Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση χρηστών κάνναβης

nicoc89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα από την άγνοι και την υπερβολή.

Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης όχι μόνο για την ελεύθερη χρήση της αλλά και για τα παράγωγά της στη βιομηχανία και τη φαρμακευτική (που μεταξύ μας ήταν και ο λόγος που ποινικοποιήθηκε <_< ).

Το πως βλέπω εγώ την ατομική χρήση της κάνναβης είναι κάτι προσωπικό όμως θα 'θελα να πω το εξής: σου κάνει δε σου κάνει κακό κάτι, όταν φτάνεις έστω ψυχολογικά να είσαι εξαρτημένος από κάτι (είτε ουσία, είτε κατάσταση ...) σε δεσμεύει, σε παγώνει, σε κρατάει πίσω.

Παρόλο που πιστεύω ότι η κάνναβη δε σε εθίζει σωματικά, όταν φτάσεις σε σημείο να πρέπει να κάνεις τσιγάρο κάθε μισή ώρα αυτό σου απαυτώνει την καθημερινότητα. Έχω δει να γίνεται σε δικό μου άνθρωπο και πράγματι αυτή η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο.

Αν με ρώταγε κάποιος "να το αρχίσω" θα του έλεγα "όχι". Είσαι σίγουρος ότι θα μείνεις στο ένα τσιγαράκι μια στο τόσο για την παρέα; Είσαι σίγουρος ότι δε θα γλυκαθείς ; Αυτό δε σε σκοτώνει όμως σε μία χώρα που είναι απαγορευμένο και διακινείται απαγορευμένα μαζί με άλλα απαγορευμένα θα μπλεχτείς ή τουλάχιστον κάποιος θα βρεθεί που θα θέλει να σε μπλέξει...

Εν τέλει, θεωρώ άκρος υποκριτικό να μπορείς να πάρεις από την κάβα κιβώτια από δηλητήριο (aka σκληρό αλκοόλ) και να μην μπορείς να έχεις για προσωπική χρήση λίγη κάνναβη. Οι Ολλανδοί κάτι ξέρουν..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Χαιρομαι γιατι οι περισσοτεροι το πιανουν το νοημα. Απο εκει και περα, εγω ειδα χτες το black Swan του arronofsky. Με ειχαν προειδοποιησει, οποτε λεω, εδω ειμαστε. Στριβουμε απο ενα ταυ με ενα φιλο κ αραζουμε... Νερακι περασε η ταινια, ασε που προβλεψαμε την

λεσβιακη σκηνη

ασχετα αν δεν εγινε στα αληθεια. Απειρα ρεσπεκτ στην ταινια, απο το σημειο που

κουμπωνονται στο μπαρ

μεχρι το τελος.

Ξενερωτος, αμφιβαλλω οτι θα την εφθανα στο τελος... :devil:

Αν με ρώταγε κάποιος "να το αρχίσω" θα του έλεγα "όχι".

Η αλήθεια, βέβαια, είναι, πως έτσι όπως το θέτεις είναι σαφής η άρνηση. Και εμένα αν με ρωτούσε κάποιος "να αρχίσω το νερό", πάλι όχι θα του έλεγα, τι παναπει "να αρχίσω", σε σκιάζει τίγκα και επιτόπου. Η ίδια πρόταση με το "να δοκιμάσω" θα είχε φαντάζομαι καταφατική απάντηση, γιατί δεν είναι κακό, δεν το ένα και δεν το άλλο.

Σημειολογικές σημειώσεις, κατά τα άλλα διαφωνώ με το ενδιαφέρον που προκύπτει για όσους ενθουσιάζονται περισσότερο απ' όσο πρέπει με αποξηραμένα χόρτα και εθίζονται με οτιδήποτε δεν είναι άλλος άνθρωπος.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι, πως έτσι όπως το θέτεις είναι σαφής η άρνηση. Και εμένα αν με ρωτούσε κάποιος "να αρχίσω το νερό", πάλι όχι θα του έλεγα, τι παναπει "να αρχίσω", σε σκιάζει τίγκα και επιτόπου. Η ίδια πρόταση με το "να δοκιμάσω" θα είχε φαντάζομαι καταφατική απάντηση, γιατί δεν είναι κακό, δεν το ένα και δεν το άλλο.

Σημειολογικές σημειώσεις, κατά τα άλλα διαφωνώ με το ενδιαφέρον που προκύπτει για όσους ενθουσιάζονται περισσότερο απ' όσο πρέπει με αποξηραμένα χόρτα και εθίζονται με οτιδήποτε δεν είναι άλλος άνθρωπος.

Οχι ούτε στο να δοκιμάσω θα απάνταγα καταφατικά. Αν προσέξεις τι λέω μετά, περιγράφω μια κατάσταση δοκιμής που εγκυμονεί τον κίνδυνο της συνήθειας. Προφανώς χρησιμοποίησα λάθος λέξη. Αν με ρώταγε κάποιος "να το δοκιμάσω" θα του έλεγα "όχι" γιατί πολύ απλά ο καθένας τις ευθύνες και τις επιπτώσεις του τις ξέρει για τον εαυτό του , δεν μπορώ με μία καταφατική απάντηση να δώσω ένα "like" σε έναν πιθανό ψυχολογικό εθισμό. Αν ο άλλος πίστευε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σ'αυτό με γειά του με χαρά του.

Αν σε ρωτούσε "να δοκιμάσω Milko";

Το πάω στο ότι ο ψυχολογικός εθισμός, αντίθετα με τον οργανικό, μπορεί να είναι τα πάντα. Ή τα καγκουρώ. Ή το μίλκο, η κάνναβη, το βίσκι πορτοκάλι, οι Black Sabbath, το ιντερνετ και το iphone. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να εγκρίνεις κάτι το οποίο δυνητικά θα οδηγήσει σε εθισμό όπως λες, έτσι δε μπορείς να αποτρέψεις και κάποιον από το να αγοράσει netbook.

Με λίγα λόγια, το "μην" και το "όχι" δεν είναι η έλλειψη του "ναι", είναι η αντίθετη προτροπή. Και για τους ίδιους λόγους που δε θα έπρεπε (ηθικά απ' ότι ενημερώνομαι, λέγεται) να λες το ένα, ε.

Συμφωνώ για τον ψυχολογικό εθισμό.

Όσον αφορά στο Milko... δεν ξέρω... δεν το 'χα σκεφτεί. Όταν θα ανοίξουμε τόπικ για τα σοκολατούχα θα το σκεφτώ! ^_^

φιλη galatea, τι παει να πει ψυχολογικος εθισμος; Σαφως και ξερουμε τι παει να πει, αλλα με την ιδια λογικη, δε θα δωσω ποτε σοκολατα στα παιδια μου, για να μην "εθιστουν" ή δε θα τους παρω pc για να μην παιζουν games. ολα αυτα, οδηγουν σε ψυχολογικο εθισμο, οπως και η κανναβη. Γιατι στην κανναβη λεμε οχι και στο facebook ας πουμε ή στις ταινιες θα πουμε ναι; Το θεμα δεν ειναι αν ο αλλος θα αντεξει εναν τετοιο εθισμο, αλλα αν θα παραμεινει προσηλωμενος σε αυτα που επιζηταει απο τη ζωη του. Αν ο αλλος ειναι ισορροπημενος και εχει μετρο, σαφως και να δοκιμασει. Εγω ετσι το σκεφτομαι τελικα.

φιλη galatea, τι παει να πει ψυχολογικος εθισμος; Σαφως και ξερουμε τι παει να πει, αλλα με την ιδια λογικη, δε θα δωσω ποτε σοκολατα στα παιδια μου, για να μην "εθιστουν" ή δε θα τους παρω pc για να μην παιζουν games. ολα αυτα, οδηγουν σε ψυχολογικο εθισμο, οπως και η κανναβη. Γιατι στην κανναβη λεμε οχι και στο facebook ας πουμε ή στις ταινιες θα πουμε ναι; Το θεμα δεν ειναι αν ο αλλος θα αντεξει εναν τετοιο εθισμο, αλλα αν θα παραμεινει προσηλωμενος σε αυτα που επιζηταει απο τη ζωη του. Αν ο αλλος ειναι ισορροπημενος και εχει μετρο, σαφως και να δοκιμασει. Εγω ετσι το σκεφτομαι τελικα.

Η ένστασή μου στο να απαντήσω καταφατικά λοιπόν για τη δοκιμή της κάνναβης είναι ότι η κάνναβη πάει παντού μαζί σου. Χωράει παντού και πάντα κι αν μπεις στο τριπάκι πάτε πάντα μαζί.Οπότε σε επηρεάζει συνεχώς. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι αν μπορείς να διαχειριστείς τους εθισμούς σου (που δε σε σκοτώνουν) τότε είναι οκ. Βέβαια γενικότερα πιστεύω ότι τέτοιου είδους δεσμεύσεις εμένα δε μου πάνε, αλλά εμένα, είναι καθαρά προσωπική επιλογή πλέον.

Το αν θα απαντούσα αρνητικά σε κάποιον θα 'ταν περισσότερο ως μια γενικευμένη συμβουλή, όπως κάποιος άλλος θα του απαντούσε "ναι". Αλλά αν τελικά έκανε και το διαχειριζόταν θα 'ταν οκ για μένα.

Η ένστασή μου στο να απαντήσω καταφατικά λοιπόν για τη δοκιμή της κάνναβης είναι ότι η κάνναβη πάει παντού μαζί σου. Χωράει παντού και πάντα κι αν μπεις στο τριπάκι πάτε πάντα μαζί.Οπότε σε επηρεάζει συνεχώς. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι αν μπορείς να διαχειριστείς τους εθισμούς σου (που δε σε σκοτώνουν) τότε είναι οκ. Βέβαια γενικότερα πιστεύω ότι τέτοιου είδους δεσμεύσεις εμένα δε μου πάνε, αλλά εμένα, είναι καθαρά προσωπική επιλογή πλέον.

Το αν θα απαντούσα αρνητικά σε κάποιον θα 'ταν περισσότερο ως μια γενικευμένη συμβουλή, όπως κάποιος άλλος θα του απαντούσε "ναι". Αλλά αν τελικά έκανε και το διαχειριζόταν θα 'ταν οκ για μένα.

Και ένα πακέτο τσιγάρα.

Και μια ενεσούλα.

Και ένα μίνι μπουκαλάκι με αλκοόλ.

Και μια σοκολάτα

Και το κινητό

Και το laptop (ενίοτε).

Και ο γκόμενος/-α (ενίοτε)

Κτλ κτλ κτλ (ενίοτε)

Define εθισμό.

Θεωρείτε παράλογο το να μην προέτρεπα (αλλά ούτε και θα έκρινα) ένα φίλο μου αν ρώταγε τη γνώμη μου σε μια τέτοια στιγμή;

Έχω δει και ψυχολογικά εθισμένους που το διαχειρίστηκαν καλά. Έχω δει όμως και την άλλη πλευρά. Δεν ήμουν εγώ όμως ήταν πολύ δικός μου άνθρωπος. Το λούκι αυτό λοιπόν μπορείς είτε να το αποφύγεις είτε να το περάσεις. Για τη μία λοιπόν στις δέκα που λέει ο λόγος πιθανότητες να σου βγει σε λούκι εγώ θα έλεγα όχι. Γιατί ναι και σε άλλα εθιζόμαστε, αλλά όπως και να 'χει είναι κάπως χειρότερο γιατί μην πάμε μακριά, μόνο και μόνο για να το βρεις και να το πάρεις κινδυνεύεις.

Τεσπα, νομίζω ότι κάπου έχω παρεξηγηθεί. Είμαι υπέρ του να περνάς καλά αρκεί ό,τι συνέπεια έχεις να 'χει αποδέκτη εσένα και να μην παίρνει κανέναν μπάλα. Φοβάμαι ότι κολλήσατε σε μία φράση και χάθηκε το νόημα που προσπάθησα να περάσω μέσω του ποστ μου.

Θεωρείτε παράλογο το να μην προέτρεπα (αλλά ούτε και θα έκρινα) ένα φίλο μου αν ρώταγε τη γνώμη μου σε μια τέτοια στιγμή;

Έχω δει και ψυχολογικά εθισμένους που το διαχειρίστηκαν καλά. Έχω δει όμως και την άλλη πλευρά. Δεν ήμουν εγώ όμως ήταν πολύ δικός μου άνθρωπος. Το λούκι αυτό λοιπόν μπορείς είτε να το αποφύγεις είτε να το περάσεις. Για τη μία λοιπόν στις δέκα που λέει ο λόγος πιθανότητες να σου βγει σε λούκι εγώ θα έλεγα όχι. Γιατί ναι και σε άλλα εθιζόμαστε, αλλά όπως και να 'χει είναι κάπως χειρότερο γιατί μην πάμε μακριά, μόνο και μόνο για να το βρεις και να το πάρεις κινδυνεύεις.

Θεωρώ παράλογο να ρωτήσει ένας φίλος σου εσένα ή οποιονδήποτε άλλο άτομο, για το τι θα κάνει.

Οπότε ξεκινάμε λάθος.

Βασικά είναι πολύ απόλυτο, έτσι όπως το γράφω.

Το περιορίζω στην δοκιμή τσιγαριλικίου.

Και ένα πακέτο τσιγάρα.

Και μια ενεσούλα.

Και ένα μίνι μπουκαλάκι με αλκοόλ.

Και μια σοκολάτα

Και το κινητό

Και το laptop (ενίοτε).

Και ο γκόμενος/-α (ενίοτε)

Κτλ κτλ κτλ (ενίοτε)

Define εθισμό.

Έτσι είναι αδελφέ μου. Απλά κάποιος αποφάσισε ότι η ψυχολογική εξάρτηση με το κινητό , τη TV, το facebook και τα lexotanil είναι νόμιμη ενώ η ψυχολογική εξάρτιση από το THC όχι.. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ :mad:

Για να μην πλένω μόνο χέρια βέβαια, είναι εμετική η μπαφοκουλτούρα. Σε βαθμό έλκους.

Το όποιο κόλλημα βασικά, πόσο μάλλον όσα συνοδεύονται από παπαροφιλοσοφική τεκμηρίωση.

Θεωρώ παράλογο να ρωτήσει ένας φίλος σου εσένα ή οποιονδήποτε άλλο άτομο, για το τι θα κάνει.

Οπότε ξεκινάμε λάθος.

Βασικά είναι πολύ απόλυτο, έτσι όπως το γράφω.

Το περιορίζω στην δοκιμή τσιγαριλικίου.

Καλά κατ'αρχάς και εγώ το θεωρώ παράλογο και ανούσιο, αλλά έχει συμβεί για το συγκεκριμένο. :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...