Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως οτι και να ειναι,καποιος που εχει τωρα ενα τετραπυρηνο phenomΙΙ δεν αξιζει να παει να τα σκασει για να παρει ουτε bulldozer ουτε sandy bridge.

Ευτυχως η προηγουμενη γενια των επεξεργαστων(εαν υποθεσουμε οτι η τωρινη θα ειναι οι bulldozer) ειχε και εχει αρκετη δυναμη ακομα.

Σοβαρα τι δεν μπορεις να κανεις εαν εχεις καποιον απο τους απο πανω?

Απόλυτα σωστός!

Δεν είμαστε να χαλάμε τα λεφτά μας από εδώ και από εκεί.

Πλησιάζουν πολύ δυσκολότερες μέρες!

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παντως οτι και να ειναι,καποιος που εχει τωρα ενα τετραπυρηνο phenomΙΙ δεν αξιζει να παει να τα σκασει για να παρει ουτε bulldozer ουτε sandy bridge.

Ευτυχως η προηγουμενη γενια των επεξεργαστων(εαν υποθεσουμε οτι η τωρινη θα ειναι οι bulldozer) ειχε και εχει αρκετη δυναμη ακομα.

Σοβαρα τι δεν μπορεις να κανεις εαν εχεις καποιον απο τους απο πανω?

Εντάξει, μη γενικεύουμε τώρα... Έχεις μετατρέψει Blu-Ray σε mkv; Θέλει πάνω από 5 ώρες. Άμα βάλεις και κανένα φίλτρο άνετα ξεπερνάς τις 7 ώρες με Phenom στα 3.4 GHz.

Όχι ότι με καίει ιδιαίτερα, μια φορά το μήνα κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά κάποιος που το κάνει συχνότερα σίγουρα θα βλέπει με άλλο μάτι την κατάσταση.

Δημοσ.

Εντάξει, μη γενικεύουμε τώρα... Έχεις μετατρέψει Blu-Ray σε mkv; Θέλει πάνω από 5 ώρες. Άμα βάλεις και κανένα φίλτρο άνετα ξεπερνάς τις 7 ώρες με Phenom στα 3.4 GHz.

Όχι ότι με καίει ιδιαίτερα, μια φορά το μήνα κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά κάποιος που το κάνει συχνότερα σίγουρα θα βλέπει με άλλο μάτι την κατάσταση.

Οκ αλλα οπως λες οχι οτι σε καιει....δεν ειπα οτι δεν θα ειναι πιο δυνατοι,θα ειναι.αλλα η μαζα,δεν χρειαζεται τοση δυναμη.και εσυ οπως λες,μια φορα τον μηνα το κανεις,σου χρειαζεται παραπανω απο οτι εχεις τωρα?

καλο θα ηταν να εχεις αλλα θα πας να δωσεις τοσα λεφτα για να μετατρεπεις μια φορα τον μηνα ενα blueray?οχι φανταζομαι.το ειπες και μονος σου.

Τεσπα υπαρχουν και αυτοι που θα τους χρειαζεται.αλλα δεν γενικευουμε οπως λες γιατι αμα ειναι να γενικευουμε τοτε οντως δεν χρειαζεται να αλλαξει καποιος.

Γενικευω σε αυτο το θεμα ειναι να πω οτι θα κανει τεραστια διαφορα για τους gamers μιας και αυτο ειναι το συνολο φανταζομαι.εκει θα δεις τεραστια διαφορα πιστευεις?

Δημοσ.

Έχει καταντήσει πολύ κουραστικό, μαζί με τα γρίκλις, αυτό το κλασσικό νεοελληνικό νεωτεριστικό "Για να δούμε" με τις τρεις τελείες και τα δήθεν υπονοούμενα, συνήθως αναφέρονται έτσι φάνμποις, άσχετοι και οπαδοί που υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για τεχνολογικά θέματα πράγμα που δεν ισχύει, δεν νομίζω ότι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Όσον αφορά τα νέα τσιπς, είναι μια νέα αρχιτεκτονική στην πρώτη έκδοση της, με αρκετό tweaking και designs για το μέλλον και θέλω να πιστεύω αρκετά ανταγωνιστική, δεν διακρίνω κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας στην AMD σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

Χαχα δεν έχεις άδικο. Αλλά από την άλλη πραγματικά προσπαθώ να μη σχολιάζω καν φήμες σαν τις παραπάνω. Οπότε και τρείς τελίτσες να έβαζα μόνο, πάλι μεγάλο σχόλιο το θεωρώ. Πιο σημαντικό θεωρώ την παράθεση της πηγής.

Και μιας και πιάσαμε τα του στιλ, εξήγησε μου γιατί δεν βάζεις πηγή στις εικόνες και βάζεις τα πάντα σε tiny url / tiny pic / whatever. Τα ανεβάζεις όλα σε κάποιο λογαριασμό σου με λόγο? Διατηρείς πλήρες αρχείο σε tiny urls? (θα έχει πλάκα), tweeting ? Φιλικά πάντα ρωτάω, και νομίζω σε έχω ξαναρωτήσει :-)

Όσο για το τεχνολογικό έχω εκφράσει ορισμένες απόψεις μου. Ακόμα μας λείπουν πολλά στοιχεία για να αξιολογήσουμε τις μπουλντόζες. Και μη νομίζεις ότι θα λυθούν οι απορίες μου με τα πρώτα τεστ τύπου anandtech :devil: κάποιες αρχιτεκτονικές επιλογές δε θα τις μάθουμε για μήνες ακόμα.

Πω πω ρε φίλε, εγώ απλά θα αγόραζα ένα δίσκο και δε θα συμπίεζα την ταινία.

50GB * 52 weeks ~= 2600 GB περίπου, ~=λιγότερο από 140 ευρώ για δίσκο.

Και θα γλιτώσεις 7*52 ώρες transcoding, ρεύματος και ηρεμίας.

Άσε που το πολύ σε 3-5 χρόνια προβλέπω να ξανακάνεις ολόκληρο το rip. Δεύτερη φορά στο drive για ανάγνωση και αποθήκευση.

:-)

Δημοσ.

πωωωωω!!! ποσεσ ωρεσ θελει το blu-ray να γινει mkv????????????? 5 με 7!!!! ελεος!!!

μολις ξεπερασαμε το ψυχολογικο οριο της μισης ωρασ στα dvd - divx.

ξανα ερχομαστε στις εποχες Ρ4 με ddr μνημες και gordian knot!!!!! με τα τοτε pcακια 8ελαμε ακριβος τις ιδιες ωρες να κανουμε divx μια ταινια dvd!!! και μαλιστα 2 περασματα!!!!

Δημοσ.

Πω πω ρε φίλε, εγώ απλά θα αγόραζα ένα δίσκο και δε θα συμπίεζα την ταινία.

50GB * 52 weeks ~= 2600 GB περίπου, ~=λιγότερο από 140 ευρώ για δίσκο.

Και θα γλιτώσεις 7*52 ώρες transcoding, ρεύματος και ηρεμίας.

Άσε που το πολύ σε 3-5 χρόνια προβλέπω να ξανακάνεις ολόκληρο το rip. Δεύτερη φορά στο drive για ανάγνωση και αποθήκευση.

:-)

Ταινίες δεν μετατρέπω (ούτε βλέπω εδώ που τα λέμε). Συναυλίες μετατρέπω και θέλω να τις μεταφέρω σε stick όπου πάω να παίζουν. Στα σπίτια που επισκέπτομαι σπάνια έχουν συσκευή Blu-Ray, έχουν όμως είτε υπολογιστή είτε ψηφιακό δέκτη που δέχεται USB και διαβάζει mkv ή mp4.

Άσε που συνήθισα τα mkv και τα μενού που έχουν τα δισκάκια μόνο ενόχληση είναι πλέον. Το αποκορύφωμα ήταν το DVD του The Wall, όπου ήθελε να περάσεις ένα κάρο σελίδες μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις την ταινία. Την έφτιαξα ένα ωραίο mkv με κεφάλαια ονομασμένα όπως στο DVD και ησύχασα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν και έχω κάποιους ενδιασμούς ακόμη για τους AMD , λογικά θα έρθει σύντομα η ώρα που θα πρασινίσω για 1η φορά μετά το 1995 (κ5 στα 133 mhz) , αλλά μάλλον θα πάω για το sabretooth της Asus και κάνα phenom για αρχή που ίσως να είναι και σε χαμηλώτερες τιμές από ότι τώρα , μέχρι να "κάτσει " η αγορά στους καινούργιους AMD πιστεύω ότι η διαφορά από τον υπάρχων q9450 θα είναι αρκετή . :)

• Moderators
Δημοσ.

Μονο 20 δολάρια διαφορα 4-core --> 6 core?

Στα 190/240 νομιζω ηταν λογικοτερη διαφορα.

Δημοσ.

Τότε κάναμε αναβαθμίσεις και το καταλαβαίναμε. Από 386sx στα 16MHz σε 386 στα 40MHz δεν είναι λίγο πράγμα. Ή αργότερα από Duron 700 σε AthlonXP 2200+.

Αυτόν τον τελευταίο τον απέσυρα αξιοπρεπώς όταν οι εφαρμογές και τα παιχνίδια άρχισαν να ζητάνε SSE2. Τώρα αναπαύεται στη συλλογή μου δίπλα σε πολλούς Pentium όλων των γενιών, και έναν μοναχικό Duron :rolleyes:

Χμ... Ακόμα δεν τον είδαμε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το ξεκλείδωμα :-D Στραγάλια είναι; Ξεκλειδώνει λέει μέχρι 8 πυρήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...