμε και μετα αναλογα να αγορασουμε. Προγραμματα πολυνηματικα που να χρησιμοποιουν πληρως και αμιγως 4+ πυρηνες απλα δεν υπαρχουν,αν υπηρχαν για φανταστειτε ποιο θα ηταν το τοπιο; Φυσικα και δεν μπαινω στη διαδικασια intel vs amd,αδιαμφισβητητα η intel εχει καλυτερη αρχιτεκτονικη αλλα θα ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα με το αντιπαλο στρατοπεδο αν υπηρχε το +4 στο software??? Sent from my iPhone using Insomnia
zanzavar Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνω με την τοποθετηση σου και ειναι απο τις πιο σωστες που εχω διαβασει εδω και καιρο. Οταν κανουμε καποια αγορα πρεπει να εχουμε γνωση το τι θελουμε και μετα αναλογα να αγορασουμε. Προγραμματα πολυνηματικα που να χρησιμοποιουν πληρως και αμιγως 4+ πυρηνες απλα δεν υπαρχουν,αν υπηρχαν για φανταστειτε ποιο θα ηταν το τοπιο; Φυσικα και δεν μπαινω στη διαδικασια intel vs amd,αδιαμφισβητητα η intel εχει καλυτερη αρχιτεκτονικη αλλα θα ηταν τοσο μεγαλη η διαφορα με το αντιπαλο στρατοπεδο αν υπηρχε το +4 στο software??? Sent from my iPhone using Insomnia Μη δίνεις τροφή στο troling/flame. Σε παρακαλώ πολύ!
injen Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μη δίνεις τροφή στο troling/flame. Σε παρακαλώ πολύ! Καμμια σχεση φιλε μου,η αποψη μου ειναι και δεν αξιω απαντηση Sent from my iPhone using Insomnia
Orifiel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μα τι λέτε για τα προγράμματα, αν εγώ δουλεύω 1-2 συγκεκριμένα προγράμματα και ζω από αυτά, θα πάρω το καλύτερο hardware για να δουλέψω. Είναι εργαλεία και όσο καλύτερο hardware έχεις, τόσο καλύτερες επιδώσεις, χρόνο κερδίζεις για να κάνεις μια χ-ψ δουλειά. Για τα παιχνίδια συμφωνώ.. αλλά μέχρι που θα φτάσουν τα γραφικά για τα pc.. θα πρέπει να ξεπεράσουν το budget μιας Hollywood ταινίας και παραδάκι δεν υπάρχει, πιστεύω ούτε όρεξη. Αν έφτιαχναν πληθώρα παιχνιδιών για τα pc θα έπρεπε να καταδικάσουν τις κονσόλες. Αλλά επειδή όλοι τρέχουν στο οικονομικό, λίγο δύσκολο. Αυτό με τα amd είναι αλήθεια.. Προχθές διάβαζα την παρουσιάσει νέων επεξεργαστών με πολύ καλές κάρτες γραφικών μέσα 5χχχ σειρά. Αλλά τι να το κάνεις αφού θα έχουν επιδώσεις για i5 περσινά ???? Απλά θα είναι οικονομικά. Μάλιστα δίνουν και παραπάνω ζωή στους παλιούς ιντελ επεξεργαστές (vs amd). Απλά διαφωνώ πολλές φορές όταν βλέπω τοπικ με άτομα να προσφέρουν 1500-2000 ευρώ και βλέπω να τρέχουν για amd.. ενώ θα μπορούσαν να έχουν κάτι πολύ καλύτερο αντοχή στο χρόνο υπολογιστή. (εκτός αν το συγκεκριμένο σύστημα προορίζετε για κάτι που τρέχει καλύτερα σε amd) Είναι απλά τα πράγματα, ότι δίνεις παίρνεις. Εγώ το έχω πει, αν ο μπουλντόζας ξεπερνά σε επιδώσεις τον i7 2600k θα πάρω μπουλντόζα.. αλλά αμφιβάλω με αυτά που διαβάζω.
zanzavar Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Είσαι μεγάλο trol.... και ή είσαι Intel funboy ή δε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Τέλος το off topic από μένα!
Orifiel Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 offtopic: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
ultrobyr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 ΣΟΣ ρε παδια βοηθηστε και εμας τους ανηξερους τι θα κανουμε με τα προβληματα στο P67? Εγω εχω παραγγειλει μια asus p8p67 μαζι με τον i5 2500K αλλα δεν εχω παραλαβει ακομα διοτι θα καθυστερουσε περιπου 2 εβδομαδες ο επεξεργαστης,να ακυρωσω τι να κανω?? παρακαλω βοηθατε!!!!
rafail1994 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Το πρόβλημα θα διορθωθεί με την νέα σειρά οπότε για να μην παιδεύεσαι ακύρωσε το
ultrobyr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 εχω κανει ηδη την πληρωμη με καταθεση στην τραπεεζα και το ποσο ειναι στα 455 ευρω για μνημες,επεξεργαστη και μητρικη λετε να ακυρωσω? και εαν ακυρωσω τι να παρω με βαση αυτα που εχω αγορασει ηδη? υπενθυμιζω: Link Link Link Link και το OCZ το τροφοδοτικο απο multirama. τι να κανω?? παρακαλω τα φωτα σας!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.