SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, Παιδία γίνεται να κατωχηρώσω ένα domain name π.χ. στο papaki.gr και μετά να το μεταφέρω στο πάροχο που θέλω, έτσι;
nzeppos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ναι. Αρκεί να ρυθμίσεις τους σωστούς nameservers.
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ox, μην με φοβήζεις ακόμα δεν άρχισα Από τον papaki.gr που θα κατωχηρώσω θα το πάω στο bluehost.com με .gr name. Δεν πιστεύω να έχω κανένα πρόβλημα.
macabre_sunsets Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω πως η μεταφορά ενός domain από μια εταιρεία σε μια άλλη δεν απαιτεί αλλαγή των DNS αλλά κοστίζει. Αυτό που δεν κοστίζει είναι η αλλαγή των DNS όπως ήδη αναφέρθηκε αλλά αλλού θα είναι το hosting και αλλού η διαχείριση του domain.
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Πειράζει να είναι αλλού η διαχείρηση του domain και αλλού του hosting;
macabre_sunsets Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Όχι δεν πειράζει. Απλά δεν θα τα έχεις «όλα σε ένα νοικοκυρεμένα». Ρώτα στην bluehost πόσο κοστίζει η μεταφορά και αν σου ανανεώνουν το domain «δωρεάν» για κάποιον επιλέον χρόνο (πχ/ 1 έτος).
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μου είπαν ότι μπορώ να έχω το domain μου στον ελληνικό registrad και μπορώ να hostάρω σε αυτούς. Άρα μπορώ να το κάνω αυτό...με βουλεύει δεν έχω πρόβλημα.(δεν ξέρω πως γίνετε βέβαια αλλά δεν πειράζει) :rolleyes: :rolleyes:
varemarious Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 εφόσον εσύ είσαι ο δικαιούχος του domain.. θα κάνει η εταιρία που θες να πας μια αίτηση αλλαγής καταχωρητή θα σου έρθει εσένα ο κωδικός του domain name και θα τον δώσεις στον νέο σου καταχωρητή για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.. η όλη διαδικασία δε κοστίζει κάτι .. μετά έχεις δικαίωμα να αλλάξεις και DNS αν χρειαστεί.
macabre_sunsets Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 @varemarious Είσαι σίγουρος ότι αυτή η διαδικασία δεν κοστίζει τίποτα; Είναι ανάλογα την εκάστοτε εταιρεία; Σε δυο εταιρείες hosting που ήθελα να μεταφέρω κάποια domain μου, μου ζητάγαν χρήματα (όχι κάποιο τρελλό ποσό). Βέβαια η μια εκ των δύο ανανέωνε το domain για άλλο ένα χρόνο (για την άλλη δεν το έψαξα πολύ).
isay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 @SpirosLouis Άφησε τη διαχείρηση του domain σου στο papaki. Άλλο η διαχείρηση του domain και αλλο η διαχείρηση του ιστοτόπου σου. Aπο το bluehost πρέπει να μάθεις τους nameservers, τους οποίους θα βάλεις στον πίνακα ελέγχου στο papaki. Στο τέλος των 2 ετών (τόσο δεν πλήρωσες; )αν δεις οτι σε συμφέρει να κάνεις ανανέωση (του domain) με άλλη εταιρεία, τότε μεταφέρεις τη διαχείρηση του domain (και οχι τη διαχείρηση του ιστοτόπου) σε αλλη εταιρεία. Edit:Αν δεν καταλαβαίνεις το κόλπο με τους nameservers κανε τα εξης 2 απλα πράγματα 1.Στείλε ένα email και ρώτα τους nameservers 2.Προώθησε την απάντηση στο papaki και παρακάλεσε του να το φτιάξουν αυτοί για σενα Επίσης διόρθωσε τον τίτλο και ειδικά τη λέξη Κατοχύρωση (χτυπά πολύ το Κατωχήρωση)
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Τους βρήκα τους name server του bluehost.(2 ip είναι βασικά) Βρήκα που να τις βάλω στο papaki. Θα δεξει... Ααα πιστεύω τα βρήκα όλα (δεν ξέρω πως μπορώ να αλλάξω τον τίτλο.) Βρήκα και πως αλλάζει και ο τίτλος. Πρέπει να περιμένω και 4-48 ώρες για να πάει το nameserver στο bluehost?
isay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Πρέπει να περιμένω και 4-48 ώρες για να πάει το nameserver στο bluehost? Η μεταφορά/ενημέρωση γίνεται αμέσως απλά χρειάζεται κάποιες ώρες για να ενημερωθούν οι τοπικές (σε όλο τον κόσμο) βάσεις δεδομένων (οι λεγόμενοι dns servers).
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Άρα καλά κάνει και δεν μου δουλεύει το drupal admin Βασικά άμα βάλω την ip του server μου θα μπορώ να τον διαχειριστώ.
isay Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Άρα καλά κάνει και δεν μου δουλεύει το drupal admin Βασικά άμα βάλω την ip του server μου θα μπορώ να τον διαχειριστώ. Eξαρτάται απο τις ρυθμίσεις. ΔΟκίμασε το
SpirosLouis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μπα..τίποτα...έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα λειτουργήσεί το .gr domain μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.