marios_geo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Η ενημέρώση από μόνη της σε ανήλικους δεν έχει και πολύ νόημα. Όλοι ξέρουν ότι κάνει κακό, αλλά καπνίζουν. Η διαφορά είναι ότι ένας ενήκικας (θεωρητικά πάντα) έχει αναπτύξη αρκετή νόηση για να κρίνει μόνος του. Ένα παιδί όμως; Καλύτερα με πραγματική αποαγόρευση, όπως γίνεται στις ΗΠΑ. Δεν αγοράζεις τίποτα αν δεν δείξεις πρώτα ταυτότητα. Ούτε σε μπαρ δεν μπαίνεις (τουλάχιστον στο Κολοράντο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jason_rethymno Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Η κανναβη,το χασίσι και το μαυρο καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mika Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 τη τεχνιτο μπορει να εχει ενα φυτο? ολα τα φαρμακα του κοσμου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kakashi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NewProject Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 το οτι υπαρχουν και πολυ χειροτερα δεν σημαινει οτι δεν κανει κακο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Για να σου δώσω να καταλάβεις επειδή έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία και από εμενα και από φίλους σε αυτό το θέμα ξέρω πως η κατάχρηση σε οτιδήποτε μπορεί να σου δημιουργήσει ψυχολογική εξάρτηση και όταν λέω οτιδήποτε το εννοώ μπορεί αυτό να είναι το internet, τα γλυκά , ο τζόγος ... όπως δημιουργεί και η κατάχρηση στην κάνναβη επίσης αλλα όχι σωματική γιατί δεν περιέχει καμια ουσία που προκαλεί σωματική εξάρτηση. Δεν θα έβαζα στο ίδιο τσουβάλι όλα αυτά στα οποία μπορεί να εθιστεί κάποιος. Ο εθισμός μπορεί να είναι στον ίδιο βαθμό αλλά η ικανοποίηση του εθισμού επηρεάζει αρκετά διαφορετικά το άτομο. Μιας και μιλάμε εμπειρικά όλοι, προσωπικά όσους ξέρω να κάνουν συστηματική και χρόνια χρήση κάνναβης, είναι καμμένοι. Χωρίς να έχω καμία προκατάληψη. Το βλέπω στον τρόπο που μιλάνε, που κοιτάνε, και γενικά στο πως ζουν. Γενικά, η λέξη απαγορευμένο είναι αρκετό για να με κάνει να θυμώνω. Ποιος είναι αυτός που μου το απαγορεύει; Δίκο μου είναι το σώμα ότι θέλω το κάνω. Τό μόνο που πρέπει να γίνει, είναι αυστηρότατός έλεγχος για πώληση γενικά "ουσιών" σε ανήλικους (κατά τη γνώμη μου μέχρι τα 21), μέχρι να αναπτύξουν πλήρη συνείδηση και να είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τον ευατό τους. Αν η απαγόρευση έχει σαν σκοπό να σε προστατέψει από έναν που μπορεί να γούσταρε να πιει 7 τζόνι (άλλωστε δικό του σώμα είναι) και μετά να πέσει πάνω σου με το αμάξι, θυμώνεις ακόμα; Δικό σου είναι το σώμα σου αλλά δυστυχώς το σύστημα προβλέπει την περίθαλψή σου σε περίπτωση που του κάνεις κακό επειδή κάνεις ό,τι θέλεις και πιθανόν η περίθαλψη αυτή να γίνει εις βάρος ενός άλλου που έπεσε θύμα μιας άτυχης στιγμής ή συγκυριών. Ας αλλάξει το σύστημα, να είναι πραγματικά υπεύθυνος ο καθένας για τον εαυτό του, να μπουν προϋποθέσεις και περιορισμοί και μετά ναι κάνε ό,τι θέλεις το σώμα σου. Αρχίζουμε και μαζευόμαστε πολλοί άλλωστε.. Καλώς ή κακώς όμως αυτό δεν γίνεται, είτε επειδή θέλουμε να αυτοαποκαλούμαστε πολιτισμένοι (αλήθεια..σε σύγκριση με τί; ) είτε επειδή ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να αναπτύξει πλήρη συνείδηση ούτε να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του ούτε ξέρει που να βάλει μέτρο στη ζωή του. Όσο θάρρος του δίνεται, τόσο παίρνει. Γιαυτό υπάρχει ο νόμος. Για να βάζει ένα όριο στην απεριόριστη ηλιθιότητα του ανθρώπου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τουλάχιστον αστείο παράδειγμα. Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί αλλα αυτό μπορεί να συμβεί με οτιδήποτε. Να κολλήσεις AIDS επειδή πηγαίνεις με διαφορετική γκόμενα κάθε βραδυ και να καίγεσαι στα παιχνίδια η να είσαι τζογαδόρος με αποτέλεσμα να χάσεις την οικογένεια σου και την δουλειά σου. Στον άνθρωπο είναι μην τα ρίχνουμε εδώ και εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εσύ είσαι με το μέρος μας δηλαδή τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_88 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Παντως ειναι δεδομενο οτι οι μονοι που λενε οτι η μαριχουανα κανει ΚΑΚΟ, ειναι αυτοι που δεν την εχουν δοκιμασει ουτε μια φορα. Δεν νομιζω να υπαρχει ενας ανθρωπος που ενω καπνιζει (μπορει δηλαδη να παει τον καπνο κατω) να ειπε οτι δεν γουσταρε. Απο προσωπικη εμπειρια αυτα. Απο εκει και περα, ναι κανει κακο, αλλα οσοι δεν εχουν δοκιμασει δεν καταλαβαινουν ακριβως τι ειναι αυτο το κακο. Οποτε, το να το λενε, ειναι λιγο ακυρο κατα τη γνωμη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Και παλι, μπερδευεις το κανει κακο (αν κανει) με το προσωπικο γουστο. Το θεμα ειναι οτι ειδικα στην ελλαδα δεν θα αλλαξει κατι. Σε αλλες χωρες υπαρχει μια ελπιδα με την νεα γενια πολιτικων (αν και μικρη) αλλα στην ελλαδα... @@ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Τελικα το χορτο στα καιει τα εγκεφαλικα κυταρα (απωλειες μνημης , ελλειψη συγκεντρωσης κλπ), η οχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g_alkis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μυαλό μαρμελάδα. Fact. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αυτο προυποθετει την υπαρξη μυαλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μπακ ον τοπικ παρακαλώ. Αν είχα ανοίξει θέμα για το τι σου προκαλεί και τις παρενέργειες θα είχα φροντίσει να ξεκαθαρίσω ότι απευθύνετε μόνο σε κόσμο που έχει δοκιμάσει έστω μια φορά γιαυτό τζάμπα το κουράζουμε το πράγμα. Επίσης άν μπορεί κάποιος moderator να το κλειδώσει δέν νομίζω πως έμεινε κάτι να συζητήσουμε δύο σελίδες συζήτηση τώρα είναι εκτός θέματος. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Ενα αρκετα καλο documentary απο το bbc/national geographic που παιχτηκε πριν 2 βδομαδες Πολυ χρησιμο για ατομα που το μονο που ξερουν ειναι να στριβουν και οτι την ακουνε, θα μαθετε που επιδρα στο ανθρωπινο σωμα. http://www.megavideo.com/?d=880YBUDN και για το mdma/ecstasy: http://www.youtube.com/watch?v=uTJaH79pskU Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.