Προς το περιεχόμενο

GPU Review: Η Γνώμη σας μετράει!

Aragorn Elessar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω τους insomniacs,

Στα εργαστήρια μας βρίσκονται οι Radeon HD6950 και HD6970 τις οποίες ετοιμάζουμε για review. Θα ήθελα να μου πείτε τις αναλύσεις, αλλά και τις ρυθμίσεις που θέλετε να τεστάρουμε τις κάρτες έτσι ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις όλων. Αν έχετε πολλές απαιτήσεις, θα καθυστερίσει το review :P Ωστόσο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το review του Sandy Bridge, καθώς και όλα τα review που θα ακολουθήσουν. Κάποιοι θέλουν high end και όλα στο full και όσο το δυνατόν maximum. Καποιοι άλλλοι προτιμούν να βλέπουν αποτελέσματα που ανταποκρίνεται στο σύστημά τους. Οπότε, θέλω να μου πείτε ο καθένας τα εξής:

1) Αναλύσεις (resolution)

2) Quality ( Medium ? High ? Very High ? Ultra High ? )

3) Antianalizing ? Anisotropic Filtering ?

4) Ποια παιχνίδια

Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πίνακα, ο οποίο θα μεγαλώνει με τις προσθήκη reviews κι αλλων καρτών, θέλουμε να φτιάξουμε το gpu rig το οποίο θα παραμείνει το ίδιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο επεξεργαστής που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι ο 2500Κ κλοκαρισμένος και πιστεύω δεν θα αποτελέσει Bottleneck για κανένα παιχνίδι σε εύρος 2 ετών. Οι μνήμες RAM είναι οι νέες G.Skill RipjawsX που τρέχουν στοκ στα 2100 MHz, και δίσκος SATA3. Μητρική θα είναι μια MSI (δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως). Το κουτί (case) θα είναιτ ο Dragon Rider ( μπορείτε να διαβάσετε ένα review που έγραψα στα αγγλικα στο Guru3D --> http://www.guru3d.com/article/inwin-dragon-rider-chassis-review/1 ) το οποίο είναι αρκετά μεγαλό, και ίσως βάλω υδρόψυξη ακόμα και στις κάρτες. Προς το παρών περιμένω blocks για 6970.

Ειμαι ελεύθερος σε κάθε άποψη και τις λαμβάνω όλες υπόψην

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας

• Moderators
Δημοσ.

Μην κανετε μονο review στις επιδοσεις.

Καντε και σε ο,τι αφορα θερμοκρασιες idle/load σε συνδυασμο με θορυβο (οσο ειναι αυτο εφικτο), καθως και καταναλωση (ενα watt meter τοιχου δεν κοστιζει ακριβα).

Ειναι πραγματα που ενδιαφερουν πολλους.

Ψηφιζω Dirt2 και NFS:Hot Pursuit σε 1920x1200 (αν δεν ειναι εφικτο, εστω σε 1920x1080), maxed out απο details, με μετριο ανισοτροπικο και antialiazing για να συγκρινω με το δικο μου συστημα. Ετσι θα δω αν θα με ωφελησει η αλλαγη απο την παλια πλην κραταια HD4870 1GB, η οποια κραταει πολυ καλα ακομα, καθιστωντας τα 2 παιχνιδια που προανεφερα απολυτως playable στα settings αυτα.

Δημοσ.

Μην κανετε μονο review στις επιδοσεις.

Καντε και σε ο,τι αφορα θερμοκρασιες idle/load σε συνδυασμο με θορυβο (οσο ειναι αυτο εφικτο), καθως και καταναλωση (ενα watt meter τοιχου δεν κοστιζει ακριβα).

Ειναι πραγματα που ενδιαφερουν πολλους.

εννοειται GM ;)

Καλα σε τοσο μεγαλες αναλυσεις παίζετε ωρε; Μου φαίνεται θα εγκαταστήσω την 32αρα samsung :P

• Moderators
Δημοσ.

"Προλαβα" και πηρα απο τις 24ρες με 1920x1200 πριν τις καταργησουν στο βωμο του "full HD" (1920x1080).

120 πιξελ σε υψος ειναι σοβαρη υποθεση για internet κτλ, για παιχνιδια και ταινιες φυσικα οχι.

Αλλα δεν πειραζει, παιξτε και με το στανταρ 1920x1080, κανενα προβλημα. :)

Αλλωστε αυτες οι καρτες δε νομιζω να εχουν κανενα προβλημα στην αναλυση αυτη ;)

Δημοσ.

Καλησπερίζω τους insomniacs,

Στα εργαστήρια μας βρίσκονται οι Radeon HD6950 και HD6970 τις οποίες ετοιμάζουμε για review. Θα ήθελα να μου πείτε τις αναλύσεις, αλλά και τις ρυθμίσεις που θέλετε να τεστάρουμε τις κάρτες έτσι ώστε να καλύψουμε τις απαιτήσεις όλων. Αν έχετε πολλές απαιτήσεις, θα καθυστερίσει το review :P Ωστόσο θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το review του Sandy Bridge, καθώς και όλα τα review που θα ακολουθήσουν. Κάποιοι θέλουν high end και όλα στο full και όσο το δυνατόν maximum. Καποιοι άλλλοι προτιμούν να βλέπουν αποτελέσματα που ανταποκρίνεται στο σύστημά τους. Οπότε, θέλω να μου πείτε ο καθένας τα εξής:

1) Αναλύσεις (resolution)

2) Quality ( Medium ? High ? Very High ? Ultra High ? )

3) Antianalizing ? Anisotropic Filtering ?

4) Ποια παιχνίδια

Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πίνακα, ο οποίο θα μεγαλώνει με τις προσθήκη reviews κι αλλων καρτών, θέλουμε να φτιάξουμε το gpu rig το οποίο θα παραμείνει το ίδιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο επεξεργαστής που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι ο 2500Κ κλοκαρισμένος και πιστεύω δεν θα αποτελέσει Bottleneck για κανένα παιχνίδι σε εύρος 2 ετών. Οι μνήμες RAM είναι οι νέες G.Skill RipjawsX που τρέχουν στοκ στα 2100 MHz, και δίσκος SATA3. Μητρική θα είναι μια MSI (δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως). Το κουτί (case) θα είναιτ ο Dragon Rider ( μπορείτε να διαβάσετε ένα review που έγραψα στα αγγλικα στο Guru3D --> http://www.guru3d.com/article/inwin-dragon-rider-chassis-review/1 ) το οποίο είναι αρκετά μεγαλό, και ίσως βάλω υδρόψυξη ακόμα και στις κάρτες. Προς το παρών περιμένω blocks για 6970.

Ειμαι ελεύθερος σε κάθε άποψη και τις λαμβάνω όλες υπόψην

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας

Ο καλύτερος τρόπος για review είναι να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα παιχνίδια είναι δυνατόν, που να καλύπτουν διαφορετικά είδη παιχνιδιών.

Ένα καλό benchmarking set θα ήταν:

- Crysis

- Metro 2033

- Starcraft II

- Assassin's Creed II

- Mass Effect II

- Gothic 4: Arcana

- COD: Black Ops

- World of Warcraft: Cataclysm

- NFS Hot Pursuit

- DiRT 2 (Direct X 9/11)

- Warhammer: Reign of Chaos (το τελευταίο)

- PES 2011

- NBA 2k11

- Super Street Fighter IV

- Resident Evil 5 (DirectX 10)

- Gray Matter

- Microsoft: Flight Simulator X (Direct X 10)

Είναι 17 παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα είδη, aπό FPS μέχρι adventure και θα καταδείξουν πως θα συμπεριφερθούν οι κάρτες σε ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και σε τι σημείο ωριμότητας βρίσκονται οι drivers. Επίσης, αν κάνετε reviews με συγκρίσεις καρτών nVidia vs. ATi, θα φανεί σε ποια παιχνίδια, σε ποιες μηχανές γραφικών αποδίδουν καλύτερα οι εκάστοτε κάρτες προς review. Επίσης, κατά πόσο αποτελεσματικά είναι τα profiles στους Catalyst και στους Forceware.

Στο AA/AF, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το standard 4ΑΑ/16AF με Max quality στα settings των drivers και έπειτα ειδικά modes για κάθε κάρτα, π.χ. το CSAA στις nVidia και τα νέα modes AA στις ATi.

Για αναλύσεις, καλό είναι να χρησιμοποιηθούν οι 720p και 1080p και πέρα αυτών οι 1360x768 (η max ανάλυση των περισσότερων HD ready τηλεοράσεων, καθώς και η 1680x1050 που είναι πολύ συχνή max ανάλυση των 22" οθονών.

Αυτά από μένα, το ξέρω πως ένα τέτοιο σετ μετρήσεων θα είναι χρονοβόρο, όμως θα αναδείκνυε επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και όχι μόνο στα Crysis και Μetro που μπορεί πάνω από όλα να μετράνε και τα driver optimizations.

Δημοσ.

1)Λοιπον καταρχας σπας τις κατηγοριες σου στα 3:Direct 9-10-11

2)Από αναλύσεις 1650χ1080 / 1920χ1200(1080) / 2500χ1600(1440)

3)Μετρήσεις σε 1xAA/1xAF - 4xAA/16xAF - 8xAA/16xAF

4)Προυποθεση να βαλεις του τελευταιους drivers

5)Καταναλωση - Θερμοκρασιες

Απο παιχνιδια αυριο..

Ευχομαι να ειναι καλη δουλεια οπως με τους SB.

Παλι αυπνο σε βλεπω

Δημοσ.

+1 στον cortaN@. Επειδή μερικά από αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν benchmark tools, βρείτε ένα save point που νομίζετε ότι ζορίζει την GPU και κάντε το test. Προσοχή μόνο μην πέσετε σε σημείο που να είναι CPU bound γιατί τότε θα φάνε σκάλωμα κι οι δύο κάρτες και δεν θα φαίνεται η διαφορά τους (κι ας υπάρχει σε άλλα σημεία του παιχνιδιού)

Δημοσ.

Mε καλύψαν οι προλαλήσαντες στο θεμα αναλύσεων και παιχνιδιων.

Αν μπορουσε να προστεθει καπως (τουλαχιστο για 3dmark / vantage) μια μετρηση με τις καρτες σε O/C.Οχι να κατσετε να βρειτε τα ανωτερα ρολόγια, ένα στο περίπου.(για να εχουμε και μια ιδέα το ποσο κερδιζουν).

Πολύ σωστό το θερμοκρασίες/θορυβος/καταναλωση.

Και επισης ολοσωστο να μεινει το rig ιδιο ωστε να προσθεσουμε κι αλλες καρτες.

Πχ τωρα που στε "ζεστοι" να βρεθει κανενας καλος χριστιανος να σας στειλει την 570 του, ή καμμια 5870 απο μας με τις "παλιες"!

Δημοσ.

Δεν θα με χάλαγε να δω και μια σύγκριση σε ρυθμίσεις σε επίπεδο drivers...(with or with out optimizations, με screenshots ), έτσι για να φεύγουμε από τα τετριμμένα...και βαρετά reviews , γιατί αυτό που μετράει τελικά είναι η δολοπλοκία :rolleyes:

Δημοσ.

1) 1900Χ1200 (η 1080 οχι λιγοτερο)

2) ολα High

3)4ΧΑΑ

4) ενα DX10, ενα DX11

Νομίζω θα ήταν πιο ενδιαφέρον να συγκρινατε μια

nvidia με μια ATI.

Επισης καλό θα ήταν να πάρετε μετρήσεις και απο μια

5770 Που ειναι μια value λυση, γιατί όλα τα αποτελέσματα

ειναι σχετικά. Νομίζω ότι αυτό θα ενδιέφερε τους περισσότερους.

Αν αξίζει η μετάβαση απο μια Value λυση σε μια πιο ακριβή κάρτα.

Να γίνει δηλαδή μια συγκριση πιο αμερόληπτη,

σκέψου ότι ό,τι πληροφορία να δώσεις στον εγκέφαλο αμέσως μπαίνει η σύγκριση.

Αναλυση μην πεσετε κάτω απο HD Full,ολα high δεν νομίζω να πάρει κάποιος τετοια κάρτα

και να πει ξέρεις η δικια σου ειναι καλύτερη στα Μιντιουμ σετιγνκς αλλα η δικια σου

στα high Οπότε προτιμώ τη δικιά μου.

Παιχνίδια μπορεί να είναι κουραστικό τόσες κάρτες

αλλα όσα περισσότερα μπορείτε. και Dx10 και DX11

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...