Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

- I want my Bulldozer Toy

I want my bullzoder toy too!!

Στο νονό σας το είπατε ?

Πες θέλω λαμπάδα με μπουλντόζα … :cry:

Το 890 θα είναι λίγο για τις μπουλντόζες πάντως. Το 990 καλό θα ήταν να κυκλοφορήσει πριν τις μπουλντόζες…

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κρίμα που δεν έχει διπλό ελεγκτή μνήμης... Θα έμπαινε και στην AM2+ που έχω :-D .

Ο Charlie έχει μια ενδιαφέρουσα είδηση. Η καινούρια συμφωνία που υπέγραψε η AMD με την Global Foundries, καθορίζει ότι η πληρωμή θα γίνεται με βάση τα καλά chips που βγαίνουν από κάθε φέτα, και όχι ανά φέτα και όσα καλά chips καταφέρει και βγάλει.

Αυτό μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα (είμαι σίγουρος ότι ο Charlie θα σχολίασε τη χειρότερη περίπτωση, δεν διάβασα το σχόλιό του). Ή ότι η σοδειά των 32nm (yield) είναι χάλια και δεν συμφέρει την AMD να πληρώνει ολόκληρη φέτα για να βγάλει ας πούμε 10-20 επεξεργαστές, ή ότι είναι τόσο καλή που η Global Foundries αισθάνεται σίγουρη ώστε να πληρώνεται βάσει των καλών chips.

Δημοσ.

Κρίμα που δεν έχει διπλό ελεγκτή μνήμης... Θα έμπαινε και στην AM2+ που έχω :-D .

Ο Charlie έχει μια ενδιαφέρουσα είδηση. Η καινούρια συμφωνία που υπέγραψε η AMD με την Global Foundries, καθορίζει ότι η πληρωμή θα γίνεται με βάση τα καλά chips που βγαίνουν από κάθε φέτα, και όχι ανά φέτα και όσα καλά chips καταφέρει και βγάλει.

Αυτό μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα (είμαι σίγουρος ότι ο Charlie θα σχολίασε τη χειρότερη περίπτωση, δεν διάβασα το σχόλιό του). Ή ότι η σοδειά των 32nm (yield) είναι χάλια και δεν συμφέρει την AMD να πληρώνει ολόκληρη φέτα για να βγάλει ας πούμε 10-20 επεξεργαστές, ή ότι είναι τόσο καλή που η Global Foundries αισθάνεται σίγουρη ώστε να πληρώνεται βάσει των καλών chips.

Εμένα μου δημιουργήθηκε άλλη απορία με την είδηση. Δε θα βγάζει πλέον προιοντα βασισμένα σε salvaged chips? Ή οτιδήποτε salvageable θεωρείται καλό?

Δημοσ.

Εμένα μου δημιουργήθηκε άλλη απορία με την είδηση. Δε θα βγάζει πλέον προιοντα βασισμένα σε salvaged chips? Ή οτιδήποτε salvageable θεωρείται καλό?

Χε! Τα salvaged chips μόνο κατ' ευφημισμό (δυσφημισμό) είναι τέτοια στα 45nm αυτή τη στιγμή. Τα yields είναι τόσο καλά, που χαραμίζουν κανονικούς 4πύρηνους για να καλύψουν την αγορά των 3πύρηνων και 2πύρηνων phenom. Από το ποσοστό των επιτυχημένων ξεκλειδωμάτων αυτό βγάζω σαν συμπέρασμα.

Στα 32nm πάντως περιμένω χειρότερα αποτελέσματα, οπότε θα βγάλουν τα λεφτά τους τα salvaged κομμάτια.

Δημοσ.

Να ρωτήσω, ξέρουμε ημερομηνία κυκλοφορίας μητρικών με 990fx στα ελληνικά μαγαζιά και πόσο θα πάει ;;

Επειδή μαζέυω κομμάτια για να φτιάξω καινούριο υπολογιστή, άν αργήσω να δω 990fx λέω να στραφώ στην 890FX Deluxe5 τί λέτε ;;

Δημοσ.

Τσουνάμι από presentations στην Fusion Developer Summit της AMD που θα γίνει στις 13 εως 16 Ιουνίου 2011, από την επομένη GPU αρχιτεκτονική των 28nm μέχρι HPC,Heterogeneous Computing και άλλα πολλά.

http://developer.amd.com/afds/pages/keynote.aspx?cmpid=fpaub0000412

https://amdfusion.wingateweb.com/scheduler/eventguide/publicScheduleByType.jsp?printView=true&ts=1302110951415

7 Ιουνίου 2011 στην Computex η παρουσίαση των νέων επεξεργαστών βασισμένων στην αρχιτεκτονική Bulldozer.

a0jdl4.jpg

Δημοσ.

Άντε να δούμε που θα βρεθούν οι desktop εφαρμογές για να μπουκώσουν και τους 8 πυρήνες των FX - 8x. laugh.gif

Τα benchmarks και κάνα video/ rendering processing μόνο.

Τελικά η αγορά της ATI από την AMD είναι γι αυτήν η κότα με τα χρυσά αυγά.

Εκτός από το Graphics section που τα πάει πολύ καλά, το Know-How που έφερε στο τραπέζι θα κάνει την διαφορά και στο Fusion.

Με το GPGPU που θα χρησιμοποιεί η AMD στους Llano αλλά και αργότερα στους Komodo ( Bulldozer 2 ) με την ενσωματωμένη Gpu στον πυρήνα του

θα φύγει πολύ μπροστά σε computing power.

Δημοσ.

Άντε να δούμε που θα βρεθούν οι desktop εφαρμογές για να μπουκώσουν και τους 8 πυρήνες των FX - 8x. laugh.gif

Τα benchmarks και κάνα video/ rendering processing μόνο.

Τελικά η αγορά της ATI από την AMD είναι γι αυτήν η κότα με τα χρυσά αυγά.

Εκτός από το Graphics section που τα πάει πολύ καλά, το Know-How που έφερε στο τραπέζι θα κάνει την διαφορά και στο Fusion.

Με το GPGPU που θα χρησιμοποιεί η AMD στους Llano αλλά και αργότερα στους Komodo ( Bulldozer 2 ) με την ενσωματωμένη Gpu στον πυρήνα του

θα φύγει πολύ μπροστά σε computing power.

Μα καλά υπάρχουν desktop lite media καταναλωτές χρήστες επιπέδου winamp/facebook/media player που αγοράζουν 6πυρηνους και 8πυρηνους επεξεργαστές επιδόσεων; εάν ναι μάλλον τους έχουνε γελάσει και πετάνε τα λεφτά τους άδικα, για αυτούς υπάρχουν Chips σαν τον Llano, 120 ευρουδάκια για έναν Llano με την ενσωματωμένη 400 shaders GPU του και 150 για μια 6790 Crossfired με τον Llano, ερχόμαστε στα λεφτά του Core i7 2600, ποιο setup θα εστηνες για οικονομικο gaming?

Κανα performance leak απο καπου?

Reviews μετα την 7η Ιουνιου ετσι?

Τι leak κάνεις κέφι; Superpi; Μα είναι δυνατόν εν έτη 2011 με AVX και FMA FPUs να μιλάμε για το SuperPi που τρέχει κώδικα x87 δεκαπενταετίας αλλα και για Single Threaded εφαρμογές σε Multicore τέρατα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...