akpe Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εννοείς γιατί δεν λέμε τελειωμένο π.χ. τον πλήρως εθισμένο στην καφεϊνη; Μα γιατί η καφεϊνη είναι "αθώα" βρε... /sarcasm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 η μοναδικη διαφορα ειναι οτι το χορτο καλως η κακως (κακως κατ'εμε) ειναι παρανομο στην ελλαδα. οποτε αν σε πιασουν,το μελλον σου εξαρταται απο το σε τι μπατσο και τι εισαγγελεα θα πεσεις.κατα τα αλλα ειναι οπως ολες οι εξαρτησεις, ο χρηστης πιστευει οτι δεν ειναι εξαρτημενος, μπορει να το κοψει οποτε θελει αλλα το συνεχιζει απο επιλογη κοκσε καποιους ανθρωπους που εχουν μια ροπη προς εξαρτησεις, το χορτο μπορει να ειναι καταστροφικο. οχι σωματικα, αλλα η ψυχολογικη εξαρτηση απο αυτο σου καταστρεφει τη ζωη. χρειαζεσαι το χορτο για να απολαυσεις το οτιδηποτε, αλλιως ολα σου φαινονται ανουσια, βαρετα. οι ταινιες και η μουσικη ξαφνικα δεν ειναι και τοσο καλες, το σεξ δεν ειναι τοσο καλο, ο υπνος δεν σου ερχεται τοσο ευκολα, προτιμας να μεινεις σπιτι σου να την πιεις απο το να βγεις να κανεις μια βολτα με φιλους κτλ κτλ. ειναι πολυ ευκολο να πινεις ενα τσιγαρο και να ξεχνας τα προβληματα σου. Βαλε στην λεξη χορτο, την λεξη αλκοολ. Μαλλον δεν εχεις δει τι σημαινει αλκοολικος. Θα προτεινα να διαβασεις για το τι τραβανε μερικοι για να σταματησουν το ποτο, που το συνδρομο στερησης ειναι χειροτερο απο αυτο των οπιουχων(και το ιδιο ασχημο με αυτο των benzos) Για καθε μπαφακια τελειωμενο, υπαρχουν 10 ατομα που πινουν για να κανουν οτιδηποτε κοινωνικο, και 2 ατομα τελειωμενα απο το αλκοολ που εχουν οικογενεια που υποφερει. Σκεψου ποσο ευκολο ειναι να βρει καποιος αλκοολ και ποσο μαλιστα ενα παιδι. Και σκεψου ποσο ευκολο ειναι να βρεις μαυρο και αλλες λοιπες ουσιες. Αυτα που λενε πας στην ομονοια και σου πουλανε ηρωινη ειναι απο ατομα που μαλλον δεν εχουν παει ποτε ομονοια. Δες και αυτο μια: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210 Εννοείς γιατί δεν λέμε τελειωμένο π.χ. τον πλήρως εθισμένο στην καφεϊνη; Μα γιατί η καφεϊνη είναι "αθώα" βρε... /sarcasm Ναι οταν ο αλλος ειναι σαν zombie και δεν κανει τιποτα αν δεν κανει τσιγαρο και πιει καφε δεν ειναι εθισμενος ρε μαν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Και γιατι θα πρεπει να κατανοησει ο κοσμος δηλαδη ? Την μεγαλυτερη αντιδραση την προκαλει το πακετο που ισως ακολουθει .Μυστηριες γνωριμιες και δοσοληψιες για την ανευρεση ουσιων , που μπορει να φθανουν μεχρι σκληροτερες ουσιες (οχι απαραιτητα ο χρηστης , οι γνωριμιες), κυκλωματα , βιαιες και απροβλεπτες συμπεριφορες .Δεν θελει να ρισκαρει ο αλλος , για παν ενδεχομενο δεν θελει να εχει καμμια σχεση με αυτα.Με το ζορι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios_geo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν η απαγόρευση έχει σαν σκοπό να σε προστατέψει από έναν που μπορεί να γούσταρε να πιει 7 τζόνι (άλλωστε δικό του σώμα είναι) και μετά να πέσει πάνω σου με το αμάξι, θυμώνεις ακόμα; Αυτό είναι διαφορετικό πρόβλημα Η χρήση δε με θυμώνει. Η χρήση όμως + οδήγηση είναι άλλο θέμα. Με το ίδιο σκεπτικό, να καταργήσουμε τα κινητά τηλέφωνα, επειδή κάποιοι οδηγούν και μιλούν. Και για να κάνουμε λίγο χιούμορ... Εμένα μου αρέσει να κυκλοφορώ γυμνός στο σπίτι. Επιεδή κάποιος βγαίνει και κυκλοφορεί γυμνός έξω από το σπίτι του, θα μου απαγορεύσουν γενικά να κυκλοφορώ γυμνός στο χώρο μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Για την καφεΐνη που αναφέρθηκε έχω προσωπική εμπειρία είχα φτάσει να πίνω περίπου 25-30 κουταλιές καφέ (σε κουταλιές λέω γιατί έβαζα 5-7 σε κάθε καφέ σκέτο) την μέρα και μόλις σταμάτησα απότομα να πίνω καφέ είχα τρελούς πονοκεφάλους όλη μέρα σαν άρρωστος δεν υπήρχε αυτό το πράγμα και άμα έπινα ένα καφέ ερχόμουν στα ίσια μου. Άντεξα τους πονοκεφάλους και όλη αυτή την βλακεία για μια εβδομάδα περίπου και μου πέρασαν όλα αλλά δεν ξαναήπια καφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εμενα ομως δεν μου απαντησε κανεις, η συνεχης και χρονια χρηση εχει επιπτωσεις στη μνημη και στη συγκεντρωση ή ειναι μυθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fireflies Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τα χρόνια έχουν πάντως σίγουρα επίπτωση στην μνήμη και τη συγκέντρωση. :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εμενα ομως δεν μου απαντησε κανεις, η συνεχης και χρονια χρηση εχει επιπτωσεις στη μνημη και στη συγκεντρωση ή ειναι μυθος; Myth: Marijuana Can Cause Permanent Mental Illness. Among adolescents, even occasional marijuana use may cause psychological damage. During intoxication, marijuana users become irrational and often behave erratically. Fact: There is no convincing scientific evidence that marijuana causes psychological damage or mental illness in either teenagers or adults. Some marijuana users experience psychological distress following marijuana ingestion, which may include feelings of panic, anxiety, and paranoia. Such experiences can be frightening, but the effects are temporary. With very large doses, marijuana can cause temporary toxic psychosis. This occurs rarely, and almost always when marijuana is eaten rather than smoked. Marijuana does not cause profound changes in people's behavior. * Iverson, Leslie. “Long-term effects of exposure to cannabis.” Current Opinion in Pharmacology 5(2005): 69-72. * Weiser and Noy. “Interpreting the association between cannabis use and increased risk of schizophrenia.” Dialogues in Clincal Neuroscience 1(2005): 81-85. * "Cannabis use will impair but not damage mental health." London Telegraph. 23 January 2006. * Andreasson, S. et al. “Cannabis and Schizophrenia: A Longitudinal study of Swedish Conscripts,” The Lancet 2 (1987): 1483-86. * Degenhardt, Louisa, Wayne Hall and Michael Lynskey. “Testing hypotheses about the relationship between cannabis use and psychosis,” Drug and Alcohol Dependence 71 (2003): 42-4. * Weil, A. “Adverse Reactions to Marijuana: Classification and Suggested Treatment.” New England Journal of Medicine 282 (1970): 997-1000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ClouD Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 chinaski http://www.youtube.com/watch?v=DDEVK_8dWtE αλλά, κάπου αλλού είχες δηλώσει πως στις συνεντεύξεις λες κυρίως ψέματα. :ρ Εμενα ομως δεν μου απαντησε κανεις, η συνεχης και χρονια χρηση εχει επιπτωσεις στη μνημη και στη συγκεντρωση ή ειναι μυθος; Υπάρχει κάτι που να κάνεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ισχυρή συνήθεια και να μην επηρεάζει τη μνήμη σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Toufas, thanks Cloud, κοιτα με βαση την κουβεντα μας, πολλα ειναι εθισμοι, και πολλα απο αυτα δεν την επηρρεαζουν, ειδες κανενα εθισμενο στο τσιγαρο ή στον καφε, να εχει απωλεια μνημης; (που να οφειλεται στον εθισμο). Για το χορτο, επειδη παιζει πολυ urban, ολοι εχουμε ακουσει διαφορα και μεσα σε ολα και αυτο (δεν εχω ιδία γνωμη), και ηθελα και καποια δευτερη γνωμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekmule Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Βαλε στην λεξη χορτο, την λεξη αλκοολ. Μαλλον δεν εχεις δει τι σημαινει αλκοολικος. Θα προτεινα να διαβασεις για το τι τραβανε μερικοι για να σταματησουν το ποτο, που το συνδρομο στερησης ειναι χειροτερο απο αυτο των οπιουχων(και το ιδιο ασχημο με αυτο των benzos) Για καθε μπαφακια τελειωμενο, υπαρχουν 10 ατομα που πινουν για να κανουν οτιδηποτε κοινωνικο, και 2 ατομα τελειωμενα απο το αλκοολ που εχουν οικογενεια που υποφερει. Σκεψου ποσο ευκολο ειναι να βρει καποιος αλκοολ και ποσο μαλιστα ενα παιδι. Και σκεψου ποσο ευκολο ειναι να βρεις μαυρο και αλλες λοιπες ουσιες. Αυτα που λενε πας στην ομονοια και σου πουλανε ηρωινη ειναι απο ατομα που μαλλον δεν εχουν παει ποτε ομονοια. Δες και αυτο μια: http://www.bbc.co.uk/news/uk-11660210 Ναι οταν ο αλλος ειναι σαν zombie και δεν κανει τιποτα αν δεν κανει τσιγαρο και πιει καφε δεν ειναι εθισμενος ρε μαν! μπερδευεσαι...που μιλησα εγω για συνδρομο στερησης μετα απο διακοπη μαριχουανας? εγω για ψυχολογικη εξαρτηση μιλησα. οσο για το αλκοολ, delirium tremens και τα λοιπα μαλλον κατι ξερω λογω δουλειας. οπως ξερω επισης ατομα που μπηκαν μεσα για 2 (!) τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν δουλειες για 2 τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν το probation τους για 2 τσιγαριλικια. αυτο που ηθελα να πω στο post που παρεθεσες ειναι οτι οι εξαρτημενοι απο μαριχουανα ειναι πανομοιοτυποι με ολους τους αλλους εξαρτημενους, υπο την εννοια οτι δεν παραδεχονται το προβλημα τους, νομιζουν οτι το ελεγχουν και το κανουν απο επιλογη κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 μπερδευεσαι...που μιλησα εγω για συνδρομο στερησης μετα απο διακοπη μαριχουανας? εγω για ψυχολογικη εξαρτηση μιλησα. οσο για το αλκοολ, delirium tremens και τα λοιπα μαλλον κατι ξερω λογω δουλειας. οπως ξερω επισης ατομα που μπηκαν μεσα για 2 (!) τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν δουλειες για 2 τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν το probation τους για 2 τσιγαριλικια. αυτο που ηθελα να πω στο post που παρεθεσες ειναι οτι οι εξαρτημενοι απο μαριχουανα ειναι πανομοιοτυποι με ολους τους αλλους εξαρτημενους, υπο την εννοια οτι δεν παραδεχονται το προβλημα τους, νομιζουν οτι το ελεγχουν και το κανουν απο επιλογη κτλ. Πιστεύω πως δεν έχω πρόβλημα , το ελέγχω και το κάνω από επιλογή μου. Επίσης μπορώ να μην πίνω για μήνες όπως και το κάνω. Είμαι εξαρτημένος? γιατί εγώ πιστεύω πως έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλα το περνάς πολύ επιφανειακά και γιαυτό πιάνεις και άλλους που δεν έχουν πρόβλημα. Και ξέρεις τι μου δείχνει ότι δεν είμαι εξαρτημένος? Συγκρίνω τον εαυτό μου με ένα εξαρτημένα άτομα που ξέρω. Εγώ αν δεν μου περισσεύουν λεφτά δεν θα δώσω για χόρτο αυτοί πάλι είναι πάντα ταπί για να πίνουν κάθε μέρα. Πολλές φορες μου έχουν πει έλα ρε man κερνάω και έχω πει ότι δεν έχω όρεξη δεν είμαι σε φάση. Αυτοί πάλι αν τους πεις για χόρτο είναι μέσα δεν πάνα είναι τρις το βράδυ και να κοιμούνται άμα τους ξυπνήσεις θα έρθουν. Και κάτι σημαντικό. Εγώ ξέρω τα side effects και τα δέχομαι ότι όντως έτσι είναι, ενώ αυτοί αν τους δόσεις επιστημονικές έρευνες θα βρούν χίλιες δικαιολογίες για να τις βγάλουν λάθος η ψέματα. Και αυτά στα λέει κάποιος που μπορεί να πιει πολύ χόρτο αλλά όχι καθημερινά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 μπερδευεσαι...που μιλησα εγω για συνδρομο στερησης μετα απο διακοπη μαριχουανας? εγω για ψυχολογικη εξαρτηση μιλησα. οσο για το αλκοολ, delirium tremens και τα λοιπα μαλλον κατι ξερω λογω δουλειας. οπως ξερω επισης ατομα που μπηκαν μεσα για 2 (!) τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν δουλειες για 2 τσιγαριλικια, οπως και ατομα που εχασαν το probation τους για 2 τσιγαριλικια. αυτο που ηθελα να πω στο post που παρεθεσες ειναι οτι οι εξαρτημενοι απο μαριχουανα ειναι πανομοιοτυποι με ολους τους αλλους εξαρτημενους, υπο την εννοια οτι δεν παραδεχονται το προβλημα τους, νομιζουν οτι το ελεγχουν και το κανουν απο επιλογη κτλ. Στο οτι επιλεγεις μια ουσια να κατακρινεις, ενω αλλες τις αγνοεις. Μερικα ατομα δεν μπορουν να ελεγξουν τα παθη τους, και αυτο αμαυρωνει τους υπολοιπους που μπορουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 νοσοκομείο πάντως κανεις δε πήγε από υπερβολική χρήση μαριχουάνας και ούτε πρόκειται... ενώ από το αλκοόλ....καθημερινά χιλιάδες... από κει και πέρα τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. είναι παρεξηγημένο φυτό από παλιά... Το ότι η θανατηφόρος δόση είναι πολύ υψηλή δεν σημαίνει τίποτα. Κανένας δεν πεθαίνει άμεσα από τσιγάρο και μαριχουάνα. Είναι καρκινογόνες ουσίες, όχι άμεσα θανατηφόρες. Επίσης καταστρέφουν τους πνεύμονες και ανεβάζουν τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια. Κατά την άποψή μου, εφόσον υπάρχει το τσιγάρο και το αλκοόλ ελεύθερο ας υπάρχει και η μαριχουάνα. Οποιος θέλει να αυτοκαταστρέφεται ας το κάνει, αρκεί να μην ενοχλεί τους συνανθρώπους του (με παθητικό κάπνισμα). Το αλκοόλ σε μικρές δόσεις κάνει καλό στην υγεία. Το κάπνισμα όμως ακόμη και σε μικρή δόση δεν προσφέρει τίποτα θετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Το ότι η θανατηφόρος δόση είναι πολύ υψηλή δεν σημαίνει τίποτα. Κανένας δεν πεθαίνει άμεσα από τσιγάρο και μαριχουάνα. Είναι καρκινογόνες ουσίες, όχι άμεσα θανατηφόρες. Επίσης καταστρέφουν τους πνεύμονες και ανεβάζουν τις πιθανότητες για καρδιακά επεισόδια. Κατά την άποψή μου, εφόσον υπάρχει το τσιγάρο και το αλκοόλ ελεύθερο ας υπάρχει και η μαριχουάνα. Οποιος θέλει να αυτοκαταστρέφεται ας το κάνει, αρκεί να μην ενοχλεί τους συνανθρώπους του (με παθητικό κάπνισμα). Το αλκοόλ σε μικρές δόσεις κάνει καλό στην υγεία. Το κάπνισμα όμως ακόμη και σε μικρή δόση δεν προσφέρει τίποτα θετικό. κανε ενα search και θα δεις οτι και αυτο που νομιζανε παλια για το αλκοολ και την καρδια δεν στεκει 100% μιας και τα ρισκα ειναι πιο μεγαλα απο τα προτερηματα. Επισης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.