ahristos Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 εγώ πρόσεξα αυτό 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory (Note 1) θα υπάρχει περιορισμός στα 1.5v? Όχι, σε όλες το ίδιο γράφει. Θα διαβάσει το SPD της μνήμης και θα δώσει όσο χρειάζεται. Εξ' άλλου αυτή είναι μητρική για overclocking και θα έχει το πλήρες φάσμα των ρυθμίσεων για να το διαλέξεις χειροκίνητα. Ακόμα και οι φθηνότερες Gigabyte έχουν χειροκίνητη ρύθμιση της τάσης των μνημών.
grimpr Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Όχι, σε όλες το ίδιο γράφει. Θα διαβάσει το SPD της μνήμης και θα δώσει όσο χρειάζεται. Εξ' άλλου αυτή είναι μητρική για overclocking και θα έχει το πλήρες φάσμα των ρυθμίσεων για να το διαλέξεις χειροκίνητα. Ακόμα και οι φθηνότερες Gigabyte έχουν χειροκίνητη ρύθμιση της τάσης των μνημών. Όσες φορές έμεινα μακρυά από Gigabyte, ειδικά σε AMD, ποτέ δεν το μετάνιωσα.
ahristos Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Όσες φορές έμεινα μακρυά από Gigabyte, ειδικά σε AMD, ποτέ δεν το μετάνιωσα. Τον Μάρτιο του 2008 δεν είχες άλλη επιλογή άμα ήθελες κάτι με το καινούριο 780G. Η ASUS είχε πιαστεί αδιάβαστη με ανώριμους οδηγούς και η HTPC σκηνή έκανε την GA-MA78GM-S2H μεγάλη επιτυχία. Εγώ την αγόρασα από την πρώτη μέρα, και άρχισα να την βασανίζω με overclocking του Athlon X2 που είχα τότε, αργότερα με άλλον Χ2 και τελικά με τον Χ3 720 τον οποίο έφτασε στα 3.4GHz, όσο και η MSI που έχω τώρα. Αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη HTPC στο σπίτι της φίλης μου με έναν ATHLON II X4 640 υπεροδηγημένο στα 3.4GHz. Εν τω μεταξύ έχω πάρει και τις νεότερες παραλλαγές για φίλους (3 αν θυμάμαι καλά) και όλες είναι αξιόπιστες. Αλλά έχω πάρει και MSI, ASRock ακόμα και Sapphire μητρικές με τα 780G-785G και δεν έχω κακό λόγο για καμία.
Anubis13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 ιδεολογικα και μονο οι τετραπυρηνοι ειναι καπως ακυροι..... ιδικα οταν περιμενουμε νεα σειρα απο την AMD η οποια λεει οτι οι καινουριοι επεξεργαστες της θα ριχνουν ταπα στους Ι7!!!! οταν κανουμε αναβαθμιση σε επεξεργαστη ειναι καπως μεγαλη χρονικη διαρκεια που τον κραταμε. δεν περνουμε καθε τοσο και λιγακι cpu! οποιος θα σκεφτει να παει σε αυτην την καινουρια πλατφορμα θα ειναι καθαρη βλακια να παρει τετραπυρηνο. ακομα και σε ΑΜ3(απλο) να τον βαλει θα δουλευει πετσοκομενος!!!! Ιδεολογικα? Χρησιμοποιω εναν Athlon 64 X2 5200+ από τις εποχές του 2007. Οι εργασιες που κανω καμιά φορά απαιτούν λίγο παραπάνω χρόνο αλλά η δουλειά γίνετα. Δεν εχω νιωσει την αναγκη για αναβαθμιση..Τρεχω photoshop, visual studio, virtual machines και διαφορα αλλα καλούδια. Το επόμενο μου μηχάνημα θα είναι ένας τετραπύρηνος όχι απαραίτητα FX, μία μητρική ΑΜ3+, 8Gb μνήμη και ένας ssd θα το βοηθούσε αλλα θέλω να το κρατήσω σε bugdet < 400
tmjuju Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 αναμένεται το 2Η 2011 Cray XK6 = Interlagos + Tesla + Gemini http://www.theregister.co.uk/2011/05/24/cray_xk6_gpu_supercomputer/
grimpr Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 αναμένεται το 2Η 2011 Cray XK6 = Interlagos + Tesla + Gemini http://www.theregister.co.uk/2011/05/24/cray_xk6_gpu_supercomputer/ Yeap, το νέο AMD Bulldozer + Nvidia Fermi κτήνος της Cray. "The Cray XK6 supercomputer is a trifecta of scalar, network and many-core innovation. It combines Cray’s proven Gemini interconnect, AMD’s leading multi-core scalar processors and NVIDIA’s powerful manycore GPU processors to create a true, productive hybrid supercomputer." "Each Cray XK6 blade includes four compute nodes for high scalability in a small footprint with up to 64 AMD processor cores per blade. Each compute node has an AMD Opteron 6200 Series processor with eight channel DDR3 memory and an NVIDIA Tesla X2090 GPU many-core processor with 6GB of GDDR5 memory. The CUDA GPU architecture of the NVIDIA Tesla processor incorporates error correcting code for memories and double precision floating point units." "The AMD Opteron 6200 Series processor’s highly associative on-chip data cache supports aggressive out-of-order execution. The integrated memory controller eliminates the need for a separate Northbridge memory chip and provides a high-bandwidth path to local memory with eight channels of DDR3 memory per dual-socket compute node. This design brings a significant performance advantage to algorithms that stress local memory bandwidth and plenty of headroom for processor upgrades." http://www.cray.com/Assets/PDF/products/xk/CrayXK6Brochure.pdf
Anubis13 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 http://www.ngohq.com/home.php?page=articles&go=read&arc_id=154
John-lamia Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 http://www.ngohq.com...read&arc_id=154 καλο το μαρκετιγκ αλλα αμα δεν τους πιασουμε με τα χερακια μας να δουμε διαφορες απ μονοι μας αστο καλητερα!!! και αυτοι που εχουμε η ακομα αυτοι που υπαρχουν τα ιδια πραγμματα κανουν πανω κατω. οταν θα δουμε περισσοτερα καρε στα παιχνιδια και λιγοτερο χρονο στην μετατροπη βιντεο τοτε θα τα πουμε. ( και αναλογος τις τιμες που θα εχουν βεβαια! ) θα ειναι καλοι αν: πχ κ2600@300€ 5 ωρες το blu-ray σε mkv fx6 200€ 3 ωρες (και λιγοτερο ) το blue ray σε mkv.
Chief90 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2011 http://www.fticomputer.com/scripts/product.asp?PRDCODE=1016-CROSSHAIR_V_FORMULA&REFID=FR
Obsidian Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 τελικα θα βγουνε η τους αναβαλανε? Μη χανεις την ελπιδα σου, ηδη απο τον Απριλιο μαντευαν ποτε θα βγουν. Αναμενουμε για τον Ιουνιο κι ας ελπισουμε αυτα τα benchmarks να διαφερουν απο το τελικο προϊον.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 ήδη λένε ότι παίζει να βγουν Ιούλιο, λογικά ξεχνάμε και τον Ιούνιο...
Anubis13 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Some of the benefits of AMD Turbo CORE include: * Up to 500MHz of additional clock speed available with all cores active. This means even with 16 cores active with server workloads, all cores can boost at the same time. For those customers that want to maximize their performance, they now have the tools to do it. * Even higher boost states available with half of the cores active. We’re not stating exactly how high processors can boost with AMD Turbo CORE, but obviously if there is room for up to 500MHz with all cores active, fewer active cores would obviously mean less power, and more headroom to recapture with AMD Turbo CORE. At launch you will see processors marketed with a base and a maximum frequency, base will reflect the actual clock speed on the processor and max will reflect the highest AMD Turbo CORE state. * AMD Turbo CORE is deterministic, governed by power draw, not temperature as other competing products are. This means that even in warmer climates you’ll be able to take advantage of that extra headroom if you choose. This helps ensure a max frequency is workload dependent, making it more consistent and repeatable. Πηγή: http://blogs.amd.com/work/2011/01/31/bulldozer-goes-to-11/
dterzakis Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 * AMD Turbo CORE is deterministic, governed by power draw, not temperature as other competing products are. This means that even in warmer climates you’ll be able to take advantage of that extra headroom if you choose. This helps ensure a max frequency is workload dependent, making it more consistent and repeatable. Καλά αυτό για καλό το λέει; Τι να το κάνω αν μου καεί η cpu ή λόγο θερμοκρασίας κρασάρει το pc; Βέβαια φυσικά και δεν θα υπάρξουν τέτοια θέματα (ελπίζω) αλλά κατ' εμέ η προσέγγιση της Intel είναι καλύτερη..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2011 Σε stock συχνοτητες νομιζω οτι δεν θα πλησιασουμε καν σε προβληματικες θερμοκρασιες. Αρκει να τους βγαλουν ομως ιουλιο, εστω αυγουστο. Αμα παει για Φθινοπωρο, θα τους φαει η μαρμαγκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.