vasilisga Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα και παλι φιλοι insomniacs,εξετασα τις προτασεις και προχωραω σιγα σιγα στις παραγγελιες! ηδη παραγγειλα το τροφοδοτικο απο τα multirama αν και ηταν διαθεσιμο κατοπιν παραγγελιας ελπιζω να το παραλαβω συντομα. Το τελευταιο μου κολλημα ειναι με τις μνημες και εαν πρεπει να παω σε 4GΒ η 8GΒ και μπερδευομαι με τα dual channel,triple channel κτλ. Επισης ο cpu δεν ειναι καλυτερο να υποστηριζει οσο πιο ψηλα τις ταχυτητες της μνημης? δηλαδη πρεπει τα FSB του i5 2500K να ειναι π.χ πανω απο 4000 για να υποστηριζουν μνημες στα 1600 MHz? πως θα κοιταξω να συγχρονιζονται καλα μνημη με επεξεργαστη? Υ.Γ Ζηταω συγνωμη για τις αποριες και ευχαριστω πολυ για τις οποιες απαντησεις! Α! και κατι τελευταιο,παιζει μεγαλο ρολο ο σκληρος εαν θα ειναι στα 32 η στα 64 ΜΒ? Κουρασα τοσες μερες και συγνωμη... το 1155 δεν υποστηριζει triple channel... και με τα 4gb θα εισαι μια χαρα αμα μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα για μνημες με υψηλοτερη συχνοτητα δωστα, αλλα σε λογικα πλαισια μνημες πανω απο 1800 τις θεωρω απλα υπερβολη οσον αφορα το μεγεθος του ssd οσο μεγαλυτερος, τοσο το καλυτερο για σενα συνηθως εκει περνας λειτουργικο και προγραμματα για μεγαλυτερη ταχυτητα r/w απο τον δισκο
ultrobyr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον κοπελια εγινε τελικα η παραγγελια για τα υπολοιπα κομματια και τωρα ειμαστε στην αναμονη!! Κατεληξα στον i5 2500K,στην ASUSP8P67,στον Samsung 1TB SpinPoint F3HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB,στο τροφοδοτικο OCZ απο multirama,σε μνημες δυο kit 2x4GB kingston hyper x 1600 Mhz,την ΑSUS RADEON 6850,τo Coolermaster 430 black elite και σε οθονη την Samsung SyncMaster P2270H τι λετε εκανα καλες επιλογες? Τελος να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους vasilisga,rafail1994,lionheart75,Cold_Fusion που με βοηθησαν να επιλεξω και τον dimitrisvico που ανοιξε το Θεμα!! Υ.Γ οποιος βρεθει Κρητη κερναω ρακες και κρασακι με ολα τα παρελκομενα!
UpToDate_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Φίλε μου από σκληρό γιατί δεν τους λες για αυτόν εδώ; http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/Hard-Disk/Western-Digital-Hdd-Wd-Sata-Iii-640Gb-64Mb-Caviar-Black-WD6402AAEX.htm Η οθόνη πόσο κοστίζει;
Orifiel Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Ναι τα ιντελ τετραπιρινα είναι καλύτερα σε όλα από τα εξαπιρινα τις amd. Και ο 870 που έχω εγώ είναι καλύτερος από το 1100. Εύχομαι τουλάχιστο ο buldozas να είναι λίγο καλύτερος από τον σαντυ 2600κ.. Όλα τα άλλα που ακούγονται ότι θα είναι 50% καλύτερος από ότι θα υπάρχει μέχρι ωσότου βγει.. το είδαμε και με την 69χχ σειρά.. λολ Τα 6πιρινα τις amd εκεί που τα πηγαίνουν καλύτερα είναι σε μερικές εφαρμογές βίντεο.
vasilisga Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον κοπελια εγινε τελικα η παραγγελια για τα υπολοιπα κομματια και τωρα ειμαστε στην αναμονη!! Κατεληξα στον i5 2500K,στην ASUSP8P67,στον Samsung 1TB SpinPoint F3HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB,στο τροφοδοτικο OCZ απο multirama,σε μνημες δυο kit 2x4GB kingston hyper x 1600 Mhz,την ΑSUS RADEON 6850,τo Coolermaster 430 black elite και σε οθονη την Samsung SyncMaster P2270H τι λετε εκανα καλες επιλογες? Τελος να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους vasilisga,rafail1994,lionheart75,Cold_Fusion που με βοηθησαν να επιλεξω και τον dimitrisvico που ανοιξε το Θεμα!! Υ.Γ οποιος βρεθει Κρητη κερναω ρακες και κρασακι με ολα τα παρελκομενα! εγω ειμαι απο Κρητη μερια για αυτο μην λες πολλα... :lol: καλοριζικο το μηχανημα και να το χαρεις
zanzavar Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Ναι τα ιντελ τετραπιρινα είναι καλύτερα σε όλα από τα εξαπιρινα τις amd. Και ο 870 που έχω εγώ είναι καλύτερος από το 1100. Εύχομαι τουλάχιστο ο buldozas να είναι λίγο καλύτερος από τον σαντυ 2600κ.. Όλα τα άλλα που ακούγονται ότι θα είναι 50% καλύτερος από ότι θα υπάρχει μέχρι ωσότου βγει.. το είδαμε και με την 69χχ σειρά.. λολ Τα 6πιρινα τις amd εκεί που τα πηγαίνουν καλύτερα είναι σε μερικές εφαρμογές βίντεο. Και εγώ είμαι εξωγήινος....
injen Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Και εγώ είμαι εξωγήινος.... Γιατι το λες αυτο;δεν ισχυει αυτοπου λεει; Sent from my iPhone using Insomnia
Orifiel Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Είναι αλήθεια αυτό που έγραψα, άρα ΝΑΙ είσαι ένας εξωγήινος και μας το κρύβεις.. χαχαχα http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=107 Προσοχή στο τι γράφει δίπλα από το κάθε τεστ, (higher is better, lower is better) Ακόμη και στις multi thread εφαρμογές. Κοίτα και με τον i5 2600κ.. αφήνει την σκόνη του!!! http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288
zanzavar Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Τους έχω και τους δύο φίλε μου και σε πληροφορώ ότι δεν έχω πράσινα κοντά ποδαράκια και τεράστιο κεφάλι.... (ΑMD X6 1075 και i7 920) Γνωρίζω από πρώτο χέρι ποιο σύστημα είναι πιο γρήγορο και που, δε χρειαζόμουν όλα αυτά τα τεστ. Αυτό που επιβεβαιώνει αυτή η σελίδα που μου έδειξες είναι ότι οι εφαρμογές δεν μπορούν να αξιοποιήσουν σωστά τους πυρήνες αλλά στηρίζονται πιο πολύ στον πυρήνα. Αυτό είναι κατάντια όταν κυκλοφορούν τόσα χρόνια πολυπύρηνοι επεξεργαστές. (H264/ POV Ray/ Singlepipe2) Από την δικιά μου πλευρά: μετάνιωσα τα χρήματα που έδωσα για τον 920 κυριολεκτικά. Είναι καμίνι για την δουλειά που τον θέλω και πιο αργός από τον 1075. Τελεία και παύλα! Και οι διαφορές που βλέπω σε επιδόσεις μεταξύ του 1075 και του 2500Κ δεν με έχουν καταφέρει να πω: θα πάρω έναν 2500Κ αντί για 1075. Υπάρχουν και άλλα κριτήρια στο παιχνίδι, τουλάχιστον στο δικό μου, και δεν είναι εξωγήινα! Και δεν λέω ότι ο 2500Κ δεν είναι καλός επεξεργαστής, απλά η ίδια η Ιntel του κόβει τα φτερά του (chipset).
Orifiel Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Ο 920 είναι χειρότερος από τον 870.. Το ότι είναι νεότερο μοντέλο το 920, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο. http://www.anandtech.com/bench/Product/47?vs=107 το Photoshop/3d studio, etc είναι multi γιαυτο δεν θα το έλεγα ότι έχουν προγράμματα για 1 πυρήνα μόνο, Τα windows παίζουν ρόλο.. http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Τσέκαρε και την κατάταξη cpu.. ο 920 είναι πολύ κάτω…! Ποιο κάτω και από 860.. Και εσύ τον 920 πήγες να πάρεις?
injen Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Επικρατει συγχυση στο που και υπο ποιες προυποθεσεις ειναι καλυτερη η μια cpu απο την αλλη και δυστηχως πολυνηματικες εφαρμογες ειναι πολυ λιγες,εγω εχω εναν 1090Τ και για ακομα μια φορα δυστηχως στο 90% των περιπτωσεων - προγραμματων μενει αναξιοποιητος Sent from my iPhone using Insomnia.app
zanzavar Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Ο 920 είναι χειρότερος από τον 870.. Το ότι είναι νεότερο μοντέλο το 920, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο. http://www.anandtech.com/bench/Product/47?vs=107 το Photoshop/3d studio, etc είναι multi γιαυτο δεν θα το έλεγα ότι έχουν προγράμματα για 1 πυρήνα μόνο, Τα windows παίζουν ρόλο.. http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Τσέκαρε και την κατάταξη cpu.. ο 920 είναι πολύ κάτω…! Ποιο κάτω και από 860.. Και εσύ τον 920 πήγες να πάρεις? Ο 920 είναι κλοκαρισμένος όπως και 1075 (και οι υπόλοιποι cpu στο γραφείο, αν θες μπορώ να στους αναφέρω έναν και έναν αλλά δεν έχει νόημα), και οι δύο αυτοί είναι κλοκαρισμένοι στα 3,0GHz. Σε πληροφορώ ότι και σε V-Ray και σε Mental Ray ο 1075 είναι πιο γρήγορος με εμφανή διαφορά (στην ίδια σκηνή με τις ίδεες ρυθμίσεις. Εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο αυτό που βλέπω στο γραφείο μου παρά την όποια ιστοσελίδα (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξιοπιστία αυτού). Το Photoshop δεν έχει καμία σχέση με πολυνηματικές εφαρμογές, κουβαλάει ακόμα την δομή και την λογική των παλαιότερων εκδόσεων. Την διαφορά πλέον την κάνει η κάρτα γραφικών και η μνήμη, όχι ο επεξεργαστής. Το 3d studio από την άλλη δεν έχει καμία διαφορά είτε το τρέχεις με Ρ3 είτε το τρέχεις με 920 είτε με 1075, σημασία έχει ο renderer και εκεί είναι το παιχνίδι! Αν και δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία σε όλα αυτά τα bench θα πιαστώ από αυτό όπου η διαφορά μεταξύ του i7 870 και του 1075 είναι στο 7% υπέρ του 870, και η διαφορά τιμής είναι 100$ υπέρ του 1075. Στα δικά μου τεστ (από περιέργεια καθαρά διότι είχε γίνει η αγορά πλέον) σε V-Ray/Mental Ray η διαφορά είναι είναι υπέρ του 1075 κατά 1,5 λεπτό περίπου σε συνολικό χρόνο για το frame 14 λεπτά-->1075 και 15-16 λεπτά -->920. Τα συμπεράσματα δικά σου για το πια CPU είναι πιο καλή. Επικρατει συγχυση στο που και υπο ποιες προυποθεσεις ειναι καλυτερη η μια cpu απο την αλλη και δυστηχως πολυνηματικες εφαρμογες ειναι πολυ λιγες,εγω εχω εναν 1090Τ και για ακομα μια φορα δυστηχως στο 90% των περιπτωσεων - προγραμματων μενει αναξιοποιητος Sent from my iPhone using Insomnia.app Αυτό είπα από την αρχή και εγώ ότι το πρόβλημα δεν το έχουν οι επεξεργαστές αλλά τα προγράμματα. Ούτε δέχομαι ότι οι επεξεργαστές είναι "λίγοι", απλά πιστεύω ότι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, τα προγράμματα είναι ουσιαστικά στάσιμα εδώ και μερικά χρόνια.
ColdFusion Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 τις προάλλες έβαλα το convertx to dvd να κάνει ενα dvd ταυτόχρονα το AVS Video Converter να κανει μετατροπή μια ταινία απο mkv σε avi και σύγχρονος επαιζα pro evolution .Που θελω να καταλήξω οτι oι cpu ειναι αρκετά μπροστά ενω οι εφαρμογές πολύ πίσω,μονο σε κανενα Game αξιοποιούνται και αυτα ειναι ελαχιστα ....
Orifiel Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Συγγνώμη αλλά διαφωνώ σε αυτό που γράφεις για τα 3d/photo rendering. Πρώτα πάει ο επεξεργαστής και μετά η κάρτα γραφικών. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κομμάτι του υπολογιστή μετά πάει η κάρτα ραμ και σκληρός. Αλιέως δεν θα υπήρχε αυτή η ανάγκη για τους πολλούς πυρήνες. Σημασία στο παραπάνω μήνυμα είναι ότι συγκρίνεις από τους χειρότερους i7.. ενώ εγώ αρχικά αναφέρθηκα στον 870 και στον 2600 i5. Ο επεξεργαστής δεν μένει αναξιόπιστος αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που τον αξιοποιούν. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια, γιατί εκεί πρωτοπορούν πάντα τα ιντελ. Εκεί που τα πάει καλύτερα το amd είναι το βίντεο.. Τα cpu με πολλούς πυρήνες δεν αξιοποιούνται από τα παιχνίδια. Βαλε ένα p3 στο 3d studio max μαζί με μια 6000 quadro fx (Αν και δεν νομίζω να μπορείς να τα συνδυάσεις.. βαλε μια pro κάρτα εποχής ) και έναν 980χ η 2600κ με μια 460 να κάνουν ρεντερ. Στα ίδια ποσότητα ραμ.. με την διάφορα στο p3 θα έχεις απλό σκληρό και στο 2600κ θα έχεις ssd. Θα δεις ποιος θα βγει νικητής.
ColdFusion Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Συγγνώμη αλλά διαφωνώ σε αυτό που γράφεις για τα 3d/photo rendering. Πρώτα πάει ο επεξεργαστής και μετά η κάρτα γραφικών. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ κομμάτι του υπολογιστή μετά πάει η κάρτα ραμ και σκληρός. Σημασία στο παραπάνω μήνυμα είναι ότι συγκρίνεις από τους χειρότερους i7.. ενώ εγώ αρχικά αναφέρθηκα στον 870 και στον 2600 i5. Ο επεξεργαστής δεν μένει αναξιόπιστος αν χρησιμοποιείς εφαρμογές που τον αξιοποιούν. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια, γιατί εκεί πρωτοπορούν πάντα τα ιντελ. Εκεί που τα πάει καλύτερα το amd είναι το βίντεο.. Τα cpu με πολλούς πυρήνες δεν αξιοποιούνται από τα παιχνίδια. το video ειναι αυτονοητο ρε συ ! Εχουμε και εμεις που εχουμε amd να λεμε οτι καπου ειμαστε μπροστα σε σχεση με τους intel να και μερικα Test απο το δικο μου Pc σε διαφορες συχνοτητες απο CINEBENCH_11.529
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.