Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Ivy δεν αναμένονται μέσα στο '11;Για Q4 είχε ακουστεί.

Ελπίζω να είναι ακόμα καλύτεροι οι BD, μήπως δούμε ανταγωνισμό.

Ανοιξε ξεχωριστο thread για το refresh της Intel μιας και αυτο σε ενδιαφερει, εδω ειναι thread για την νεα x86 αρχιτεκτονικη της AMD και ολα τα προιοντα που θα παρουσιαστουν πανω σε αυτην, desktop επεξεργαστες, server επεξεργαστες αλλα και APUs με ενσωματωμενες ATI Radeon GPUs των εκατονταδων Shaders.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ανοιξε ξεχωριστο thread για το refresh της Intel μιας και αυτο σε ενδιαφερει, εδω ειναι thread για την νεα x86 αρχιτεκτονικη της AMD και ολα τα προιοντα που θα παρουσιαστουν πανω σε αυτην, desktop επεξεργαστες, server επεξεργαστες αλλα και APUs με ενσωματωμενες ATI Radeon GPUs των εκατονταδων Shaders.

Καλά εγώ απλώς μίλαγα για την πορεία του ανταγωνισμού, να δουμε δηλαδή πότε και πως θα "απαντούν" η μια εταιρεία στην άλλη με νέα προιόντα.Δε σκοπεύω να ξεφύγω από το τόπικ.

Δημοσ.

Χλωμό, με τόσο πρώιμα ES τσιπς και ανώριμες μητρικές/BIOS. Μάλλον 240*16, δλδ στοκ/default στα 3.8ghz και από οτι έμαθα στα 95W TDP chips.

Δημοσ.

Μαλιστα και εκει που αρχισα να ζαχαρωνω τον intel 2500k μου πετας τη βομβα. Αντε να περιμενω παλι να δω τα αποτελεσματα αν μη τι αλλο και για την πτωση τιμων γιατι 210+ για μια 4 core CPU εν ετη 2011 μου κανει ελαφρως ακριβα. Θα μεινω με τον stock Q9550 που εχω (δεν επιτρεπει η μητρικη OC σχεδον καθολου) μεχρι να δω τι εχει να προσφερει και η AMD και μετα το ξανασυζηταμε.

Δημοσ.

Θα παιξουν τιποτα 65W chip όπως στην απεναντι πλευρα?

Ναι, στους 4πύρηνους 8MB Cache 4L2/4L3 Bulldozer και στους διπύρηνους Llano με την ενσωματωμένη 5550-5600 ATI Radeon GPU τους. Για τους 8πύρηνους Bulldozer το ξεχνάς και δεν εχει και νόημα ούτως η άλλος πρώτον γιατί η σιλικόνη της AMD ειναι μακράν ποιο δροσερή απο τα μικρά οικιακά Intel φουρνάκια, 2ον τα TDPs που δίνει η AMD στους επεξεργαστές της είναι πολύ συντηρητικά και κάτω από ακραίες συνθήκες όπως το να τρέχεις LinPack/OCCT/Prime95 η οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία ενεργοποιεί ΟΛΑ τα τρανζίστορς και κυκλώματα στο τσιπ και 3ον. κανείς λογικός δεν θα φτιάξει HTPC και passive συστηματάκια για web browsing πάνω σε 8πύρηνα τέρατα με 16MB Cache. Καταλήγουμε οτι εαν ενδιαφέρεσαι για χαμηλά TDP μπορεί κάλλιστα να σε καλύψουν και τα μικρά Fusion chips της AMD στα 9 και 18W με την ενσωματωμενη ATI Radeon GPU τους, τα οποία κάνουν θραυση στους oems στο εξωτερικό, και με εναν νέας γενιάς SSD δίσκο ξεχνώντας παντελώς τους highend performance multicore επεξεργαστές.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα θές κάτι σαν αυτο εδώ, ποιός θα το πίστευε οτι θα νικούσαμε το Φρούτο.

jqswgz.jpg

vfe6as.jpg

svjvcj.jpg

APU: AMD G-T56N processor with AMD Radeon HD 6310 Graphics or AMD G-T40N processor with AMD Radeon HD 6250 Graphics

Memory: Up to 4GB DDR3-1333 (2 SO-DIMM sockets)

Display: Dual-head HDMI 1.3a + DisplayPort

Audio: Digital 7.1 channels S/PDIF, stereo line-out, line-in, mic

Storage: Internal 2.5” SATA 3 hard disk + 2 eSATA ports

Networking: GbE + 802.11n WiFi

I/O: 6 USB 2.0 ports

Expansion: 2 mini-PCI express sockets + custom extension board

Casing: Passively cooled die-cast aluminum 6.3” x 6.3” x 0.98” (16 x 16 x 2.5 cm)

10mrdbn.jpg

Δημοσ.

Ναι, στους 4πύρηνους 8MB Cache 4L2/4L3 Bulldozer και στους διπύρηνους Llano με την ενσωματωμένη 5550-5600 ATI Radeon GPU τους. Για τους 8πύρηνους Bulldozer το ξεχνάς και δεν εχει και νόημα ούτως η άλλος πρώτον γιατί η σιλικόνη της AMD ειναι μακράν ποιο δροσερή απο τα μικρά οικιακά Intel φουρνάκια, 2ον τα TDPs που δίνει η AMD στους επεξεργαστές της είναι πολύ συντηρητικά και κάτω από ακραίες συνθήκες όπως το να τρέχεις LinPack/OCCT/Prime95 η οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία ενεργοποιεί ΟΛΑ τα τρανζίστορς και κυκλώματα στο τσιπ και 3ον. κανείς λογικός δεν θα φτιάξει HTPC και passive συστηματάκια για web browsing πάνω σε 8πύρηνα τέρατα με 16MB Cache. Καταλήγουμε οτι εαν ενδιαφέρεσαι για χαμηλά TDP μπορεί κάλλιστα να σε καλύψουν και τα μικρά Fusion chips της AMD στα 9 και 18W με την ενσωματωμενη ATI Radeon GPU τους, τα οποία κάνουν θραυση στους oems στο εξωτερικό, και με εναν νέας γενιάς SSD δίσκο ξεχνώντας παντελώς τους highend performance multicore επεξεργαστές.

Προφανως και δεν εχει νοημα να κοψεις απο τους 8πυρηνους. Αλλά κοιτώντας τις επιδόσεις των μοντέλων 2400/2500 τα οποία έχουν και σειρά S στα 65W που λογικα εχουν κατεβασει τα stock ρολογια περιμενουμε να ειναι αρκετα δυνατα(λιγοτερο απο την κανονικη σειρα)

Προφανως δεν χρειαζομαι 8πυρηνο(πρωτον γιατι δεν τον χρησιμοποιω οποτε μου ειναι αχρηστος - και δευτερον ελαχιστα προγραμματα χρησιμοποιουν)...

οποτε κατ'εμε τα 65W μοντελα ειναι πιο θελκτικα.

Εντυπωσιακα τα πολυ μικρα οχι για μενα :)

παντως ησουν κατατοπιστικός ευχαριστώ

Δημοσ.

Ωραία ας το κυκλοφορήσουν εστω αυτό τώρα να κλειδώσουν κανέναν γιατί βλέπω να χάνουν όλη τους την πελατεία με τους sandy.

Μόνο οι πολύ φανατικοί βλέπω να κάνουν υπομονή...

Οι χ4 - χ6 σαν πωλήσεις πρέπει να εχουν πατώσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο...

Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση να δω χ6 στα 140- και x4 phenom στα 110-120

Εκτός αν θέλει να μείνει να πουλάει φτηνά combo Χ2-ΑΜ3 των 100 ευρό για HTPCς και PCια γραφείου...

Δημοσ.

Ναι, έπεσαν οι πωλήσεις AMD στο Plaisio και έκλασε ο υπέυθηνος πώλήσεων στην AMD. Τα κορόιδα ας πανε στην μπακατέλα socket 1155 και στους κουλούς Sandys, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Ναι, έπεσαν οι πωλήσεις AMD στο Plaisio και έκλασε ο υπέυθηνος πώλήσεων στην AMD. Τα κορόιδα ας πανε στην μπακατέλα socket 1155 και στους κουλούς Sandys, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το πλαίσιο κομμάτι της διεθνής αγοράς είναι.

Μικρό αλλά δείχνει τάσεις...

Δε νομίζω πως στο newegg ή στο pixmania θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Τώρα αν μιλάς για μεγάλους κατασκευαστές εκεί αλλάζει το πράγμα.

Εγω μιλάω για OEM.

Κουλοί ξεκουλοί στους thuban βγάζουν τα μάτια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...