Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δε θα ειναι κολλημενοι, ναι θα εχουν δικο τους σοκετ.

Δεν υπαρχει η εννοια "νοημα", οι "Λανο" θα κοστιζουν απο κατω απο 100 ευρω εχω και σχεδον 200, ενω οι FX απο σχεδον 200 εως πανω απο 300.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Asus has leaked a few fresh tidbits of information on AMD’s upcoming Bulldozer processors. The company posted a few new specs in a BIOS evaluation chart for one of its new 990FX motherboards.

The list includes two eight-core parts, which were already leaked some time ago. The FX-8130P is a 3.8GHz part and it can overclock to 4.2GHz on turbo. It has a TDP of 125W and should sell for $320. The FX-8110 also packs eight cores and it’s clocked at 3.6GHz sans turbo, or 4.0GHz with turbo. The TDP stands at 95W and the price is $290.

In the six-core department, the FX-6110 will feature a 95W TDP and an MSRP of $240, but there is no word on clocks yet. The same goes for the quad-core FX-4110, with a 95W TDP and $190 price.

In any case, the prices look very competitive compared to Intel’s high end parts and Bulldozer should be on a par with current high-end Intel Core series parts.

http://www.fudzilla.com/processors/item/22808-asus-leaks-more-bulldozer-specs

για να δουμε ...

• Moderators
Δημοσ.

4,2/4 Ghz σε ολα τα cores απο τη μανα του ομως... και οχι για περιορισμενο χρονο.

Δημοσ.

Όσον αφορά τις τιμές, έχει διασταυρωθεί κι από αλλού και θα κυμαίνονται πιστεύω κι εγώ σε αυτά τα επίπεδα.

Τώρα για τα base clocks, από το αρχικό σημείωμα της ASUS είχαν στην πραγματικότητα σβηστεί οι αριθμοί και προσπάθησαν μέλη από το κινέζικο site να βγάλουν δικά τους συμπεράσματα υποθέτοντας το τι θα πρέπει να έγραφε, κοινώς «ράδιο αρβύλα» το αποτέλεσμα.

Δική μου εκτίμηση είναι πως τα base clocks θα κυμαίνονται από 2,8 – 3,4 και ίσως ο FX-8130P να είναι στα 3,6 λόγω των 125W TDP

Μούφα νομίζω και τα ρολόγια στο Turbo Core.

Επίσημα η AMD έχει δηλώσει πως το TC στους BD θα λειτουργεί σε 2 states .

Το “All cores boost” όπου θα λειτουργούν όλοι οι πυρήνες με 500Mhz πάνω από το base και το “half cores state” όπου θα απενεργοποιούνται ( μέσω power gating) σχεδόν πλήρως οι πυρήνες που μένουν ανενεργοί δίνοντας την δυνατότητα στους υπόλοιπους και αξιοποιώντας όλο το TDP πλέον να χρονίζονται πολύ ψηλότερα (εκτιμώ μεταξύ 800 – 1000 Mhz επιπλέον)

Sabertooth 990FX ή Crosshair V ?

Ιδού το δίλλημα unsure.gif

post-213081-0-27051500-1306170091_thumb.jpg

Δημοσ.

Λοιπον δεν νομιζω να ειναι τοσο λιγο..Διαφημιζαν για πιο πανω..

Τα δικα μου

FX-8130P στα 3.2Ghz και +1.2Ghz

FX 8110 3.0Ghz +1Ghz

FX 6110 3.4Ghz +0.8Ghz

FX 4110 3.6Ghz +0.8Ghz

Δημοσ.

Ο Βραζιλιάνος που κάνει link ο grimpr (#498) αναφέρει ότι έχει έναν FX - 4110 OCed στα 3,4 που σημαίνει πως τα ρολόγια του χρονίζονται σε χαμηλότερη βάση, υποθέτω στα 2,8.

Έχω την εντύπωση πως ο μικρός FX της σειράς θα είναι πολύ καλός για OC γιατί έχει τα 3,4 Ghz με μόλις 0,95 vCore.

Ο καιρός των αποκαλύψεων των πραγματικών χαρακτηριστικών όταν θα πάρουν φωτιά τα benchmarks δηλ, είναι κοντά ohmy.gifbiggrin.gif

Δημοσ.

Λοιπον δεν νομιζω να ειναι τοσο λιγο..Διαφημιζαν για πιο πανω..

Τα δικα μου

FX-8130P στα 3.2Ghz και +1.2Ghz

FX 8110 3.0Ghz +1Ghz

FX 6110 3.4Ghz +0.8Ghz

FX 4110 3.6Ghz +0.8Ghz

Bingo.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...