Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα άμα δεν αναβαθμίσει μητρική θα ξοδέψει περισσότερα.Πουλάει την AM3 νωρίς να μην χάσει πολλά.Δίνει λίγα και αναβαθμίζει σε ΑΜ3+.Αν δεν το κάνει,μόλις θα χρειαστεί νέα cpu θα τα δεί όλα μαζί.Θα πρέπει να τα σκάσει για mobo+cpu ταυτόχρονα και την μητρική του θα μπορεί να την δωρίσει και μόνο.Υπάρχουν και αναβαθμίσεις που δεν σου δίνουν κάτι σημαντικό σε επιδόσεις αλλά σου δίνουν τεράστια + στην πλατφόρμα.Εκτός και αν γουστάρει κανένας μια φορά στα 3 χρόνια να χαλάει ολόκληρο μισθό για αναβάθμιση.

Για εμένα το πρόβλημα εστιάζεται στη φιλοσοφία.Αν μου έδινε τη δυνατότητα να αναβαθμίζω σαν άνθρωπος δεν θα με πείραζε καθόλου να δώσω και 100€ παραπάνω σταδιακά σε 3 χρόνια για πιο γρήγορο επεξεργαστή.

Συμφωνώ σε ότι λέει ο Γιάννης.Απλά το πρόβλημά μου είναι πως μετά τα 3 χρόνια δεν μπορώ να ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να πληρώσω 700 ακατέβατα για αναβάθμιση.Θέλω να το κάνω σιγά σιγά μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια και να διατηρώ το σύστημά μου σε μια Α ποιότητα που να με καλύπτει.Όχι να φτάνω στην 3ετία και να είμαι 10 χρόνια πίσω από όλους τους γύρω μου.(όπως καλή ώρα τώρα :-( )

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μα άμα δεν αναβαθμίσει μητρική θα ξοδέψει περισσότερα.Πουλάει την AM3 νωρίς να μην χάσει πολλά.Δίνει λίγα και αναβαθμίζει σε ΑΜ3+.Αν δεν το κάνει,μόλις θα χρειαστεί νέα cpu θα τα δεί όλα μαζί.Θα πρέπει να τα σκάσει για mobo+cpu ταυτόχρονα και την μητρική του θα μπορεί να την δωρίσει και μόνο.Υπάρχουν και αναβαθμίσεις που δεν σου δίνουν κάτι σημαντικό σε επιδόσεις αλλά σου δίνουν τεράστια + στην πλατφόρμα.Εκτός και αν γουστάρει κανένας μια φορά στα 3 χρόνια να χαλάει ολόκληρο μισθό για αναβάθμιση.

Η προοπτική αναβάθμισης τώρα σε am3+ με οποιονδήποτε am3 επεξεργαστή κυκλοφορεί ήδη στην αγορά θα ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση απο πλευράς amd για να τα βγάλει πέρα το εξάμηνο αυτό που διαγράφεται πέτρινο.

Γι αυτό και γράφω κάτω απο το διάγραμμα της AMD για το μελλοντικό της chipset που postare ο grimpr

Ωραία ας το κυκλοφορήσουν εστω αυτό τώρα να κλειδώσουν κανέναν γιατί βλέπω να χάνουν όλη τους την πελατεία με τους sandy.

Η ερώτηση βέβαια είναι: εχει η AMD chipset AM3+ έτοιμο έστω και χωρίς Bulldozer???

Το γενικότερο ερώτημα είναι: Θα δούμε 2011 τπτ απο AMD ή καλό 2012???

Δημοσ.

Καθόλου υπερβολικός δεν είναι.Εκτός από την δύναμη του επεξεργαστή πρέπει να κοιτάς και τις ανάγκες σου και το μέλλον.Πχ εγώ είμαι με έναν Q8200 3 χρόνια.Θέλω τώρα να αναβαθμίσω γραφικά.Ότι κάρτα πάνω από την 5850 και να βάλω θα με κόβει ο επεξεργαστής.Ποιές είναι οι λύσεις μου αν θέλω κάτι καλύτερο;H αναβάθμιση cpu.Τι σημαίνει αυτό;Αγορά μητρικής,επεξεργαστή και ram μονοκοπανιά.Μαζί με την κάρτα γραφικών με πάει φυλακή.Αφού την πάθαμε λοιπόν δεν πειράζει τι να κάνουμε;Πρέπει να αναβαθμίσουμε.

Τι υπάρχει για αναβάθμιση;SandyBridge και υπάρχει και ο ερχομός των bulldozer.

Πες ότι πάω σε Sandy Bridge και είμαι κομπλέ..μετά από 3 χρόνια θα θέλω αναβάθμιση πάλι στα γραφικά!Θα μπορεί να οδηγεί ο Sandy Bridge τις κάρτες 3ων ετών μπροστά από τώρα;Όχι η απάντηση είναι σίγουρη.Οπότε θα θέλω νέα αναβάθμιση.Σε τί;Σε επεξεργαστή;Όχι!Στα πάντα πάλι.Εδώ οι ivy bridge θα θέλουν νέες μητρικές,τι θα μπορώ να αναβαθμίσω στη cpu;Τίποτα!Πάλι νέα cpu πάλι νέα μητρική πάλι νέες ram γιατί θα έχουμε ddr4 τότε!Μπαίνουμε λοιπόν και τότε φυλακή για μία και μόνo ανάγκη μου.Tο gaming.Γιατί όλα τα υπόλοιπα μου τα καλύπτει και ο Q8200 και θα μου το καλύπτει και τότε.

Πες ότι επιλέγω την AMD.Τι κάνω;Περιμένω να βγουν οι AM3 plus μητρικές,τσιμπάω μία μαζί με έναν PhenomII μεταχειρισμένο πολύ φθηνά.Είμαι κομπλέ για τις ανάγκες μου τώρα..Μετά από 1 χρόνο θα έχουν πέσει οι τιμές στις μπουλντόζες κουμπώνω μία πάλι φθηνά.1 χρόνο μετά αν θέλω μπορώ να πάω σε νέα μητρική σύγχρονη στο τότε που να κουμπώνει και ο bulldozer μου και οι επερχόμενες cpus Μετά από 1 ακόμη χρόνο που συμπληρώνει η 3ετία και θέλω την αναβάθμισή μου στα γραφικά τι κάνω;Αγοράζω μια κάρτα γραφικών.Λεφτά δεν παίζει να γλιτώνεις(μπορεί και να γλιτώσεις αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο,θα μιλάμε για ποσό της τάξης των 50-100€ σε 3 χρόνια οπότε αμελητέο) αλλά είσαι σταδιακά σε μια Α ποιότητα για τις ανάγκες σου και αναβαθμίζεις σαν άνθρωπος ΟΠΟΤΕ έχεις λεφτά και λίγα λίγα κάθε χρόνο.Δεν σου βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να σου πεί "Θέλεις γραφικά φίλε ε;Σκάσε μου μια 700άρα ΤΩΡΑ για νέα μητρική,νέα cpu νέες ram,νέα gpu."

Με λίγα λόγια με την AMD έχεις 3 πακετάκια αναβάθμισης 1)μητρική-ραμ,2)επεξεργαστή,3)γραφικά και αναβαθμίζεις βαθμιαία από ένα πακετάκι όταν το χρειάζεσαι και όταν μπορείς και έχεις τα λεφτά και κρατάς μια Α ποιότητα στο σύστημά σου.Με την intel είσαι τον πρώτο χρόνο κομπλέ,τον δεύτερο ΟΚ και μετά τον 3ο αν θέλεις να έχεις την ίδια ποιότητα στο σύστημα πρέπει να πας σε ένα πακετάκι cpu-ram-mobo-gpu μονοκοπανιά.Αλλιώς χαμηλώνεις γραφικά,χαμηλώνεις αναλύσεις και κάνεις μόκο μέχρι να έχεις όλα τα λεφτά για να το κάνεις..

Και δεν μιλάω καν για τις πολύ χάλια μητρικές των sandy bridge τώρα.Που σου δίνουν πανάκριβα ένα τίποτα μόνο και μόνο για να βάλεις πάνω μια πολύ καλή cpu.Αφού οι περισσότεροι την δύναμη της cpu κοιτάνε το αφήνω αυτό στην άκρη.

συνφωνω μαζι σου !παρε παραδειγμα εμενα απο ενα x6 μπορω με την έλευση των am3+ μητρικων να αλλαξω μητρικη(με crossfire, usb3, sata 3) κρατωντας επεξεργαστη και μνημες gpu και παει λεγωντας!H συμβατοτητα με προγενεστερα socket πως να το κανουμε σου δινει ευελιξια και την δυνατοτητα να κανεις αναβαθμιση τμηματικα αναλογα με τις αναγκες σου!

Δημοσ.

lol ρε μέχρι να βρώ το βίντεο που το κατεβάσαν από το youtube επειδή "το βίντεο είναι απόρρητο" την βρήκες μόνος σου φώτο.

4614d275cfb2ba08.jpg

Να και η επόμενη μητρική μου.:P

sptzcn.jpg

Δημοσ.

το χαρακτηριστικο των 1155 mobo που φαινεται σαν μειονεκτημα περι υποστηριξης x8 και οχι x16 δεν εινα και τοσο μεγαλο, μιας και δεν υπαρχει τεραστια διαφορα σε sli/cf μεταξυ x8 και x16

σιγουρα ομως ειναι ενα πλην

• Super Moderators
Δημοσ.

Εδώ οι ivy bridge θα θέλουν νέες μητρικές,τι θα μπορώ να αναβαθμίσω στη cpu;Τίποτα!Πάλι νέα cpu πάλι νέα μητρική πάλι νέες ram γιατί θα έχουμε ddr4 τότε!

είναι σίγουρο ότι θα χρειάζονται νέες μητρικές? γιατί αν θυμάμαι καλά στο ίδιο socket θα είναι...

για το ddr4 που το διάβασες για IvyBridge? :rolleyes:

Δημοσ.

είναι σίγουρο ότι θα χρειάζονται νέες μητρικές? γιατί αν θυμάμαι καλά στο ίδιο socket θα είναι...

για το ddr4 που το διάβασες για IvyBridge? :rolleyes:

Πιές κανένα καφέ ρει.:P

Για 3 χρόνια από τώρα μιλάω.Και λέω πως εδώ και οι ivy bridge θα θέλουν κατά πάσα πιθανότητα νέα μητρική,δεν θα θέλουν οι επεξεργαστές 3 χρόνια μπροστά από τώρα;Για ddr4 λέω σε 3 χρόνια από τώρα.

Στο ίδιο socket αλλά σε νέα chipset!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry αλλά άλλο το "θα θέλουν κατά πάσα πιθανότητα" και άλλο το "εδώ θα θέλουν", το ένα είναι υπόθεση και το άλλο σιγουριά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...