hariskar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Στο LAN δίκτυό μου θέλω να δώσω στατικές IP. Είναι καλύτερα να τις δώσω στο router και στα windows ή μόνο στο router και στα windows στα TCP/IP Properties να βάλω αυτόματες ρυθμίσεις; Έχει διαφορά το ένα από το άλλο; Ευχαριστώ!
nzeppos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται από τα μηχανήματα που έχεις στο δίκτυό σου, τον αριθμό τους, το πόσο συχνά τα μετακινείς (πχ. laptop που το παίρνεις και στη δουλειά σου) και λοιπές περιπτώσεις. Αν μιλάμε για μικρό δίκτυο με 2-3 PC, τότε δεν νομίζω να έχει διαφορά ο τρόπος δήλωσης της ΙΡ. Κάνε την από τα Windows και ησυχάζεις. Οπωσδήποτε δεν είναι καλή ιδέα να δηλώσεις ΙΡ και στο router και στα Windows. Το ένα από τα δύο αρκεί. Προσωπικά όμως θα χρησιμοποιούσα τον DHCP server του router για τα πάντα, με δεσμευμένες ΙΡ για το κάθε μηχάνημα και το μεγαλύτερο δυνατό lease time (αν φυσικά το router υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία). Οπότε όλα τα μηχανήματα θα έπαιρναν αυτόματα την -στατική πλέον- ΙΡ που τους αντιστοιχεί.
hariskar Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ! Έχω 3 σταθερούς υπολογιστές. Δήλωσα το IP στο router και έβαλα στα windows Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης IP. DNS βάζω στα Windows ή στο router;
nzeppos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Στα Windows άστα όλα στο αυτόματο. Εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις αυτόματη απόδοση του DNS και στο router σου, ώστε να τον "τραβάει" από τον ISP σου. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλο DNS (π.χ της Google), δήλωσε τον χειροκίνητα στο router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.