drm Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 μου ανήκουν δύο domain names έστω www.alfa.gr & www.beta.gr στην αρχή γινόταν host ξεχωριστά, αλλά αποφάσισα να τα κάνω host στον ίδιο χώρο οπότε μεταφέρω το beta.gr στον host του alfa.gr, σε έναν υποφάκελο πχ: www.alfa.gr/beta/ - το δοκιμάζω και όλα παίζουν μιά χαρά. Ξεκινάνω την μεταφορά του domain name αλλάζω dns servers, προσθέτω το www.beta.gr ώς parked domain στο cpanel και ορίζω redirect αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι όποιος χτυπάει το www.beta.gr γίνεται redirect στο www.alfa.gr/beta και βλέπει κανονικά το site. Η ερώτησή μου είναι η εξής: υπάρχει τρόπος να μην αλλάζει το domain name στο address bar του browser έτσι ώστε όταν κάποιος χτυπάει το www.beta.gr να βλέπει ότι υπάρχει στο www.alpha.gr/beta, ΑΛΛΑ στο address bar να γράφει www.beta.gr ? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
varemarious Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 νομίζω ότι έτσι όπως το έχεις κάνει είναι λάθος .. δεν έχω εμπειρία σε cpanel αλλά κάπου πρέπει να έχει μια επιλογή add domain .. όπου θα μπορείς να φιλοξενείς και 2 site στον ίδιο host αλλά να έχει το καθένα το δικό του φάκελο και όχι να είναι προέκταση μέσα σε ένα φάκελο του ήδη υπάρχοντος site.. κάποιος με γνώση cpanel πιστεύω θα βοηθήσει περισσότερο.
bobosss Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Ναι δεν το έχεις φτιάξει σωστά το σχήμα σου. Κατα 99% ο Host σου στο cpanel σου δίνει την δυνατότητα να έχεις addon domain. απο αυτή την επιλογή ορίζεις το subfolder που θα έχεις το beta site σου καθώς και πως γι αυτό το site θες να χρησημοποιησεις το domain beta.gr. Ύστερα απο το admin panel του domain beta δίνεις σαν dns entry τους dns του domain alpha. Και τέλειωσες. To beta πλεον παίζει ως αυτόνομο site και δεν φάινεται πουθενά το alpha. μπορείς να έχεις ακόμα και emails @beta.gr και τα πάντα. Ελπίζω να κατάλαβες την διαδικασία. Αν όχι δες και αυτό http://www.siteground.com/tutorials/cpanel/addon_domains.htm
drm Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Ένας λόγος που δεν θέλω να βάλω addon domains είναι ότι έχουν ξεχωριστά usernames/password οπότε θα έχω επιπλέον overhead στο managment, επίσης μου φαίνεται ότι είναι υπερβολή για αυτό που θέλω να κάνω. Επίσης όταν δοκίμασα addon domain είδα ότι πάλι κάνει redirect οπότε μάλλον η λύση που θα εφαρμοστεί για να δείχνει το σωστό url στo addon domain μάλλον μπορεί να εφαρμοστεί και στο parked domain... anyway, ευχαριστώ και τους δύο σας
CyberCr33p Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Αφαιρείς τελείως το parked domain και φτιάχνεις μόνο addon domain δηλώνοντας σε πιο φάκελο είναι τα αρχεία του.
drm Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ cybercr33p, Αλλά πάλι μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα στην address bar δείχνει το www.alfa.gr/beta αντί για www.beta.gr (είτε έχω redirect είτε όχι...)
CyberCr33p Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Προτείνω να επικοινωνήσεις με το webhost σου για να ελέγξουν τις ρυθμίσεις. Εάν η σελίδα βασίζεται σε έτοιμο software, π.χ. wordpress θα χρειαστεί να αλλάξεις και από αυτό το URL.
drm Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Το έκανα ήδη - δεν νομίζω ότι φταίε το software.
drm Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2011 Τελικά βρέθηκε η λύση η οποία ήταν αυτή που πρότεινε και ο CyberCr33p, το δεύτερο domain μπήκε ώς addon-domain, αλλά έπρεπε επιπλέον να αλλάξω το redirection που φτιαχνόταν αυτόματα από absolute url σε relative - Το οποίο το φαντάστηκα διαβάζοντας για ένα αντίστοιχο θέμα που υπάρχει με την RewriteRule...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.