johnyb98 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα. Όταν κάνω scanning μία απόδειξη λιανικής πώλησης από π.χ. ΠΛΑΙΣΙΟ, θέλω μετά να την εκτυπώσω ασπρόμαυρα. Εάν πατήσω το κουμπί copy του scanner, και έχοντας ρυθμίσει τον εκτυπωτή σε ασπρόμαυρη εκτύπωση, εκτυπώνεται μεν ασπρόμαυρα, αλλά όχι ακριβώς όπως θέλω. Τί εννοώ... Όλο το εκτυπώσιμο κομμάτι (σχεδόν όλη η A4) έχει ένα αχνό μαύρο φόντο. Με αυτόν τον τρόπο εκτύπωσης, καί κάποια σημεία της απόδειξης μπορεί να μην φαίνονται (αν π.χ. η εκτύπωση από το κατάστημα δεν είναι και τόσο καλή, για παράδειγμα να χρειάζεται αλλαγή το toner του εκτυπωτή του καταστήματος, η οποία δεν είχε γίνει ), καί το σημαντικότερο, με αυτόν τον τρόπο εκτύπωσης σπαταλάται χωρίς λόγο δικό μου μελάνι!! Βάζοντας τη σκαναρισμένη απόδειξη στο Photoshop (v.6.0) σίγουρα μπορεί να γίνει αυτή η μετατροπή, να φύγει αυτό το αχνό μαύρο φόντο, που δε φαίνεται με το μάτι, αλλά στην εκτύπωση το καταλαβαίνεις για καλά (για το Photoshop αυτό είναι ψωμοτύρι ). Απλά, επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με Photoshop, δε θυμάμαι πώς. Γι΄ αυτό θα ήθελα μία μικρή βοήθεια. Ευαχριστώ!!
alexzzz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Υπάρχει το black and white και υπάρχει και το grayscale. Το φόντο που λες το εμφανίζει όταν είναι grayscale σαν γκρι χρώμα. (αν δεν κατάλαβα καλά σχώρα με... είχα δύσκολο βράδυ/πρωί)
johnyb98 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δεν κατάλαβα και τόσο καλά αυτό που λες. Το ξέρω ότι υπάρχει το grayscale και το b&w. Πώς γίνεται σε photoshop αυτή μετατροπή σε b&w;
alexzzz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Τώρα δεν έχω photoshop μπροστά μου και δεν θυμάμαι ακριβώς τα βήματα. Γίνεται με αρκετούς τρόπους... να μετατρέψεις την εικόνα σε bitmap, είτε να βάλεις μάσκες κ.α. Κάνε ένα google search σε στυλ "true black and white photoshop" πάντως
jim_p Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Με το εγγραφο ανοιχτο και σε ενα layer ολο, πατας ctrl+l (L μικρο ειναι αυτο) και ανοιγει το levels (εικονα). Πηγαινοντας το μαυρο βελακι προς το ασπρο η εικονα "ανοιγει".
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Όταν σκανάρεις αποδείξεις, το σκάνερ αποφασίζει μόνο του ανάλογα με το τι έχεις βάλει σε τι χρωματικό σύστημα να το σκανάρει. Στην περίπτωσή σου μπορεί να στο σκανάρει σε line art. Μετά το Preview που κάνει το σκάνερ δες τι τύπο έχει επιλέξει (κάπου στις ρυθμίσεις του θα είναι) και σιγουρέψου ότι είναι greyscale ή rgb. Για να αφαιρέσεις το "αχνό μαύρο χρώμα" επέλεξε την απόδειξη με το εργαλείο επιλογής (πλήκτρο m) και πήγαινε από το μενού Selection->Inverse (SHIFT+CTRL+i), σιγουρέψου ότι το background χρώμα είναι άσπρο (αν πατήσεις το πλήκτρο d θα γίνει μόνο του) και πάτα delete για να γίνει το background καθαρό άσπρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.