bananasplit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 γειά χαρά παιδιά...εδώ και λίγες μέρες με προβληματίζει κάτι....βλέπω με το real temp υπερβολικά αυξημένες τις θερμοκρασίες της cpu μου...είναι ο i7 920.από το realtemp λοιπόν βλέπω θερμοκρασίες που στο full load φτάνουν και τους 98 βαθμούς.υπέθεσα οτι είναι λάθος του προγράμματος.ή του αισθητήρα.την άποψη για το λάθος αισθητήρα ενισχύει και το γεγονός οτι στα bios εμφανίζει cpu temp 0.έκανα το bios update αλλά η θερμοκρασία δεν άλλαξε...συνεχίζει να εμφανίζει 0...να αναφέρω εδώ οτι η μητρική μου είναι η asus p6t. υ.γ. δοκίμασα και με το coretemp και βλέπω ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες όπως με το realtemp.... είμαι έτοιμος να αλλάξω ψύκτρα...(έχω της intel)αλλά πριν το κάνω θέλω να βεβαιωθώ οτι δεν πρόκειται για λάθος του αισθητήρα(όπως υποψιάζομαι...)
kosegdit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Όταν είσαι σε idle τι θερμοκρασίες έχεις; Δοκίμασε να δεις τι σου λέει και το HWMonitor. Μην αλλάξεις ψύκτρα ακόμη, κι εμένα μου μυρίζει ότι οι θερμοκρασίες που διαβάζεις δεν είναι οι κανονικές.
bananasplit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 γύρω στους 50 βλέπω στο idle...δοκίμασα και το hw monitor...πεισματικά δείχνει οτι και τα προηγούμενα....αυτό που με προβληματίζει πάντως είναι οτι ούτε στα bios δείχνει σωστή θερμοκρασία.....πάντως αυτό έχει προκύψει τώρα τελευταία....δοκίμασα να αλλάξω την πάστα στην ψύκτρα αλλά δεν άλλαξε κάτι..άρα ούτε αυτό ήταν.... φαίνεται να είναι λάθος η ένδειξη....αλλά πώς θα μάθουμε τη σωστή;;
kosegdit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Έλα ντε αυτό δεν το ξέρω. Πάντως οι 50 για stock ψύκτρα δεν είναι και υπερβολή. Μπορεί όντως να είναι έτσι. Ρίξε ένα καθάρισμα στην ψύκτρα από σκόνες.
bananasplit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Έλα ντε αυτό δεν το ξέρω. Πάντως οι 50 για stock ψύκτρα δεν είναι και υπερβολή. Μπορεί όντως να είναι έτσι. Ρίξε ένα καθάρισμα στην ψύκτρα από σκόνες. είναι καθαρή....και μάλιστα έχει και καινούρια πάστα.....φίλε είναι υπερβολή οι 50 βαθμοί...μόλις βάλω κάτι απαιτητικό πχ ένα δύσκολο παιχνίδι,αμέσως ανεβαίνει στους 95+......οπότε κάτι δεν πάει καλά.....
bananasplit Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 όχι,όχι...ίσα ίσα που επειδή χρησιμοποιώ ένα σύστημα διαχείρισης της asus(epu6),όταν είναι idle κάνει downgrade.....δηλαδή οι θερμοκρασίες που έχω αναφέρει είναι με τους πυρήνες να τρέχουν στο 1,6 αντί στο κανονικό 2,6 δεν απέδωσε ούτε το bios reset που μου είπε ένας φίλος να δοκιμάσω.....
bananasplit Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 υπάρχουν αισθητήρες για να μετρήσω τη θερμοκρασία;;αν και από οτι φαντάζομαι εκείνοι θα δείχνουν θερμοκρασία της επιφάνειας του επεξεργαστή,ενώ μας ενδιαφέρει η θερμοκρασία των πυρήνων...
pano Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 είναι καθαρή....και μάλιστα έχει και καινούρια πάστα.....φίλε είναι υπερβολή οι 50 βαθμοί...μόλις βάλω κάτι απαιτητικό πχ ένα δύσκολο παιχνίδι,αμέσως ανεβαίνει στους 95+......οπότε κάτι δεν πάει καλά..... Μήπως δεν ''πάτησε'' καλά;
bananasplit Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 την έχω βάλει 2-3 φορές...οπότε θεωρώ δύσκολο το να μην πάτησε καλά....βέβαια,κάτι που με απασχολεί είναι οτι η πάστα μου είναι σχετικά ρευστή...σαν βερνίκι νυχιών...ενώ νομίζω οτι θα έπρεπε να είναι πιο παχύρρευστη....το πρόσεξα και όταν έβγαλα την ψύκτρα για 2 η φορά....ήταν πολύ υγρή,σα λιωμένη....και βγήκε αμέσως.....λες να κάνει κάποια διαφορά αυτό;; σκέφτομαι λοιπόν επειδή βλέπω μεγάλες θερμοκρασίες γενικότερα να κάνω κάποιες αλλαγές.... αν τελικά η ψύκτρα μου για κάποιο λόγο αδυνατεί να χαμηλώσει τις θερμοκρασίες(δε γίνεται να δουλεύω στο 50 idle και στα 90+ όταν κάνει κάτι)λέω να αγοράσω την h50 της corsair(υδρόψυξη...)ακούω γνώμες.... επίσης αναρωτιέμαι για κάτι...βλέπω γενικά αυξημένες θερμοκρασίες στον υπολογιστή τον τελευταίο καιρό...δηλαδή τώρα που ποστάρω,η gpu μου είναι στους 60 βαθμούς idle,η cpu 50+ κλπ...λέω να αγοράσω κάτι τέτοιο http://www.hac.gr/view.php?id=3270 ώστε να δώσω 12 v ρεύμα στους ανεμιστήρες του cosmos...οπότε θα τρέχουν στις 1200 στροφές...το ερώτημα είναι θα δώ διαφορά;;αξίζει να το κάνω;;θέλω να μεγιστοποιήσω τη ζωή του υπολογιστή μου...και δυστυχώς με τόσο μεγάλες θερμοκρασίες δεν το βλέπω... κάτι τελευταίο..υπάρχει κάποιο tool,αισθητήρες κλπ οι οποίοι να με ενημερώνουν για τις θερμοκρασίες μέσα στο κουτί,στην μητρική,στην cpu κλπ;;εξωτερική συσκευή όμως..όχι software...
kanesaxo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Οι θερμοκρασίες αν ειναι αληθινες, ειναι υπερβολικές. Προφανως δεν εχει πατήσει καλά η ψύκτρά ή κατι παίζει με την πάστα.Δεν παει αλλου το μυαλό μου. Για την gpu παλι,60 μου φαινονται παλι υπερβολή σε idle. Εισαι σιγουρος πως ολες οι ψυκτρες ειναι πεντακαθαρες απο σκονες? Πεταμένα λεφτά αυτο που ζητάς,ομως υπαρχουν τετοιες συσκευές.Παρε κανα πανελακι που εχει τετοια κολπακια. Το θετικο της Η50 που αναφέρεις,ειναι πως ναι μεν δε πηζεις με τα μεινεκτηματα της υδροψυξης και επισης βγαζει τον αερα κατευθειαν εξω. Ενω ακομη και η τοπ αεροψυκτρα τον ριχνει μεσα.
bananasplit Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 ναι οι ψύκτρες είναι πεντακάθαρες....είναι σίγουρο...είχα σκεφτεί κι εγώ το θέμα με την σκόνη και τις καθάρισα.... όντως είναι υπερβολικές οι θερμοκρασίες μου....σκεφτόμουν κι εγώ αυτό ακριβώς για την H50....οτι δεν έχει αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στο κουτί.... η θερμοκρασία της gpu είναι σίγουρα σωστή επειδή την βλέπω από τον catalyst και το rivatuner....βλέπω οτι η gpu ξεκινάει από σχετικά χαμηλά..αλλά μετά από κανα δεκάλεπτο πάει στους 60 και δεν ξαναπέφτει...οπότε σκέφτομαι οτι ίσως το κουτί μου δεν έχει καλή εξαγωγή του αέρα....γι αυτό και σκεφτόμουν να πάρω τα καλωδιάκια εκείνα για να γυρίζουν στις 1200 στροφές τα ανεμιστηράκια....φυσικά η ψύκτρα της cpu είναι τελείως διαφορετική ιστορία....κι έχω αρχίσει να ψήνομαι για την h50...απλά ξαναλέω οτι θέλω να ρίξω και τις γενικότερες θερμοκρασίες...γιατί μου φαίνονται υπερβολικά μεγάλες....και δε θέλω να δημιουργήσουν προβλήματα στον υπολογιστή(και μείωση της ζωής του...)
bananasplit Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 παιδιά,επειδή πιστεύω οτι μάλλον οι θερμοκρασίες αν και τελείως παράλογες είναι οι σωστές,λέω να επικεντρωθώ στη βελτίωση της ψύξης του υπολογιστή μου... για αρχή λοιπόν λέω να αγοράσω την h50(ακούω γνώμες).επίσης,το κουτί μου έχει 4 12αρια ανεμιστηράκια της coolermaster...(σε κάποιο post διάβασα οτι δεν είναι τόσο αποδοτικά,οπότε αν είναι ανάγκη,τα αλλάζω...)λέω λοιπόν να πάρω αυτό http://www.hac.gr/view.php?id=3270 για περισσότερες στροφές...τέλος,θα βάλω και ανεμιστηράκι στους σκληρούς... σορυ που ξαναποστάρω,αλλά ήθελα να σας πώ ολοκληρωμένα τη σκέψη μου για να μου πείτε τις δικές σας προτάσεις... αν έχετε στο μυαλό σας κάτι διαφορετικό(και σχετικά οικονομικό) για να βελτιώσω τη θερμική απόδοση του κουτιού μου,γιατί πραγματικά οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ μεγάλες,σας ακούω...κάτι τελευταίο...έχει κανείς καμμία ιδέα για το κόστος υδρόψυξης σε cpu και gpu;; επίσης,ρε παιδιά υπάρχει κανένα άλλο μαγαζί που να πουλάει τον αντάπτορα που σας έδειξα;;γιατί ψάχνω παντού και δεν τον βρίσκω...και το κέντρο είναι σχετικά μακριά για έναν αντάπτορα μόνο....καμμία cosmodata ή οτιδήποτε άλλο,μήπως τον έχει;;
Navu Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Να πω κάτι, γιατί μου έχει τύχει και αυτό (όπως ίσως και σε πολλούς άλλους): μήπως τρέχει στο παρασκήνιο κάποιο λογισμικό που "τρελαίνει" τα θερμόμετρα ή όντως βάζει τον επεξεργαστή να δουλεύει και έτσι ανεβάζει θερμοκρασίες? Μήπως φοράς κάποιο antivirus? Μου είχε τύχει με ένα τέτοιο που μου έκανε τέτοιο χουνέρι και είχα θερμοκρασίες παράλογες τόσο για την εποχή, όσο και για το δυναμικό του hardware που χρησιμοποιούσα. Μόλις το ξήλωσα, ηρέμησαν όλα! Για δες το προτού πλακωθείς στις υδροψύξεις...
bananasplit Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 λογισμικό στο παρασκήνιο δε βλέπω να τρέχει εκτός από τα συνηθισμένα....οι θερμοκρασίες για τις οποίες μιλάω είναι με 3 έως 5 % χρήση της cpu.και 2-3 της gpu.αυτά για το idle...όταν έχω φορτίο (δηλαδή γύρω στο 25-30% της cpu) βλέπω 85-90.... antivirus έχω,αλλά δε νομίζω να ανεβαίνουν τόσο πολύ οι θερμοκρασίες από αυτό....λες να τρελαίνει τις θερμοκρασίες κάτι άλλο;;; αν και είδα αυτό http://support.you.gr/catalog/EC/ECF2266F25213F45B9E4FF96AA78EC94.pdf το οποίο ομολογώ οτι με προβλημάτισε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.