magiora Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Σε μια προσπάθεια να εξαλείψω τις ασύρματες συνδέσεις που έχω στο σπίτι, δοκίμασα να συνδέσω το pc μου με το router, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά δωμάτια, μέσω συσκευών powerline. Προμηθεύτηκα λοιπόν τον εξοπλισμό WD Livewire Powerline AV Network Kit CPL, ο οποίος περιέχει 2 αντάπτορες και τους συνέδεσα ως εξής. Τον ένα αντάπτορα στη μπρίζα κατευθείαν και με καλώδιο ethernet στο router και τον άλλο αντάπτορα στην μπρίζα κατευθείαν του άλλου δωματίου όπως σας είπα και πριν και με καλώδιο ethernet στο pc. Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού οι οδηγίες λένε να κάνω συγχρονισμό των 2 ανταπτόρων πατώντας τα αντίστοιχα κουμπάκια τους. Το έκανα και αυτό και τα λαμπάκια στους 2 αντάπτορες δείχνουν ότι έχουν συγχρονιστεί. Το πρόβλημα μου είναι ότι δε μπορώ να μπω στο ιντερνετ απο το pc. Οταν πάω στις ιδιοτητες της σύνδεσης που βγάζει τα εξής: Συνδεσιμότητα ΙPv4: Χωρίς πρόσβαση στο ιντερνετ Συνδεσιμότητα ΙPv6: Χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο Κατάσταση μέσου: Ενεργοποιημένο Διάρκεια: (Ο χρόνος κυλάει κανονικά) Ταχύτητα: 100.0 MBit/sec Να σημειώσω επίσης ότι έχω εγκατεστημένα τα Windows 7 Ultimate στο pc, το οποίο είναι ολοκαίνουριο και με καλώδιο ethernet 7 μέτρων που δοκίμασα να το συνδέσω λειτούργησε κανονικά. Αν έχεις κανείς από σας καμιά ιδέα, για να δω τι άλλο μπορώ να κάνω θα το εκτιμούσα πολύ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ChangeAllNow Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Κατέβασε το manual http://www.wdc.com/wdproducts/library/UM/GRE/4779-705041.pdf και το utility και αφού διαβάσεις πως γίνεται η σύνδεση κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Έχε υπ' όψη σου οτι υπάρχει μια προϋπόθεση για να δουλέψει αυτό το κιτ (και κάθε άλλο), πρέπει οι πρίζες να παίρνουν ρεύμα από την ίδια φάση (και βέβαια να μην παρεμβάλονται πολύπριζα, προστατευτικά ή κατι άλλο). Αν αναρωτήθηκες αν οι συγκεκριμένες συσκευές κάνουν αυτό που θες, η απάντηση είναι ναι.
magiora Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Σ'ευχαριστώ πολύ, τελικά το ζήτημα λύθυκε, αφού ο ένας αντάπτορας ήταν πάνω σε ταφ στην μπρίζα. Έβγαλα το ταφ και όλα πήγαν ρολόι!
ExaByte Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2011 επειδη με ενδιαφερει και εμενα να παρω powrline για να αντικαταστησω το wifi λόγω προβλημάτων σύνδεσης, θέλω να ρωτήσω αν είσαι ικανοποιημένος απο την ποιοτητα συνδεσης στο διαδικτυο και αν εχεις συνεχεις συνδεσεις/αποσυνδεσεις. Ακόμα έχω διαβασει οτι αν το ρευμα είναι τριφασικό υπάρχει καποιου είδους prob. Τέλος εχω διαβασει ακόμα ότι τα powerlines πρεπει να τα βαλεις σε πριζες μόνα τους και οχι πανω σε πολυμπριζo. Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν καποιος απαντουσε σε αυτα τα ερωτηατα μου..
ask Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 εχω το dlink dhp p306av και εχω χασει το cd.κατεβαζω ενα software το "powerline utility av" αλλα μου ζητα ενω το κανω εγκατασταση αναγκαστικα σαν παραπλευρη εγκατασταση ενα ακομη software Που μου φαινεται σαν διαφημιστικο οπως το driver doc.πως αλλιως μπορω να βρω software για plc adapter ΜΟυ?
arc Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 @ask που ask σε θέμα του 2011 Απο ΠΟΥ κατέβασες το utility; H επισημη ιστοσελίδα του p306 δεν εχει κανενα utility για download οπότε μαλλον δεν το υποστηρίζει καθόλου To επισημο utility μπορείς να το κατεβάσεις από ftp://ftp.dlink.com/Powerline/dhp306AV/Apps/ και το manual από ftp://ftp.dlink.com/Powerline/dhp306AV/Manual/ Άκυρο τα προηγουμενα Links. Ηταν για το dhp306
ask Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 δεν ηταν απο επισημη σελιδα απλα στο διαδικτυο βρηκα 2-3 site και το κατεβασα αλλα τι απεγκατεστησα επειδη συσχετιζοταν αμεσα με την παραπλευρη εγκατασταση
ask Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 winpcap τι εστι?δυστυχως μου το βγαζει για αναγκαστικη εγκατασταση πριν το utility.επισης δεν αναγνωριζει τις πριζες που εχω τους ανταπτορες.πατω το κουμπακι οπως λενε οι οδηγιες αλλα δεν συγχρονιζουν.στον κεντρικο υπολογιστη εχω κανονικα νετ
ask Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 επαναφερω το θεμα καθως εχω νεα δεδομενα.να τα παραθεσω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε.εχω συνδεσει το λαπτοπ μου σενα plc ανταπτορα και εχω κανονικα σημα.αν καποιος αλλος υπολογιστης συνδεθει στο σπιτι τοτε χανω το σημα.σαν να μου το "κλεβει",να τρωει την ισχυ του σηματος και να μην φτανει σε μενα. δευτερον,αν συνδεσω το λαπτοπ χωρις το μετασχηματιστη αλλα μονο με την μπαταρια τοτε συνδεεται.αν βαλω το τροφοδοτικο τοτε παλι το χανει.οποτε παλι σαν να μην φτανει η ενεργεια του δικτυου για τροφοδοσια ρευματος και μετασχηματισμο σηματος ταυτοχρονα. καμια ιδεα για αιτια και λυσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα