VeRDe Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 24% δίνει το Cinebench σαν Multithreaded (στην πράξη) και 27% Single threaded (Core2Core) Αναφέρομαι σε X4 980 vs 2500k. Αν αναφέρεσαι σε αυτή ακριβώς την μετάβαση με τις ίδιες RAM κτλ και το έχεις μετρήσει, δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιαααα? Hello? Ειστε σε λαθος θεμα! Μη το βρωμιζετε αλλο με ακυρα προς τον BD πραγματα!
NEKROMA Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 παιδες δεν ξερω τι λετε αλλα αν ξεκλειδωνουν οι BD θα πουλησουν τρελα πολυ τρελα, και την παραπανω chache μην την υποτιματε παιζει πολυ ρολο στα games, δεν νομιζω να με χαλασε που ο phenom2 x2 555 ξεκλειδωσε σε phenom2 x4 b55 και αποδωση κοντα σε 2500 ,και ποσους αλλους τυχερους
Neo106 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 παιδες δεν ξερω τι λετε αλλα αν ξεκλειδωνουν οι BD θα πουλησουν τρελα πολυ τρελα, και την παραπανω chache μην την υποτιματε παιζει πολυ ρολο στα games, δεν νομιζω να με χαλασε που ο phenom2 x2 555 ξεκλειδωσε σε phenom2 x4 b55 και αποδωση κοντα σε 2500 ,και ποσους αλλους τυχερους Ε δεν το λες και κοντα.
tmjuju Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Η cache κάνει διαφορά σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις. Το hyperthreading η AMD δε το αντέγραψε… πήγε λίγο πάρα κάτω… και έκανε modules Φυσικά κάποιοι από εσάς μπορείτε να σκέπτεστε τον BD ως 8 core και άλλοι ως 4 modules
cabdik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 καλα το οτι ειστε εκτος θεματος (ποσες φορες πια, συμβαινει αυτο..?) δεν το λαμβανουμε υποψη. το οτι το HT δεν δινει διπλασια αποδοση, οπως οι φυσικοι πυρηνες, αλλα ενα +30-40%, ας μην το λαβουμε υποψην. οτι μιλαμε για εναν επεξεργαστη, με εντελως νεα αρχιτεκτονικη, που δεν εχουμε δει τιποτα σοβαρο ακομα, ουτε αυτο ας λαβουμε υποψην. τουλαχιστον λαβετε υποψη, οτι οταν σχεδιαζετε ενας επεξεργαστης, ο σχεδιαστης δεν εχει στο μυαλο του ουτε το cinebench, ουτε το CRYSIS, ουτε το photoshop..........!!!!!!!!!!!
artshadows Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 να συγκρίνετε ιδιας τιμης πλατφορμες αλλιως δεν εχει νοημα.
Dosas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Οι amd fanboys έφαγαν ban από όσο ξέρω, αδίκως ή δικαίως, αλλά από ότι βλέπω τα intel fanboys έχουν το ελεύθερο να αλωνίζουν και να εκτροχιάζουν τα threads κατ'επανάληψη στο insomnia. Όχι ότι με εκπλήσει ιδιαίτερα, αλλά να λέγεται και του στραβού το δίκαιο πού και πού.
NT1G Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Επίσης να συγκρίνετε τους phenom με κανένας i5-7x0/i7-8x0 παρά με τους νέους i5/i7
tmjuju Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ διαφωνώ, Τη μπουλντόζα θα τη συγκρίνω με κάθε αρχιτεκτονική Παλιά ή νέα Αυτό έλειπε να μη μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις Φυσικά τα συμπέρασμα μου είναι πάντα προσεγμένα. Το ΧΥΖ bench δεν μου λέει περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Άσχετα εάν κάποιοι νομίζουν ότι με 10 bench συγκρίνουν αρχιτεκτονικές , και πάλι διαφωνώ. Κάθε αρχιτεκτονική έχει υπέρ και κατά. Εδώ ακόμα ρομαντικά συζητάμε για Apha , 68000 bit shifting κ.ο.κ. Νταξ για το τι να αγοράσει κάποιος ας κοιτάμε την τιμή / απόδοση σε συγκεκριμένη χρήση (ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί μιας και δεν υπάρχουν στη αγορά) Αλλά και η συζήτηση για τα τεχνολογικά για αρχιτεκτονική φυσικά και είναι επίκαιρη και σαφέστατα on topic
Anubis13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ διαφωνώ, Τη μπουλντόζα θα τη συγκρίνω με κάθε αρχιτεκτονική Παλιά ή νέα Αυτό έλειπε να μη μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις Φυσικά τα συμπέρασμα μου είναι πάντα προσεγμένα. Το ΧΥΖ bench δεν μου λέει περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Άσχετα εάν κάποιοι νομίζουν ότι με 10 bench συγκρίνουν αρχιτεκτονικές , και πάλι διαφωνώ. Κάθε αρχιτεκτονική έχει υπέρ και κατά. Εδώ ακόμα ρομαντικά συζητάμε για Apha , 68000 bit shifting κ.ο.κ. Νταξ για το τι να αγοράσει κάποιος ας κοιτάμε την τιμή / απόδοση σε συγκεκριμένη χρήση (ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί μιας και δεν υπάρχουν στη αγορά) Αλλά και η συζήτηση για τα τεχνολογικά για αρχιτεκτονική φυσικά και είναι επίκαιρη και σαφέστατα on topic Εσυ μπορει να συγκρινεις την αρχιτεκτονικη και μπορει να γνωριζεις την διαφορα της απο τα εκαστοτε benchmarks οι υπολοιποι ενδιαφερονται για αυτο που λεει ο τιτλος.
FarCry Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 AMD's A-list is currently seeing what we know as Bulldozer at a secret presentation in Huston, Texas. They will be showed AMD's much delayed answer to Core i7 and Core i5 processors but our multiple, well informed sources claim that it won’t be able to beat the Core i7 second generation, Sandy Bridge core. However not everything is lost as AMD's six and eight-core CPUs will end up significantly cheaper and will offer pretty good value for money. The issue is the IPC, instructions per clock don’t perform as well we they should and they cannot do enough calculations fast to beat Intel's current offering. Let’s not even mention that the third generation of Core i7, Ivy Bridge at 22nm will be even faster. And there is Sandy Bridge E coming to take over the crown lead. http://www.fudzilla.com/processors/item/23908-bulldozer-comes-on-september-19th
ahristos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Μπλα μπλα μπλα..........μπλα....κλπ Καλά, καλά... Γύρνα στις διακοπές σου τώρα. Ή θα κάτσεις εδώ στις επάλξεις των intelvidia fanboys για να μας εκνευρίζεις; Ζηλεύεις ε? Δεν βρίσκεις τόσο ενεργά θέματα για την Intel και έτσι βγάζεις το άχτι σου εδώ τρολάροντας Μη νομίζεις ότι τα κατάφερες... Γραφικός έχεις γίνει. Τον Fuad, στου οποίου τα άρθρα αναφέρεσαι, βλάκα τον ανεβάζουν, άσχετο τον κατεβάζουν. Εσύ δε νομίζω να είσαι βλάκας, το άσχετος όμως το συζητάμε (για το intelvidia fanboy δεν το συζητάμε ). Καταλαβαίνεις τον όρο "instructions per clock"; Αν ο Ivy έχει 20% παραπάνω, αλλά ο Bulldozer έχει 20% παραπάνω συχνότητα θα αποδίδουν το ίδιο. Δεν λέω ότι ξέρω κάτι βέβαια, αλλά ούτε πανηγυρίζω πάνω από τον τάφο της Intel. Γιατί δεν ανοίγεις κάποιο θέμα να μας πεις πως πχ. οι Ivy Bridge έχουν κατασκευαστικά προβλήματα; Οι καθυστερήσεις το επιβεβαιώνουν. Η τεχνολογία των 22nm και μάλιστα με tri-gate τρανζίστορς δεν φαίνεται να είναι ρόδινη. Διάολε ακόμα και οι καινούριοι ATOM καθυστερούν επειδή η Microsoft δεν δίνει το OK στην Intel για τους οδηγούς (κατα τον φίλο σου τον Fuad). Ξεφτίλα ε; Και όχι, η κατασκευαστική μέθοδος SOI δεν παρέδωσε το πνεύμα: GlobalFoundries remain comitted to SOI (as we all expect) for the process nodes in which SOI makes sense, i.e. high performance silicon nodes, such as 22nm, 14nm, 10nm and beyond. http://www.globalfoundries.com/technology/value-added.aspx
Anubis13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Ενα die-shrink αποκλείεται να εχει 20% παραπανω IPC απο την προηγουμενη γενια αφου βασιζονται πανω στην ιδια αρχιτεκτονικη. Άμα έχει ένα 5% είναι καλά.
VeRDe Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Εσύ FarCry με τόσο troll πρέπει να έχεις μέσον εδώ μέσα.... :mrgreen:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.