masteripper Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα σέ όλα τα παιδια Μια ερώτηση βρε παιδια γιατι άρχισε να με κουράζει το θέμα Έχω εκατοντάδες Utilities,drivers διασκορπισμένα στους δίσκους μου και προσπαθω να τους τακτοποιησω αλλα τίποτα με αποτέλεσμα κάθε φορα να τα κατεβάζω και να τα ξανακατεβάζω και παει λέγοντας. Ψάχνω και ξαναψάχνω για κανα προγραμματάκι που να μπορεί να κάνει την εξής απλή δουλεια. Να είναι σε μορφή treeview με κόμβους και υποκόμβους (οι οποίοθ να αντιστοιχουν σε πραγματικους φακέλους) και πάει λέγοντας τους οποίους να τους προσαρμόζει όπως θες εσυ και να μπορείς να κάνεις drag drop 1 αρχείο ή 1φάκελο και αυτόματα να το κάνει move στον φάκελο το κομβου. Αυτο τώρα θα ήταν άψογο αν μπορουσε να είνα portable ώστε να μπορείς να το μεταφέρεις μαζί με τους τακτοποιημένους φακέλους σε 1 εξωτερικο δίσκο. Υπάρχει καμμια ιδέα ή τζάμπα το σκέφτομαι. Αν έχει και CRC check ωστε να μην εισάγεις το ίδιο και το ίδιο αρχείο θα ήταν άψογο.(κατέβασα χθες τον Hyper-V server 2008 r2 1.5Gb για να ανακλύψω ότι στρογγυλοκαθόταν σε κάποιο άλλο δισκο μου)
dewn735 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Φάκελοι σε υποφακέλους με λειτουργία drag n' drop... αυτό που περιγράφεις είναι ακριβώς η λειτουργία του windows explorer, ή μήπως μου διαφεύγει κάτι; Οργάνωση αρχείων μου φαίνεται ότι χρειάζεσαι απλώς (και φυσικά μετονομασία αυτών που κατεβάζεις ώστε να βλέπεις τι είναι τι) και όχι κάποιο εξεζητημένο πρόγραμμα. Θα μπορούσες ίσως να κοιτάξεις στη google για "file manager" για windows, μήπως βρεις που να σε βολεύει καλύτερα.
masteripper Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Θα πρεπει να έχει κατι καλυτερο απο τον Windows Explorer ..ειδάλλως δεν θα χρειαζοταν να ψάχνω κάτι τετοιο Βρήκα το mendeley Desktop αλλα έχει δρόμο ακομα
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Θα σου πω τι κάνω εγώ για να μην μπερδεύομαι. Πρώτα έχω έναν φάκελο γενικό, π.χ. [DOWNLOADS] Μέσα έχω υποφακέλους. Σε μερικούς φακέλους έχω και υποκατηγορίες, ανάλογα πως με βολεύει. Επίσης έχω έναν φάκελο [uNCATEGORIZED] όπου βάζω ότι κατεβάζω μέχρι να τα οργανώσω. Αν τα οργανώσεις σωστά και βάλεις το καθένα στην σωστή θέση, μπορείς μετά να βρίσκεις ότι θέλεις γρήγορα και εύκολα. Αυτό το πρόγραμμα που θέλεις δεν είναι τίποτε άλλο από έναν file manager σαν τον explorer. Υπάρχουν ποιο εξελιγμένα προγράμματα όπως το Directory Opus (shareware) και το PowerDesk (shareware αλλά έχει και free έκδοση ΕΔΩ). Τα παραπάνω λειτουργούν με την λογική του dual panel όπου μπορείς να έχεις δύο λίστες δίπλα-δίπλα και να μεταφέρεις εύκολα από τον ένα φάκελο στον άλλο τα αρχεία σου.
masteripper Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Πρεπει να έχει και κατι σε tags
nikomas50 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Q-Dir 4.45 http://www.softwareok.com/?Download=Q-Dir
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Καφέ να ψήνει μήπως; Σβαρά τώρα, τα tags για να δουλέψουν πρέπει να κάτσεις και να ορίσεις το κάθε αρχείο που έχεις τι tags το χαρακτηρίζουν. Δεν μπορεί ένα πρόγραμμα να αποφασίσει τι ακριβώς είναι το 260.89_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql.exe, το 37funny.jpg ή το ar32b_x32.zip αρχείο, παρά μόνο βάση της κατάληξης του. Στα mp3 μπορεί να δουλεύει λόγω του id3 tag, στα compressed, exe, jpg κτλ αρχεία όμως, πως θα μπορούσες να ορίσεις κάποιο tag χωρίς να τα κατηγοριοποιήσεις πρώτα εσύ;
masteripper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Καφέ να ψήνει μήπως; Σβαρά τώρα, τα tags για να δουλέψουν πρέπει να κάτσεις και να ορίσεις το κάθε αρχείο που έχεις τι tags το χαρακτηρίζουν. Δεν μπορεί ένα πρόγραμμα να αποφασίσει τι ακριβώς είναι το 260.89_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql.exe, το 37funny.jpg ή το ar32b_x32.zip αρχείο, παρά μόνο βάση της κατάληξης του. Στα mp3 μπορεί να δουλεύει λόγω του id3 tag, στα compressed, exe, jpg κτλ αρχεία όμως, πως θα μπορούσες να ορίσεις κάποιο tag χωρίς να τα κατηγοριοποιήσεις πρώτα εσύ; Αυτόματα δεν γίνεται σίγουρα αλλα δεν θα με πείραζε να τα εισάγω εγώ. Κοίτα δες το Mendeley Desktop ....εγκατέστησε το ...(freeware)...εχει αρκετα απ'οσα θέλω αλλα λείπουν βασικες λειτουργίες(π.χ κανει copy άλλα όχι move....ή δεν σβύνει τα αρχεία απο τον φάκελο...ή δεν δέχεται φάκελο....) ..ΑΛΛΑ και εδω είναι το μεγάλο ΑΛΛΑ..π.χ έχω το ISO Ubuntu Server και το πετάω στο Library..μετα που βρήκα το manual του...πάω Δεξια κάνω ADD file και προστίθεται και στην Library και στον φάκελο που έχω κάνει Copy...Tools -> Options -> File Organizer -> Organize My Files -> Copy Files to παρόμοιο Πρόγραμμα με ΠΟΛΥ καλύτερη αναζήτηση είναι το Tabbles αλλα δυστυχως δεν ενδιαφέρεται για το συμμάζεμα των αρχείων.. Ααα και για να μην το ξεχάσω δεν ενδιαφέρομαι για Mp3...αυτα αστα να είναι χαμένα.... Ενδιαφέρομαι για προγράμματα,Drivers,ISOs...
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Αυτό το Mendeley δεν το ξέρω αλλά ένα guide Που έχει στο site αναφέρεται μόνο σε έγγραφα (word, pdf, openoffice κτλ). Δεν αναφέρει κάτι για αρχειοθέτηση προγραμμάτων. Εγώ πάντως δεν ξέρω κάτι παρόμοιο και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης ενός οργανωτή προγραμμάτων. Κατεβάζω drivers κάθε μήνα και καινούργιες εκδόσεις προγραμμάτων όποτε βγουν και συνήθως μέσα από το updater του ίδιου του προγράμματος. Τα έχω όλα σε καταλόγους και υποκαταλόγους και μπορώ να βρω ότι θέλω αμέσως. Επίσης το pdfind ρου powerdwsktop κάνει άψογη και ταχύτατη αναζήτηση αν ψάχνω κάτι. Δοκίμασε το WhereIsIt μήπως και σε βοηθήσει.
masteripper Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Κανονικα το Mendeley είναι για διαμοιρασμο εγγραφων αλλα δέχεται και αρχεία Αν σκρολαρεις κάτω θα δεις οτι υπάρχει και επιλογή Download. http://www.mendeley.com/download-mendeley-desktop/windows/instructions/ TO WhereIsIt κανει καταλογοποίηση σε CD δεν δέχεται να του εισάγει εσύ αρχεία. Προσοχή To Mendeley το αναφέρω σαν παράδειγμα ...δεν θεωρω οτι κάνει την δουλεια που θέλω απλώς απο το τίποτα.....εγω ξεκίνησα σιγα-σιγα να το δουλευω μπας και μπει μια ταξη.
micos000 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντως ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνεις τους φακέλους σου με τις κατηγορίες που θέλεις και να μεταφέρεις τα αρχεία σου εκεί που πρέπει. Γιατί ψάχνεις ειδικό πρόγραμμα που να κάνει αυτό που μπορείς να κάνεις με έναν file manager; Ξέρω, είπες για tags αλλά δεν έχουν νόημα σε προγράμματα και συμπιεσμένα αρχεία. Τέλος πάντων. Αν πάντως βρεις κάτι αξιόλογο θα χαρούμε να ακούσουμε περισσότερα. ΒΤW, το whereisit δεν είναι μόνο για cd/dvd [...]designed to help you maintain and organize a catalog of your computer media collection, including CD-ROMs and DVDs, audio CDs, diskettes, removable drives, hard drives, network drives[...] EDIT: Το δοκίμασα λίγο το whereisit και έχει και copy/move και categories και tags. Βασικά άρχισε να μου αρέσει και ίσως βγάλω μια άκρη με το τι έχω στους δίσκους (εσωτερικούς-εξωτερικούς).
masteripper Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2011 EDIT: Το δοκίμασα λίγο το whereisit και έχει και copy/move και categories και tags. Βασικά άρχισε να μου αρέσει και ίσως βγάλω μια άκρη με το τι έχω στους δίσκους (εσωτερικούς-εξωτερικούς). Σίγουρα είναι ενα καλο πρόγραμμα αλλα πρέπει να έχεις τακτοποιημένη ή "παγιωμένη" την κατάσταση στους σκληρους σου...δηλ. θα σκανάρει τον σκληρό και θα έχεις την πληροφορια που βρίσκεται το καθένα αλλα δεν μπορεις να μεταβάλεις αυτη την κατάσταση. Τα tags είναι για εύκολη αναζήτηση...π.χ πάρε 1 βιβλιο για C#.Αυτο μπορεί να είναι απλή εκμάθηση C# οπότε το tag του είναι ανουσιο να είναι και κάτι αλλο απο C# αλλα μπορει να είναι και δημιουργια Site με C# οποτε θα εχεις ASP.NET,C#,Site....Και παει λέγοντας. Οπότε κάποια στιγμη που θα ψάχνεις θα πεις.....έχω 1 βιβλιο το οποίο κάνει κατασκευη Site ,δεν θυμάμαι τίτλο αλλα θυμάμαι οτι τα παραδείγματα είναι σε C# και ASP.NET οποτε λογικα θα μπορεσεις να το βρεις. Και Επιπλεον και ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ είναι στο Mendeley (και ουσιαστικα αυτο που ψάχνω αλλα σε πιο λειτουργικη μορφή) είναι οτι σου κάνει αντίγραφο αυτο που κάνεις drag n Drop σε κάποιο συγκεκριμένο φάκελο στον δίσκο σου με αποτελεσμα να έχεις συγκεντρωμένα τα αρχεία σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.