akmakas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Το project του θρυλικού περιοδικού Pixel έχει τελειώσει στο φορουμ Silogomania.com. Το project το οποίο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια ακριβώς και πέρασε τα χίλια μύρια έχει πλέον ολοκληρωθεί.Όλα τα τεύχη από το Νο 1 έως το Νο 133 βρίσκονται πλέον στην ενότητα των συλλεκτικών περιοδικών και μπορείτε να τα κατεβάσετε φτιάχνοντας έτσι την δικιά σας πλήρη συλλογή των τευχών. Υπόψιν πως μέχρι να μεταφερθούμε στο νέο μας χώρο το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς θα είναι διαθέσιμα από την υπηρεσία του rapidshare αλλά όχι για πολύ.Με το ξεκίνημα του νέου μας φόρουμ όλα τα τεύχη θα ανέβουν στον δικό μας σερβερ με ασφάλεια μια για πάντα.Επίσης μαζί με όλη την σειρά του περιοδικού θα βρείτε και τα τεύχη 134 και 142 τα οποία όμως ήταν αποκλειστικά για παιχνιδομηχανές και κυκλοφόρησαν πολύ αργότερα μετά την ανακοίνωση της compupress ότι σταματάει τη κυκλοφορία των τευχών στο Νο 133. Πέρασαν λοιπόν πέντε χρόνια επίμονης δουλειάς χωρίς χαλαρότητα και διαλείμματα με ένα και μόνο στόχο,να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να ψηφιοποιήσουμε τα τεύχη αυτά τα οποία πλέον αποτελούν μια ολοκληρωμένη συλλογή επάνω στην ιστορία της τεχνολογίας των υπολογιστών για την Ελλάδα μας και όχι μόνο.. Πηγή: silogomania.com Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2011 από akmakas
TheELF Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Πού είναι το link; Για τους τυφλούς και αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από το silogomania.com που αναφέρει ο akmakas αυτό είναι το πλήρες λινκ. http://www.silogomania.com/
BadBoy Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το rapidshare link που αναφέρεται παραπάνω ζήτησα, γιατί δεν το βλέπω πουθενά στο thread στο silogomania. Από εξυπνάδες καλά πάμε κατά τα άλλα.
isay Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Πρωτίστως τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του silogomania για την προσπαθεια τους. Το Pixel εχει τεραστια συναισθηματική αξία για πολλούς (και εμένα). Στις παρερμηνείες τώρα. Και εγώ αναζήτησα το RS link αλλά δεν το βρήκα με πρώτη ματιά και απο την άλλη θεώρησα μπελαλιδικο να γραφτω στο silogomania μονο και μονο για να αναζητήσω ένα link. Άρα έχω το ίδιο ερώτημα με τον BadBoy. Απο εκεί και πέρα παρατήρησα κάτι άλλο. Το αρθρο στο silogomania εχει αρχική ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2010 και τελευταία τροποποίηση την σημερινή ημερομηνία. Συμπέρασμα ... με τις αλλαγές αυτές προφανώς λησμονήθηκε να αλλαχτεί το rapidshare και οτι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γίνουν μέλη του silogomania για να δουν τα τεύχη και για αυτό προέκυψε η παρερμηνεία. Άρα akmaka κανε τα αναγκαία edit των άρθρων. κάτι ακόμα. Πρέπει να διορθωθεί και το Link του site.
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Τα πρώτα 25 περίπου τεύχη του Pixel όντως είναι τεράστιας συναισθηματικής αξίας - ειδικά τα 15 πρώτα. Aκόμα θυμάμαι λέξεις, φράσεις και εικόνες από το θρυλικό περιοδικό και ειδικά τα πρώτα τεύχη. Ταξίδι στο παρελθόν, στα υφάδια της μνήμης και των αναμνήσεων ! Άλλες εποχές, μαγικές ! Mακάρι να μπορούσε να γίνει το ίδιο και για κάποια άλλα περιοδικά όπως το E.Π.Τ.Α, το MicroMad και το H&C που συχνά ήταν και καλύτερα από το Pixel αλλά λιγότερο διαδεδομένα. Όσο για την ιστορία, μετά από αυτά που διάβασα μου λύθηκε η απορία γιατί μερικά άτομα όπως ο akmakas εξαφανίστηκαν ξαφνικά από το forum στο οποίο ξεκίνησε η προσπάθεια. Ευχαριστούμε τα πολύ παιδιά. -
akmakas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το link το έφτιαξα ευχαριστώ για την υπενθύμιση έγινε κάποιο λάθος. Δεν υπάρχει κάποιο rapidshare για όλα τα τεύχη.Το κάθε ένα τεύχος έχει το δικό του λινκ.Μέχρι να μεταφερθούμε στο νέο μας site θα χρησιμοποιούμε το rapidshare άλλη λύση δεν έχουμε παιδιά. Φίλε isay για να μπορέσεις να δεις και να κατεβάσεις οτιδήποτε άλλο έχουμε στο site θα πρέπει να γίνεις μέλος.Είναι ο μοναδικός όρος που βάζουμε για download δεν είναι εξυπνάδα αλλά λογική ζήτηση. Τώρα η εγγραφή είναι μια χαζή διαδικασία αν θέλετε να τα κατεβάσετε.Τι να πούμε και εμείς που 5 χρόνια τώρα μας έφυγε ο πάτος για αν τα ψηφιοποιήσουμε...ναι και 2 καμένα σκάνερ.χε χε Αν κάτι έχω λάθος στο πρώτο θέμα παρακαλώ διορθώστε με..
isay Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 ... Φίλε isay για να μπορέσεις να δεις και να κατεβάσεις οτιδήποτε άλλο έχουμε στο site θα πρέπει να γίνεις μέλος.Είναι ο μοναδικός όρος που βάζουμε για download δεν είναι εξυπνάδα αλλά λογική ζήτηση. ... Δεν είπα οτι ειναι εξυπνάδα, αλλά (για μένα τουλάχιστον) «μπελαλιδικο». Και πάλι έχετε τα θερμα μου μπραβο για την προσπάθεια που κάνατε.
akmakas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Όχι φίλε μου σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε εσένα περί εξυπνάδας.Απλά ενημέρωσα τα μέλη που γουστάρουν την όλη retro φάση για αυτό το ασήμαντο όρο που θέσαμε.. Τώρα για το ποστ που λές ότι είναι παλιό ναι πράγματι.Το ποστ το είχα ετοιμάσει πέρυσι διότι από πέρυσι μας έλειπαν 3 τεύχη για να τελειώσουμε.Είχα μιλήσει με ένα παιδί που έλεγε πως τα είχε και είχα ετοιμάσει το θέμα σε ένα πρόχειρο χώρο που έχω για να το ανεβάσω επίσημα στο φόρουμ.Απλά μετά δεν έκατσε η φάση δεν ασχολήθηκε ο τύπος δηλαδή και το άφησα όταν θα έρθει επιτέλους η μέρα που θα τα βρούμε.
orck Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μπραβο σας. Θα ηταν πρακτικοτερα ολα τα τευχη σε ενα αρχειο rar στο rs. Μπορει και για εσας (υπαρχει αλλη ομαδα που κανει συλογες απο παλια πραγματα ειχα ψαξει καποια τευχη αλλα ειτε δεν βρηκα αυτα που ηθελα ειτε ηταν χαλια απο την υγρασια.
halvas0000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Πιστεύω οτι αν τα ανεβάζατε στο dropbox δεν θα υπήρχε θέμα με το download...
akmakas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Τα τεύχη είναι προσωρινά σε rapidshare..Θα ανέβουν επίσημα στο νέο μας φόρουμ και σερβερ οπότε κανένα πρόβλημα!
dreamdok Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το μεράκι και την προσπάθεια σας δεν γνωρίζω την ηλικία σας αλλά εγώ περίμενα πως και πως κάθε μήνα το νέο τεύχος του pixel για νέα του ΖΧ Spectrum και κώδικα basic -βλέπετε τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ ούτε ξένος τύπος στη θεσσαλονικη και ήταν ίσως η μόνη πηγή ενημερώσεις για έναν 16 ετών νέο -τότε- σαν έμενα
gvarth Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά. Μπράβο σας !
vfragos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το μεράκι και την προσπάθεια σας δεν γνωρίζω την ηλικία σας αλλά εγώ περίμενα πως και πως κάθε μήνα το νέο τεύχος του pixel για νέα του ΖΧ Spectrum και κώδικα basic -βλέπετε τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ ούτε ξένος τύπος στη θεσσαλονικη και ήταν ίσως η μόνη πηγή ενημερώσεις για έναν 16 ετών νέο -τότε- σαν έμενα Έτσι ακριβώς φίλε. Συγχαρητήρια παιδιά, να είστε καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα