Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ίσως και καλοκαίρι...

θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό που έγραψε ο Thresh, ότι όσοι θέλουν και έχουν ανάγκη να αναβαθμίσουν στις πλατφόρμες του 2011 και αδημονούν, το καλύτερο θα ήταν να πάνε κατευθείαν σε Sandy Bridge της Intel και να μην έχουν τεράστιες προσδοκίες σε φανταστικές και εξωπραγματικές επιδόσεις από τους νέους επεξεργαστές της AMD για να μην απογοητευτούν απότομα και ρίχνουν το φταίξιμο στην εταιρεία, ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής στο θέμα επιδόσεων είναι απροσδιορίστου προελεύσεως φήμες και projections, βέβαια οι εκπλήξεις είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Δημοσ.

ίσως και καλοκαίρι...

Βασικα οι μητρικες AM3+, που ειναι και το ζητουμενο για πολλους, ειπαν οτι θα παρουσιαστουν στην CeBIT αρχες Μαρτιου...

Αν γινει αυτο και βγουν στην αγορα μεχρι τελος του μηνα θα ειναι μια καλη λυση μαζι με καποιον PhenomII X6.

Αν αργησουν πιο πολυ θα ειναι λαθος νομιζω, γιατι πολλοι θα οδηγηθουν σε SandyBridge.

Δημοσ.

KoGi,

Δε νομίζω να έχουμε AM3+ μήνες πριν τους επεξεργαστές. Δε το θεωρώ λογικό ούτε και ιδιαιτέρα χρήσιμο (μόνο σε εξαιρέσεις).

grimpr,

πάντως το θέμα το ονόμασες ‘50% πιο γρήγοροι μπλα μπλα’… οπότε εάν τα ακούσεις από κάνα μέλος στη συνέχεια… μην απορήσεις :D

Δημοσ.

KoGi,

Δε νομίζω να έχουμε AM3+ μήνες πριν τους επεξεργαστές. Δε το θεωρώ λογικό ούτε και ιδιαιτέρα χρήσιμο (μόνο σε εξαιρέσεις).

grimpr,

πάντως το θέμα το ονόμασες ‘50% πιο γρήγοροι μπλα μπλα’… οπότε εάν τα ακούσεις από κάνα μέλος στη συνέχεια… μην απορήσεις :D

Χεχεχεχε, δεν έθεσα κανένα θέμα από μόνος μου και απλά μετέφερα της φήμες. Όποιος θέλει τις πιστεύει. Όσο για τους μαμάκιδες της Intel, η αλήθεια είναι στο avatar μου. :devil:

Δημοσ.

εντάξει επιτελούς έχουμε ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και σας έφαγε ι ζίλια σας....πάρτε σε ένα die 3 επί 2 cores και τα λέμε του χρόνου.

Δημοσ.

εντάξει επιτελούς έχουμε ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή και σας έφαγε ι ζίλια σας....πάρτε σε ένα die 3 επί 2 cores και τα λέμε του χρόνου.

Με το καλό, μάζευε από τώρα για νέα μητρική. :devil:

Δημοσ.

ιΖιλια, iZilia, iZeelia, iZaealia... Κατοχύρωσέ τα πριν τα πάρει ο Jobs. Θα βγάλεις λεφτά αργότερα (για τη μητρική που λέει ο παραπάνω) :P

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον John Fruehe για το πώς θα λειτουργεί το Turbo CORE στους επερχόμενους “Bulldozer”.

Σημεία ενδιαφέροντος:

- Θα εξαρτιέται από το μετρούμενο TDP της CPU και όχι από την μετρούμενη θερμοκρασία όπως στους Sandy Bridge.

- Θα μπορεί να προσφέρει επιπλέον 500ΜΗΖ συχνότητα ρολογιού ταυτόχρονα σε όλους τους πυρήνες ή να ανεβαίνει ακόμη παραπάνω όσο λιγότεροι ενεργοποιούνται (στα comments τον ρωτούν πόσο παραπάνω αλλά φυσικά απάντηση δεν παίρνουν ).

- Η CPU θα χρησιμοποιεί για την λειτουργία της ένα συνδυασμό των τεχνολογιών PowerNow! γιά min έως base frequency και Turbo CORE για max απόδοση.

Some of the benefits of AMD Turbo CORE include:

• Up to 500MHz of additional clock speed available with all cores active. This means even with 16 cores active with server workloads, all cores can boost at the same time. For those customers that want to maximize their performance, they now have the tools to do it.
  • Even higher boost states available with half of the cores active. We’re not stating exactly how high processors can boost with AMD Turbo CORE, but obviously if there is room for up to 500MHz with all cores active, fewer active cores would obviously mean less power, and more headroom to recapture with AMD Turbo CORE. At launch you will see processors marketed with a base and a maximum frequency, base will reflect the actual clock speed on the processor and max will reflect the highest AMD Turbo CORE state.
  • AMD Turbo CORE is deterministic, governed by power draw, not temperature as other competing products are. This means that even in warmer climates you’ll be able to take advantage of that extra headroom if you choose. This helps ensure a max frequency is workload dependent, making it more consistent and repeatable.

Για περισσότερα: Bulldozer goes to 11

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον John Fruehe για το πώς θα λειτουργεί το Turbo CORE στους επερχόμενους “Bulldozer”.

Σημεία ενδιαφέροντος:

- Θα εξαρτιέται από το μετρούμενο TDP της CPU και όχι από την μετρούμενη θερμοκρασία όπως στους Sandy Bridge.

- Θα μπορεί να προσφέρει επιπλέον 500ΜΗΖ συχνότητα ρολογιού ταυτόχρονα σε όλους τους πυρήνες ή να ανεβαίνει ακόμη παραπάνω όσο λιγότεροι ενεργοποιούνται

Δε με ενδιαφέρει το turbo.

Στο turbo θα τρέχουν θέλουν δε θέλουν όλη την ώρα αμα των προτιμήσω.

Το ότι ανεβαίνει 500mhz ούτε αυτό μ' ενδιαφέρει αν δεν ξέρω απο ποιά αρχική συχνότητα αναιβαίνει.

Όλα δείχνουν πάντως πως θα τα σπάσουνε τα 4300.

Αμα πηγαίνει και λίγο πιο πάνω 4500-4600 ακόμα καλύτερα γιατί σε τέτοιες συχνότητες θα δουλεύουν οι κλοκαρισμένοι SB 2xxxk

Δημοσ.

Turbo CORE στα 4.5ghz σε όλους τους 8 πυρήνες και σε όλα τα τυπικά Workloads εγγυημένο, και δίχως να επηρεάζεται από θερμοκρασία με μόλις λίγο ανέβασμα στο CPU-NB; i like it και είμαι μέσα!

Δημοσ.

Δεν μας ενδιαφέρει το turbo.

Στο turbo θα τρέχουν θέλουν δε θέλουν όλη την ώρα αμα τους προτιμήσουμε.

Δώσε μου μια διευκρίνιση , ποιους ακριβώς εκπροσωπείς όταν λες «δεν μας ενδιαφέρει» και «αμα τους προτιμήσουμε».

Επέτρεψε σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την τεχνολογία να ενημερώνονται ουσιαστικότερα για το “πως” και το “ γιατί”

που υπάρχει από κάτω, και όχι μόνο για τις συχνότητες λειτουργίας.

Το ότι ανεβαίνει 500mhz ούτε αυτό μας ενδιαφέρει αν δεν ξέρουμε απο ποιά αρχική συχνότητα αναιβαίνει.

Όλα δείχνουν πάντως πως θα τα σπάσουνε τα 4300.

Αμα πηγαίνει και λίγο πιο πάνω 4500-4600 ακόμα καλύτερα γιατί σε τέτοιες συχνότητες θα δουλεύουν οι κλοκαρισμένοι SB 2xxxk

Στην εμφάνιση μιας νέας σχεδίασης επεξεργαστή είναι πολύ επισφαλές να κρίνεις την απόδοσή του μόνο από την συχνότητα λειτουργίας του.

Σου θυμίζω την τεράστια διαφορά σε απόδοση μεταξύ του Prescott και του Conroe/ Penryn όταν αυτός είχε κυκλοφορήσει.

Η πλατφόρμα “Bulldozer” σαν σύνολο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την υπάρχουσα Sandy Bridge DT (Socket 1155).

Η μία απευθύνεται στο High-end Server/ Client Desktop ενώ η άλλη στο Mainstream/Performance Desktop.

Θα μπορούσε όμως να συγκριθεί στο σύνολό της με την Core i7-9xx (socket 1366) ή με τους Sandy Bridge EX (Socket 2011) που είναι επίσης High-end/ Enthusiast.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Δημοσ.

Δώσε μου μια διευκρίνιση , ποιους ακριβώς εκπροσωπείς όταν λες «δεν μας ενδιαφέρει» και «αμα τους προτιμήσουμε».

Επέτρεψε σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την τεχνολογία να ενημερώνονται ουσιαστικότερα για το “πως” και το “ γιατί”

που υπάρχει από κάτω, και όχι μόνο για τις συχνότητες λειτουργίας.

πληθυντικός ευγενείας λέγεται...

Εκπροσωπεί όλους αυτούς που θα κάνουν αυτό ακριβώς που λέω.

OC on first boot και τα turbo κτλ τα αφήνουμε για τα noofs.

Το διόρθωσα αφού σε πειράζει.

Όσο για το 2ο που γράφεις πιστεύω πως αν οι 6core bulldozers είναι Onpar με 4core SB και Ivi Bridge ή AMD θα κάνει πανηγύρι

Δημοσ.

εμενα που δεν ξερω την τυφλα μου απο overclocking με ενδιαφερει παντως σε ποια συχνοτητα θα δουλευουν και ποσο θα ανεβαινουν με το turbo , οπως με ενδιεφερε και με τους 6-core.

γιατι και εμενα θα μου ακουγεται ωραιο και θα χαιρομαι να λεω οτι εχω πχ Amd 8-core μοντελο ταδε στα 3.5GHz οπου με turbo ανεβαινουν οι x στα 4.0Ghz (φυσικα και δε θα κανω επιδειξη)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...