yiannis_1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Σου δίνω 50 για τον QX9650, εισαι; Tσου. Θα πεθάνει μαζί μου. (αν δεν το κάψω να πάρω 1000ευρό πιστωτικό-να αλλάξω pc και λαπτοπ τζάμπα) :mrgreen:
johnieXoX Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 οφ τόπικ Βρε grimpr εσύ δεν τους έβριζες τους intel? Τώρα θες να πάρεις τον QX9650?
yiannis_1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 οφ τόπικ Δε θέλει τον QX. Το πιστωτικό θέλει. :mrgreen:
outlaw star Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Ναι, έπεσαν οι πωλήσεις AMD στο Plaisio και έκλασε ο υπέυθηνος πώλήσεων στην AMD. Τα κορόιδα ας πανε στην μπακατέλα socket 1155 και στους κουλούς Sandys, δεν υπάρχει πρόβλημα. μήπως είσαι λίγο υπερβολικός??κατ'εμέ υπερκοστολογημένοι (έλεος να κοστίζουν πια τετραπύρηνοι 300 ευρώ)αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει
nikos21aek Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Καθόλου υπερβολικός δεν είναι.Εκτός από την δύναμη του επεξεργαστή πρέπει να κοιτάς και τις ανάγκες σου και το μέλλον.Πχ εγώ είμαι με έναν Q8200 3 χρόνια.Θέλω τώρα να αναβαθμίσω γραφικά.Ότι κάρτα πάνω από την 5850 και να βάλω θα με κόβει ο επεξεργαστής.Ποιές είναι οι λύσεις μου αν θέλω κάτι καλύτερο;H αναβάθμιση cpu.Τι σημαίνει αυτό;Αγορά μητρικής,επεξεργαστή και ram μονοκοπανιά.Μαζί με την κάρτα γραφικών με πάει φυλακή.Αφού την πάθαμε λοιπόν δεν πειράζει τι να κάνουμε;Πρέπει να αναβαθμίσουμε. Τι υπάρχει για αναβάθμιση;SandyBridge και υπάρχει και ο ερχομός των bulldozer. Πες ότι πάω σε Sandy Bridge και είμαι κομπλέ..μετά από 3 χρόνια θα θέλω αναβάθμιση πάλι στα γραφικά!Θα μπορεί να οδηγεί ο Sandy Bridge τις κάρτες 3ων ετών μπροστά από τώρα;Όχι η απάντηση είναι σίγουρη.Οπότε θα θέλω νέα αναβάθμιση.Σε τί;Σε επεξεργαστή;Όχι!Στα πάντα πάλι.Εδώ οι ivy bridge θα θέλουν νέες μητρικές,τι θα μπορώ να αναβαθμίσω στη cpu;Τίποτα!Πάλι νέα cpu πάλι νέα μητρική πάλι νέες ram γιατί θα έχουμε ddr4 τότε!Μπαίνουμε λοιπόν και τότε φυλακή για μία και μόνo ανάγκη μου.Tο gaming.Γιατί όλα τα υπόλοιπα μου τα καλύπτει και ο Q8200 και θα μου το καλύπτει και τότε. Πες ότι επιλέγω την AMD.Τι κάνω;Περιμένω να βγουν οι AM3 plus μητρικές,τσιμπάω μία μαζί με έναν PhenomII μεταχειρισμένο πολύ φθηνά.Είμαι κομπλέ για τις ανάγκες μου τώρα..Μετά από 1 χρόνο θα έχουν πέσει οι τιμές στις μπουλντόζες κουμπώνω μία πάλι φθηνά.1 χρόνο μετά αν θέλω μπορώ να πάω σε νέα μητρική σύγχρονη στο τότε που να κουμπώνει και ο bulldozer μου και οι επερχόμενες cpus Μετά από 1 ακόμη χρόνο που συμπληρώνει η 3ετία και θέλω την αναβάθμισή μου στα γραφικά τι κάνω;Αγοράζω μια κάρτα γραφικών.Λεφτά δεν παίζει να γλιτώνεις(μπορεί και να γλιτώσεις αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο,θα μιλάμε για ποσό της τάξης των 50-100€ σε 3 χρόνια οπότε αμελητέο) αλλά είσαι σταδιακά σε μια Α ποιότητα για τις ανάγκες σου και αναβαθμίζεις σαν άνθρωπος ΟΠΟΤΕ έχεις λεφτά και λίγα λίγα κάθε χρόνο.Δεν σου βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να σου πεί "Θέλεις γραφικά φίλε ε;Σκάσε μου μια 700άρα ΤΩΡΑ για νέα μητρική,νέα cpu νέες ram,νέα gpu." Με λίγα λόγια με την AMD έχεις 3 πακετάκια αναβάθμισης 1)μητρική-ραμ,2)επεξεργαστή,3)γραφικά και αναβαθμίζεις βαθμιαία από ένα πακετάκι όταν το χρειάζεσαι και όταν μπορείς και έχεις τα λεφτά και κρατάς μια Α ποιότητα στο σύστημά σου.Με την intel είσαι τον πρώτο χρόνο κομπλέ,τον δεύτερο ΟΚ και μετά τον 3ο αν θέλεις να έχεις την ίδια ποιότητα στο σύστημα πρέπει να πας σε ένα πακετάκι cpu-ram-mobo-gpu μονοκοπανιά.Αλλιώς χαμηλώνεις γραφικά,χαμηλώνεις αναλύσεις και κάνεις μόκο μέχρι να έχεις όλα τα λεφτά για να το κάνεις.. Και δεν μιλάω καν για τις πολύ χάλια μητρικές των sandy bridge τώρα.Που σου δίνουν πανάκριβα ένα τίποτα μόνο και μόνο για να βάλεις πάνω μια πολύ καλή cpu.Αφού οι περισσότεροι την δύναμη της cpu κοιτάνε το αφήνω αυτό στην άκρη.
yiannis_1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Και δεν μιλάω καν για τις πολύ χάλια μητρικές των sandy bridge τώρα.Που σου δίνουν πανάκριβα ένα τίποτα μόνο και μόνο για να βάλεις πάνω μια πολύ καλή cpu.Αφού οι περισσότεροι την δύναμη της cpu κοιτάνε το αφήνω αυτό στην άκρη. Νικ μια χαρά είναι οι sandy του τώρα και αυτό θα το καταλάβεις όταν βγουν οι 8πύρινοι AMD και θα πηγαίνουν χέρι χέρι με τον 2600 που είναι τετραπύρινος... Πρόβλεψη κάνω αλλά εδω είμαστε αν δεν επαληθευτώ έλα να μου την πείς...
nikos21aek Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Βρε και χειρότερα να πηγαίνουν εμένα ούτε καν με νοιάζει.Δεν την χρειάζομαι τόση δύναμη.Μια cpu για να δουλεύει η κάρτα γραφικών μου σωστά χρειάζομαι.Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω και με athlon II χ2.Αλλά το λάθος σου και χωρίς να θέλω να στην πω είναι που δεν κοιτάς την πλατφόρμα και κοιτάς μόνο τη δύναμη της cpu.Για τις τώρα μητρικές των sandy bridge μίλησα ότι είναι χάλια.Για τη δύναμη της cpu μιλάς.Είσαι λίγο κολλημένος με τη δύναμη της cpu αλλά ο καθένας με τα κολλήματα του. Τη δύναμη της cpu άμα δεν την χρειάζεσαι και δεν την χρησιμοποιείς τι να την κάνεις;
Bigi444444 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντως θεωρώ πως ένας λογικά σκεπτόμενος μη θύμα άνθρωπος δε μπορεί να ζητά αναβαθμισημότητα και να κοιτάει στο μπλε στρατόπεδο.Το είδαμε και με το 1366 και με το 1156.Για πείτε μου ένας που πήρε πχ στο λανσάρισμά του έναν i5 750 και δεν τον έχει παρά μερικούς μήνες, τι δυνατότητες αναβάθμισης έχει με την ίδια μητρική;Πως είπατε;Τα ίδια νταβαντζιλίκια κάνει και τώρα η ιντέλα γι' αυτό προσωπικά ούτε που θα ασχοληθώ με την περίπτωσή της και ας είναι και 10% πιο γρήγοροι οι επεξεργαστές της.Από αριθμάκια είμαστε χορτάτοι.
grimpr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Νικ μια χαρά είναι οι sandy του τώρα και αυτό θα το καταλάβεις όταν βγουν οι 8πύρινοι AMD και θα πηγαίνουν χέρι χέρι με τον 2600 που είναι τετραπύρινος... Πρόβλεψη κάνω αλλά εδω είμαστε αν δεν επαληθευτώ έλα να μου την πείς... Σε βλέπω...
outlaw star Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 σωστοί είστε αλλά δε μπορούμε να λέμε ότι είναι χάρχαλα οι sandy γιατί απλά δεν είναι!!! κατά τα άλλα η ιντελ είναι γνωστή για τις μαλακίες με τα sockets...αλλά όποια πλατφόρμα και να επιλέξεις αν πάρεις κάτι σχετικά δυνατό, ε μια τριετία το κρατάς όπως και να έχει γιατί στο gaming καλύπτει άνετα τις ανάγκες σου... όταν λέτε ότι οι μητρικές στο 1155 είναι χάλια τι εννοείτε?? έχουν αναφερθεί προβλήματα? όποιος έχει οτιδήποτε σε quad core socket 1156,1366,phenom2 ή hexa core amd απλά μένει όπως είναι για πολύ καιρό ακόμη...
nikos21aek Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Λάθος.Αυτός που έχει phenom II και 6core αγοράζει μια am3+ μητρική σε 2 μήνες για να προετοιμάζει το έδαφος για την μπουλτόζα! Μα αυτό είναι το θέμα.Ότι ότι και να πάρεις σου βγάζει την 3ετία απλά στους μεν πρέπει στην 3ετία να στάξεις το 700€ ενώ στους δε δίνεις τον πρώτο χρόνο 150,τον δεύτερο 150 και τον τρίτο 300 για γραφικά και έδεσες για την επόμενη 3ετία. Ρε φίλε οι μισές μητρικές δεν σου δίνουν τα ενσωματωμένα γραφικά του SB(P67) οι άλλες μισές δεν σε αφήνουν να τον κλοκάρεις(Η67)!Μιλάμε για τελείως φτωχές και χάλια μητρικές.Έχουν αναφερθεί και πόσα προβλήματα με ρεύματα αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της.. Δες μητρική 130€ που δεν σου δίνει και τη δυνατότητα να κλοκάρεις τη cpu Δες μητρική των 130€ πάλι που σε αφήνει να κλοκάρεις αλλά δεν σου δίνει τα γραφικά της cpu. Μιλάμε για την απόλυτη γύμνια με τιμή 130€! Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει όποιος θέλει να πάει σε Sandy Bridge είναι να πάρει την πιο ξεφτύλα σε τιμή μητρική P67 και να περιμένει τους bulldozer για να σκάσουν τα νέα chipset της intel που θα είναι σωστά για να αναβαθμίσει μητρική.Και μέχρι τότε να παρακαλάει μην έχει κανένα πρόβλημα η κάρτα γραφικών του γιατί τα ενσωματωμένα γραφικά ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η CPU του δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και θα μείνει χωρίς pc.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Ε οχι και γυμνια! Η μικρη εχει και μπιπερακι
outlaw star Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 @nick θα διαφωνήσω μαζί σου...αυτός που έχει τον 6-core δεν κάνει απολύτως τίποτα εκτός και αν του αρέσει να ξοδεύει χρήμα αβέρτα.. όσο για τις μητρικές ρώτησα γιατί δε ξέρω! εντάξει απο την άλλη οι περισσότεροι που θέλουν τα ενσωματωμένα γραφικά δεν νομίζω ότι είναι τρελοί o/c..αυτό βέβαια δε δικαιολογεί την intel σε καμία περίπτωση.... εξάλλου κάπου το είχε θέσει σωστά ο grimpr...αφήστε τη μάζα να κάνει debug τον πρώτο καιρό... όσο για τις τιμές υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια..πχ χωρίς να θυμάμαι 100% ο i5 750 όταν βγήκε δε νομίζω να ήταν πολύ ακριβότερος απο τους phenom 2 με τους οποίους είναι ανταγωνιστικός... μακάρι να είναι τόσο γρήγοροι οι νέοι amd μπας και συμπιέσει λίγο η intel τις τιμές της... γιατί για μένα εκεί εστιάζεται κυρίως το πρόβλημα..
yiannis_1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 όταν λέτε ότι οι μητρικές στο 1155 είναι χάλια τι εννοείτε?? έχουν αναφερθεί προβλήματα? 1)Δεν εχουν 2 χ 16 pciex lanes για sli-crossfire. Για όσους θέλουν να στήσουν τέρατα με 2+ κάρτες γραφικών δεν κάνουν. 2)Επίσης είναι ακόμα αμφίβολo αν θα υποστηρίξουν το 22nm die shrink (ivy bridge) γιατί ή Intel βάζει πάλι χέρι στα γραφικά των chip της 2πλασιάζει shaders προσθέτοι 3 screens support κτλ. Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου το 1ο αλλά το 2ο αν ισχύσει θα είναι όντως πλήγμα για το value for money των σημερινών 1155 P67 (το Η67 δεν το μετράω καν για chipset ) τα οποία είναι σαφώς υπερκοστολογημένα ως chipset πατώντας πάνω στην εγγυημένη επιτυχία του sandy bridge. Όλα αυτά πάντως ελάχιστη σημασία εχουν απο την στιγμή που πάρεις ενα i5 2500k - 2600k και να τον κλοκάρεις στα 4.5+. Καλυψη 2-3 χρόνων σε θέμα ταχύτερης κάρτας θα το εχεις οπως το εχεις και με i5 7500 - i7 σε αντίσοιχα ρολόγια. Με AMD ακόμα και Τhuban δεν θα ενιωθα so sure... 1) Μιλάμε για την απόλυτη γύμνια με τιμή 130€! ] Έτσι θα βγαίνουν όλες οι μητρικές για intel απο δω και πέρα, αφου τα πάντα θα ναι πάνω στον επεξεργαστή! Να μη σου πω πως αυτές που δείχνεις είναι τιμιότερες αφού δε προσπαθούν να σε κοροϊδεψουν και να σου πουλήσουν 8χ8 sli-crossfire. 2) Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει όποιος θέλει να πάει σε Sandy Bridge είναι να πάρει την πιο ξεφτύλα σε τιμή μητρική P67 και να περιμένει τους bulldozer για να σκάσουν τα νέα chipset της intel που θα είναι σωστά για να αναβαθμίσει μητρική.Και μέχρι τότε να παρακαλάει μην έχει κανένα πρόβλημα η κάρτα γραφικών του γιατί τα ενσωματωμένα γραφικά ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η CPU του δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και θα μείνει χωρίς pc. O sandy δε χρειάζεται τπτ παραπάνω απο ενα p67 οπότε διαφωνώ με αυτά που γράφεις εδω. To επρχόμενο chipset 1155 (z67???) θα τo χρειαστούν όσοι θέλουν sli - crossfire και ίσως θα χρειαστεί αν δε σηκώσει ivy το p67.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.