Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χε! Απορώ πόσοι από αυτούς που ψάχνουν τη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, έχον μετατρέψει ποτέ Blu-ray σε mkv με τον x264. Θέλει ώρες... Ακόμα και με τον γρηγορότερο επεξεργαστή της Intel.

Έτσι για να μην τρέφετε μεγάλες ελπίδες δηλαδή. Ούτε θα ανοίγετε το Excel πιο γρήγορα, αφού θέλετε πιο γρήγορο δίσκο, ούτε στο facebook θα είστε καλύτεροι αφού είστε ήδη στα όρια, ούτε από το steam θα κατεβάζετε πιο γρήγορα το καινούριο portal2 (valve time) αφού θα θέλετε πιο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης κλπ.

Γι αυτό μου φαίνεται καλύτερη η προσέγγιση της AMD για καλύτερη εμπειρία του χρήστη, παρά για κτηνώδης δύναμη που στο τέλος δεν μετράει γιατί περιορίζεται από άλλους παράγοντες.

Όχι ότι δεν περιμένω ότι οι Bulldozer δεν θα είναι δυνατοί βέβαια, αλλά δεν καίγομαι καθόλου για κάτι παραπάνω από έναν phenom 965 ή έναν CORE I5-760.

Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια της Intel που το μόνο που έχει είναι το x86 και προσπαθεί να το εφαρμόσει παντού.

Δημοσ.

Χε! Απορώ πόσοι από αυτούς που ψάχνουν τη μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, έχον μετατρέψει ποτέ Blu-ray σε mkv με τον x264. Θέλει ώρες... Ακόμα και με τον γρηγορότερο επεξεργαστή της Intel.

Έτσι για να μην τρέφετε μεγάλες ελπίδες δηλαδή. Ούτε θα ανοίγετε το Excel πιο γρήγορα, αφού θέλετε πιο γρήγορο δίσκο, ούτε στο facebook θα είστε καλύτεροι αφού είστε ήδη στα όρια, ούτε από το steam θα κατεβάζετε πιο γρήγορα το καινούριο portal2 (valve time) αφού θα θέλετε πιο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης κλπ.

Γι αυτό μου φαίνεται καλύτερη η προσέγγιση της AMD για καλύτερη εμπειρία του χρήστη, παρά για κτηνώδης δύναμη που στο τέλος δεν μετράει γιατί περιορίζεται από άλλους παράγοντες.

Όχι ότι δεν περιμένω βέβαια ότι οι Bulldozer δεν θα είναι δυνατοί βέβαια, αλλά δεν καίγομαι καθόλου για κάτι παραπάνω από έναν phenom 965 ή έναν CORE I5-760.

Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια της Intel που το μόνο που έχει είναι το x86 και προσπαθεί να το εφαρμόσει παντού.

Πολυ σωστα.Αυτο δεν λενε να καταλαβουν μερικοι.

Δημοσ.

Ναι, είναι πολύ καλά νέα, υπάρχουν δύο σενάρια:

Ή απλά το επιπλέον Pin δεν θα υπάρχει στην πρώτη γενιά BDs ή θα έχουμε κάποια SKUs για ομαλή μετάβαση. Όπως και να έχει, η crosshair IV μου, πήρε πρώτης τάξης παράταση ζωής :-D

( Το bios πλέον είναι public released και παίζει τεσταρισμένα - backup τα ο/c profiles (κλασικά) και βουρ :) )

Να ετοιμάζονται και οι κάτοχοι των "μεγάλων" gigabyte και msi ακόμα και αν δεν έχουν τα φρέσκα της foxconn ;)

Φίλε caution χωρίς να θέλω να απογοητεύσω, διάβασε λίγο στα Link 1 και Link 2 τι λέει γι’αυτό ο John Fruehe

Νομίζω θα πρέπει σύντομα η AMD να ξεκαθαρίσει με κάποια ανακοίνωση την κατάσταση.

Just talked to the desktop guys.

Bulldozer is supported in AM3+ only.

That is the official word from AMD.

AMD is not supporting Bulldozer in AM3 sockets.

You need to be asking Asus your questions, not AMD

Δημοσ.

Τα είχα διαβάσει και παλιότερα - οπότε no απογοήτευση taken ;)

Ας κάνω και εγώ ένα quote τον εαυτό μου (μεγαλεία!) - σχετικά με το ίδιο θέμα από το διπλανό forum :)

Ένα - ένα:

-κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει μετρήσει pins @ AM3+ cpu, παρά μόνο σε socket

-το 890FX που φαίνεται να αναβαθμίζεται είναι pin/electrical conbatible με το 990FX

-υπάρχουν 890FX μητρικές με το ΑΜ3+ ήδη

.

.

.

είναι λίγο συγκεχυμένη κατάσταση με την ΑΜD να λέει όχι (αλλά και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα) και τους κατασκευαστές να λένε ναι...

Δεν το μπέρδεψα, το Pin combatibility μεταξύ 890FX και 990FX ισχύει κανονικότατα, και το αναφέρω ενδεικτικά

Το ότι υπάρχουν επίσης 890FX με ΑΜ3+ είναι γνωστό ( όπου βλέπεις μαύρο socket σε MSI, ΑsRock και gigabut rev3.1 είναι με foxconn AM3b με το επιπλέον pin key )

Άρα το chipset "κάνει" και μένει να δούμε πόσα pins έχει το CPU. Πάντως και οι σημερινοί phenoms πρέπει να έχουν αχρησιμοποίητα pins (2?) στο socket... επίσης η AMD λέει όχι, αλλά όχι έλεγε και για το ACC... Δεν ξέρω και εγώ με σιγουριά να σου πω τι θα γίνει, πάντως ιστορικά να το δεις, η ASUS δύσκολα "μαζεύει" τις ανακοινώσεις τις

Δημοσ.

Όχι ότι δεν περιμένω βέβαια ότι οι Bulldozer δεν θα είναι δυνατοί βέβαια, αλλά δεν καίγομαι καθόλου για κάτι παραπάνω από έναν phenom 965 ή έναν CORE I5-760.

Η τελεια νοοτροπια που πρεπει να εχει ενας σοβαρος καταναλωτης που ειναι φιλος της τεχνολογιας και οχι πορνη της τεχνολογιας.Σωστος!

Δημοσ.

Άρα το chipset "κάνει" και μένει να δούμε πόσα pins έχει το CPU

Το αυτό πιστεύω κι εγώ.

Αν τα pins του BD χωράνε τελικά σε AM3 socket, τότε οι μηχανικοί της ASUS βρήκαν τον τρόπο να τον κάνουν compatible, B)

με το πιο πιθανό όμως κάποια features του να είναι απενεργοποιημένα.

Πάντως μου φαίνεται απίθανο μια εταιρία υψηλής αξιοπιστίας όπως είναι η ASUS να κάνει τέτοιες δηλώσεις στους χρήστες των προιόντων της χωρίς να ξέρει τι της γίνεται.

Θεωρώ σίγουρο ότι θα έχουν εδώ και καιρό δείγματα από BD στα εργαστήριά τους.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν νομίζω... μιλάμε για τα high end 890 με το παλιό socket (ΑΜ3) και τα 880/890 με το μαύρο socket (ΑΜ3+). To 790 δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με αυτά τα boards, ούτε pin compatible δεν είναι ( όπως τα 890 με 990 ;) )... Άρα δύσκολο B)

Από τη στιγμή που στο site της ASUS αναφέρει ακόμα και το 760 (σε νέες βέβαια μητρικές) και με δεδομένο ότι το 790FX είναι το προηγούμενο high end δε βλάπτει να ελπίζουμε οι κάτοχοι.

Όσο για το Pin-Compatibility, σιγά τα ωά.

Θα λυθούν σύντομα οι διενέξεις, εγγύς γαρ ο καιρός.

Κουβέντα να γίνεται, πάντα!

Δημοσ.

Αν βγάλει η AMD επεξεργαστές να μπαίνουν και σε ΑΜ3 θα μπουν σε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει που λέει ο λόγος.

Τα pins των ΑΜ3+ επεξεργαστών δεν χωράνε σε AM3.Αν γίνει κάτι θα είναι να βγάλει η AMD 1 2 επεξεργαστές να μπαίνουν και σε ΑΜ3.

Δημοσ.
Featured AM3 processors such PII X6 uses 938 of 940 AM3s connection entries (two of which were never and are not routed by default, except the cards ASUS lists in their press release). AM3 + socket has 942 connections. AM3 + CPUs, however, has 940 connections, the exact same number of AM3 socket. Hence it is suitable even reasonable physical. Just be aware that it "only" works in practice with the motherboards on ASUS list.

Important to say is that it's only those who work when they have the correct routing to the power circuitry to operate a AM3 + CPUs.

Αυτό ακούγεται.

• Moderators
Δημοσ.

Llano σε 3 σειρες:

• Α8 (quad - 2 modules, vga HD6550 400 stream processors, 4MB cache, TDPs 65W/100W)
  • A6 (quad - 2 modules, vga HD6530 320 stream processors, 4MB cache, TDPs 65W/100W)
  • A4 (dual - 1 module, VGA HD6410 160 stream processors, 2MB cache, TDP 65W).

Ολοι στο ιδιο socket, ολοι φετος, ολοι 32nm SOI και ολοι με Dual DDR3 1866MHz ελεγκτη Ram.

Πηγη

Επισης, ολες οι AM3 της ASUS με 890GX/FX θα υποστηριξουν τους νεους FX (quad/hexa/octa core - 2/3/4 modules), αλλα με περιορισμενα χαρακτηριστικα. Π.χ. θα λειπει το Turbo Core 2.0, καποια χαρακτηριστικα power saving και γενικα θα υπολειπεται η διαχειριση ενεργειας.

Πολυ πιθανον και αλλοι κατασκευαστες να ανακοινωσουν κατι παρομοιο.

Πηγη

Τελος: FFS benign! Τι άβαταρ ειν αυτο? :P

Δημοσ.

Η τελεια νοοτροπια που πρεπει να εχει ενας σοβαρος καταναλωτης που ειναι φιλος της τεχνολογιας και οχι πορνη της τεχνολογιας.Σωστος!

Γιατί με βρίζεις ε; Δεν είμαι σοβαρός καταναλωτής, fanboy της AMD είμαι :-D Πάνω από 10 χρόνια τώρα... Και όλοι οι φίλοι μου AMD επεξεργαστή έχουν. Μάντεψε γιατί... B)

Δημοσ.

Γιατί με βρίζεις ε; Δεν είμαι σοβαρός καταναλωτής, fanboy της AMD είμαι :-D Πάνω από 10 χρόνια τώρα... Και όλοι οι φίλοι μου AMD επεξεργαστή έχουν. Μάντεψε γιατί... B)

Βαριεμαι τωρα να χρησιμοποιησω τις μαγικες μου δυναμεις για να μαντεψω,τις κραταω καθε Σαββατοκυριακο για το στοιχημα. :devil:

Αλλα να υποθεσω οτι εισαι πλουσιος και για αυτο?Ολοι μου οι συγγενεις που ειναι απο αρκετα ευποροι μεχρι πολυ πλουσιοι ολοι εχουν AMD μηχανηματα και στις εταιριες τους και σπιτι τους.Γενικα οι επιχειρηματιες δεν πιανονται κοροιδα και παντα αγοραζουν value for money. Αντιθετα οι κομπλεξικοι φτωχοι αγοραζουν intel για να αγορασουν status.Κλασσικη ψυχολογια,τα ξερουν και οι αμυητοι.(Εκτος απο τους intel fanboys που εχουν το προβλημα φυσικα.)

Georgeman ,

Το νεο avatar μου ειναι ο Billy ρε συ,σε εφηβικη ηλικια. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...