Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mην κουραζεσαι τσαμπα.Η σκονη που ειχες πριν απο αρκετο καιρο,στις φωτο που ειχες οταν τον ανοιξες,αυτες ΕΙΝΑΙ υπευθυνες για το ανεβασμα των temps.

Μα το θέμα είναι πως δεν υπάρχει σκόνη! Είναι ελάχιστη κάθε φορά που το ανοίγω και παρόλα αυτά μετά το φύσημα υπάρχει διαφορά.

Αναρωτιόμουν μήπως φταίει κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ.

π.χ. υπάρχει περίπτωση να θέλει θερμοαγώγιμη πάστα στον cpu?

Προσωπικα μεχρι και 70-75 αναλογως του cooler του καθε φορητου τους θεωρω λογικους,και τους συναντω συχνα σε διαφορα μηχανακια.

Μου κάνει εντύπωση να συνηθίζονται τόσο μεγάλες θερμοκρασίες. Δεν φθείρονται έτσι οι υπολογιστές.

Επίσης, αν έχω 70 βαθμούς όταν ο υπολογιστής δουλεύει χαλαρά τότε αν χρειαστεί να κάνει κάποια απαιτητική εργασσία θα φτάνει τους 90 και θα σβήνει άρα δεν θα είναι λειτουργικός.

Θα πρεπει ΠΡΩΤΑ να βεβαιωθεις οτι εχεις το τελευταιο bios(ελπιζω να το εκανες,να σου το κανανε),

Το είχα αλλάξει πριν κανα 2 χρόνια που είχα ξαναθέσει το θέμα στο παρόν thread. Πώς ελέγχω αν δεν βγήκε ακόμα πιο καινούριο?

και δευτερον να το φυσας συχνα.

Αν θελει καιε 1-2 μηνες,καθε 1-2 μηνες θα το κανεις.

Σου το κανει συχνα,διοτι προφανως ο εσωτερικος σου χωρος εχει αρκετη σκονη στην ατμοσφαιρα.Να καθαριζεις την επιφανεια που το τοποθετεις,πριν το βαλεις για λειτουργια.

Το φυσάω αλλά δεν κρυώνει.

Είναι κουραστικό κάθε 1-2 μήνες να πρέπει να ξεβιδώνω 800 βίδες και να αφαιρώ το πληκτρολόγιο και συνδέσεις ώστε τελικά να τον ανοίξω, να δω πως δεν έχει καθόλου σκόνη, να φυσήξω 1 λεπτό και να ξαναβιδώνω. Μου κάνει εντύπωση να προκαλεί διαφορά η ελάχιστη σκόνη που μαζεύεται κάθε 1-2 μήνες.

Ο χώρος μου όντως έχει αρκετή σκόνη και το μοντέλο μου όντως έχει άθλιο σύστημα ψύξης.

Παρε ενα blower,και καθε φορα που το βλεπεις λιγο να ανεβαζει temps φυσα το.

Τί είναι blower?

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα το θέμα είναι πως δεν υπάρχει σκόνη! Είναι ελάχιστη κάθε φορά που το ανοίγω και παρόλα αυτά μετά το φύσημα υπάρχει διαφορά.

Διοτι η ψυκτρα δεν εχει μεγαλες δυνατοτητες ψυξης.Σου το εξηγησα.

π.χ. υπάρχει περίπτωση να θέλει θερμοαγώγιμη πάστα στον cpu?

Ειπες οτι το ειχες παει καπου.Τι σου κανανε εκει;αν νομιζεις οτι δεν σου αλλαξανε,καλο θα ηταν,ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ μπορεις,να το κανεις.

Μου κάνει εντύπωση να συνηθίζονται τόσο μεγάλες θερμοκρασίες. Δεν φθείρονται έτσι οι υπολογιστές.

Επίσης, αν έχω 70 βαθμούς όταν ο υπολογιστής δουλεύει χαλαρά τότε αν χρειαστεί να κάνει κάποια απαιτητική εργασσία θα φτάνει τους 90 και θα σβήνει άρα δεν θα είναι λειτουργικός.

Οχι αναγκαια.Εξαρταται απο το profile του bios,στις ποσες στροφες να τρεχει το φανακι,σε συναρτηση της θερμοκρασιας.

Μπορει η εταιρεια π.χ να εχει στους 70 βαθμους 30% speed fan,στους 75-80 70% speed fan,στους 80 και ανω 100% speed fan.

Το φυσάω αλλά δεν κρυώνει.

Οταν λεω να το φυσας,εννοω να το καθαριζεις απο σκονες. ^_^ Οχι κατα την λειτουργια του.

Είναι κουραστικό κάθε 1-2 μήνες να πρέπει να ξεβιδώνω 800 βίδες και να αφαιρώ το πληκτρολόγιο και συνδέσεις ώστε τελικά να τον ανοίξω, να δω πως δεν έχει καθόλου σκόνη, να φυσήξω 1 λεπτό και να ξαναβιδώνω.

ΟΧΙ.Δεν θα το ανοιγεις συνεχεια.Θα σπασεις σιγουρα κατι,και θα φθαρουνε βιδες,πλαστικα κλπ.

ΦΥΣΗΜΑ με blower.

http://paragmachinetools.com/wp-content/uploads/2013/06/Portable-Blower-HD1202-.jpg

Στους αεραγωγους.Θα βαζεις μια μπατονετα χωρις βαμβακι να κρατα ακινητο το φανακι απο κατω,και θα φυσας τον κατω αεραγωγο.ΑΝ εχει απο διπλα,θα βγαζεις την μπατονετα,και θα το φυσας κανονικα.

Οταν θα δεις μετα απο 2 χρονια οτι δεν εχει αποτελεσμα,τοτε σημαινει οτι θα πρεπει να ανοιχτει.

Ο χώρος μου όντως έχει αρκετή σκόνη και το μοντέλο μου όντως έχει άθλιο σύστημα ψύξης.

Γι'αυτο σου το ειπα.

Βios υπαρχει ΕΝΑ και αυτο με ημερομηνια,2011-05-03.

Οποτε λογικα εισαι οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειπες οτι το ειχες παει καπου.Τι σου κανανε εκει;αν νομιζεις οτι δεν σου αλλαξανε,καλο θα ηταν,ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ μπορεις,να το κανεις.

Δεν έχω ιδέα τι μου κάνανε αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου σίγουρα.

Οχι αναγκαια.Εξαρταται απο το profile του bios,στις ποσες στροφες να τρεχει το φανακι,σε συναρτηση της θερμοκρασιας.

Μπορει η εταιρεια π.χ να εχει στους 70 βαθμους 30% speed fan,στους 75-80 70% speed fan,στους 80 και ανω 100% speed fan.

Δεν υπάρχει τρόπος με κάποιο πρόγραμμα να το επαναρυθμίσω εγώ όπως κρίνω πως ρίχνει καλύτερα την θερμοκρασία μετά απο δοκιμές?

Οταν λεω να το φυσας,εννοω να το καθαριζεις απο σκονες. ^_^ Οχι κατα την λειτουργια του.

χαχα ναι καλέ πλάκα έκανα :-D :-D

ΟΧΙ.Δεν θα το ανοιγεις συνεχεια.Θα σπασεις σιγουρα κατι,και θα φθαρουνε βιδες,πλαστικα κλπ.

ΦΥΣΗΜΑ με blower.

http://paragmachinetools.com/wp-content/uploads/2013/06/Portable-Blower-HD1202-.jpg

Στους αεραγωγους.Θα βαζεις μια μπατονετα χωρις βαμβακι να κρατα ακινητο το φανακι απο κατω,και θα φυσας τον κατω αεραγωγο.ΑΝ εχει απο διπλα,θα βγαζεις την μπατονετα,και θα το φυσας κανονικα.

Οταν θα δεις μετα απο 2 χρονια οτι δεν εχει αποτελεσμα,τοτε σημαινει οτι θα πρεπει να ανοιχτει.

Ναι αυτό φοβόμουν κι εγώ, να μην χαλάσει απ τα πολλά ανοίγματα.

Τέτοιο ματζαφλάρι που βρίσκω? Δεν πειράζει που θα πηγαίνει ο αέρας προς τα μέσα? Φανάκι τι είναι?

Βios υπαρχει ΕΝΑ και αυτο με ημερομηνια,2011-05-03.

Οποτε λογικα εισαι οκ.

image.jpg

χμ, σωστά βλέπω την έκδοση? Οπότε πρέπει να το κάνω update ε?

Αυτό κατεβάζω και απλά το τρέχω?

edit: Το έκανα τελικά το bios update.

Για να δούμε τώρα αν θα επιφέρει καμιά διαφορά...

Επεξ/σία από katerina_a_86
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τρόπος με κάποιο πρόγραμμα να το επαναρυθμίσω εγώ όπως κρίνω πως ρίχνει καλύτερα την θερμοκρασία μετά απο δοκιμές?

Θα σου προτεινα,να δεις πρωτα με την αναβαθμιση του bios τι θα γινει,και μετεπειτα,να παρεις μια σωστη βαση για λαπτοπ ψυξης.

Οταν γενικα θα δουλευεις το λαπτοπ,να βγαζεις την μπαταρια.

Ετσι οταν η cpu θα δουλευει στο 100%,το φανακι να δουλευει και αυτο στο 100%.

Τέτοιο ματζαφλάρι που βρίσκω?

https://www.skroutz.gr/s/2957016/Verto-500W.html?from=catspan

Δεν πειράζει που θα πηγαίνει ο αέρας προς τα μέσα? Φανάκι τι είναι?

Στην αρχη να ρουφας την χοντρη σκονη με την ηλεκρικη σκουπα,ή αυτο που σου παρεθεσα,(δουλευει και ως φυσητηρας και ως σκουπακι),και μετα να το φυσας οπως σου ειπα.

Μια ερωτηση.Οταν ο επεξεργατσης ειναι στο 100%,το ανεμιστηρακι ακουγεται σαν "τρελο";

Για να σε προλαβω... B)

https://www.skroutz.gr/s/2369832/Deepcool-N600.html

https://www.skroutz.gr/s/440085/CoolerMaster-NotePal-X-Slim.html

Αν το λαπτοπ ειναι 15,6,δεν πειραζει αν η βαση ειναι 17 ιντσων.Θα ειναι πιο ανετο,και ο ανεμιστηρας θα καλυπτει ΟΛΗ την βαση του λαπτοπ.

Δημοσ.

Οταν γενικα θα δουλευεις το λαπτοπ,να βγαζεις την μπαταρια.

Ετσι οταν η cpu θα δουλευει στο 100%,το φανακι να δουλευει και αυτο στο 100%.

1. Δεν κατάλαβα γιατί το αν έχω πάνω την μπαταρία επηρρεάζει τις στροφές του fan.
  2. Βγάζοντας την μπαταρία δεν κινδυνεύει το laptop σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή από υψηλές τάσεις? Είχα κάψει 2 δίσκους έτσι παλιά στον σταθερό.

α δεν είναι και φθηνά βλέπω.

Μια ερωτηση.Οταν ο επεξεργατσης ειναι στο 100%,το ανεμιστηρακι ακουγεται σαν "τρελο";

Ναι. Και όχι αναγκαστικά στο 100% και με πιο λίγο εξάλλου φτάνω σε θερμοκρασίες 80+ οπότε και πάει σαν τρελό.

Για να σε προλαβω... B)

https://www.skroutz.gr/s/2369832/Deepcool-N600.html

https://www.skroutz.gr/s/440085/CoolerMaster-NotePal-X-Slim.html

Αν το λαπτοπ ειναι 15,6,δεν πειραζει αν η βαση ειναι 17 ιντσων.Θα ειναι πιο ανετο,και ο ανεμιστηρας θα καλυπτει ΟΛΗ την βαση του λαπτοπ.

17' είναι.

Έχω μια βάση της πλάκας και δεν την έχω καν σε λειτουργία αλλά την εχω μόνο για να μην είναι κολητά το laptop στο γραφείο.

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκα με βάσεις είναι ότι:

• από αυτήν που έχω δεν είδα κάποια διαφορά (αν και ούσα της πλάκας δεν είναι καλό δείγμα για να κρίνω)
  • από τις προτροπές άλλων από το forum να μην ασχοληθώ με βάσεις γιατί στην καλύτερη να μου μειώσουν 2-3 βαθμούς που δεν λύνουν το πρόβλημα ειδικά σε περιπτώσεις με την οξύτητα του δικού μου προβλήματος.
Δημοσ.

1. Δεν κατάλαβα γιατί το αν έχω πάνω την μπαταρία επηρρεάζει τις στροφές του fan.
  2. Βγάζοντας την μπαταρία δεν κινδυνεύει το laptop σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή από υψηλές τάσεις? Είχα κάψει 2 δίσκους έτσι παλιά στον σταθερό.

1.Ενα λαπτοπ,οταν ειναι στην μπαταρια προσπαθει να εξοικονομησει ενεργεια,οποτε τα συστηματα του δουλευουν υποτονικα.

2.Για τα δεδομενα ΝΑΙ,αλλα εχοντας την μπαταρια συνεχεια στο ρευμα θα την καψεις τελειως.Πολλα παραδειγματα,και εκει θα καταληξει.

Η μπαταρια ΔΕΝ προστατευει απο υπερταση!ΜΟΝΟ τα ups το κανουν.Η μπαταρια δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ συστημα υπερτασης επανω της.

Αυτα τα λενε,ατομα που δεν γνωριζουν.Απλα μυθος. B)

α δεν είναι και φθηνά βλέπω.

^_^

Ο λόγος που δεν ασχολήθηκα με βάσεις είναι ότι:

• από αυτήν που έχω δεν είδα κάποια διαφορά (αν και ούσα της πλάκας δεν είναι καλό δείγμα για να κρίνω)
  • από τις προτροπές άλλων από το forum να μην ασχοληθώ με βάσεις γιατί στην καλύτερη να μου μειώσουν 2-3 βαθμούς που δεν λύνουν το πρόβλημα ειδικά σε περιπτώσεις με την οξύτητα του δικού μου προβλήματος.

Δεν ισχυει αυτο.Αναλογως του προβληματος.

Εσενα π.χ που η ψυκτρα δεν φτανει,και θελεις δροσερο αερα κατω στο φανακι,θα σου κανει διαφορα.Σε αλλον που το συστημα ψυξης ειναι επαρκης,δεν υπαρχει λογος,και σαφως δεν ενδεινυται.Καλο κανει,κακο δεν κανει.

Για να σου αποδοσει μια τετοια βασει,πρεπει να ειναι και αποδοτικη.Δεν ειμαι σε θεση να κρινω αυτη που εχεις,διοτι δεν ξερω περι τινος προκειται.

Αυτη που σου εβαλα,εχει πολυ καλη αποδοση.Διατηρει και ανανεωνει τον αερα στην βαση του λαπτοπ δροσερη.

Τελος,απο την στιγμη που το φανακι δουλευει σαν τρελο,αυτο σημαινει οτι προσπαθει να κανει την δουλεια του.Ασχετα αν αδυνατει καπου.Σου ειπα.HP,και τα συναφη.To λαπτοπ σου,εχει κακο συστημα ψυξης,και μερ την παραμικρη σκονη που παιρνει το φανακι,αρχιζουν τα οργανα.

Δεν μου φαινεται καθολου παραξενο τα temps που εχεις.Καινουριο λαπτοπ ξαδερφης HP,του εκανα ενα test stability,και πηγε μεχρι 80-82 βαθμους.

Δυστυχως,πριν την αγορα,πρεπει να βλεπουμε μερικα πραγματα στα λαπτοπς.Θα μου πεις,που να ξερω...σε δικαιολογω,και εχεις καθε δικαιο.Αλλα δυστυχως ετσι ειναι μερικα πραγματα.

Πρεπει να κανεις περιπου αυτα που σου ειπα,για να δεις αν στρωσει το μηχανημα.

Αλλαγη thermal pad στην cpu,καθαρισμος των αεραγωγων συχνα,ΚΑΙ ΑΝ δεν αποδοσει,βαλε και μια βαση.

Αυτα.

Δημοσ.

Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. :-)

Εκεί που λες για την μπαταρία, το laptop δεν τροφοδοτείται με ρεύμα απ την μπαταρία άρα με σταθερή τάση και η μπαταρία φορτίζεται απ την ΔΕΗ άρα με αμφίβολα σταθερή τάση? Πώς γίνεται η τροφοδοσία απ την μπαταρία να μην παρέχει σταθερή τάση στο laptop?

Δημοσ.

Πώς γίνεται η τροφοδοσία απ την μπαταρία να μην παρέχει σταθερή τάση στο laptop?

Δηλαδη θελεις να πεις,οτι αν κοπει το ρευμα,και ερθει φορτωμενο με ποσα και'γω παραπανω volts,ή πεσει καποια αστραπη,και ακους το ρευμα στους τοιχους να "βουηζει",θα σε σωσει η μπαταρια γιατι λέιτουργει ως ups;

ΕΔΩ μου εχουν καει ups απο διακοπη ρευματος και αποτομη επαναφορα αυτου,αλλα και απο αστραπες για την πλακα που λεμε,και εχουν φτιαχτει εξειδικευμενα γι'αυτη την λειτουργια...η μπαταρια θα σωσει το λαπτοπ που δεν εχει τιποτε;αφου το εχεις στη μπριζα.Πως θα γλιτωσει το μηχανημα με την μπαταρια;

ΑΝ το εχεις στην μπαταρια ΜΟΝΟ ναι,σιγουρα θα γλιτωσει,αλλα αυτα που αιωρουνται αν τα πιστευεις,κανεις δεν σε εμποδιζει να κανεις αυτο που θεωρεις εσυ σωστο. B)

Ασε που οταν η μπαταρια ειναι 100% πληρως φορτισμενη,το λαπτοπ την παρακαμπτει και παινρει ρευμα απο την μπριζα.

Κανε αυτο που θα σου πω.Εχε το λαπτοπ στην μπριζα με την μπαταρια.Αν τραβηξεις αποτομα την μπαταρια,θα σβησει;ναι,ή οχι;

Αφου το λαπτοπ παιρνει ρευμα απο την μπαταρια οπως λενε μερικοι.

Αν νομιζεις οτι θα πεσει αστραπη και θα γλιτωσει το λαπτοπ,ασε την μπαταρια επανω. :D

Τελος,η διαρκεια ζωης της μπαταριας μειωνεται δραστικα.Αν θελεις να αλλαζεις μπαταρια συχνα πυκνα,ΠΟΥ δεν ειναι φθηνες(ριξε μια ματια),καντο κι αυτο.

Επειδη απο τα χερια μου περασαν πανω απο δεκαδες λαπτοπ,μου καηκανε μητρικες,πληκτρολογιο,καρτα γραφικων, με την μπαταρια σαν να μην υπηρχε.

Το μονο που βλεπω να ενισχυεις απο αποψη ασφαλειας,ειναι αυτων που πουλανε μπαταριες,και γεμιζουν με περισσοτερη "αυτοπεποιθηση". :mrgreen:

• Like 2
Δημοσ.

Αντε παλι τα ιδια. Η μπαταρια του λαπτοπ δεν βοηθαει στην σταθεροποιηση τασης! οσο υπαρχει εξωτερικη τροφοδοσια η μπαταρια δεν επεμβαινει καθολου στην λειτουργια του συστηματος. Η μπαταρια ειναι μονο εναλλακτικη τροφοδοσια και οχι σταθεροποιητης.

• Like 1
Δημοσ.

αναβαθμιση bios στην τελευταια εκδοση αν δεν το εχεις κανει ηδη

μετα το ανοιγεις κ βλεπεις μηπως εχει σπασει κανενα φτερο/α απο το ανεμιστηρακι

παραγγελνεις απο το ebay ανταλλακτικο ανεμιστηρακι κ στην αλλαγη εννοειται οτι αλλαζεις κ παστα

παιρνεις κ μια καλη βαση laptop με ανεμιστηρια 

μπορεις δε να δοκιμασεις κ undervolting

τσεκαρεις κ για ιους,malware μηπως και δουλευει υπερωριες κ ζεσταινεται 

μετα απο ολα αυτα δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις τπτ αλλο

Δημοσ.

Παντως τοσο καιρο εχρις την εντυπωση οτι καθαριζεις τον υπολογιστη απο σκονες ενω στην ουσια δεν το εκανες ποτε. Εσυ ανοιγεις και καθαριζεις μεχρι εκει που ξερεις. Στην ενωση μεταξυ ανεμηστηρα και αεραγωγου ομως μορει να εχει μαζεψει και ενα εκατοστο σκονη χωρις να το βλεπεις. Κανε επιτελους ενα κανονικο καθαρισμα, βαλε και μια καλη παστα και σταματα να τον ανοιγεις καθε 2 μηνες γτ θα σου μεινει στο χερι.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη θελεις να πεις,οτι αν κοπει το ρευμα,και ερθει φορτωμενο με ποσα και'γω παραπανω volts,ή πεσει καποια αστραπη,και ακους το ρευμα στους τοιχους να "βουηζει",θα σε σωσει η μπαταρια γιατι λέιτουργει ως ups;

ΕΔΩ μου εχουν καει ups απο διακοπη ρευματος και αποτομη επαναφορα αυτου,αλλα και απο αστραπες για την πλακα που λεμε,και εχουν φτιαχτει εξειδικευμενα γι'αυτη την λειτουργια...η μπαταρια θα σωσει το λαπτοπ που δεν εχει τιποτε;αφου το εχεις στη μπριζα.Πως θα γλιτωσει το μηχανημα με την μπαταρια;

ΑΝ το εχεις στην μπαταρια ΜΟΝΟ ναι,σιγουρα θα γλιτωσει,αλλα αυτα που αιωρουνται αν τα πιστευεις,κανεις δεν σε εμποδιζει να κανεις αυτο που θεωρεις εσυ σωστο. B)

Ασε που οταν η μπαταρια ειναι 100% πληρως φορτισμενη,το λαπτοπ την παρακαμπτει και παινρει ρευμα απο την μπριζα.

Κανε αυτο που θα σου πω.Εχε το λαπτοπ στην μπριζα με την μπαταρια.Αν τραβηξεις αποτομα την μπαταρια,θα σβησει;ναι,ή οχι;

Αφου το λαπτοπ παιρνει ρευμα απο την μπαταρια οπως λενε μερικοι.

Αν νομιζεις οτι θα πεσει αστραπη και θα γλιτωσει το λαπτοπ,ασε την μπαταρια επανω. :D

Τελος,η διαρκεια ζωης της μπαταριας μειωνεται δραστικα.Αν θελεις να αλλαζεις μπαταρια συχνα πυκνα,ΠΟΥ δεν ειναι φθηνες(ριξε μια ματια),καντο κι αυτο.

Επειδη απο τα χερια μου περασαν πανω απο δεκαδες λαπτοπ,μου καηκανε μητρικες,πληκτρολογιο,καρτα γραφικων, με την μπαταρια σαν να μην υπηρχε.

Το μονο που βλεπω να ενισχυεις απο αποψη ασφαλειας,ειναι αυτων που πουλανε μπαταριες,και γεμιζουν με περισσοτερη "αυτοπεποιθηση". :mrgreen:

Αντε παλι τα ιδια. Η μπαταρια του λαπτοπ δεν βοηθαει στην σταθεροποιηση τασης! οσο υπαρχει εξωτερικη τροφοδοσια η μπαταρια δεν επεμβαινει καθολου στην λειτουργια του συστηματος. Η μπαταρια ειναι μονο εναλλακτικη τροφοδοσια και οχι σταθεροποιητης.

ΟΚ αν είναι έτσι αλλά τώρα προκύπτει άλλη απορία: Ποιος είναι ο λόγος που χαλάει μακροχρόνια η μπαταρία αφού δεν συμμετέχει στην παροχή ενέργειας προς τον υπολογιστή όταν είναι συνδεδεμένο και το καλώδιο?

Παντως τοσο καιρο εχρις την εντυπωση οτι καθαριζεις τον υπολογιστη απο σκονες ενω στην ουσια δεν το εκανες ποτε. Εσυ ανοιγεις και καθαριζεις μεχρι εκει που ξερεις. Στην ενωση μεταξυ ανεμηστηρα και αεραγωγου ομως μορει να εχει μαζεψει και ενα εκατοστο σκονη χωρις να το βλεπεις. Κανε επιτελους ενα κανονικο καθαρισμα, βαλε και μια καλη παστα και σταματα να τον ανοιγεις καθε 2 μηνες γτ θα σου μεινει στο χερι.

Έχεις δίκιο αλλά φοβάμαι να τα κάνω αυτά που λες, παίζει να τον χαλάσω.

Δημοσ.

Για τον ιδιο λογο που θα χαλαγε μακροχρονια αν την ειχες σε ενα συρταρι. Αν φοβασαι να του κανεις εναν κανονικο καθαρισμο πηγαινε το σε εναν τεχνικο.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον. Δεν κατάλαβα όμως με ποιό τρόπο βοηθάει στις θερμοκρασίες το να μην έχω πάνω την μπαταρία, μιας ούτε δουλεύει ούτε φθείρεται.

Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα. Παρακολουθώ την κουβέντα καιρό και θα ήθελα να διατυπωσω κι εγώ κάποιες απορίες.

Είμαι ιδιοκτήτης ενός turbo-x με επεξεργαστή Β970. Idle δουλεύει κάπου στους 45 αλλά αν τρέξω κάτι απαιτητικό φτάνει γρηγορα τους 90, με αποτέλεσμα να αποφεύγω να χρησιμοποιώ απαιτητικά προγράμματα. Οι θερμοκρασίες σας φαίνονται φυσιολογικές? Το έχω ανοίξει και καθαρίσει και είναι μονίμως πάνω σε μια βάση με 3 ανεμιστήρακια αλλά μάλλον είναι της πλάκας.

Κάνω δυο σκέψεις... Η πρώτη είναι να αλλάξω πάστα, να αγοράσω καλή βάση και να κάνω undervolting. Η δεύτερη είναι να αλλάξω επεξεργαστή με κάποιον ι5 ή i7 μεταχείρισμενο αφού το κόστος θα είναι ελάχιστα υψηλότερο από την πρώτη σκέψη, θεωρωντας πως ο καλύτερος επεξεργαστής θα δουλεύει πιο χαλαρά με αποτέλεσμα να είναι έχω και χαμηλότερες θερμοκρασίες και καλύτερες επιδόσεις. Ισχύει αυτό ή οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές, με αποτέλεσμα να μη γλιτώσω και εκεί τα έξοδα της πρώτης σκέψης? Τι προτείνετε εσείς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...