Titanomaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 θα βγαλει 8core η intel? εδω βλεπω μονο μεχρι 6 Ετοιμος ειναι o 8core sb-E με ταχύτητα 2,4Ghz και 16 threads! ...και η τιμη του αυτη την στιγμη ειναι 4,5 φορες πανω απο την τιμη του καλυτερου BD που οπως λενε ειναι 300-350 δολαρια... Απο Μαιο 2012 στην αγορα των θνητών στα 1000 δολαρια και με ανεβασμενα ρολογια...
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε ένα chip στα 45nm με ενα στα 32nm Τεχνολογικα συμφωνω απολυτα,αλλα τιμολογιακα οι συγκρισεις ειναι δραστικα υπερ του Sandy. Το θεμα ειναι οτι χανει την αγορα value for money η AMD αυτο με στεναχωρει εμενα.Και σε λιγο ερχεται και ο Ivy.Ελπιζω να ανταποκριθει στις απαιτησεις η AMD αλλα φοβαμαι οτι ειναι πολυ δυσκολο.
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Τεχνολογικα συμφωνω απολυτα,αλλα τιμολογιακα οι συγκρισεις ειναι δραστικα υπερ του Sandy. Το θεμα ειναι οτι χανει την αγορα value for money η AMD αυτο με στεναχωρει εμενα.Και σε λιγο ερχεται και ο Ivy.Ελπιζω να ανταποκριθει στις απαιτησεις η AMD αλλα φοβαμαι οτι ειναι πολυ δυσκολο. Συμφωνω εως ενα σημείο. Αρχικά η AMD επέλεξε να κάνει release τον Llano mobile(14/6) και τον Llano Destop(3/7). Για εμένα πολύ σωστά καθώς στο κομμάτι mobile/noteboom/netbook δεν υπήρχε. Πλέον μπαίνει πολύ ισχυρα στον ανταγωνισμό και πιστέυω ότι θα αποκτήσει ένα καλό market share. Απο εκεί και πέρα οι phenom κρατάνε όσο κρατάνε αλλά για αυτό δεν φταίει η AMD αλλά ο κόσμος που δεν έριξε μια μούτζα στην ίντελ που έβγαλε εξαιρετικούς επεξεργαστές με κουτσουρεμένες μητρικές. Αν οι sb βγαίναν Μάιο και οι bd Σεπτέμβρη θα μιλούσαμε για ανταγωνισμό στα 32nm με καινούριες αρχιτεκτονικές τουλάχιστον από πλευράς amd.
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Συμφωνω σε ολα εκτος απο τις κουτσουρεμενες μητρικες,γιατι δεν το καταλαβαινω.Το εννοεις?Για δες την δικη μου την αγορασα 135 ευρω και απηχει τον μεσαιο χρηστη/gamer.Τι προβλημα κουτσουρεματος εχει?Εγω βλεπω οτι υποστηριζει ολες τις καινουργιες τεχνολογιες.Μπορει να μου εχει διαφυγει κατι. Εδω παραθετω το λινκ με τα specs για να μην σε βαζω σε κοπο: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67M_PRO/#specifications
FarCry Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Ετοιμος ειναι o 8core sb-E με ταχύτητα 2,4Ghz και 16 threads! ...και η τιμη του αυτη την στιγμη ειναι 4,5 φορες πανω απο την τιμη του καλυτερου BD που οπως λενε ειναι 300-350 δολαρια... Απο Μαιο 2012 στην αγορα των θνητών στα 1000 δολαρια και με ανεβασμενα ρολογια... μπορεις να μου δωσεις μια πηγη γιαυτο? γιατι και στο wikipedia δεν αναφερει 8 cores παρα μονο στο server κομματι....
Titanomaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Συμφωνω σε ολα εκτος απο τις κουτσουρεμενες μητρικες,γιατι δεν το καταλαβαινω.Το εννοεις?Για δες την δικη μου την αγορασα 135 ευρω και απηχει τον μεσαιο χρηστη/gamer.Τι προβλημα κουτσουρεματος εχει?Εγω βλεπω οτι υποστηριζει ολες τις καινουργιες τεχνολογιες.Μπορει να μου εχει διαφυγει κατι. Εχουν τα μισα lanes απο πλατφορμες σαν το Χ58 και Χ79 αλλα και 990FX της AMD μπορεις να μου δωσεις μια πηγη γιαυτο? γιατι και στο wikipedia δεν αναφερει 8 cores παρα μονο στο server κομματι.... πηγη δεν υπαρχει να σου δωσω.... Απλα Μαιο 2012 να τον περιμενεις....
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Εχουν τα μισα lanes απο πλατφορμες σαν το Χ58 και Χ79 αλλα και 990FX της AMD Lanes?Πως μεταφραζεται αυτο σε αποδοση για το μεσο χρηστη?Δεν με ενδιαφερει να δωσω 300 ευρω για μητρικη και αλλα τοσο και επιπλεον για επεξεργαστη.Εγω ξερω οτι κανει κιμα ολους τους Χ58 επεξεργαστες στις μετρησεις σε πολυ χαμηλο κοστος και μητρικων και επεξεργαστων.Και για μενα αυτο φτανει.Δεν κανω επαγγελματικη χρηση του PC η πιο βαρια εφαρμογη ειναι gaming οπως και του 90% των desktop χρηστων,αν και πιστευω οτι πολλοι επαγγελματιες θα δελεαζονταν απο τις εξαιρετικες επιδοσεις της φτηνης Sandy πλατφορμας.
FarCry Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Εχουν τα μισα lanes απο πλατφορμες σαν το Χ58 και Χ79 αλλα και 990FX της AMD πηγη δεν υπαρχει να σου δωσω.... Απλα Μαιο 2012 να τον περιμενεις.... και που το διαβασες? ουρανοκατεβατο σου ηρθε? η επιφοιτηση?
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Συμφωνω σε ολα εκτος απο τις κουτσουρεμενες μητρικες,γιατι δεν το καταλαβαινω.Το εννοεις?Για δες την δικη μου την αγορασα 135 ευρω και απηχει τον μεσαιο χρηστη/gamer.Τι προβλημα κουτσουρεματος εχει?Εγω βλεπω οτι υποστηριζει ολες τις καινουργιες τεχνολογιες.Μπορει να μου εχει διαφυγει κατι. Εδω παραθετω το λινκ με τα specs για να μην σε βαζω σε κοπο: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67M_PRO/#specifications Καταρχάς πέραν του προβλήματος με τους sata όπου μπορείς να αλλάξεις την μητρική σου με οποιαδήποτε Z68(η οποία είναι proper μητρική) εκτός από ότι μου δείχνει προχειρότητα-μου δείχνει και βιασύνη να βγουν τα κομμάτια στην αγορά και δεν βάζω στην μέση τον παράγοντα άμα το είχε κάνει η AMD τι θα είχαμε ακούσει. Και δεύτερον οι μητρικές P67/H67 η μία δεν υποστηρίζει overclocking και η αλλη no integrated graphics.
Titanomaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 και που το διαβασες? ουρανοκατεβατο σου ηρθε? η επιφοιτηση? οχι ακριβως... Lanes?Πως μεταφραζεται αυτο σε αποδοση για το μεσο χρηστη?Δεν με ενδιαφερει να δωσω 300 ευρω για μητρικη και αλλα τοσο και επιπλεον για επεξεργαστη.Εγω ξερω οτι κανει κιμα ολους τους Χ58 επεξεργαστες στις μετρησεις σε πολυ χαμηλο κοστος και μητρικων και επεξεργαστων.Και για μενα αυτο φτανει.Δεν κανω επαγγελματικη χρηση του PC η πιο βαρια εφαρμογη ειναι gaming οπως και του 90% των desktop χρηστων,αν και πιστευω οτι πολλοι επαγγελματιες θα δελεαζονταν απο τις εξαιρετικες επιδοσεις της φτηνης Sandy πλατφορμας. Δεν εχει ουσια να το αναλύσουμε περαιτέρω αυτο... αφου εισαι ικανοποιημενος εσυ αυτο εχει σημασια!
FarCry Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 οχι ακριβως... σου ξαναλεω δεν υπαρχει 8core για desktop. ειναι για server. τωρα εσυ οτι θες πιστευε
Titanomaxos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 σου ξαναλεω δεν υπαρχει 8core για desktop. ειναι για server. τωρα εσυ οτι θες πιστευε Βασικα δεν καταλαβες καλα αυτα που εχω γραψει...Μαιο 2012 θα τον δεις και στο εμποριο! δέξου το σαν μια πληροφορία απο τον μέλλον!
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Καταρχάς πέραν του προβλήματος με τους sata όπου μπορείς να αλλάξεις την μητρική σου με οποιαδήποτε Z68(η οποία είναι proper μητρική) εκτός από ότι μου δείχνει προχειρότητα-μου δείχνει και βιασύνη να βγουν τα κομμάτια στην αγορά και δεν βάζω στην μέση τον παράγοντα άμα το είχε κάνει η AMD τι θα είχαμε ακούσει. Και δεύτερον οι μητρικές P67/H67 η μία δεν υποστηρίζει overclocking και η αλλη no integrated graphics. Αγαπητε Anubis η μητρικη μου αλλα και ολες οι τωρινες εχουν διορθωσει το προβλημα με τους Sata και αυτο φαινεται απο το revision Β3. Επισης για να ειμαστε αντικειμενικοι,ο μεσος χρηστης δεν χρειαζεται integrated graphics,οταν μια κατα πολυ ισχυροτερη καρτα γραφικων απο την integrated της intel η ακομη και απο αυτην του Lano,κοστιζει γυρω στα 140 ευρω και σπερνει ειτε ειναι ATI ειτε ειναι Nvidia. Παιδια για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω τιποτε εναντιον της AMD(Μαλιστα ειμουν πρωην AMD fanboy.)Ισα,ισα ευχομαι να παει πολυ καλα για να εχουμε το σκληρο ανταγωνισμο,που εξυπηρετει τον καταναλωτη.Απλα εδω εκφραζω τον φοβο μου,οτι τωρα που χτυπαει τις τιμες η intel ριχνοντας τις χαμηλα,ενω ειναι ενα κλικ πιο μπροστα στην τεχνολογια,μπορει η AMD να μην εχει αντιλογο,και ευχομαι να κανω λαθος. Οτι ο Lano θα σκιζει στα laptops και στα iMac το θεωρω σιγουρο.Αλλα στα desktops τα βλεπω σκουρα τα πραγματα η μαλλον...σκουρα μπλε.
FarCry Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Βασικα δεν καταλαβες καλα αυτα που εχω γραψει...Μαιο 2012 θα τον δεις και στο εμποριο! γιατι δεν πωλουνται στο εμποριο οι servers? δεν υπαρχει 8 core για desktop λεμε Οτι ο Lano θα σκιζει στα laptops και στα iMac το θεωρω σιγουρο.Αλλα στα desktops τα βλεπω σκουρα τα πραγματα η μαλλον...σκουρα μπλε. στα netbooks ομως θα σκιζει ο cedar trail και στα ultrabooks θα σκιζει o core i7
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2011 Αγαπητε Anubis η μητρικη μου αλλα και ολες οι τωρινες εχουν διορθωσει το προβλημα με τους Sata και αυτο φαινεται απο το revision Β3. Επισης για να ειμαστε αντικειμενικοι,ο μεσος χρηστης δεν χρειαζεται integrated graphics,οταν μια κατα πολυ ισχυροτερη καρτα γραφικων απο την integrated της intel η ακομη και απο αυτην του Lano,κοστιζει γυρω στα 140 ευρω και σπερνει ειτε ειναι ATI ειτε ειναι Nvidia. Δεν διαφωνω αλλα αυτό το γεγονός τις έδωσε πωλήσεις 4 μηνών με επεξεργαστές που απλά σπέρνανε οπότε σίγουρα οι προτάσεις θα ήταν σε αυτούς. Γιατί όχι integrated graphics + overclock? πχ εγω μπορεί να μην παίζω παιχνίδια αλλά να χρειάζομαι την ισχύ του επεξεργαστή. Παιδια για να μην παρεξηγηθω,δεν εχω τιποτε εναντιον της AMD(Μαλιστα ειμουν πρωην AMD fanboy.)Ισα,ισα ευχομαι να παει πολυ καλα για να εχουμε το σκληρο ανταγωνισμο,που εξυπηρετει τον καταναλωτη.Απλα εδω εκφραζω τον φοβο μου,οτι τωρα που χτυπαει τις τιμες η intel ριχνοντας τις χαμηλα,ενω ειναι ενα κλικ πιο μπροστα στην τεχνολογια,μπορει η AMD να μην εχει αντιλογο,και ευχομαι να κανω λαθος. Οτι ο Lano θα σκιζει στα laptops και στα iMac το θεωρω σιγουρο.Αλλα στα desktops τα βλεπω σκουρα τα πραγματα η μαλλον...σκουρα μπλε. Κοίτα οι τιμές τις mainstream αγοράς δεν τις λες και φτηνές θες περίπου 400 ευρώ για cpu-mb-ram. Αλλά θα έλεγα ότι αξίζουν τα λεφτά τους αν τα παίρνεις για την απόδοση που δίνουν και όχι για το intel brandname.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.