grimpr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 είναι σίγουρο ότι θα χρειάζονται νέες μητρικές? γιατί αν θυμάμαι καλά στο ίδιο socket θα είναι... για το ddr4 που το διάβασες για IvyBridge? Τι ρωτάς Thresh, τόσα χρόνια δεν έμαθες; Φυσικά και θα θέλουν νέο Chipset και μητρικές. DDR4 και λοιπά ξεχάστε τα μέχρι το τέλος του 2012. Τώρα όσον αφορά τους Bulldozer, είναι να απορεί κανείς πως ένα Chip με διαθέσιμο 8MB Inclusive L2 Cache χρονισμένο στους πυρήνες θα έχει κακές επιδόσεις στα games, να σημειωθεί ότι εάν 1 thread τρέχει σε 1 module έχει πρόσβαση σε όλα τα resources του module...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Τι ρωτάς Thresh, τόσα χρόνια δεν έμαθες; Φυσικά και θα θέλουν νέο Chipset και μητρικές. όχι δεν έμαθα, πχ το 65nm Core 2 δεν ήθελε άλλη μητρική από έναν 45nm Core 2... άρα link or it didn't (won't) happen
outlaw star Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 είναι σίγουρο ότι θα χρειάζονται νέες μητρικές? γιατί αν θυμάμαι καλά στο ίδιο socket θα είναι... για το ddr4 που το διάβασες για IvyBridge? και εγώ θεωρούσα ότι θα ήθελε νέο socket απλά επειδή είναι intel αν όπως είμαστε θα μπορούμε να χώσουμε νέο επεξεργαστή μια χαρά!( όχι όταν βγουν προφανώς γιατί και αχρείαστοι μάλλον θα ναι για την πλειονότητα των χρηστών και με τιμή βασικού μισθού)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όχι δεν έμαθα, πχ το 65nm Core 2 δεν ήθελε άλλη μητρική από έναν 45nm Core 2... άρα link or it didn't (won't) happen Εκτος κι αν ειχε βρει απομενο revision της μητρικης σου ή ειχες nvidia chipset ή απλα ο κατασκευαστης αποφασιζε να σε γραψει στα απαυτα του και με τιμή βασικού μισθού) Δε νομιζω οι αντικαταστατες των 1155 να θελουν βασικο για να αγοραστουν. Πιο πιθανο ειναι να πεσει ο βασικος στα επιπεδα του 2600Κ Για τους αντικαταστατες του 1366, παιζει Μαλλον κακο κανει στην Intel που βγαζει στη φόρα πολλα για την επομενη γενια...
outlaw star Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 συνφωνω μαζι σου !παρε παραδειγμα εμενα απο ενα x6 μπορω με την έλευση των am3+ μητρικων να αλλαξω μητρικη(με crossfire, usb3, sata 3) κρατωντας επεξεργαστη και μνημες gpu και παει λεγωντας!H συμβατοτητα με προγενεστερα socket πως να το κανουμε σου δινει ευελιξια και την δυνατοτητα να κανεις αναβαθμιση τμηματικα αναλογα με τις αναγκες σου! σίγουρα σου δίνει πλεονεκτήματα, αλλά και πάλι τη σχεδόν ολοκληρωτική αναβάθμιση δε τη γλυτώνεις...γιατί σκέψου κάποιον που έχει πάρει πχ προ ενός τριμήνου έναν 6-core και έχει δώσει και ένα σκασμό λεφτά για να πάρει μια μήτρική με το 890 chipset γιατί ήθελε να κλοκάρει καλά...εμένα δε θα μου καθόταν ωραία να ξέρω ότι έχω σκάσει 200 ευρά για μητρική και να ξέρω ότι πρέπει να ξανααλλάξω...( αν στο 890 θα μπαίνουν οι καινούργιες cpu άκυρο αυτό που λέω )... εμένα η αλλαγή ενός ακόμη part δε με πειράζει ιδιαίτερα πάντως...αυτό που με ενοχλεί είναι το κόστος που ζητάει η intel...γιατί είναι διαφορετικό να ξέρεις ότι θα πρέπει να σκάσεις 100-150 ευρώ για νέα μητρική και άλλο να ξέρεις ότι θα πρέπει να αδειάσεις απο τον κουμπαρά κανά 300άρι... @georgeman για το 1366 μιλούσα
UpToDate_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Λάθος.Αυτός που έχει phenom II και 6core αγοράζει μια am3+ μητρική σε 2 μήνες για να προετοιμάζει το έδαφος για την μπουλτόζα! Μα αυτό είναι το θέμα.Ότι ότι και να πάρεις σου βγάζει την 3ετία απλά στους μεν πρέπει στην 3ετία να στάξεις το 700€ ενώ στους δε δίνεις τον πρώτο χρόνο 150,τον δεύτερο 150 και τον τρίτο 300 για γραφικά και έδεσες για την επόμενη 3ετία. Ρε φίλε οι μισές μητρικές δεν σου δίνουν τα ενσωματωμένα γραφικά του SB(P67) οι άλλες μισές δεν σε αφήνουν να τον κλοκάρεις(Η67)!Μιλάμε για τελείως φτωχές και χάλια μητρικές.Έχουν αναφερθεί και πόσα προβλήματα με ρεύματα αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της.. Δες μητρική 130€ που δεν σου δίνει και τη δυνατότητα να κλοκάρεις τη cpu Δες μητρική των 130€ πάλι που σε αφήνει να κλοκάρεις αλλά δεν σου δίνει τα γραφικά της cpu. Μιλάμε για την απόλυτη γύμνια με τιμή 130€! Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει όποιος θέλει να πάει σε Sandy Bridge είναι να πάρει την πιο ξεφτύλα σε τιμή μητρική P67 και να περιμένει τους bulldozer για να σκάσουν τα νέα chipset της intel που θα είναι σωστά για να αναβαθμίσει μητρική.Και μέχρι τότε να παρακαλάει μην έχει κανένα πρόβλημα η κάρτα γραφικών του γιατί τα ενσωματωμένα γραφικά ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η CPU του δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και θα μείνει χωρίς pc. @ 120€ Με αυτήν έχω φιλαράκι με i5 2500k στα 4.5GHZ χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι κάτι έτη μπροστά από οποιονδήποτε amd αυτήν την στιγμή. Φαντάσου με μητρική των 180-200€ όταν πιάσεις τα 5GHZ τι γίνεται. Γενικά,για εμένα που θα ασχοληθώ έναν χρόνο ακόμα με το gaming μιας και μετά δεν θα προλαβαίνω ... μου έρχεται κουτί,φτιάχνεις μαχητικό με 330 ευρώ - 400 Βέβαια δεν χάνει κάτι κανείς να πάει σε bulldozer.. αλλά μέχρι να βγουν - και μέχρι να βγει και παιχνίδι που να τους εκμεταλλεύεται...
yiannis_1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όχι δεν έμαθα, πχ το 65nm Core 2 δεν ήθελε άλλη μητρική από έναν 45nm Core 2... άρα link or it didn't (won't) happen Εδω είναι το σχετικό άρθρο Thresh. http://www.fudzilla.com/processors/item/21621-ivy-bridge-22nm-sticks-with-socket-1155
zanzavar Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Είχα διαβάσει και αλλού για DDR4 στα χρόνια που αναφέρονταν ο φίλος πριν (μετά από 3 χρόνια) αλλά δε θυμάμαι το site. θα κοιτάξω να το βρω. Εν ολίγοις έλεγε ότι από 2013 θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις των προϊόντων με DDR4 και από 2014 θα είναι σχεδόν must. Από την άλλη δεν υπάρχει κάτι που να μου λέει ότι οι DDR4 (και ίσως και το socket, πόσο μάλλον το chipset) θα μείνουν ίδια ή συμβατά! Όλα αυτά φυσικά είναι στα όρια της φαντασίας αφού κανείς δε γνωρίζει τα χρονοδιαγράμματα των εταιριών και αν αυτά θα υλοποιηθούν. Αλλά εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί πέφτουμε στην παγίδα του όλο και πιο καλού CPU χωρίς εφαρμογές που να τους χρειάζονται. Τόσος καταναλωτισμός γιατί δε μπορεί να στρέψει την απαίτησή του στο κομμάτι της αγοράς του software? Είχε αναφερθεί και πιο πριν από άλλο παιδί, ότι πλέον δεν χρειαζόμαστε νέο CPU κάθε χρόνο για το software μας, και εγώ συμπληρώνω ότι χρειαζόμαστε νέο software για το hardware μας. Φωτεινή εξαίρεση οι SSD πάντα, τα τελευταία χρόνια.
NT1G Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 "We have begun sampling our 32nm Bulldozer-based Orochi parts in volume with customers worldwide. We expect Orochi for desktops to ship in production in early summer and the Orochi for servers in late summer," said Thomas Seifert, interim chief executive of AMD. AMD Reschedules 32nm Product Launch Again: Llano Comes Ahead of Bulldozer. Καλά κρασιά;
grimpr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 @ 120€ Με αυτήν έχω φιλαράκι με i5 2500k στα 4.5GHZ χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι κάτι έτη μπροστά από οποιονδήποτε amd αυτήν την στιγμή. Φαντάσου με μητρική των 180-200€ όταν πιάσεις τα 5GHZ τι γίνεται. Γενικά,για εμένα που θα ασχοληθώ έναν χρόνο ακόμα με το gaming μιας και μετά δεν θα προλαβαίνω ... μου έρχεται κουτί,φτιάχνεις μαχητικό με 330 ευρώ - 400 Βέβαια δεν χάνει κάτι κανείς να πάει σε bulldozer.. αλλά μέχρι να βγουν - και μέχρι να βγει και παιχνίδι που να τους εκμεταλλεύεται... Μπράβο σου, τράβα άνοιξε thread ξεχωριστό και μην μας κουράζεις στο συγκεκριμενο thread της AMD, προφανώς δεν σε ενδιαφέρει και δεν σε απασχολεί τίποτα όσον αφορά την AMD και απλά τρολλάρεις στo thread. AMD Reschedules 32nm Product Launch Again: Llano Comes Ahead of Bulldozer. Καλά κρασιά; Τις μα*****ς του xbitlabs κάθεσε και πιστέυεις; ο Shill ov είναι απλά παπαγάλος και τσεπώνει Marketing χρήμα απο την Intel και στην τελική ειναι θαυμάσια είδηση αυτή καθαυτή, σημαίνει οτι το process και κατασκευή στον Llano ο οποίος είναι ποιο περίπλοκος στην κατασκευή από τους x86 Bulldozer λόγω της GPU του, για να ξαναθυμηθούμε, η 1η CPU της AMD κατασκευασμένη στα 32nm HighK MetalGate Silicon On Insulator της Globalfoundries με ενσωματωμένη ATI RADEON GPU κατηγορίας 5550-5600 των 320-400 Shaders, τεχνολογίες Turbo Core 2.0 όπως στους Bulldozer με τα ρολόγια των Llano να χτυπάνε και τα 3.8/4.0ghz μέσω του νέου Turbo αλλα και ταυτόχρονα "πειραματικό" (pipecleaner) Chip για την AMD μιας και ανοίγει δρόμο για την μεταφορά των GPUs στα process και διεργασιες της Globalfoundries, είναι λειτουργικό, δίχως προβλήματα και έτοιμο για μαζική παραγωγή. Ολόκληρη η σειρά Athlon II με τις αντίστοιχες μητρικές με onboard graphics και σαν σύνολο κατηγορίας χρηστών και τιμής θα αντικατασταθεί απο τους Llano, την πολυ δυνατη ATI RADEON DirectX 11 GPU τους και το νέο Socket τους, πατώντας δυνατά πόδι με την πανίσχυρη GPU τους, το πολύ δυνατό Turbo αλλα και overclockability πάνω στους κουλούς Sandy Bridge στο μπακατέλα H67 chipset τους και στις κατηγορίες τιμής από 50 έως και 150 ευρώ, τα καλύτερα έρχονται μετά απο έναν χρόνο στο Socket FM1 με 4πύρινους Bulldozer x86 πυρήνες και ATI RADEON 7000 ενσωματωμένες GPUs. Όσον αφορά το Turbo Core 2.0 στους Bulldozer και Llano, είναι κάτι παρόμοιο με το PowerTune στις AMD Radeon GPUs, ίδιο κύκλωμα αλλά με διαφορετικά workloads και αλγορίθμους ελέγχου στις CPU, το granularity του Turbo Core 2.0 είναι στα 100mhz steps με τελικό αποτέλεσμα, επεξεργαστές και GPUs με προγραμματιζόμενα TDPs.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 ATI RADEON 7000 ενσωματωμένες GPUs. Αυτο το ονοματακι μου θυμιζει κατιιιι!
UpToDate_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μπράβο σου, τράβα άνοιξε thread ξεχωριστό και μην μας κουράζεις στο συγκεκριμενο thread της AMD, προφανώς δεν σε ενδιαφέρει και δεν σε απασχολεί τίποτα όσον αφορά την AMD και απλά τρολλάρεις στo thread. Παρέθεσα και σχολίασα post του Νίκου αναφερόμενος στην "γυμνία" των Η67/P67.Και πρόσθεσα και κάτι δικό μου γιατί πολύ gtp έχετε βγάλει τους sandy.Οι μητρικές τους μπορεί να είναι,αλλά το ότι σε αφήνουν να πιάσεις 4.5-5 ghz με αέρα δεν είναι κάτι το συνηθισμένο και δεν αναφέρεται.amd fanboy
grimpr Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Παρέθεσα και σχολίασα post του Νίκου αναφερόμενος στην "γυμνία" των Η67/P67.Και πρόσθεσα και κάτι δικό μου γιατί πολύ gtp έχετε βγάλει τους sandy.Οι μητρικές τους μπορεί να είναι,αλλά το ότι σε αφήνουν να πιάσεις 4.5-5 ghz με αέρα δεν είναι κάτι το συνηθισμένο και δεν αναφέρεται.amd fanboy Μπορείτε να τα πείτε και μεσώ MSN, trollboy. Αυτο το ονοματακι μου θυμιζει κατιιιι! Φυσικά, είναι οι ίδιοι άνθρωποι και η ίδια ομάδα στο Markham του Καναδά που σχεδιάζει τις καλύτερες GPU στον κόσμο μαζί με την Nvidia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.