Προς το περιεχόμενο

Αντιμετώπιση χρηστών κάνναβης

nicoc89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

edit: και σε κάθε περίπτωση, αλκοόλ, κάνναβη, ναρκωτικά, όταν η κατάχρηση φέρνει αρνητικά αποτελέσματα σε τρίτους, δεν κοιτάς με μισό μάτι το μέσον, αλλά τον άνθρωπο που καταχράζεται.

μήπως τελικά το στερητικό σύνδρομο δεν είναι εγγενής ποιότητα του μέσου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Όλοι κάτι έχουμε στο βάθος ρε συ τούφ.

Είτε το ξέρουμε, είτε δεν το ξέρουμε.

Μην χρεώνουμε στην κάνναβη ειδικότερα και σε κάθε ουσία γενικότερα τα ψυχοπαθολογικά προβλήματα που κρύβει ο καθένας.

Δεν πάει έτσι. Η χρήση κάνναβης μπορεί να επιταχύνει ή να προκαλέσει την εκδήλωση ψυχικών νοσημάτων. Δεν ισχύει το "όλοι κάτι έχουμε". Κάποιοι έχουν προδιάθεση και αν γίνουν αλκοολικοί ή κάνουν ναρκωτικά, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να εκδηλωθεί η προδιάθεση ως νόσημα.

μήπως τελικά το στερητικό σύνδρομο δεν είναι εγγενής ποιότητα του μέσου;

Και ναι και όχι. Δεν μπορείς να ξέρεις αν και τι θα έχει ο καθένας, θα πρέπει να λάβεις υπ'όψην σου αρκετούς παράγοντες, χρήση, προσωπικότητα, οργανισμός αλλά και ποιότητα. Από αυτούς εξαρτάται αν θα έχεις στερητικό και αν αυτό θα είναι ένας στομαχόπονος η πλήρης κατάρρευση.

Στο τσιγάρο (edit: νικοτίνη) π.χ. μιλώντας μόνο για στερητικό, σε μια υποτιθέμενη μέση κατάσταση, αν καπνίζεις τρια πακέτα την ημέρα δεν θα έχεις ούτε τα ίδια συμπτώματα ούτε με την ίδια ένταση με κάποιον που καπνίζει ενα. Στο αλκοόλ το ίδιο. Ακόμα και με την καφεϊνη το ίδιο συμβαίνει.

Δεν πάει έτσι. Η χρήση κάνναβης μπορεί να επιταχύνει ή να προκαλέσει την εκδήλωση ψυχικών νοσημάτων. Δεν ισχύει το "όλοι κάτι έχουμε". Κάποιοι έχουν προδιάθεση και αν γίνουν αλκοολικοί ή κάνουν ναρκωτικά, αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να εκδηλωθεί η προδιάθεση ως νόσημα.

Με ποιο τρόπο?

Κυρίως: αν δεν κάνω λάθος, "επιταχύνει" και "προκαλεί" δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα.

Γιατί στην ίδια φράση και έτσι με ένα σκέτο διαζευκτικό?

Και γιατί στην ίδια φράση, αλκοόλ, κάνναβη και ναρκωτικά εν προκειμένω?

Επίσης: δεν θα μπορούσες να πεις ότι ψυχικές νόσοι όπως η μανιοκατάθλιψη ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,

μπορούν εξίσου "εύκολα" να εκδηλωθούν στην περίπτωση ενός ισχυρού ψυχολογικού σοκ, ας πούμε?

@ akpe,

Όχι.

Το "στερητικό" του τσιγάρου, ακόμα και για κάποιον που καπνίζει πολύ, ξεπερνιέται σχετικά εύκολα.

Το ψυχολογικό είναι άλλο θέμα, και δεν έχει να κάνει με το αν καπνίζεις δέκα τσιγάρα ή τρία πακέτα την μέρα.

Και ναι και όχι. Δεν μπορείς να ξέρεις αν και τι θα έχει ο καθένας, θα πρέπει να λάβεις υπ'όψην σου αρκετούς παράγοντες, χρήση, προσωπικότητα, οργανισμός αλλά και ποιότητα. Από αυτούς εξαρτάται αν θα έχεις στερητικό και αν αυτό θα είναι ένας στομαχόπονος η πλήρης κατάρρευση.

Οχ παναγια μου τι διαβάζω :wacko: , πραγματικά πιστεύω πως έχουμε ξεφύγει τελείως. Έτσι μου έρχεται να ανοίξω ένα θέμα για τα παραισθησιογόνα μανιτάρια αλλα φοβάμαι ότι θα διαβάσω πως σε μεταμορφωθεί σε super mario και το αποφεύγω. Χαλάρωσε λίγο. :blink:

Ξεριζώνω τον εγκέφαλο μου με τα ίδια μου τα χερια αν υπάρχει μια ουσία στο καθαρό σκέτο χόρτο που να προκαλεί σωματική εξάρτηση! Ούτε μια, μιση! Εκτος αν οι επιστήμονες είναι άσχετοι και έχεις ανακαλύψει κάτι μονος σου αν θες το μοιράζεσαι μαζί μας :wacko:

Δηλαδή κοντεύεις να μας πεις ότι όσοι την πίνουν είναι κάπως έτσι.

http://www.youtube.com/watch?v=rD8DdlRREM0

Με ποιο τρόπο?

Κυρίως: αν δεν κάνω λάθος, "επιταχύνει" και "προκαλεί" δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα.

Γιατί στην ίδια φράση και έτσι με ένα σκέτο διαζευκτικό?

Και γιατί στην ίδια φράση, αλκοόλ, κάνναβη και ναρκωτικά εν προκειμένω?

Επίσης: δεν θα μπορούσες να πεις ότι ψυχικές νόσοι όπως η μανιοκατάθλιψη ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο,

μπορούν εξίσου "εύκολα" να εκδηλωθούν στην περίπτωση ενός ισχυρού ψυχολογικού σοκ, ας πούμε?

Έχεις ένα δίκιο, δεν εκφράστηκα πολύ σωστά. Ας πούμε ότι είναι παράγοντας κινδύνου. Ας μην μπούμε σε θέματα αιτίας-αποτελέσματος. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι αν κάνεις χρήση κάνναβης, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες από τον δίδυμο αδερφό σου να εκδηλώσεις ψυχική νόσο.

Προφανώς και ένα ισχυρό ψυχολογικό σοκ μπορεί να έχει αντίστοιχη επίδραση. Σε γενικές γραμμές, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ "παίζουν" με τον εγκέφαλο, έτσι; Ε, δεν είναι λογικό αν στρεσάρεις έναν εγκέφαλο που έχει μια τάση να δυσλειτουργήσει (με την έννοια της κατάθλιψης ή της σχιζοφρένειας π.χ.), να αυξήσεις την πιθανότητα να δυσλειτουργήσει τελικά;

@ akpe,

Όχι.

Το "στερητικό" του τσιγάρου, ακόμα και για κάποιον που καπνίζει πολύ, ξεπερνιέται σχετικά εύκολα.

Το ψυχολογικό είναι άλλο θέμα, και δεν έχει να κάνει με το αν καπνίζεις δέκα τσιγάρα ή τρία πακέτα την μέρα.

Και πάλι, πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον χαρακτήρα κάποιου. Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν την δύναμη να το κόψουν μαχαίρι και να αγνοήσουν τις όποιες επιπτώσεις σχετικά εύκολα.

Από προσωπική εμπειρία που έχω με καφέ και τσιγάρο, τα έχω κόψει και τα δυο "μαχαίρι". Λόγω του οτι και τα δυο τα είχα ξεσκίσει, το withdrawal κράτησε πολύ παραπάνω και με πολύ εντονότερα συμπτώματα από γνωστούς μου που έκαναν πολύ ηπιότερη χρήση. Στον καφέ μάλιστα, όπου είχα φτάσει σε σημείο να παθαίνω κρίσεις πανικού μόνο και μόνο από την καφεϊνη, κάποια συμπτώματα κράτησαν παραπάνω από μηνα.

Ξεριζώνω τον εγκέφαλο μου με τα ίδια μου τα χερια αν υπάρχει μια ουσία στο καθαρό σκέτο χόρτο που να προκαλεί σωματική εξάρτηση! Ούτε μια, μιση! Εκτος αν οι επιστήμονες είναι άσχετοι και έχεις ανακαλύψει κάτι μονος σου αν θες το μοιράζεσαι μαζί μας :wacko:

Πριν τον ξεριζώσεις να σου υπενθυμίσω πως στο προηγούμενο μου παράδειγμα στα boldαρισμένα αναφέρω επίτηδες τα δυο άκρα.

Επίσης, αν θεωρείς (για παράδειγμα) την αυξημένη πίεση, την εφίδρωση και την ταχυκαρδία καθαρά ψυχολογικά συμπτώματα, μαγκιά σου. :P

Εγώ τα βλέπω ως αντίδραση του οργανισμού σου σε κάτι που τον είχες συνηθίσει και δεν του προσφέρεις πια.

Το αν ο τρόπος που εκδηλώνεται αυτή η αντίδραση είναι εντονότερος από την νικοτίνη ή το αλκοόλ (που όπως ξαναείπα, δεν είναι) είναι άλλο θέμα.

Δηλαδή κοντεύεις να μας πεις ότι όσοι την πίνουν είναι κάπως έτσι.

http://www.youtube.com/watch?v=rD8DdlRREM0

Όχι, δεν προσπαθώ να "πείσω" κανέναν, αυτό που λεω είναι πως όσοι κάνουν κατάχρηση μπορούν να γίνουν έτσι, και ακόμα χειρότερα.

Και πάλι, πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον χαρακτήρα κάποιου. Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν την δύναμη να το κόψουν μαχαίρι και να αγνοήσουν τις όποιες επιπτώσεις σχετικά εύκολα.

Από προσωπική εμπειρία που έχω με καφέ και τσιγάρο, τα έχω κόψει και τα δυο "μαχαίρι". Λόγω του οτι και τα δυο τα είχα ξεσκίσει, το withdrawal κράτησε πολύ παραπάνω και με πολύ εντονότερα συμπτώματα από γνωστούς μου που έκαναν πολύ ηπιότερη χρήση. Στον καφέ μάλιστα, όπου είχα φτάσει σε σημείο να παθαίνω κρίσεις πανικού μόνο και μόνο από την καφεϊνη, κάποια συμπτώματα κράτησαν παραπάνω από μηνα.

Πριν τον ξεριζώσεις να σου υπενθυμίσω πως στο προηγούμενο μου παράδειγμα στα boldαρισμένα αναφέρω επίτηδες τα δυο άκρα.

Επίσης, αν θεωρείς (για παράδειγμα) την αυξημένη πίεση, την εφίδρωση και την ταχυκαρδία καθαρά ψυχολογικά συμπτώματα, μαγκιά σου. :P

Εγώ τα βλέπω ως αντίδραση του οργανισμού σου σε κάτι που τον είχες συνηθίσει και δεν του προσφέρεις πια.

Το αν ο τρόπος που εκδηλώνεται αυτή η αντίδραση είναι εντονότερος από την νικοτίνη ή το αλκοόλ (που όπως ξαναείπα, δεν είναι) είναι άλλο θέμα.

Όχι, δεν προσπαθώ να "πείσω" κανέναν, αυτό που λεω είναι πως όσοι κάνουν κατάχρηση μπορούν να γίνουν έτσι, και ακόμα χειρότερα.

Οκ τώρα με έπεισες ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα. Δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη ούτε να καταλάβω από που προκύπτουν όλα αυτά που λες δεν έχω κουράγιο με έστειλες αδιάβαστο.. προτιμώ να κάνω πως δεν τα διάβασα. :blink:

καλα ετσι με την καμια, αυτο ειναι "πρεζα"

το "μαυρο" σε υπερβολικη δοση ειναι ΓΝΩΣΤΟ οτι κανει :

http://www.youtube.com/watch?v=CffjvaKtN14

λΟλ ελπίζω να κάνεις πλάκα. :lol: :lol: :lol:

Οκ τώρα με έπεισες ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα. Δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη ούτε να καταλάβω από που προκύπτουν όλα αυτά που λες δεν έχω κουράγιο με έστειλες αδιάβαστο.. προτιμώ να κάνω πως δεν τα διάβασα. :blink:

Μπορεις πολυ απλα να με διαφωτισεις στο που και πως ειμαι λαθος, αφου θεωρεις πως δεν εχω ιδεα. :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Επανέρχομαι με έντιτ μιας και το παραπάνω το πόσταρα από το κινητό και δεν είχα τον χρόνο να επεξηγήσω.

Αν με το "κατάχρηση μπορούν να γίνουν έτσι, και ακόμα χειρότερα" (που boldαρες, αρα φαντάζομαι και σε αυτό στέκεσαι) σε έπεισα πως δεν έχω ιδέα, πάσο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, την όποια ιδέα έχω για την κατάχρηση του "χόρτου" και τι μπορεί αυτή να προκαλέσει δεν την έχω από επιστημονικές έρευνες, ή από τον γούγλη, αλλά από προσωπική εμπειρία.

Αν εσυ θεωρείς πως η όποια εξάρτηση κάνει κάποιον να κλαίει, να προπυλακίζει, να παρενοχλεί κ.λπ. (και πάλι, σε κατάχρηση κάνναβης) δεν οφείλεται στην κατάχρηση καθ'αυτή αλλά σε οτιδήποτε άλλο, περιμένω να ακούσω τις απόψεις σου.

Το θέμα δεν είναι υπέρ και κατά. Είναι η αντιμετώπιση των χρηστών από τους μη-χρήστες. :P

Οι οποία (για να παραμείνω και για μια φορά ontopic) δυστυχώς είναι λανθασμένη γιατί βασίζεται τόσο στην ημιμάθεια όσο και σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάχρησης.

Μπορεις πολυ απλα να με διαφωτισεις στο που και πως ειμαι λαθος, αφου θεωρεις πως δεν εχω ιδεα. :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Επανέρχομαι με έντιτ μιας και το παραπάνω το πόσταρα από το κινητό και δεν είχα τον χρόνο να επεξηγήσω.

Αν με το "κατάχρηση μπορούν να γίνουν έτσι, και ακόμα χειρότερα" (που boldαρες, αρα φαντάζομαι και σε αυτό στέκεσαι) σε έπεισα πως δεν έχω ιδέα, πάσο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, την όποια ιδέα έχω για την κατάχρηση του "χόρτου" και τι μπορεί αυτή να προκαλέσει δεν την έχω από επιστημονικές έρευνες, ή από τον γούγλη, αλλά από προσωπική εμπειρία.

Αν εσυ θεωρείς πως η όποια εξάρτηση κάνει κάποιον να κλαίει, να προπυλακίζει, να παρενοχλεί κ.λπ. (και πάλι, σε κατάχρηση κάνναβης) δεν οφείλεται στην κατάχρηση καθ'αυτή αλλά σε οτιδήποτε άλλο, περιμένω να ακούσω τις απόψεις σου.

Για να μην το αναλύσουμε όλο αυτό θα σταθώ σε αυτό που διαφωνώ μαζί σου. Πιστεύω πως είσαι υπερβολικός σε σημείο που μου φαίνεται ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα όταν μου λες ότι έχεις δει χρηστη κάνναβης να χτυπιέται να πονάει να καταρρεύσει ακόμα δε αυτό που με έστειλε κανονικά ήταν που είπες πως μπορεί να γίνει χειρότερα και από τον πάνω μιχαλόπουλο στο βιντεο που έβαλα. Δηλαδή έλεος η ερμηνεία του στο βιντεο είναι ίσος σε κάποιο βαθμό υπερβολική ακόμα και για χρηστη πρέζας. Για να σου δώσω να καταλάβεις επειδή έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία και από εμενα και από φίλους σε αυτό το θέμα ξέρω πως η κατάχρηση σε οτιδήποτε μπορεί να σου δημιουργήσει ψυχολογική εξάρτηση και όταν λέω οτιδήποτε το εννοώ μπορεί αυτό να είναι το internet, τα γλυκά , ο τζόγος ... όπως δημιουργεί και η κατάχρηση στην κάνναβη επίσης αλλα όχι σωματική γιατί δεν περιέχει καμια ουσία που προκαλεί σωματική εξάρτηση. B)

Γενικά, η λέξη απαγορευμένο είναι αρκετό για να με κάνει να θυμώνω.

Ποιος είναι αυτός που μου το απαγορεύει; Δίκο μου είναι το σώμα ότι θέλω το κάνω.

Επεκτήνοντας πέρα από το αλκοόλ, ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου (που τον κάνει άνθρωπο) είναι η ροπή του στα "πάθη". ΄

Π.χ. όλοι ξέρουμε ότι το να τρως πίτα γύρο είναι ανθιυγεινό, αλλά όλοι τρώμε.

Αν έπρεπε να ζόυμε με όλα τα ΔΕΝ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, δεν θα είχε και πολύ ενδιαφέρον η ζωή.

Τό μόνο που πρέπει να γίνει, είναι αυστηρότατός έλεγχος για πώληση γενικά "ουσιών" σε ανήλικους (κατά τη γνώμη μου μέχρι τα 21), μέχρι να αναπτύξουν πλήρη συνείδηση και να είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τον ευατό τους.

Για να μην το αναλύσουμε όλο αυτό θα σταθώ σε αυτό που διαφωνώ μαζί σου. Πιστεύω πως είσαι υπερβολικός σε σημείο που μου φαίνεται ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα όταν μου λες ότι έχεις δει χρηστη κάνναβης να χτυπιέται να πονάει να καταρρεύσει ακόμα δε αυτό που με έστειλε κανονικά ήταν που είπες πως μπορεί να γίνει χειρότερα και από τον πάνω μιχαλόπουλο στο βιντεο που έβαλα. Δηλαδή έλεος η ερμηνεία του στο βιντεο είναι ίσος σε κάποιο βαθμό υπερβολική ακόμα και για χρηστη πρέζας. Για να σου δώσω να καταλάβεις επειδή έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία και από εμενα και από φίλους σε αυτό το θέμα ξέρω πως η κατάχρηση σε οτιδήποτε μπορεί να σου δημιουργήσει ψυχολογική εξάρτηση και όταν λέω οτιδήποτε το εννοώ μπορεί αυτό να είναι το internet, τα γλυκά , ο τζόγος ... όπως δημιουργεί και η κατάχρηση στην κάνναβη επίσης αλλα όχι σωματική γιατί δεν περιέχει καμια ουσία που προκαλεί σωματική εξάρτηση. B)

Καλημέρες!

Να σου πω την αλήθεια το βίντεο τότε το είδα χωρίς ήχο και σε αποσπάσματα. Το είδα τα ξημερώματα από τον προσωπικό μου υπολογιστή και όντως, ήμουν υπερβολικός. Γεγονός είναι όμως πως έχω δει μπροστά μου δυο-τρία σκηνικά σε κοντινά μου πρόσωπα, εξαίρεση ίσως, τα οποία μου έκαναν αρνητική εντύπωση και με επηρρέασαν αρκετά στο θέμα της κατάχρησης, και αυτά αντιπαραθέτω ως "όριο". Εννοώντας ως το χειρότερο σημείο που μπορεί να φτάσει ο οποιοσδήποτε κάνει αλόγιστη χρήση χωρίς να ξέρει τα όριά του.

Γι'αυτό άλλωστε επιμένω πως η αρνητική στάση που έχουν πολλοί μη-χρήστες στην κάνναβη, βασίζεται κυρίως στην συμπεριφορά της απόλυτης μειοψηφίας.

Και για να μην παρεξηγηθώ πάλι, είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε είδους κατάχρησης, όπως αυτές που αναφέρεις, όχι μόνο στην κάνναβη. :)

Back on topic, shall we? :-D

Τό μόνο που πρέπει να γίνει, είναι αυστηρότατός έλεγχος για πώληση γενικά "ουσιών" σε ανήλικους (κατά τη γνώμη μου μέχρι τα 21), μέχρι να αναπτύξουν πλήρη συνείδηση και να είναι πραγματικά υπεύθυνοι για τον ευατό τους.

Άλλαξε τον "έλεγχο" με την ενημέρωση, και με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Ο έλεγχος δυστυχώς δεν φέρνει αποτελέσματα, όσο αυστηρός και να είναι. Βλέπω και τι γίνεται τώρα, που τα παιδιά καπνίζουν και πίνουν (αλκοόλ) σαν να μην υπάρχει αύριο από τα 15.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...