Προς το περιεχόμενο

50% πιο γρήγορος ο 8πύρηνος «Ταυροκαρχαρίας» της AMD απο τους Core i7 και Phenom II

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Και εμενα με εντυπωσιασε το overclockability τους, αλλα ηθελα κατι παραπανω και σε αλλους τομεις.

Νομιζω οτι κι οι νεοι AMD θα εχουν και αυτοι εξαιρετικη διαχειριση ενεργειας απ αυτα που διαβαζω.

Εν πασει περιπτωσει, εγω μια χαρα ειμαι με τα 8GB DDR3 και τον ξεκλειδωτο X3 μου, φετος δεν αγοραζω επεξεργαστη, απλα πρακολουθω τι παιζει.

Στα συστηματα μου εδω μεσα, στα 3 υπαρχει AMD επεξεργαστης και στα άλλα 3 intel, αρα νομιζω οτι μπορω να ειμαι αντικειμενικος. :)

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

θεωρητικά.

50% ποιος γρήγορος απο εναν i7 950 σημαίνει 10% με 20% ποιο γρήγορος απο εναν 6πύρηνο Gulftown 980x των 999 ευρώ και με τις διαστάσεις (die size) ενος 4πύρηνου socket 1155 Sandy Bridge, αν αυτο δεν σου λεει κατι...

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2011/test-intel-sandy-bridge/46/#abschnitt_performancerating

http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2011/test-intel-sandy-bridge/20/#abschnitt_cinebench_r115

φιλε μου μην βαρας ρε :-D , τωρα μαθαινω και εγω περι die size , modules , threads κτλ .σορυ αν πεταω μπουρδες που και που :mrgreen:

Δημοσ.

+500mhz Turbo σε ολους τους πυρηνες ενος 16πυρηνου Interlagos Opteron, διχως TDP κοφτες οπως ειναι στους Sandy Bridge και τα 25 δευτερολεπτα τους αλλα με βαση το workload. Κανε τον υπολογισμο τωρα για τους 8 πυρηνες του Desktop Bulldozer των 3.0 - 3.5ghz σε στοκ ρολογια και κλεινε μεσω Power Gating οσα Modules δεν χρειαζονται, διχως overclocking στα 32nm HighK MetalGate SOI.

• Moderators
Δημοσ.

Αληθεια grim (αλλαξε και το "ποιο" σε "πιο" αν θες στον τιτλο), ξερουμε τιποτα για overclockability σε αυτους?

Σε τι TDP θα παιζουν? Εχεις καμια πληροφορια?

Δημοσ.

φιλε μου μην βαρας ρε :-D , τωρα μαθαινω και εγω περι die size , modules , threads κτλ .σορυ αν πεταω μπουρδες που και που :mrgreen:

Δεν βαραω ουτε και ειμαι κανενας εγωπαθης που τα ξερει ολα, και εγω εχω πει αρκετες αρλουμπες απο ασχετοσυνη η υπερβολικη εμπιστοσυνη στον εαυτο μου, ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Αληθεια grim (αλλαξε και το "ποιο" σε "πιο" αν θες στον τιτλο), ξερουμε τιποτα για overclockability σε αυτους?

Σε τι TDP θα παιζουν? Εχεις καμια πληροφορια?

Ε λογικα θα εχουν καλο, 32nm, HighK MetalGate, SOI, νεο και δυνατο process με κλοκατη αρχιτεκτονικη, κατι καλο θα βγει ειμαι σιγουρος. Απο TDP 125 και 95, τα κλασσικα της AMD.

• Moderators
Δημοσ.

Μαλιστα, αυτοι οι "τουρμπατοι" ακουγονται καλοι. Για να δουμε ομως...

Επισης θελω και low voltage energy efficient σειρα.

Μεγαλο πραγμα να παιζεις απολυτως passive με καλες επιδοσεις.

(με τον προηγουμενο Brisbane Core @ 1,05volt "e" edition δεν μπορουσα να παιξω passive).

• Moderators
Δημοσ.

Να δούμε τι θα γίνει και με τους Ivy Bridge, εκεί θα γίνει η σφαγή της χρονιάς.

Της επομενης χρονιας θες να πεις.

Δημοσ.

Q2 2011 = Απρίλιος - Ιούνιος δηλαδή.

Να δούμε τι θα γίνει και με τους Ivy Bridge, εκεί θα γίνει η σφαγή της χρονιάς.

Οι Quadcores της Intel θα ειναι πλεον στα 100-150 ευρώ, οπως πρεπει γιατι ειναι αμαρτια το 2011 να πληρωνεις 300αρες για 4πυρηνους, με τους 6/8 πυρηνους για τα performance desktops. Η AMD θα συνεχισει τον δρομο της με 10/12 πυρηνους Bulldozer στο Socket AM3+ και 4πυρηνους Bulldozer με ενσωματωμενες ΑΤΙ Radeon 7000 GPUs στο Socket FM1 του Llano.

Δημοσ.

"α οι AMD suck-αρουν και οσοι εχουν AMD στον κοσμο πρεπει να πεθανουν. επισης grimpr εισαι χαζος" -Nick.k για οσους θυμουνται:Ρ

• Moderators
Δημοσ.

Οι Ivy δεν αναμένονται μέσα στο '11;Για Q4 είχε ακουστεί.

Ελπίζω να είναι ακόμα καλύτεροι οι BD, μήπως δούμε ανταγωνισμό.

Q4 οι αντικαταστάτες του s1366.

ομιζω οι Ivy θα ειναι οι αντικαταστατες του 1155.

• Super Moderators
Δημοσ.

οι IvyBridge (22nm) είναι αντικαταστάστες και των Sandybridge (32nm) και στα 2 sockets, οι Sandy είναι το tick και οι Ivy το tock :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...