anthony_88 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 ενα δημοψηφισμα στην Ελλαδα θα ειχε παντως αρκετο ενδιαφερον. Ενα 20-25 τοις εκατο θα το επαιρνε το χορτο... Μπαφακηδες, κουλτουριαρηδες, νεολαια, ενδεχομενως ιατροι, σιγουρα οι αγροτες. Χαλαρα το 20αρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chinaski Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Α μπλεξατε και το MDMA στην κουβεντα. Δεν αργουν τα κωλοτρυψιματα και οι εγκαρδιοι εναγκαλισμοι...και εμεις σε αγαπαμε τουφα. Λιγο ελιτιστικο αυτο ρε Lucifer. Τουλαχιστον ας του δωσουμε ενα χερι βοηθειας και αν το παρει καλος αν οχι, συμφωνω απολυτως μαζι σου. Δηλαδι πια η διαφορα απο το να του προσφερουμε βοηθεια απο το να περιμενουμε να την ζητησει πρωτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Να διαφωνήσω λίγο με δύο απόψεις που εκφράστηκαν εδώ: 1. Η άποψη "όλοι ξέρουμε τι κάνει το τσιγάρο, το χασίς, τα ναρκωτικά κτλ." Δυστυχώς, δεν ξέρουμε όλοι. Έχω στοιχεία για το τσιγάρο, από έρευνα που έγινε τον Οκτώβριο, δηλαδή ενώ έχει προηγηθεί όλη αυτή η φασαρία για το κάπνισμα, την απαγόρευση κτλ. Αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού (>18 ετών). 31% δεν ξέρει ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό, 12% έμφραγμα, 13% επιπλοκές της εγκυμοσύνης, 29% καρκίνους εκτός του πνεύμονα. Αν πάρεις το 12%, μιλάμε για κοντά στο 1 εκατομμύριο ενήλικα άτομα, που ζουν σε μια χώρα, στην οποία έγινε βαβούρα για το κάπνισμα και πόσο κακό είναι. Άρα, είτε επειδή είναι παντελώς ηλίθιοι, είτε γιατί δεν έχουμε κάνει σωστή δουλειά να τους ενημερώσουμε, δεν ξέρουν πού μπλέκουν! Μη μιλήσουμε και για το αν ξέρουν πόσο πολύ αυξάνεται ο κίνδυνος να πάθουν κάτι. Πόσο μάλλον για τα ναρκωτικά, που η συζήτηση δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο ευρεία. 2. Η απόψη "με σωστή ενημέρωση δε θα χρειάζονταν απαγορεύσεις, γιατί όλοι θα έκαναν τις σωστές επιλογές". Και με αυτό διαφωνώ. Δεν αρκεί μόνο η ενημέρωση και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις. Τρανό παράδειγμα οι γιατροί που καπνίζουν εξίσου με τον γενικό πληθυσμό (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά. Η πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον, οι υποσυνείδητες επιλογές που γίνονται υπό το βάρος της διαφήμισης, η αδυναμίες του χαρακτήρα, οι δυνατότητες που δίνει η κοινωνία για τη σωστή συμπεριφορά, το άγχος και χίλια δυο άλλα. Εγώ π.χ. ξέρω για τις ευεργετικές συνέπειες της φυσικής άσκησης και θέλω να πηγαίνω με το ποδήλατο στη δουλειά το πρωί. Ποδηλατόδρομο έχω; Όχι. Ντουζ στη δουλειά έχω; Όχι. Τρόπο να μην εισπνέω το καυσαέριο της Κηφισίας έχω; Όχι! Φίλους που να πηγαίνουν με το ποδήλατο έχω; Όχι. Συγγενείς και φίλους να μου λένε ότι δεν γίνεται και ότι είμαι τρελός έχω; Ναι. Άρα, παρά το ότι είμαι ενημερωμένος, δεν θα πάω με το ποδήλατο. Αυτά. Γιατί δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θα βόλευε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Τσινάσκι, η ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην πληροφορία είναι το μόνο χέρι βοηθείας που θα τείνω προς οποιονδήποτε. Αν με ρωτήσει κάποιος "γιατί να μη βάλω το δάχτυλό μου στην πρίζα" θα του πω αναλυτικά και ευχαρίστως, αν μετά πάει και το βάλει, ούτε όρεξη να τον κοιτάζω να ψήνεται δε θα έχω, πόσο μάλλον να του πάρω το χεράκι μακριά. Φίλιππε, για το 1 το παραπάνω, για το 2 τώρα: υπάρχει μια λεπτή γραμμή από τον κόσμο που δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο για πάρτη σου από τον κόσμο που μπορείς να σταματήσεις κάτι βλαβερό. Οι παράγοντες επιρροής δε με ενδιαφέρουν μία, ξέρω κι εγώ μια χαρά τι κάνω στους πνεύμονές μου όταν καπνίσκω, αλλά έχω κάνει την επιλογή μου. Ξέρω ότι θα πεθάνω, έχω δει κόσμο να πεθαίνει, έχω δει πτώματα και έχω βάλει τη φάτσα μου πάνω σε όλα αυτά, δεν καίγομαι ιδιαίτερα. Το να έρθει κάποιος καπνιστής, μπαφάκιας, οτιδήποτε, και να μου κλαίγεται πως θέλει να το κόψει και δε μπορεί, μάγκα μου, όχι. Το να μου έρθει ενήλικο άτομο με AIDS μετά από συναινετική συνουσία όταν η 12άδα καπότες πάει 7 ευρώ, όχι. Δεν είναι θέμα ελιτισμού αυτό, είμαι μάλιστα τόσο θετικός άνθρωπος που πιστεύω πως κανένας δεν είναι ΤΟΣΟ βλάκας. Αν είναι, θάνατος εξ' αχρηστίας, αν δεν είναι, θάνατος δι επιλογής. Είναι τρομακτικό πόσα επιχειρήματα μπορούμε να βρούμε για να αντικαταστήσουμε την έλλειψη κοτσίων (σικ), αρχιδίων και σπονδυλικής στήλης -αν πρέπει να πεθάνουν οι εκφραστές τους για να σταματήσουμε επιτέλους να τα ακούμε, τι να γίνει, καπνίστε, πηδήξτε και δαχτυλώστε πρίζες, whatever it takes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Κοίταξε, ως ένα βαθμό συμφωνώ μαζί σου. Δηλαδή πιστεύω στην ατομική επιλογή και ευθύνη. Ως γιατρός σου, ως φίλος σου ή ως κυβερνήτης της χώρας σου, μπορώ να σου δώσω το δικαίωμα της επιλογής, αλλά εσύ είσαι που θα διαλέξεις τι θέλεις για τον εαυτό σου. Από εκεί και πέρα όμως, μερικές φορές υπάρχει η ψευδαίσθηση της επιλογής. Ένα Τσιγγανόπουλο δεν έχει θεωρητικά την επιλογή να σπουδάσει πληροφορική και να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα; Δωρεάν το σχολείο, δωρεάν και το πανεπιστήμιο. Για λόγους όμως που νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω, πρέπει να είναι ήρωας για να το κάνει. Σε αντίθεση με το παιδί από το Ψυχικό, ας πούμε. Άρα, ο φίλος, ο γιατρός ή -κυρίως- ο κυβερνήτης, αξίζει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που θα καθιστούν όλες τις επιλογές ρεαλιστικές και άρα όντως θα ενθαρρύνουν την ελεύθερη επιλογή. Κι αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ο φτωχός και κατατρεγμένος που αυτοκαταστρέφεται μπορεί να είναι εξίσου μαλάκας με τον πλούσιο, τυχερό και μορφωμένο που κάνει το ίδιο. Μπορεί όμως και να μην είναι και καλό είναι να το έχουμε στο νου μας μερικές φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 κανε ενα search και θα δεις οτι και αυτο που νομιζανε παλια για το αλκοολ και την καρδια δεν στεκει 100% μιας και τα ρισκα ειναι πιο μεγαλα απο τα προτερηματα. Επισης Άντε πάλι το ίδιο επιχείρημα. Από υπερβολική δόση μαριχουάνας κανένας δεν πεθαίνει... πεθαίνει όμως εν καιρώ από τις επιπτώσεις του καπνού. Καρκίνος, καρδιακά προβλήματα κλπ. Πολύ αμφιβάλω αν αυτές οι έρευνες που αναφέρει η εικόνα είναι σοβαρές. Δεν προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες το κάπνισμα; Δηλαδή τι έχει ο καπνός της μαριχουάνας; Σκέτο οξυγόνο είναι; Δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα; Φίλτρο βάζουν με την χρήση του; Σαφώς και οι θάνατοι από αλκοόλ και το απλό τσιγάρο είναι περισσότεροι. Αυτό ισχύει γιατί ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού τα χρησιμοποιεί. Με αυτή την λογική αποδεικνύεται... οτι η απαγόρευση της μαριχουάνας κάνει καλό... ας την επεκτείνουμε και σε αλκοολ-τσιγάρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Άντε πάλι το ίδιο επιχείρημα. Από υπερβολική δόση μαριχουάνας κανένας δεν πεθαίνει... πεθαίνει όμως εν καιρώ από τις επιπτώσεις του καπνού. Καρκίνος, καρδιακά προβλήματα κλπ. Πολύ αμφιβάλω αν αυτές οι έρευνες που αναφέρει η εικόνα είναι σοβαρές. Δεν προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες το κάπνισμα; Δηλαδή τι έχει ο καπνός της μαριχουάνας; Σκέτο οξυγόνο είναι; Δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα; Φίλτρο βάζουν με την χρήση του; Σαφώς και οι θάνατοι από αλκοόλ και το απλό τσιγάρο είναι περισσότεροι. Αυτό ισχύει γιατί ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού τα χρησιμοποιεί. Με αυτή την λογική αποδεικνύεται... οτι η απαγόρευση της μαριχουάνας κάνει καλό... ας την επεκτείνουμε και σε αλκοολ-τσιγάρο Και πάλι δεν θες να καταλάβεις... Όπως το αλκοόλ είναι νόμιμο και επιλέγεις αν θα πιεις έτσι λέμε και για τα αλλά. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Και πάλι δεν θες να καταλάβεις... Όπως το αλκοόλ είναι νόμιμο και επιλέγεις αν θα πιεις έτσι λέμε και για τα αλλά. Sent from my iPhone using Insomnia Αφού σε αυτό συμφώνησα εξ'αρχής. Δες το αρχικό ποστ μου.** Στην ωραιοποίηση του "χόρτου" διαφωνώ. ** Κατά την άποψή μου, εφόσον υπάρχει το τσιγάρο και το αλκοόλ ελεύθερο ας υπάρχει και η μαριχουάνα. Οποιος θέλει να αυτοκαταστρέφεται ας το κάνει, αρκεί να μην ενοχλεί τους συνανθρώπους του (με παθητικό κάπνισμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνουμε τοτε! Ελα να δωσουμε τα χερια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biscoto Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος αγορινες.... δεν έχει σημασία αν είναι βλαβερή η κάνναβη για την υγεία η όχι αυτό που έχει σημασία είναι ποιος βγάζει λεφτά. αν ο καθένας καλλιεργούσε στον κήπο η στο μπαλκόνι χασίσι τι νομίζετε ότι θα γινόταν στις πωλήσεις αλκοόλ και τσιγάρου? μιλάμε σε βάθος χρόνου γιατί αλκοόλ και τσιγάρο είναι πλέον συνήθeiα που έγινε λατρεία ακόμα, στον ιατρικό τομέα η κάνναβη βοηθάει αποδεδειγμένα με χρόνιους πονοκεφάλους, πόνο στη μέση, άγχος και πολλά αλλά νομίζετε οι φαρμακοβιομηχανίες που πλασάρουν τα 100$ το κουτάκι χαπάκια θα το αφήσουν να περάσει έτσι? επίσης αν χρησιμοποιούσαν ακόμα hemp για ρούχα, πανιά, σχοινιά κλπ κλπ εκεί έχουμε ακόμα ένα τομέα όπου κάποιες εταιρίες μονοπωλούν. τα λοββυ φαρμακοβιομηχανιών, καπνού και αλκοόλ είναι πολύ μεγάλα, παίζονται παρά πολλά διςς$$$ και αυτά πολεμούν και κρατούν την κάνναβη παράνομη το πόσο κακό κάνει η κάνναβη για μένα είναι δευτερεύον αν και έχει αποδειχτεί ότι δεν δημιουργεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. αλλά και κακό να έκανε γιατί να μην την πουλάνε ελεύθερα? το ξέρεις ότι με ένα κουτάκι ασπιρίνες μπορείς να πεθάνεις? για να μην πούμε για τα υπόλοιπα... μην κοροιδευομαστε λοιπών συμφέροντα συμφέροντα συμφέροντα εδιτ* α ναι όσο για την αντιμετώπιση τον χρηστών απλά γελάω με τα πρόβατα που πίνουν ουίσκι κόλα κάθε βράδυ και αποκαλούν κάποιον που καπνίζει πρεζάκια, ;η τους γονείς που νομίζουν ότι το παιδί έπεσε στα ναρκωτικά και αλλά τόσα τραγελαφικά που ακούω κάθε τόσο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freedubus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Ένα διάλειμμα για διαφημίσεις... http://www.youtube.com/watch?v=XWHplp10kQM ...συνεχίστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmule Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος αγορινες.... δεν έχει σημασία αν είναι βλαβερή η κάνναβη για την υγεία η όχι αυτό που έχει σημασία είναι ποιος βγάζει λεφτά. αν ο καθένας καλλιεργούσε στον κήπο η στο μπαλκόνι χασίσι τι νομίζετε ότι θα γινόταν στις πωλήσεις αλκοόλ και τσιγάρου? μιλάμε σε βάθος χρόνου γιατί αλκοόλ και τσιγάρο είναι πλέον συνήθeiα που έγινε λατρεία ακόμα, στον ιατρικό τομέα η κάνναβη βοηθάει αποδεδειγμένα με χρόνιους πονοκεφάλους, πόνο στη μέση, άγχος και πολλά αλλά νομίζετε οι φαρμακοβιομηχανίες που πλασάρουν τα 100$ το κουτάκι χαπάκια θα το αφήσουν να περάσει έτσι? επίσης αν χρησιμοποιούσαν ακόμα hemp για ρούχα, πανιά, σχοινιά κλπ κλπ εκεί έχουμε ακόμα ένα τομέα όπου κάποιες εταιρίες μονοπωλούν. τα λοββυ φαρμακοβιομηχανιών, καπνού και αλκοόλ είναι πολύ μεγάλα, παίζονται παρά πολλά διςς$$$ και αυτά πολεμούν και κρατούν την κάνναβη παράνομη το πόσο κακό κάνει η κάνναβη για μένα είναι δευτερεύον αν και έχει αποδειχτεί ότι δεν δημιουργεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. αλλά και κακό να έκανε γιατί να μην την πουλάνε ελεύθερα? το ξέρεις ότι με ένα κουτάκι ασπιρίνες μπορείς να πεθάνεις? για να μην πούμε για τα υπόλοιπα... μην κοροιδευομαστε λοιπών συμφέροντα συμφέροντα συμφέροντα εδιτ* α ναι όσο για την αντιμετώπιση τον χρηστών απλά γελάω με τα πρόβατα που πίνουν ουίσκι κόλα κάθε βράδυ και αποκαλούν κάποιον που καπνίζει πρεζάκια, ;η τους γονείς που νομίζουν ότι το παιδί έπεσε στα ναρκωτικά και αλλά τόσα τραγελαφικά που ακούω κάθε τόσο καλα τα παραλες. στην καλιφορνια που ειναι η πιο προοδευτικη και απελευθερωμενη πολιτεια των ΗΠΑ και η χρηση ειναι εξαιρετικα διαδεδομενη (και νομιμη οπως και η καλλιεργεια για ιατρικους λογους) σε δημοψηφισμα που εγινε προσφατα για την πληρη αποποινικοποιηση η πλειοψηφια των πολιτων ειπε οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 καλα τα παραλες. στην καλιφορνια που ειναι η πιο προοδευτικη και απελευθερωμενη πολιτεια των ΗΠΑ και η χρηση ειναι εξαιρετικα διαδεδομενη (και νομιμη οπως και η καλλιεργεια για ιατρικους λογους) σε δημοψηφισμα που εγινε προσφατα για την πληρη αποποινικοποιηση η πλειοψηφια των πολιτων ειπε οχι. Μηπως να εψαχνες λιγο γιατι εχασε η prop 19? Δεν ηταν απλα "α νομιμο μαυρο", ηταν πολυ πιο πολυπλοκο απο αυτο. Παντως οσοι πινετε και καπνιζετε και ειστε εναντιων της αποποινικοποιησης ειστε απλα υποκριτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmule Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Μηπως να εψαχνες λιγο γιατι εχασε η prop 19? Δεν ηταν απλα "α νομιμο μαυρο", ηταν πολυ πιο πολυπλοκο απο αυτο. Παντως οσοι πινετε και καπνιζετε και ειστε εναντιων της αποποινικοποιησης ειστε απλα υποκριτες. τι να το ψαξω, εγω (εναντι θεση με πολλους αλλους που απλα αδιαφορησαν για το ζητημα) πηγα και ψηφισα κιολας και μαλιστα υπερ. αυτα που μου λες να διαβασω τα εχω ακουσει ενα εκατομυριο φορες και αν νομιζεις οτι γιαυτο δεν περασε η prop 19 εισαι πολυ γελασμενος. δεν περασε γιατι απλα η πολυ μεγαλη πλειοψηφια στην καλιφορνια απλα ΔΕΝ ενδιαφερθηκε να παει να ψηφισει. δεν την ενδιαφερει το θεμα βρε αδερφε, πως το λενε. μην πιστευετε οτι διαβαζετε, ειδικα conspiracy theories και παπαριες. τι war on drugs στην καλιφορνια, αστειευσαι? οταν νομιμοτατα μπορεις να βρεις μαριχουανα σε λιγοτερο απο 10 λεπτα? οταν υπαρχουν ενα εκατομυριο smoke shops με γιατρους μεσα που τους δινεις $20 και σου γραφουν συνταγη εφ ορου ζωης? πλακα μου κανεις? η αληθεια ειναι πολυ πιο απλη. η καλιφορνια ειναι η πιο χρεωμενη πολιτεια στην αμερικη, απιστευτο χρεος. απο τοτε που η μαριχουανα απελευθερωθηκε για ιατρικη χρηση εχει βγαλει απιστευτα εκατομυρια απο τη νομιμη καλλιεργεια κανναβης. και ειπανε αν την απελευθερωσουνε θα βγουν πιο πολλα (και μη μου πεις οτι αν την απελευθερωσουνε θα μπορει να καλλιεργει ο καθενας γιατι για να καλλιεργησεις θα πρεπει να παρεις αδεια απο τον ιδιοκτητη του σπιτιου, πραγμα σχεδον αδυνατο). οικονομικη ηταν οι λογοι που ηθελαν να την απελευθερωσουν, γιατι εχουν βρει την κοτα με τα χρυσα αυγα. απλα ο κοσμος δεν τσιμπησε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Σε ζηλευω τοτε και επισημα εκει που εισαι. Οχι για το μαυρο, μιας και δεν ειμαι fan! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.