Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα νέα chipset, για να μην ανοίγω νέο θέμα εφόσον υπάρχει αυτό για AMD.

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα μου έρθει η μητρική GA-990FXA-UD5, για να αναβαθμίσω το σύστημα μου. Τώρα έχω μια Asus M4A79XTD EVO με Phenom II x 6.

Και το ερώτημα είναι θα χρειαστώ φορμάτ από την αλλαγή chipset; Η απλά θα περάσω καινούργιους drivers αφού έχω πρώτα σβήσει τους παλιούς και τελείωσε η υπόθεση;

Γιατί άμα χρειαστώ και φορμάτ δεν μου φτάνουν 2 ημέρες να τα ξαναστήσω όλα από την αρχή. :shock:

Δεν χρειαζεται φορματ.Με την εκκινηση πατας F8 μπαινεις σε safe mode στα windows κανεις απεγκατασταση των παλιων drivers, reboot μπαινεις στα windows κανονικα και περνας τους καινουργιους drivers.Η διαδικασια ειναι ευκολοτερη στα Windows 7.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

προσωπικά πιστεύω οτι επειδή η Ιντελ, κρατούσε τόσα χρόνια τα ινία, θεώρησε οτι ακόμα και τώρα είναι ο νικητής,οπότε η ΑΜΔ,έκανε την διαφορά και έβγαλε την μπουλτόζα,μην ξεχνάμε οτι και λίγο να είναι πιο αργό απο 1, Ι7, μην ξεχνάμε την διαφορά στα λεφτά.

Έχω διπύρηνο Ιντελ,έχουν περάσει πολλά απο τα χέρια μου, είμαι ΦΑΝ - Ιντελ....αλλά .... με το που μπορέσω να αλλάξω υπολογιστή όλα θα αλλάξουν ;)

Δημοσ.

προσωπικά πιστεύω οτι επειδή η Ιντελ, κρατούσε τόσα χρόνια τα ινία, θεώρησε οτι ακόμα και τώρα είναι ο νικητής,οπότε η ΑΜΔ,έκανε την διαφορά και έβγαλε την μπουλτόζα,μην ξεχνάμε οτι και λίγο να είναι πιο αργό απο 1, Ι7, μην ξεχνάμε την διαφορά στα λεφτά.

Έχω διπύρηνο Ιντελ,έχουν περάσει πολλά απο τα χέρια μου, είμαι ΦΑΝ - Ιντελ....αλλά .... με το που μπορέσω να αλλάξω υπολογιστή όλα θα αλλάξουν ;)

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ειδικά στα προϊόντα τεχνολογίας είναι πολύ σημαντικό το ισχυρότερο προϊόν μιας εταιρείας να είναι και το πρώτο σε επιδόσεις. Δρά στην ψυχολογία του καταναλωτή, με το σκεπτικό ότι ο τάδε φτιάχνει "καλύτερους" επεξεργαστές. Και μπορεί εμείς που ψαχνόμαστε να καταλαβαίνουμε ότι αυτό που μετράει πραγματικά είναι ο λόγος κόστους απόδοσης, αλλά δεν μπορεί να περιμένεις από ολόκληρο το καταναλωτικό κοινό ότι θα λιώνει στα τεχνολογικά sites και fora για να βγάλει άκρη...

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ειδικά στα προϊόντα τεχνολογίας είναι πολύ σημαντικό το ισχυρότερο προϊόν μιας εταιρείας να είναι και το πρώτο σε επιδόσεις. Δρά στην ψυχολογία του καταναλωτή, με το σκεπτικό ότι ο τάδε φτιάχνει "καλύτερους" επεξεργαστές. Και μπορεί εμείς που ψαχνόμαστε να καταλαβαίνουμε ότι αυτό που μετράει πραγματικά είναι ο λόγος κόστους απόδοσης, αλλά δεν μπορεί να περιμένεις από ολόκληρο το καταναλωτικό κοινό ότι θα λιώνει στα τεχνολογικά sites και fora για να βγάλει άκρη...

μ'αρεσε η απαντηση σου ,και ο λογος γιατι λες ακριβως αυτο που ισχυει.

Συνηθως το κοινο δεν γνωριζει και λεει "ποιος εχει τους καλυτερους επεξεργαστες με τρομερη αποδοση ?" " η ιντελ" "οκ θα παρω ιντελ " "ποσο εχει ?" "τοσο" "ωωωω ωραια,για να εχει τοσο αξιζει" .

Καπως ετσι παει το τροπαριο...ενω σε πολλα ατομα ,εξου και εμενα μετραει η αποδοση τιμη,μην σου πω πιο πολυ η τιμη και λιγοτερο αποδοση,γιατι ετσι οπως ζουμε...για να κανω εναν καινουργιο υπολογιστη για εμενα θελω μια 800αρα στο νερο,για τα πραγματα που θελω,και ειναι με AMD ,που και να ηθελα (Ιντελ) ...ασε πικρα!

Δημοσ.

Μην πιάνετε καν το θέμα κόστους. Για να φτιάξει κάποιος έναν 4πύρινο υπολογιστή με μια καλή κάρτα γραφικών για max out Games με low budget πρέπει να είναι είτε άσχετος είτε χαζός να πάει σε Intel. ΠΧ Ο 840 είναι καλύτερος από τον 8300 και έχουν και 50€ διαφορά!

Δεν πιάνω καν το θέμα της προοπτικής του socket AM2-AM3.

Νομίζω ότι αν ο κόσμος ήξερε, πέρα από τους high end users, δε θα αγόραζε κανείς Intel.

Αλλά τι ψάχνεις όταν υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει desktop pc (turbo x και λοιπά κολοκύθια) έτοιμα.....

Να σημειωθεί ότι δεν είμαι φαν ούτε της Intel ούτε της AMD. Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος την καλύτερη μάρκα σε... καφετιέρα ή βρύσες... Πολύ ασήμαντα πράγματα να υποστηρίζει και πόσο μάλλον να φανατίζεται κανείς...

ΥΓ. Στα laptop είναι άλλη ιστορία, όπου η AMD δεν υπήρχε μέχρι τώρα (Llano-Brazos) καν στον χάρτη.

ΥΓ. 2 Ακόμη και με τους Athlon 64 (είχα μέχρι πριν 1 μήνα έναν 5600+ και ήταν όντως εξαιρετικός) που λέτε συνέχεια, η AMD δεν κέρδισε ποτέ κάποιο σημαντικό μερίδιο αγοράς. Επομένως δεν βλέπω να αλλάζει κάτι με τους APU εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είναι τόσο μα τόσο πλήρης η γκάμα της Intel που δύσκολα κοντράρεται. Επίσης όλο το παιχνίδι είναι στους κατασκευαστές όπου η Intel είτε με θεμιτούς είτε με αθέμιτους τρόπους πάντα ήταν μπροστά.

Δημοσ.

Πάλι νέο socket (αν κατάλαβα καλά)?

Intel θα γίνει!

απο οτι κατάλαβα λέει για την επόμενη γενιά επεξεργαστών που θα μπαίνουν στο am3+ και fm2

Δημοσ.

απο οτι κατάλαβα λέει για την επόμενη γενιά επεξεργαστών που θα μπαίνουν στο am3+ και fm2

δε λεει αυτο. μονο το fm2 αναφερει οπου θα ειναι ιδιο socket και για την trinity apu

Δημοσ.

δε λεει αυτο. μονο το fm2 αναφερει

και εγώ αρχικά αυτό κατάλαβα ..

αλλά 10 core στα fm2 cpu??πως σκ.τα θα τα χωρέσουν !?

Δημοσ.

Μην πιάνετε καν το θέμα κόστους. Για να φτιάξει κάποιος έναν 4πύρινο υπολογιστή με μια καλή κάρτα γραφικών για max out Games με low budget πρέπει να είναι είτε άσχετος είτε χαζός να πάει σε Intel. ΠΧ Ο 840 είναι καλύτερος από τον 8300 και έχουν και 50€ διαφορά!

Δεν πιάνω καν το θέμα της προοπτικής του socket AM2-AM3.

Νομίζω ότι αν ο κόσμος ήξερε, πέρα από τους high end users, δε θα αγόραζε κανείς Intel.

Αλλά τι ψάχνεις όταν υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει desktop pc (turbo x και λοιπά κολοκύθια) έτοιμα.....

Να σημειωθεί ότι δεν είμαι φαν ούτε της Intel ούτε της AMD. Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος την καλύτερη μάρκα σε... καφετιέρα ή βρύσες... Πολύ ασήμαντα πράγματα να υποστηρίζει και πόσο μάλλον να φανατίζεται κανείς...

ΥΓ. Στα laptop είναι άλλη ιστορία, όπου η AMD δεν υπήρχε μέχρι τώρα (Llano-Brazos) καν στον χάρτη.

ΥΓ. 2 Ακόμη και με τους Athlon 64 (είχα μέχρι πριν 1 μήνα έναν 5600+ και ήταν όντως εξαιρετικός) που λέτε συνέχεια, η AMD δεν κέρδισε ποτέ κάποιο σημαντικό μερίδιο αγοράς. Επομένως δεν βλέπω να αλλάζει κάτι με τους APU εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είναι τόσο μα τόσο πλήρης η γκάμα της Intel που δύσκολα κοντράρεται. Επίσης όλο το παιχνίδι είναι στους κατασκευαστές όπου η Intel είτε με θεμιτούς είτε με αθέμιτους τρόπους πάντα ήταν μπροστά.

συμφωνω σε οσα λες, αλλα σε αυτο (το μαυρισμενο) δεν συμφωνω. μπορει η AMD να μην εχει την γκαμα της Intel, αλλα εχει κατι που δεν εχει η Ιntel. καλυτερες τιμες και καλυτερη συμβατοτητα σε πλατφορμες. τουλαχιστον μεχρι σημερα, γιατι δεν ξερω πως θα εξελιχθουν τα πραγματα απο δω και περα...! σε μικρομεσαια συστηματα, δεν υπαρχει η ιντελ απλα! για οσους γνωριζουν και ασχολουνται με το αντικειμενο, φυσικα!

πες μου π.χ, εδω και αρκετους μηνες, ποιος επεξεργαστης της ιντελ στα 100-130€ κοντραρει τον 955ΒΕ..! ποιος σοβαρος ανθρωπος (οχι fanboys)που κοιταει την τσεπη του και που ασχολειται εστω και ελαχιστα με υπολογιστες, θα εφτιαχνε φθηνο συστημα βασισμενο σε ιντελ? νομιζω κανεις..!!!

παρολα αυτα, οπως πολυ σωστα αναφερεις στην τελευταια σου προταση, το παιχνιδι της ιντελ παιζεται και αλλου, γι αυτο την βλεπεις πρωτοπορα στις αγορες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...