Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση ενος ασχετου με hardware

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πρότεινα να βάλεις όλα τα dimms που έχεις τώρα στον έναν υπολογιστή κ να δείς αν παίζουν(φαίνονται συμβατά στα 333mhz αλλά για καλό κ για κακό βάλε χειροκίνητα τους χρονισμούς 5-5-5-18)!αν δεν παίζουν δοκιμάζεις κ στην άλλη μητρική!

αν γινεται αυτό όλο αυτό,εννοώ είναι δικοί σου υπολογιστές ή είσαι ελεύθερος να πράξεις όπως θέλεις?

κ για τον άλλο να πάρεις όποιο σετάκι 2χ2GB θέλεις να μήν έχεις 4 dimm κ στις 2 μητρικές,γλυτώνεις κατανάλωση,ζόρισμα του memory controler κ μειώνεις κ τις πιθανότητες ασυμβατότητας σε αυτά που θα αγοράσεις κ τα πήγαινε έλα στο κατάστημα!

Δημοσ.

θα πρότεινα να βάλεις όλα τα dimms που έχεις τώρα στον έναν υπολογιστή κ να δείς αν παίζουν(φαίνονται συμβατά στα 333mhz αλλά για καλό κ για κακό βάλε χειροκίνητα τους χρονισμούς 5-5-5-18)!αν δεν παίζουν δοκιμάζεις κ στην άλλη μητρική!

αν γινεται αυτό όλο αυτό,εννοώ είναι δικοί σου υπολογιστές ή είσαι ελεύθερος να πράξεις όπως θέλεις?

κ για τον άλλο να πάρεις όποιο σετάκι 2χ2GB θέλεις να μήν έχεις 4 dimm κ στις 2 μητρικές,γλυτώνεις κατανάλωση,ζόρισμα του memory controler κ μειώνεις κ τις πιθανότητες ασυμβατότητας σε αυτά που θα αγοράσεις κ τα πήγαινε έλα στο κατάστημα!

Ευχαριστω πολυ.Αρα σιγουρη επιλογη χωρις βαλε βγαλε δεν υπαρχει ?

Δημοσ.

Γιαννη αν θες 99% να εισαι μεσα δες στα site των μητρικων ποιες μνημες προτεινουν οι κατασκευαστες τους

σωστό κ αυτό αλλά δεν είναι κ τυπικές αυτές οι λίστες κ μπορεί να μην βρίσκεις αυτές τις μνήμες στην αγορά ενώ υπάρχουν κ άλλες συμβατές που δεν είναι στην λίστα!

είναι "σύγχρονες" μητρικές για DDR2 κ θα λείπουν παιδικές ασθένειες σε περιπτώσεις που γεμίζουν όλα τα slots(με latest BIOS)!οπότε πιθανότατα μνήμες με αντίστοιχους χρονισμούς κ τάσεις λειτουργίας θα παίζουν όλες μαζί!

αυτές πχ

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977727&Products=1498754,1148990

Δημοσ.

απο οτι ειδα δεν αναφερουν στο memory support list κανεναν κατασκευαστη

οποτε αν μπορεις παιρνεις τα 2 κουτια παραμασχαλα και σου βαζουν εκεινοι

ειτε δοκιμαζεις τις μνημες του ενος πανω στον αλλο και αν ολα οκ παιρνεις μονο ενα κουτι παραμασχαλα

ειτε αγοραζεις ακριβως ιδιες με αυτες που φοραει το καθε μηχανημα

ειτε πας σε τπτ επωνυμες πχ kingston που παιζουν απροβληματιστα σχεδον παντου

Δημοσ.

σωστό κ αυτό αλλά δεν είναι κ τυπικές αυτές οι λίστες κ μπορεί να μην βρίσκεις αυτές τις μνήμες στην αγορά ενώ υπάρχουν κ άλλες συμβατές που δεν είναι στην λίστα!

είναι "σύγχρονες" μητρικές για DDR2 κ θα λείπουν παιδικές ασθένειες σε περιπτώσεις που γεμίζουν όλα τα slots(με latest BIOS)!οπότε πιθανότατα μνήμες με αντίστοιχους χρονισμούς κ τάσεις λειτουργίας θα παίζουν όλες μαζί!

αυτές πχ

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977727&Products=1498754,1148990

Ευχαριστω.Αφου ηδη εχω 2*1GB ειναι καλυτερα να βαλω μια απο τα ιδια ή 1*2GB ?

απο οτι ειδα δεν αναφερουν στο memory support list κανεναν κατασκευαστη

οποτε αν μπορεις παιρνεις τα 2 κουτια παραμασχαλα και σου βαζουν εκεινοι

ειτε δοκιμαζεις τις μνημες του ενος πανω στον αλλο και αν ολα οκ παιρνεις μονο ενα κουτι παραμασχαλα

ειτε αγοραζεις ακριβως ιδιες με αυτες που φοραει το καθε μηχανημα

ειτε πας σε τπτ επωνυμες πχ kingston που παιζουν απροβληματιστα σχεδον παντου

Ευχαριστω.Αν παω εκει τα κουτια θα μου παρουν καπου 40-50 ευρω για τοποθετηση !!!

Δημοσ.

αν βάλεις ένα dimm των 2GB δεν θα λειτουργεί σε dual channel το "2ο κανάλι"...μικρό το κακό,σε bench μόνο θα δείς διαφορές...νομίζω!

dimms του ενός είναι αυτά που σου έχω προτείνει!

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο δραματικές οι διαφορές.

Το κέρδος απο τον διπλασιασμό της μνήμης, είναι πολύ μεγαλύτερο απο την απώλεια του dual chanell.

Δές εδώ, και εδώ.

δεν ειπα το αντιθετο. ειπα απλα, για να εκμεταλλευτει καλυτερα τις δυνατοτητες των μνημων, να βαλει δυο ιδια στικακια και οχι συμπληρωματα. πχ 1gb+512+512!

αν ειναι ετσι, καλυτερα να πουλησει τα στικακια που εχει και να παρει 2x2gb να ησυχασει...!!

Δημοσ.

για μισο, γιατι με μπερδεψατε...!!! για 1 πισι μιλαμε η για 2?

γιαννη διευκρινησε σε παρακαλω..!

ειπε οτι εχει ηδη 2χ1GB επανω και ρωτησε τι ειναι καλυτερο να βαλει. 2χ1 ακομη ή 1χ2? και εγω απαντησα οχι "συμπληρωματα" για να μην χασει το Dual Channel. καλυτερα 2χ1 δλδ..!

που ειμαι λαθος?

Δημοσ.

για μισο, γιατι με μπερδεψατε...!!! για 1 πισι μιλαμε η για 2?

γιαννη διευκρινησε σε παρακαλω..!

ειπε οτι εχει ηδη 2χ1GB επανω και ρωτησε τι ειναι καλυτερο να βαλει. 2χ1 ακομη ή 1χ2? και εγω απαντησα οχι "συμπληρωματα" για να μην χασει το Dual Channel. καλυτερα 2χ1 δλδ..!

που ειμαι λαθος?

Θελω να προσθεσω σε δυο pc που ηδη εχουν απο 2*1GB το καθενα.

Δημοσ.

τοτε σου δοθηκε ηδη η λυση στο θεμα σου.....!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...