Προς το περιεχόμενο

Επιλογη πλατφόρμας blog

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα blog.

Μέχρι τώρα ή μόνη μου επαφή με blogs ήταν από την πλευρά του επισκέπτη, αλλά από την στιγμή που βλέπω να σηκώνουν blogs άτομα με πολύ περιορισμένες γνώσεις web design κλπ, υποθέτω πως είναι αρκετά εύκολο..

Πριν όμως μπω στην πρώτη πλατφόρμα που εμφανιστεί στο google, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν στοιχειώδεις διαφορές ανάμεσα στις διάφορες πλατφόρμες. Από μια σύντομη έρευνα που έκανα, είδα πως από πλευράς uptime, υπερτερεί το blogger (το πρώην blogspot αν κατάλαβα καλά).

Κατά τα άλλα, υπάρχουν άλλες διαφορές; Εννοώ πχ από θέμα ασφάλειας, από θέμα επιλογών (διάφορα πρόσθετα τύπου widget που μπορείς να βάλεις στο blog) κλπ..

Από ότι έχω καταλάβει, η όλη ευκολία στα blogs είναι ότι βασίζονται στην ύπαρξη κάποιων templates τα οποία ακολουθείς και χρησιμοποιείς κατά βούληση. Το θέμα είναι, μπορείς εσύ να κάνεις άλλου τύπου παρεμβάσεις; Χρειάζονται ή τέλος πάντων μπορούν να βρουν εφαρμογή καθόλου γνώσεις web design; Εγώ προσωπικά έχω κάποιες γνώσεις html, php, javascript, αλλά σε αρκετά θεωρητικό επίπεδο και δεν τις έχω ασκήσει καθόλου στη πράξη

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δική σου πλατφόρμα blog (πχ να εγκαταστήσεις δικό σου wordpress script σε δικό σου server) ή να κάνεις εγγραφή σε κάποια έτοιμη πλατφόρμα (π.χ. blogspot, wordpress, κλπ).

Σε δικό σου server εχεις πλήρη παραμετροποίηση (αλλά πρέπει να κοιτάς για security updates), ενώ με εγγραφή εχεις περιορισμούς σε θέματα και παραμέτρους αλλά τρέχουν άλλοι για την ασφάλεια των δεδομένων σου.

Σου προτείνω να κάνεις μια δοκιμαστικη εγγραφή (πχ sadakotest1) και να κάνεις δοκιμες για να δεις πως παιζει το σύστημα. Με την ίδια λογική μπορείς να κάνεις ένα δωρεαν λογαριασμο στο freehostia.com όπου μπορεις να εγκαταστησεις δικα σου σκριπτ και να κανεις δοκιμες.

Δημοσ.

τι μπλόγκ θέλεις να ανεβάσεις; τι περιεχόμενο θέλεις να έχει; είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις hosting/ domain ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...