Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλήθεια;

Intel Pentium E6800 81.00€

AMD Athlon X3 450 73.00€

e-shop και οι 2.

Ποιος είναι πιο γρήγορος;

Να σου πω διαφορά απόδοσης;

~ +50% υπέρ AMD στα benchmark.

ΥΓ. Οι i7 είναι 4πύρινοι μόνο στα χαρτιά. Το hyper-threading της Intel έχει φτάσει στο επίπεδο να αποδίδει τουλάχιστον όσο +3/4 πυρήνων. Δηλαδή για μένα οι i7 είναι κάτι σαν 7πύρινοι και τα Benchmark συνήθως το επιβεβαιώνουν. Πιστεύω το hyper-threading θα έχει την Intel πάντα ένα βήμα μπροστά όπου εφαρμόζεται.

Αν έχετε παρατηρήσει στα benchmark με ισόποσους πυρήνες η Intel υπερέχει κατά κανόνα στους hyperthreading, ενώ όπου αυτό απουσιάζει δε βρίσκουμε διαφορές στις αποδόσεις παρά μόνον στις τιμές.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το price tag παει αναλογα με την αποδοση του. αυτο συμβαινει ανεκαθεν.

Το price tag πάει ανάλογα με το κόστος παραγωγής, το τι είναι διατεθειμένο να πληρώσει το target group πελατών και το πόσο χρεώνει το brand name που κατέχει ο καθένα.

Αν υποθέσουμε ότι με τις καθυστερήσει η AMD δυσαρέστησε μεγάλη μερίδα τον υποψήφιων πελατών της, μπορεί να προσπαθήσει να τους ξανακερδίσει με μια δελεαστική τιμή.

Τι κόστος παραγωγής έχουν αυτοί οι επεξεργαστές σε σχέση με τους intel; προσωπικά δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

Αλήθεια;

AMD Athlon X3 450 73.00€

e-shop και οι 2.

ΥΓ. Οι i7 είναι 4πύρινοι μόνο στα χαρτιά. Το hyperthreading της Intel έχει φτάσει στο επίπεδο να αποδίδει τουλάχιστον όσο +3/4 πυρήνων. Δηλαδή για μένα οι i7 είναι κάτι σαν 7πύρινοι και τα Benchmark συνήθως το επιβεβαιώνουν.

Μαν τι κοτσάνες γράφεις ???

Εχω να ασχοληθώ κανά εξάμηνο με το θέμα (έτη φωτός για επεξεργαστές) αλλά απο τις συγκρίσεις που κάνεις δεν είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα...

Την επόμενη φορά σύγκρινε με P4 Prescott...

http://www.skroutz.gr/s/62614/Intel-Pentium-4-3-0GHz-RK80546PG0801M.html

Όσοι δεν περίμεναν BD και πήγαν σε SB δε δικαιώθηκαν δλδ???

Δημοσ.

φαίνεται (οτι έχεις να μπεις κανα 6μηνο) γιατί δε διάβασες ούτε 3 πόστ πριν.

Είπε ο FarCry ότι η τιμή συμβαδίζει με την απόδοση και εγώ απέδειξα ότι η τιμή είναι άσχετη με την απόδοση.

Δημοσ.

1ον-1ον Η Amd βγάζει μια χαρά επεξεργαστές για τις σημερινές απαιτήσεις.

Οι επεξεργαστές που συγκρίνεις δεν εχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

O ιντέλ πρόκειτε για πολύ παλιό high end κομμάτι σε παρατημένo socket.(εχει αλλάξει 2 φορές socket η intel απο το 775...)

Μιλάμε για 2ετίας-3ετίας κομμάτι.

Ο amd έιναι κανά ενάμιση χρόνο στο παιχνίδι και είναι κατά τι ταχύτερος.

E αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ των 2 εταιρειών μέχρι και σήμερα...

1,5-2 χρόνια...

Αμα ο μπουλντόζας την πάει στο χρόνο ή στον μισό και πάλι επιτυχία θα ναι...

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπον.

Αρχικα 269$ --> 249-259€ εδω.

Δευτερον, αν πιανει ο μεγαλος τον 2600Κ (και αντιστοιχα ο μικρος τον 2500Κ) με τιμες 1 κλικ πιο κατω, τοτε τον αγορασα!

Τριτον, με το να πιανει εννοω οχι αποκλειστικα και μονο σε καθαροαιμα super-multithreaded software :P

Τεταρτον, ο Ε6800 δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον παλιο Ε6850.

Ειναι Pentium, οχι Core 2 Duo, αυτο και μονο επρεπε να σας κανει να το υποπτευθειτε.

Δημοσ.

αυτο που γραφεις βγαζει νοημα? ειναι δυνατον ενα προιον να ειναι καλυτερο απο ενα αλλο και να δινεται τοσο χαμηλα ? το price tag παει αναλογα με την αποδοση του. αυτο συμβαινει ανεκαθεν.

φίλε μου συμφωνώ με το συλλογισμό σου.απλώς να συμπληρώσω πως η τιμή ενός προϊόντος επηρεάζεται περισσότερο και από τη ζήτηση που έχει. δηλαδή ο ισχυρός επεξεργαστής της ιντελ έχει 300 ευρώ αλλά εάν η ζήτηση του ήταν διπλάσια τότε το προϊόν θα ήταν αρκετά ακριβότερο. δηλαδή στην εξίσωση της τιμής βάλε και ζήτηση.

Δημοσ.

Αλήθεια;

AMD Athlon X3 450 73.00€

e-shop και οι 2.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/cpu-benchmark-value_10.html#sect0

εγω τη μετραω περιπου στο 20% οχι 50% κοψε κατι :P

επισης ο 6800 εχει και 30% περιπου χαμηλοτερη καταναλωση σε full load. και αυτο μετραει περαν της overall αποδοσης. anyway

παλιοτερα ειχε βγει τα 320$ για τιμη πωλησης και τωρα αναφερουν τα 270$...για μενα ειναι υποπτο παντως

Δημοσ.

Τεταρτον, ο Ε6800 δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον παλιο Ε6850.

Ειναι Pentium, οχι Core 2 Duo, αυτο και μονο επρεπε να σας κανει να το υποπτευθειτε.

Σωστός αν και είχα την εντύπωση πως αρχικά είχε γράψει Ε8600 οπότε δεν είναι νεανικό αλτζχάιμερ... :mrgreen:

Το σίγουρο είναι πως είναι παλιό product που η intel κρατάει στην παραγωγή για λόγους συμβατότητας ή και σαν ανταλλακτικό και όχι για να κάνει ανταγωνισμό με τα τελευταία midrange μοντέλα της amd.

Εξ ου και η καθόλου αποδεκτή τιμή.(η intel δεν εχει κανέ λόγο να την ανανεώσει)

Οποιανού του καεί ο 775 του και δεν θέλει να πληρώσει για νέα πλατφόρμα θα τα σκάσει για τον Ε6800...

Κανένας άλλος...

Αν μου σύγκρινε με κάτι low-midrange σε 1155 τότε θα μπορούσα να μιλάω για ορθολογικό καταναλωτή και όχι για fanboy της amd που προσπαθεί να στηρίξει τα πιστεύω του με οποιαδήποτε πιθανή ή απίθανη δικαιολογία.

Δημοσ.

Οι επεξεργαστές που συγκρίνεις δεν εχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

O ιντέλ πρόκειτε για πολύ παλιό high end κομμάτι σε παρατημένo socket.(εχει αλλάξει 2 φορές socket η intel απο το 775...)

Μιλάμε για 2ετίας-3ετίας κομμάτι.

Δε μιλάω Ελληνικά;

Δε συγκρίνω επεξεργαστές. Συγκρίνω τιμές.

--->

ειναι δυνατον ενα προιον να ειναι καλυτερο απο ενα αλλο και να δινεται τοσο χαμηλα ? το price tag παει αναλογα με την αποδοση του. αυτο συμβαινει ανεκαθεν.

Αποδεικνύω αυτό ακριβώς. Ότι είναι ΑΚΥΡΟ!

Θες ίδιας γενιάς;

Released Q1 2008:

AMD Phenom X4 840 85€

Intel Q8300 126€

Απόδοση; ~ ίδια. Διαφορά τιμής; 50€.

Understood?

Δημοσ.

φίλε μου συμφωνώ με το συλλογισμό σου.απλώς να συμπληρώσω πως η τιμή ενός προϊόντος επηρεάζεται περισσότερο και από τη ζήτηση που έχει. δηλαδή ο ισχυρός επεξεργαστής της ιντελ έχει 300 ευρώ αλλά εάν η ζήτηση του ήταν διπλάσια τότε το προϊόν θα ήταν αρκετά ακριβότερο. δηλαδή στην εξίσωση της τιμής βάλε και ζήτηση.

αυτο δεν ισχυει αφου η ιδια η intel ειπε οτι το sandybridge ειναι το πιο πετυχημενο προιον στην ιστορια της. οποτε η ζητηση ειναι στα ουρανια :P

Δημοσ.

για fanboy της amd που προσπαθεί να στηρίξει τα πιστεύω του με οποιαδήποτε πιθανή ή απίθανη δικαιολογία.

Εγώ είμαι αυτό;

6 μήνες είπες έχεις να κοιτάξεις το τόπικ;

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Δε μιλάω Ελληνικά;

Δε συγκρίνω επεξεργαστές. Συγκρίνω τιμές.

--->

Αποδεικνύω αυτό ακριβώς. Ότι είναι ΑΚΥΡΟ!

Θες ίδιας γενιάς;

Released Q1 2008:

AMD Phenom X4 840 85€

Intel Q8300 126€

Απόδοση; ~ ίδια. Διαφορά τιμής; 50€.

Understood?

Φίλε μου αν ψάξω και εγω στο νέτ για παρωχημένα amd cpus που εχουν ξεχαστεί με παλιές τιμές καταλόγου, μπορώ να σου αποδείξω και εγω ότι εχει ακόμα χειρότερο value for money.

Ενα ευκολο παράδειγμα.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-CPU-Opteron-DP-246-OSA246BLBOX.htm

vs

http://www.iking.gr/gr/prdid/578ccc79130c4152b00a4aea6fb32188/productinfo.aspx

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...