yiannis_1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Τις υπερχρονισμένες κάρτες δεν τις αγοράζεις για τα μερικά επιπλέον MHz, για το καλύτερο σύστημα ψύξης τις αγοράζεις. Τις υπερχονισμένες κάρτες δεν τις αγοράζεις καθόλου... Το κερασάκι στην τούρτα καλύτερα να το βάζεις μόνο σου. (και οχι να πληρώνεις για να στο βάλουν) Ασε που τις περισσότερες φορές κοστολογούνται ακριβότερα και απο την επόμενη σειρά και εκεί πραγματικά είναι που δεν αξίζουν με την καμία...
Ailuros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 έχουν υπερχρονίσει την ταχύτητα των shaders όμως Δεν υπερχρονίσαμε καμία ALU ανεξάρτητα. Μιας και η συχνότητα των ALUs είναι πάντα το διπλάσιο από ότι η συχνότητα του πυρήνα, όταν χρονίσουν τον πυρήνα στα 900 είναι φυσικό επακόλουθο ότι ΑΥΤΟΜΑΤΑ οι αριθμητικές μονάδες θα πάνε στα 1800MHz. Οι αριθμητικές μονάδες ωστόσο χρειάζονται το λιγότερο εύρος μνήμες από όλες τις υπόλοιπες μονάδες αναλογικά. Τυπικά μια κάρτα γραφικών θα φτάσει Ν% αύξηση επιδόσεων όταν υπερχρονίσεις τόσο τον πυρήνα όσο και την μνήμη κατά Ν%, γιατί πολύ απλά περισσότερος ρυθμός πλήρωσης χρειάζεται και αναλογικά υψηλότερο εύρος μνήμης. Αν και δεν είναι απόλυτος κανόνας συνήθως όταν υπερχρονίσεις μόνο τον πυρήνα κατά 15% π.χ. και αφήσεις την μνήμη στα ίδια επίπεδα θα αυξηθούν οι επιδόσεις περίπου στα 10%. Αν αντιθέτως υπερχρονίσεις μόνο την μνήμη κατά 15% θα έχεις από καμία μέχρι 5% αύξηση επιδόσεων. Με 15% στον πυρήνα ΚΑΙ στην μνήμη (δηλαδή όλους τους χρονισμούς) φτάνεις πολύ κοντά στον μέσο όρο αύξησης των 15%. Τις υπερχρονισμένες κάρτες δεν τις αγοράζεις για τα μερικά επιπλέον MHz, για το καλύτερο σύστημα ψύξης τις αγοράζεις. Ο καθένας ας αγοράσει ότι γουστάρει για τους λόγους που εκείνους νομίζει. ΄Οταν ωστόσο απαντάω και λέω ότι η τιμή είναι πολύ καλή αλλά να μην περιμένει μια συνολική αύξηση επιδόσεων της τάξης του 9% είναι αυτό που λέμε αγγλιστή "fair warning" και ο λόγος που δεν θα αυξηθούν είναι παραπάνω. Σε καμία περίπτωση δεν βλάπτει κάποιον που ρωτάει να του δώσεις μια πιό πλήρη εικόνα μιας δεδομένης πραγματικότητας και να αποφασίσει μετά εκείνος αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Γι' αυτό και ναι η καλύτερη ψύξη είναι ένα σημείο που παρέλειψα και μετράει στα θετικά σημεία μιας τέτοιας λύσης.
Voodooman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Τις υπερχονισμένες κάρτες δεν τις αγοράζεις καθόλου... Το κερασάκι στην τούρτα καλύτερα να το βάζεις μόνο σου. (και οχι να πληρώνεις για να στο βάλουν) Ασε που τις περισσότερες φορές κοστολογούνται ακριβότερα και απο την επόμενη σειρά και εκεί πραγματικά είναι που δεν αξίζουν με την καμία... Μπα, προτιμώ να πάω στο ζαχαροπλαστείο και να την αγοράσω ολόκληρη έτοιμη, εκεί που θα παραγγέλνω μία τούρτα χωρίς κερασάκια να τρέχω σούπερ μάρκετ να τα πάρω χώρια και να τα βάλω εγώ... Παλιά όλο ταρζανιές ήμουν αλλά δεν θέλω πια, το μόνο που με νοιάζει είναι να δουλεύει καλά και αποδοτικά η κάρτα. Και επειδή τα stock ανεμιστηράκια συνήθως είναι τραγικά, προτιμώ να δώσω άλλα 20-25 ευρώ πάνω στην μανίσια, να πάρω μια κάρτα με καλύτερο σύστημα ψύξης. Αλλά εντάξει, παραπάνω λεφτά όντως δεν θα τα έδινα.
yiannis_1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μπα, προτιμώ να πάω στο ζαχαροπλαστείο και να την αγοράσω ολόκληρη έτοιμη, εκεί που θα παραγγέλνω μία τούρτα χωρίς κερασάκια να τρέχω σούπερ μάρκετ να τα πάρω χώρια και να τα βάλω εγώ... Παλιά όλο ταρζανιές ήμουν αλλά δεν θέλω πια, το μόνο που με νοιάζει είναι να δουλεύει καλά και αποδοτικά η κάρτα. Και επειδή τα stock ανεμιστηράκια συνήθως είναι τραγικά, προτιμώ να δώσω άλλα 20-25 ευρώ πάνω στην μανίσια, να πάρω μια κάρτα με καλύτερο σύστημα ψύξης. Αλλά εντάξει, παραπάνω λεφτά όντως δεν θα τα έδινα. Καλά αυτό να λέγεται, αλλά ενα μικρό κλοκάκι γύρω στο 10-20 % όσο κάτσει stable χωρίς ρεύματα και mod σε ψύξη δεν είναι και καμιά μεγάλη υπόθεση. Αλλαγές κούλερ bios flashes και ρεύματα σταμάτησα να κάνω όταν την πάτησα κάποιες φορές και δυσκολεύτικα στην αντικατάσταση... Είναι ακριβές οι άτιμες καίγονται εύκολα και χωρίς να δείξουν σημάδια. Αν με ρωτήσεις απο fail rate θα σου πω πως πιο πολλές ζημιές είχα σε vga παρά σε δίσκους και τροφοδοτικά που είναι τα πιο συνηθισμένα στον πολύ κόσμο που δε πασπατεύει. Γι αυτό τέλος οι modες εδω και 2 - 3 χρόνια. Μαμά και ότι πιάνει. Και καθόλου δε με εχει χαλάσει να σου πω την αλήθεια... Αυτό που μου τη σπάει στις μαμά κλοκντ είναι ότι πετάνε απλά μια ψύξη τις ίδιες σκατ.μνήμες που δε πάνε βήμα και στις πλασάρουν για super duper ενω στην ουσία πουλάνε κάτι τσιταρισμένο. Και μετά ούτε 10mhz δεν ανεβαινεις ... Ουσιαστικά αν πάρεις μια κάπως ψαγμενη προσεγμένη Non clocked και μια clocked ότι να ναι και τις τσιτώσεις στα ίδια θα φτάσεις με ασφάλεια και stability. Για mod τύπου 6950 @ 6970 δεν θα την πάλευα πάντως. Αχρείαστο ρίσκο και για προϊον ~300 δεν είναι σοφή επιλογή imho. Ασε που μου τι σπάει να πάρω κάτι που ξεκλειδώνει και τελικά να μην κάτσει... (εχω βρίσει άπειρες φορές και την nvidia με τις 6800 LE αν θυμάσε και την AMD με τους εν δυνάμη Quad που δεν μπορούσαν να φορτώσουν 64bit με unlocked cores μη τους χε..)
LouCi4er Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Τα παντα εξαρτωνται απο την περιπτωση μαγκες.Ας πουμε στην περιπτωση των 58χχ ολες σχεδον οι costum υλοποιησεις ειχαν θεματα.Η MSI lightning σφυριζαν οι πυκνωτες,η Gigabyte 5850 (αυτη με τα 2 ανεμιστηρια) ειχε θεμα με το bios,η Sapphire Toxic-VaporX πχ ειχε πολυ καλυτερο συστημα ψυξης απο την reference 5850/70.Τι να το κανω ομως και πως να παω ψηλοτερα αφου δεν ειχε Voltera και το κλοκαρισμα περιοριζοταν μονο στο στοκ ρευμα,ασε που εβλεπες reference 5850 στα 250 περιπου και η VaporX να κανει 330.Στην περιπτωση των 58χχ οι reference ηταν η καλυτερη επιλογη.Απλως πριν κανεις αγορα τα ζυγιζεις και βλεπεις τι σε συμφερει.
Voodooman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Τα παντα εξαρτωνται απο την περιπτωση μαγκες.Ας πουμε στην περιπτωση των 58χχ ολες σχεδον οι costum υλοποιησεις ειχαν θεματα.Η MSI lightning σφυριζαν οι πυκνωτες,η Gigabyte 5850 (αυτη με τα 2 ανεμιστηρια) ειχε θεμα με το bios,η Sapphire Toxic-VaporX πχ ειχε πολυ καλυτερο συστημα ψυξης απο την reference 5850/70.Τι να το κανω ομως και πως να παω ψηλοτερα αφου δεν ειχε Voltera και το κλοκαρισμα περιοριζοταν μονο στο στοκ ρευμα,ασε που εβλεπες reference 5850 στα 250 περιπου και η VaporX να κανει 330.Στην περιπτωση των 58χχ οι reference ηταν η καλυτερη επιλογη.Απλως πριν κανεις αγορα τα ζυγιζεις και βλεπεις τι σε συμφερει. Για αυτό λέω ότι αξίζει να αγοράσει κανείς custom μόνο αν τον ενδιαφέρει να αποκτήσει κάρτα απλά πιο ψυχρή και αθόρυβη, γιατί επιδόσεις δεν πρόκειται να δει έτσι απλά. Είναι η δεύτερη vapor X αυτή που έχω τώρα, και η επόμενη θα ήθελα πάλι vapor X να είναι, όχι γιατί είναι κλοκαρισμένη υψηλότερα, αλλά γιατί απλά είναι λίιιγο πιο ψυχρή και αθόρυβη από τις stock. Φυσικά τα €65 διαφορά ανάμεσα στην stock και την vapor X 6870 που βλέπω στο πλαίσιο είναι καθαρή ληστεία, οπότε δύσκολα.
Xorxhs! Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 και η ερωτηση ειναι...αυτην την περιοδο ποια value for money 560ti αγοραζω και απο που?
qsis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 και η ερωτηση ειναι...αυτην την περιοδο ποια value for money 560ti αγοραζω και απο που? εγω θεωρω οτι η gigabyte αξιζει περισσοτερο τα λεφτα της, οχι τοσο γιατι ειναι κλοκαρισμενη οπως ειπωθηκε (που και αυτο καλοδεχουμενο ειναι βεβαια) , αλλα για την custom ψυξη και το γεγονος οτι ειναι απο τις πιο φθηνες της ελληνικης αγορας http://www.msystems.gr/index.php?category=1621&product=11739 Για mod τύπου 6950 @ 6970 δεν θα την πάλευα πάντως. Αχρείαστο ρίσκο και για προϊον ~300 δεν είναι σοφή επιλογή imho. Ασε που μου τι σπάει να πάρω κάτι που ξεκλειδώνει και τελικά να μην κάτσει... κι εμενα με απασχολει αυτο το ζητημα σχετικα με αυτη τη καρτα να μπεις στη διαδικασια και ακομα και αν δε ξερεις να κατσεις να μαθεις , δεν ειναι πυρηνικη φυσικη, αλλα το ρισκο οταν δεν ειναι και τελειως αμελητεο δεν το παιρνουν ολοι με την ιδια ευκολια, και τα 300 ευρω πχ για καποιους ειναι σημαντικα λεφτα
pc_admin Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Την gigabyte 560 oc την εχουν πλεον 7 eshop και αυξανονται... http://www.skroutz.gr/s/317916/Gigabyte-GeForce-GTX-560-Ti-1GB-OC.html πιστευω ειναι μια καλη αγορα οχι τοσο λογω overclock αλλα γιατι ειναι η πλεον αθορυβη το ιδιο συστημα ψυξης το ειχε και η 460 και ολοι ειχαν να πουν καλα σχολια για το θεμα (μη) θορυβου
pano Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 ..και εκτός των προαναφερθέντων,και 3 χρόνια εγγύηση η gigabyte αν σε νοιάζει
LouCi4er Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 να μπεις στη διαδικασια και ακομα και αν δε ξερεις να κατσεις να μαθεις , δεν ειναι πυρηνικη φυσικη, αλλα το ρισκο οταν δεν ειναι και τελειως αμελητεο δεν το παιρνουν ολοι με την ιδια ευκολια, και τα 300 ευρω πχ για καποιους ειναι σημαντικα λεφτα Συμφωνω,δεν ειναι τιποτα δυσκολο.Λιγο να κατσεις να διαβασεις πεντε πραγματα ειναι πολυ απλο.Αλλωστε,αν κρινω απο την 5850 που εχω φλασαρει,η ολη διαδικασια παιρνει λιγα δευτερολεπτα.Να την brickαρεις πολυ δυσκολα αλλα και να συμβει κατι τετοιο αν εχεις μητρικη με περισσοτερο απο ενα PCI Express slot και μια δευτερη οτι να 'ναι καρτα την επαναφερεις πολυ ευκολα.Ασε που εχει και dual bios οποτε εχεις μια παραπανω ασφαλεια. Εδω που τα λεμε ομως αν επαιρνα καρτα σημερα την 6970 θα επαιρνα,οχι για το ρισκο που εχει να φλασαρεις μια 6950,απλα γιατι εχω βαρεθει πλεον τις μοντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.