Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση χρηστών κάνναβης

nicoc89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απαντησε μου τι θα του εδεινες και θα σου δειξω τι εννοω. Δεν μιλαω για εθισμο αρα οτι εγραψες ειναι λαθος. Επισης ιατρικα και επιστημονικα αρθρα εβαλα, και μια προσφατη ερευνα εβγαλε το αλκοολ την χειροτερη ουσια εκει εξω. Αλλα "αντε να παει στο καλο". Επισης εκτος απο τα φυστικια/mdma για πες μου, αν το αλκοολ δεν ηταν τοσο βαθια ριζωμενο στην ιστορια του ανθρωπου και το ανακαλυπταμε σημερα, θα ηταν νομιμο?

Επειδη μαλλον θα φθασουμε μεχρι την εποχη της ποτοαπαγορευσης ,και επειδη δεν θα βγει ακρη οπως φυσικα δεν θα βγει και με το καπνισμα ,και επειδη θα τα 'περασουμε' ολα , συγκρισεις, περι ελευθεριας του ατομου , κλπ κλπ με μια λεξη .Δημοψηφισμα .

Αν η πλειοψηφια θελει κουλτουρα ναρκωτικων , ας την εχουμε λοιπον..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εντάξει, η διαφωνία μας είναι θεμελιώδης σε πολλά σημεία. Πέραν του ότι ένας καρκινοπαθής που επιβίωσε, δεν αποτρέπει ακριβώς το τυχαίο μαλακιστήρι από το να καπνίσει, αν κάποιος δεν είναι τόσο απόλυτος όσο εγώ και ακούσει συμβουλές από κάποιον που έκανε το λάθος (και άρα "εσύ τι μιλάς ρε πούστη") τα στατιστικά και οι μελέτες βγαίνουν από ολόκληρα δείγματα και πληθυσμούς -αν σε πείσει ο Μπάμπης ο Φούντας πως το χόρτο είναι κακό γιατί να πούμε τον πιάσανε οι μπάτσοι, αν χρειάζεσαι κάποιον ΈΝΑ να στο πει αυτό, ε τι μπάφο, βάρα σπήντμπωλ να μας κάνεις και αέρα.

οντως η διαφωνια μας ειναι θεμελιωδης και εγκειται στο εξης: εσυ λες πως καποιος που περασε απο τον κοσμο των ναρκωτικων και ξεφυγε δεν δικαιουται (δεν τον παιρνει) να μιλαει, ενω εγω διαφωνω. ολα τα αλλα που λες για μελετες κτλ δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ειπα εγω.

Πως δεν έχουν. Έχεις 10 μελέτες που λένε "από τους 800 χρήστες του τάδε ναρκωτικού, οι 750 έπαθαν το τάδε. Εξηγείται έτσι. Άρα το τάδε ναρκωτικό κατά τόσο τοις εκατό, προκαλεί το προαναφερθέν τάδε". Υπάρχουν παντού αυτά. Αν κάποιος τώρα πρέπει να δει τον θείο του ή τον εαυτό του να παθαίνει καρκίνο για να πειστεί πως το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο, πρέπει να πεθάνει. Για την ανθρωπότητα, την αισθητική και τη νοημοσύνη. Για το καλό της Ιδέας που έλεγε και ο Σολζενίτσιν.

Επειδη μαλλον θα φθασουμε μεχρι την εποχη της ποτοαπαγορευσης ,και επειδη δεν θα βγει ακρη οπως φυσικα δεν θα βγει και με το καπνισμα ,και επειδη θα τα 'περασουμε' ολα , συγκρισεις, περι ελευθεριας του ατομου , κλπ κλπ με μια λεξη .Δημοψηφισμα .

Αν η πλειοψηφια θελει κουλτουρα ναρκωτικων , ας την εχουμε λοιπον..

Όπως περίμενα δεν κατάλαβες. Για την ιστορία και μόνο τα φυστικια που θα εδεινες μπορεί να τον σκοτωναν από αλλεργικο σοκ. Το MDMA όχι. Και για το ποτό δεν σε βλέπω να σκιζεις τα ρούχα σου... Α ξέχασα αυτό είναι νόμιμο άρα καλό.

Cloud, κοιτα με βαση την κουβεντα μας, πολλα ειναι εθισμοι, και πολλα απο αυτα δεν την επηρρεαζουν, ειδες κανενα εθισμενο στο τσιγαρο ή στον καφε, να εχει απωλεια μνημης; (που να οφειλεται στον εθισμο).

Για το χορτο, επειδη παιζει πολυ urban, ολοι εχουμε ακουσει διαφορα και μεσα σε ολα και αυτο (δεν εχω ιδία γνωμη), και ηθελα και καποια δευτερη γνωμη.

Οκ.

Αν μιλάμε για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ας πούμε πως και η νικοτίνη και η καφεϊνη επηρεάζουν σημαντικά τον ύπνο. Δε ξέρω αν έχεις απώλειες μνήμης ή συγκέντρωσης με το τσιγάρο και τον καφέ όταν για χρόνια κοιμάσαι είτε υπο την επήρεια της ουσίας είτε υπο την επήρεια του (υπαρκτού) στερητικού της. Νομίζω πως ναι.

Σε ότι αφορά την κάνναβη, μακροπρόθεσμα, από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο εγγενές (το αντίθετό του ας πούμε είναι αυτό που έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του χρήστη) στερητικό νομίζω ότι είναι εφικτό να την έχει κάποιος στη ζωή του χωρίς να του χαλάει τον ύπνο και άρα τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Παρ' όλα αυτά, κάτι που επηρεάζει -με την έννοια ότι επαναπροσδιορίζει αρκετά- τον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας δε γίνεται να μην επηρεάζει το πως την θυμάσαι ή το εκάστοτε αντικείμενο εστίασης. Νομίζω.

Βραχυπρόθεσμα νικοτίνη και καφεϊνη μπορεί να επηρεάζουν θετικά τη συγκέντρωση. Αλλά μία ουσία που αποδεδειγμένα έχει στερητικό σύνδρομο (έστω και όχι άμεσα αντιληπτό όπως π.χ. ναυτία) δεν επηρεάζει μόνο με την παρουσία της.

Πως δεν έχουν. Έχεις 10 μελέτες που λένε "από τους 800 χρήστες του τάδε ναρκωτικού, οι 750 έπαθαν το τάδε. Εξηγείται έτσι. Άρα το τάδε ναρκωτικό κατά τόσο τοις εκατό, προκαλεί το προαναφερθέν τάδε". Υπάρχουν παντού αυτά. Αν κάποιος τώρα πρέπει να δει τον θείο του ή τον εαυτό του να παθαίνει καρκίνο για να πειστεί πως το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο, πρέπει να πεθάνει. Για την ανθρωπότητα, την αισθητική και τη νοημοσύνη. Για το καλό της Ιδέας που έλεγε και ο Σολζενίτσιν.

μα εγω ποτε δεν ειπα σε καποιον μη διαβαζεις τις ερευνες. εσυ ειπες οτι δεν παιρνει σε οσους περασαν απο τα ναρκωτικα να μιλαν για αυτα.

αναφορικα με τις ερευνες για το χασις μπορεις να βρεις και ερευνες που δειχνουν οτι εχει βλαβερες επιπτωσεις και ερευνες που δειχνουν οτι δεν εχει βλαβερες επιπτωσεις. αλλα αν θες να μιλησουμε επιστημονικα εγω δεν εμπιστευομαι καμια ερευνα για τα ναρκωτικα, γιατι το μονο που μπορουν να δειξουν ειναι συσχετιση, οχι σχεση αιτιου αποτελεσματος. οι ανθρωποι που πεφτουν στα ναρκωτικα δεν ειναι ιδιοι με αυτους που δεν πεφτουν. ετσι αυτου του ειδους οι ερευνες ειναι τιγκα στους συγχητικους παραγοντες. οπως μας ελεγαν στο πανεπιστημιο, το τσιγαρο κιτρινιζει τα δαχτυλα. το τσιγαρο προκαλει καρκινο. αυτο δε σημαινει ομως οτι τα κιτρινα δαχτυλα προκαλουν καρκινο. ο μοναδικος τροπος για να γινει μια τετοια ερευνα θα ηταν να παρεις διδυμους και να αρχιζεις να ποτιζεις τον ενα και να τους παρακολουθησεις για χρονια. και απο οτι ξερω τετοια ερευνα δεν υπαρχει.

οσον αφορα αυτο που λες οτι οποιος δεν μπορει να πιστει απο ερευνες πρεπει να πεθανει το αφηνω ασχολιαστο (αν και καταλαβαινω οτι δεν το εννοεις πραγματικα). δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι, πολλοι εχουν αυτοκαταστροφικες τασεις στο υποσυνειδητο η στο ασυνειδητο και χρειαζονται πολυ ισχυρο σοκ για να ξυπνησουν (αν ξυπνησουν ποτε)

Γιατί χρειάζεται να ξυπνήσουν; 6.5 δις είμαστε, τι φοβόμαστε πια.

καταλαβαινω πως οτι λες ειναι tongue in cheek αλλα θα προσπαθησω να σου απαντησω σοβαρα. γιατι δε σημαινει οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι μονο και μονο επειδη δεν παιρνουν ναρκωτικα. και γιατι μπορει να ειναι το παιδι σου, ο φιλος σου, η γυναικα σου. τοτε ισως ακομα και οι ανθρωποι που επιασαν to genetic lottery οπως εσυ (πλακιτσα) νιωσουν καποια συμπαθεια και προσπαθησουν να τους βοηθησουν

Εξήγησε λίγο τη λογική σου πάνω σε αυτό, το γιατί πρέπει να ξυπνήσουν, αλήθεια προσπαθώ να καταλάβω και δεν ειρωνεύομαι. Στον lucifer πάει αυτό

Είναι 2011. Ξέρουμε όλοι τι κάνει η ηρωίνη, το αλκοόλ, το κάπνισμα, το κόκκινο κρέας και το AIDS. Γιατί πρέπει να κάνουμε κλύσμα την επιλογή της φρόνησης και αναλογικά της επιβίωσης σε κάποιον που δεν έχει κουνήσει τον κώλο του να σώσει τον εαυτό του; Ας πεθάνει ρε παιδί μου, δε λέω να τον βοηθήσουμε κι όλας, αλλά αυτό γίνεται στη φύση, ο βλάκας και ο κουτσός ψοφάει.

Ναι γενικά σταματήστε να θεωρείτε επιχείρημα τις έρευνες που έχετε ακούσει/διαβάσει για το χασίς, το δείγμα δεν έκανε χρήση μόνο χασίς, η πλειοψηφία κάπνιζε κιόλας. Ρέγκιουλαρ καπνό. Συστηματικά.

Είναι 2011. Ξέρουμε όλοι τι κάνει η ηρωίνη, το αλκοόλ, το κάπνισμα, το κόκκινο κρέας και το AIDS. Γιατί πρέπει να κάνουμε κλύσμα την επιλογή της φρόνησης και αναλογικά της επιβίωσης σε κάποιον που δεν έχει κουνήσει τον κώλο του να σώσει τον εαυτό του; Ας πεθάνει ρε παιδί μου, δε λέω να τον βοηθήσουμε κι όλας, αλλά αυτό γίνεται στη φύση, ο βλάκας και ο κουτσός ψοφάει.

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Ο άνθρωπος προσάρμοσε το περιβάλλον του και όχι το περιβάλλον τον άνθρωπο, είχε τη θέληση να προχωρήσει και την κατανόηση, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πρέπει να πεθαίνουν, επειδή εγώ είμαι το καλύτερο δείγμα ανθρώπου (όχι εγώ προσωπικά, γενικά σαν παράδειγμα το έφερα. Εξηγούμαι, γιατί η συζήτηση τεντώνει αν δεν εξηγείσαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...