Προς το περιεχόμενο

Λυμένες Ασκήσεις Μαθηματικών

Indiko_Xoiridio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Γκαρούτσος είναι ο αντίστοιχος Πατάκης της τριτοβάθμιας. Διαβάζοντας τον θα καταλάβεις τα βασικά και θα μάθεις να λύνεις συγκεκριμένες ασκήσεις.

Να αγοράσω δηλαδή;

Δημοσ.

Δεν είπα ότι είναι καλογραμμένο ούτε ότι θα γαμείς στα μαθηματικά, είπα ότι θα σε βοηθήσει. Πήγαινε σε κάποιο βιβλιοπωλείο με επιστημονικά συγγράμματα να δεις αν σου πάει το στυλ του και αν καλύπτει την ύλη σας. Έχω την εντύπωση πως για αυτά που περιγράφεις χρειάζεσαι 2 διαφορετικά βιβλία.

Δημοσ.

Θεωρώ καλό το "Μαθηματικά για φυσικούς και μηχανικούς" redheffer & sokolnikoff. Ξεκινά από το σημείο που τελειώνουν τα μαθηματικά Γ λυκείου κατεύθυνσης και έχει πολύ μεγάλος εύρος.

Δημοσ.

Ο Γκαρούτσος είναι ο αντίστοιχος Πατάκης της τριτοβάθμιας. Διαβάζοντας τον θα καταλάβεις τα βασικά και θα μάθεις να λύνεις συγκεκριμένες ασκήσεις.

Μολις ειδα το θεμα αυτό σκεφτηκα! Ο ανθρωπος ειναι εγκυκλοπαίδεια, εχει γραψει τα παντα με εξαιρετικό τροπο, ειναι πολύ αναλυτικός και σου δινει με απλό τρόπο να καταλάβεις τα παντα.

Στα περισσοτερα βιβλια του που εχω δει αναπτυσει μεθοδολογιες για επίλυση των ασκήσεων και μετα λυνει καποια παραδειγματα οποτε έχοντας κατανοήσει τη μεθοδολογια είσαι ετοιμος να αντιμετοπισεις καθε ασκηση.

Δημοσ.

Γι αυτό το χρωστάω ακόμη :P .

Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο ελληνικό ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ για τριτοβάθμια αλλά να ξεκινάει από τα πολύ βασικά κ να πηγαίνει μέχρι διπλά ολοκληρωματα κ διαφορικές εξισώσεις; Κάτι είχα ακούσει για το Γκαρούτσο αλλά δεν έχω ιδέα.

Προερχόμενη από θεωρητική κατεύθυνση έκανα ιδιαίτερα με το μαθηματικό που είχα και στη Γ λυκείου στο φροντιστήριο ξεκινώντας από τα βασικά και φτάνοντας σε διπλά ολοκληρώματα και διαφορικές και εγώ. Ήταν μία πρόκληση και για μένα αλλά ακόμη περισσότερο για τον καθηγητή μου. Το πέρασα με την πρώτη ενώ άλλοι τραβιόντουσαν μέχρι το πτυχίο. Έλιωσα στις ασκήσεις όμως πραγματικά. Η προετοιμασία ξεκίνησε ένα μήνα μετά την αρχή του εξαμήνου όταν κατάλαβα ότι όσο και να παρακολουθούσα και να προσπαθούσα απλά πελάγωνα , έκανα 1,5 ώρες τη βδομάδα αλλά ο φόρτος εργασίας στο σπίτι ήταν πολύωρος... :devil:

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω να προτείνω βιβλία και βοηθήματα αλλά τον δύσκολο τρόπο. :mrgreen:

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...