Προς το περιεχόμενο

σύνδεση MS SQL SERVER σε DBDesigner

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω φτιάξει μία βάση δεδομένων MS SQL SERVER και θέλω να τη συνδέσω με το DBDesigner 4. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει για το πως κάνω τη σύνδεση; Δοκίμασα αρκετές φορές και δεν το κατάφερα. Αν βοηθάει, παρακάτω είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέομαι στο MS SQL SERVER.

post-76840-0-07678500-1294956845_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω φτιάξει μία βάση δεδομένων MS SQL SERVER και θέλω να τη συνδέσω με το DBDesigner 4. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει για το πως κάνω τη σύνδεση; Δοκίμασα αρκετές φορές και δεν το κατάφερα. Αν βοηθάει, παρακάτω είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέομαι στο MS SQL SERVER.

Το συμαντικότερο όλων είναι να έχεις ενεργοποιήσει το tcp-ip πρωτοκολο απο τον SQL Server Configuration Manager (SQL Server Network configuration) και να ορίσεις την default port σε 1433. αφού το δοκιμάσεις ότι δέχεται συνδέσεις από tcp (εγω χρησιμοποιώ telnet) τότε προσπαθείς να συνδεθείς από το dbdesigner με τις συνηθησμένες παραμέτρους σε περίπτωση που δεν συνδέεται δοκίμασε αντί για localhost να δώσεις το ComputerName\SQLExpress σαν όνομα του server εάν έχεις ορίσει την πόρτα σε 1433 όπως ανάφερα παραπάνω θα πρέπει να μπορείς να συνδεθείς χωρίς πρόβλημα.

Να υπενθυμίσω ότι όταν γραφτηκε ο dbdesigner 4 Ο τρέχων sql server ήταν ο 2000 όποτε μπορει να αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Δημοσ.

Ο Sql Server σου είναι express έκδοση ή κάποια άλλη; Αν δεν είναι Express, δοκίμασε να δώσεις την IP σου, ή localhost, ή 127.0.0.1 (αν δεν τα έχεις δοκιμάσει ήδη).

Δημοσ.

Για να ενεργοποιήσω το TCP/IP πρέπει να ενεργοποιήσω την υπηρεσία SQL Server Agent (MSSQLSERVER). Δεν ενεργοποιείται όμως, βγάζει "Η κλήση της απομακρυσμένης διαδικασίας απέτυχε. [0x800706be]

Εννοείται αν υπάρχει κάποιο πιο εύκολο και πιο καινούργιο πρόγραμμα για να συνδεθώ, μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Ο Sql Server σου είναι express έκδοση ή κάποια άλλη; Αν δεν είναι Express, δοκίμασε να δώσεις την IP σου, ή localhost, ή 127.0.0.1 (αν δεν τα έχεις δοκιμάσει ήδη).

την Express έχω, τα δοκίμασα όλα αυτά αλλά δεν...

Δημοσ.

Για να ενεργοποιήσω το TCP/IP πρέπει να ενεργοποιήσω την υπηρεσία SQL Server Agent (MSSQLSERVER). Δεν ενεργοποιείται όμως, βγάζει "Η κλήση της απομακρυσμένης διαδικασίας απέτυχε. [0x800706be]

Εννοείται αν υπάρχει κάποιο πιο εύκολο και πιο καινούργιο πρόγραμμα για να συνδεθώ, μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

την Express έχω, τα δοκίμασα όλα αυτά αλλά δεν...

Αν δε κανω λαθος, το ονομα της express ειναι localhost\sqlexpress

Δημοσ.

Για να ενεργοποιήσω το TCP/IP πρέπει να ενεργοποιήσω την υπηρεσία SQL Server Agent (MSSQLSERVER).

Δεν ενεργοποιείται όμως, βγάζει "Η κλήση της απομακρυσμένης διαδικασίας απέτυχε. [0x800706be]

Δεν ισχύει. ΠΡοσωπικά το έχω απενεργοποιημένο και δουλεύει μια χαρά. Επισυνάπτω τις ρυθμίσεις μου για tcp-ip.

Να προσθέσω επίσης ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις

1) από το SQL server Management studio (server properties\Security) το SQL server and Windows authentication mode

2) τον user sa.

O dbDesigner δεν υποστηρίζει windows authentication mode οπότε χρειάζεσαι τον SA.

Sorry για την μισή απάντηση εχθές αλλά μισο κοιμόμουν όταν την έγραψα.

Το δικό μου αλλά είναι σε alpha version ακόμα, έχει πρόβλημα με τα schemata σε SQLserver2005 και μεγαλήτερο και έτσι δεν το μοιράζω προς το παρόν.

9020zn.png

2naspw8.png

Δημοσ.

taazz ευχαριστώ πολύ, αλλά πριν δοκιμάσω τη λύση με την ενεργοποίηση του TCP/IP, μόλις κατάφερα να κάνω σύνδεση με τις παρακάτω ρυθμίσεις.

post-76840-0-68155200-1295039267_thumb.png

Αμέσως μετά μου έβγαλε :

post-76840-0-93694200-1295039276_thumb.png

Από κει και πέρα δεν γίνεται τίποτα. Ίσως να είναι καμιά γκάφα δικιά μου, ή όντως να μη μου βγάζει για κάποιο λόγο το model.

Ουσιαστικά έχω γράψει κώδικα σε SQL για μια εργασία μου και δε με καλύπτει το diagram του προγράμματος γιαυτό και έμαθα για το DBDesigner. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο, μόνο την SQL έχω γράψει...

Δημοσ.

Yποθέtω ότι έκανες open from database από όσο θυμάμαι αυτή η επιλογή δεν κάνει reverse σε υπάρχουσα db αλλά χρησιμοποιεί τον server για να αποθηκεύση και διαβάσει να διαβάσει αποθηκευμένα σχεδιάγραμμα(save in database), εάν έχεις δημιουργήσει του πίνακες στην βάση τότε πήγαινε στο database\reverse engineering για να του μετατρέψεις σε σχεδιάγραμμα αν οχι τότε είτε δημιουργησε τους ή απλά σχεδιάσε τους στο dbdesigner και κάνε db sync.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...