Προς το περιεχόμενο

Ιός Userpc.vbf

aisxos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σας,

Έχουμε ένα προβληματακι..

Στην δουλεία μου (kafe-bar) παίζουμε μουσική απο υπολογιστή.Και είχα παρατηρήσει πως όταν βρισκόσουν στον υπολογιστή μου

και έβλεπες του σκληρούς που εχει ο υπολογιστής μέσα,μόλις πατούσες διπλό κλικ σε κάποιον από αυτούς έκανα pop-up ένα error και έλεγε οτι δεν βρίσκεται το user pc.vbf..

Αλλά εαν πάταγες δεξί κλικ πάνω στον σκληρό και άνοιγμα τότε άνοιγε κανονικά.Μέχρι πριν λίγο δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και ήταν της δουλείας και δεν πολύ ενοιαζε

αλλά ήρθε ο αδερφός μου να παίξει μουσική με τον εξωτερικό σκληρό του και κόλισε αυτή την μ@λ@κια..Και του εμφανίζει ακριβώς το ίδιο μήνυμα.Το θέμα είναι οτι το Avast το βρίσκει

σαν ιο αλλά δεν μπορεί ούτε να το διαγράψει ούτε να το μεταφέρει στο κουτί.(λογικά γιατί δεν μπορεί να μπεί από το αρχικό path).

εαν γνωρίζει κάποιος κάτι για επιλυση παρακαλώ τα φώτα του.

ευχαριστώ εκ των προτερων

Δημοσ.

Ένα καλό scan με το super antispyware και διαγραφή του autorun.inf από όλους τους δίσκους.

Το παραπάνω όμως είναι συνήθως κρυφό, οπότε ή θα εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία ή πάρε το παρακάτω zip και αποσυμπίεσε το bat αρχείο σε κάθε δίσκο ή στικάκι που έχεις και πιστεύεις ότι έχει μολυνθεί. Μόλις το κάνεις τρέξτο και θα δημιουργήσει έναν κρυφό και μόνο για ανάγνωση φάκελο με το όνομα autorun.inf για να προστατευτείς κάπως από επικείμενες μολύνσεις.

Να ξέρεις ότι θα διαγράψει το autorun αρχείο που πιθανώς να υπάρχει εκεί.

delautorun.zip

Δημοσ.

Βγάζει τίποτε "κινέζικα" στο δεξί κλικ;

Εχω την εντύπωση πως οχι..κανονικά είναι..Και τα αρχεια του σκληρου είναι κανονικά..έστειλα αυτό που μου έστειλες πριν μπας και το βρει.Και περιμένω να μου πει αποτελεσμα

Ένα καλό scan με το super antispyware και διαγραφή του autorun.inf από όλους τους δίσκους.

Το παραπάνω όμως είναι συνήθως κρυφό, οπότε ή θα εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία ή πάρε το παρακάτω zip και αποσυμπίεσε το bat αρχείο σε κάθε δίσκο ή στικάκι που έχεις και πιστεύεις ότι έχει μολυνθεί. Μόλις το κάνεις τρέξτο και θα δημιουργήσει έναν κρυφό και μόνο για ανάγνωση φάκελο με το όνομα autorun.inf για να προστατευτείς κάπως από επικείμενες μολύνσεις.

Να ξέρεις ότι θα διαγράψει το autorun αρχείο που πιθανώς να υπάρχει εκεί.

delautorun.zip

οκ θα προσπαθήσω να πείσω τον αδερφο μου να τα κάνει αυτά μιας και δεν το κατέχει καθόλου...

θα ενημερώσω σε λίγο...

Δημοσ.

Το σκαν με το super μην το παρακάμψετε, το πρόγραμμα είναι δωρεάν και το βρήσκεις εύκολα με αναζήτηση.

Η διαγραφή του autorun δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αποσυμπίεσε το zip στον κεντρικό φάκελο του εξωτερικού δίσκου και τρέξε το αρχείο που θα βγει.

Δημοσ.

Το σκαν με το super μην το παρακάμψετε, το πρόγραμμα είναι δωρεάν και το βρήσκεις εύκολα με αναζήτηση.

Η διαγραφή του autorun δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αποσυμπίεσε το zip στον κεντρικό φάκελο του εξωτερικού δίσκου και τρέξε το αρχείο που θα βγει.

Eυχαριστώ για την βοήθεια..δεν νομίζω να κατάφερα κάτι..με το τηλέφωνο είναι δύσκολο να του εξηγήσω..θα το προσπαθήσω εγώ μια μέρα.

Κατέβασα και εγω τα superantispyware και βρήκα 38 cookies που τσεκαραν τι βλέπω..Με το path τα βρήκα και τα έσβησα..

Ομως βρηκα και ένα trojan στο system32 και δεν μπορω να το διαγραψω γιατί πρέπει να έχω δικαιώματα system...ξερει κανεις πως μπορώ να το διαγράψω?

το βλέπω και δεν μπορώ να το διαγράψω!!ειρωνία...

Δημοσ.

Απο ασφαλή λειτουργία πρέπει να τρέξεις και το super και το malwarebytes. Είναι δωρεάν και το δεύτερο.

Θα καθαρίσει...Αλλιώς έχουμε και άλλους καθαριστές να σου προτείνουμε.

Δημοσ.

Εννοείτε ότι πρέπει να είσαι σε λογαριασμό administrator. Γι αυτό μπες από ασφαλή λειτουργία, επέλεξε τον Admimistrator και κάνε τον έλεγχο από εκεί.

Δημοσ.

Τελικά για τον ιο.vbf έγινε..έκανα αυτό που είπες έκλεισα και ανοιξα το υπολογιστή και μόλις έκανε το πρώτο scan το βρήκε και τον διέγραψε.

Χίλια ευχαριστώ..και για τις άλλες απαντήσεις.

Αναμένω να δω τώρα τον δικό μου

Εννοείτε ότι πρέπει να είσαι σε λογαριασμό administrator. Γι αυτό μπες από ασφαλή λειτουργία, επέλεξε τον Admimistrator και κάνε τον έλεγχο από εκεί.

ασφαλες λειτουργια?

τι ακριβως εννοεις?

(O δικός μου χρήστης λεει οτι είναι administrator,αλλά όταν πάνω να το διαγράψω μου λέει οτι θελω δικαιώματα system)

Που να επιξέξω τον admin?

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία.

Για να γίνει αυτό πρέπει να πατήσεις f8 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή (επαναλαμβανόμενα)και να επιλέξεις Ασφαλή λειτουργία από την λίστα.

Μετά, στην οθόνη υποδοχής θα σου εμφανίσει και έναν λογαριασμό Administrator.

Είναι περίεργο όμως να βρεις trojan με τέτοια δικαιώματα.

Δημοσ.

Επισυνάπτω μια φώτο σε κανονική λειτουργία να δείτε τι είναι.

σε ασφαλές λειτουργία εξακολουθεί να μου το ίδιο μήνυμα

Στην εικόνα έχω κρατήσει δύο αρχεία?τι είναι αυτά?

Βρίσκοντε μέσα στο driverstore..και έχουν σχεδόν το ίδιο όνομα..

virus trojan connctfy και βρίσκοντε στον φάκελο drivestore από το system 32.και τα δύο θέλουν για να διαγραφούν δικαιώματα "SYSTEM"

Δημοσ.

Στον φάκελο αυτόν έχει μόνο το σύστημα δικαιώματα γι αυτό. Θα μπορούσες να πάρεις κυριότητα από την ασφάλεια του φακέλου.

Κατέβασε το παρακάτω zip και τρέξε το reg αρχείο που περιέχει.

Κάνε δεξί κλικ στον φάκελο που θέλεις να διαγράψεις (cοnnctfy) και επέλεξε Take Ownership.

Μετά διέγραψε τον φάκελο.

TakeOwnership.zip

Δημοσ.

Στον φάκελο αυτόν έχει μόνο το σύστημα δικαιώματα γι αυτό. Θα μπορούσες να πάρεις κυριότητα από την ασφάλεια του φακέλου.

Κατέβασε το παρακάτω zip και τρέξε το reg αρχείο που περιέχει.

Κάνε δεξί κλικ στον φάκελο που θέλεις να διαγράψεις (cοnnctfy) και επέλεξε Take Ownership.

Μετά διέγραψε τον φάκελο.

TakeOwnership.zip

Καλημέρα..

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!! στον micos000!!

Δυο στα δύο!!Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.κατάφερα να διαγράψω αυτό το αρχείο με τον τρόπο που μου είπες.

Αυτην την στιγμή σκανάρω τον υπολογιστή με το best spyware scanner / super antispyware / anti Malware / avast ταυτοχρόνα να δω εαν υπάρχει κατι μέσα.ο i3 cpu τα έχει δεί όλα...

Ωστόσο αυτό που παρατηρώ κάθε μέρα είναι ότι κάθε φορά που κάνω scan με το souper antisyware βρίσκω 5 εως 9 tracking cookies καθημερινώς.

Πάντα τα διαγράφω γιατί με νευριάζει η ιδέα πως κάποιος βλέπει αυτά που κάνω.

Και παρατήρησα πως τα spam email,τα οποία μου ερχόταν μπορεί και δεκαπέντε την ημέρα να ελλατώθηκαν στα ένα η δύο.

Να κάνω και μια άλλη ερώτηση...

Εχω 3 GB DDR3 μνήμη στον υπολογιστή,και καθώς ανοίγει με το καλημέρα σας δουλευεί το 35-50 τοις εκάτο.

Κοίταξα στις διεργασίες και στην μνήμη να δω τι τρέχει και βρήκα πως λειτουργόυν 60-63 διεργασίες δίχως ουτε ένα προγραμμα ανοιχτό.

και με τα απλά προγραμμα που τρέχω καθημερινά(firefox,chrome,skype,msn) βρίσκομαι πάντα στα 50-60 τοις εκατό της μνήμης.Είναι λογικό??

Επίσης παρατήρησα ένα plugin του firefox mou τράβαγε 50-60τοις εκάτο του επεξεργαστή..να φανταστείτε αναγκάστηκα να κλείσω την διεργασία αυτή γιατί ο υπολογιστής κόλαγε σαν τρελός.

Μάλλον η ερώτηση μου είναι κάπως γενική..και καταλαβαίνω οτι δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση,αλλά μου κάνει εντύπωση..

Και πάλι ευχαριστώ micos000

Να είσαι καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...